Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αμίλητα ερωτήματα για . . . ψηφοφόρους και υποψηφίους

Διατυπώνουμε ξεκάθαρα ερωτήματα για τα σχέδια που αλλάζουν την Ευρυτανία που ξέρουμε και το δημόσιο χαρακτήρα του φυσικού της κεφαλαίου, μια για πάντα, καθώς πάνω από 80 αιτήσεις εταιρειών υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων στα ποτάμια της και 32 αιολικών στα βουνά της έως και σήμερα - σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (www.rae.gr)- αναμένουν την άδεια εγκατάστασης. Δείτε αναλυτική χαρτογράφηση στον ιστοχώρο www.karpenissi.eu.

Ερώτημα 1ο : Η Ευρυτανία και ο υδάτινος πλούτος της προσφέρει ήδη από τη δεκαετία του ’60 καθαρή ηλεκτρική ενέργεια χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος και με υψηλότατο κόστος την πληθυσμιακή της αποψίλωση. Έχει εκτιμηθεί το κόστος της ζημίας αυτών των εγκαταστάσεων βιομηχανικού χαρακτήρα στην επισκεψιμότητα του νομού που αποτελεί τουριστικό προορισμό για την ανέγγιχτη φύση του;


Ερώτημα 2ο : Πότε και από ποιόν θα ενημερωθεί αντικειμενικά ο πολίτης της Ευρυτανίας για τον όγκο και τις επιπτώσεις των έργων ΑΠΕ (διανοίξεις δρόμων στα δάση, δίκτυο υψηλής τάσης, υποσταθμοί ,κ.α) που ετοιμάζονται σε βουνοκορφές και ποτάμια, ενάντια στον προσανατολισμό του στην ήπια τουριστική ανάπτυξη ; Τις αντιρρήσεις του έχει εκφράσει το σύνολο των επαγγελματιών τουρισμού στο νομό, χωρίς να λάβει καμία διαβεβαίωση και εξασφάλιση των συμφερόντων του!
Από το 2007 οι πολίτες της Ευρυτανίας (6.οοο) με τις υπογραφές τους έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους να μετατραπεί η Ευρυτανία σε απέραντο εργοτάξιο έργων ΑΠΕ και έχουν σαφώς ταχθεί υπέρ της προστασίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.
Ποια είναι η θέση της παράταξής σας για τα την εγκατάσταση ΑΠΕ στην Ευρυτανία;



Ερώτημα 3ο : Η Ευρυτανία διαθέτει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 δυο περιοχές ιδιαιτέρου οικολογικού ενδιαφέροντος ,τον ορεινό όγκο των Αγράφων και του Τυμφρηστού. Η Οδηγία 92/43/ΕΟΚ ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 33318/3028/1998, η οποία τροποποιήθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ' αρ. Η.Π. 14849/853/Ε103, ΦΕΚ Β' 645 11.4.2008. Γιατί μέχρι σήμερα αυτές οι δυο χαρακτηρισμένες περιοχές δεν διαθέτουν επιστημονικό Φορέα Διαχείρισης, ώστε να τυγχάνουν των οικονομικών χρηματοδοτήσεων ανάδειξής τους, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες περιοχές στην Ευρώπη και την ελληνική επικράτεια ;
Τι πρόκειται να πράξετε ώστε η Ευρυτανία προς την κατεύθυνση διαχείρισης των περιοχών αυτών;
Ποια θα είναι η πολιτική σας ως μελλοντική αυτοδιοικητική αρχή σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης του φυσικού πλούτου του Δήμου σας;

Τελικά ποια ανάπτυξη θέλουμε για τον τόπο μας και με τι όρους; Με όρους δεκαεαίας του ’60 και του ΄80 των οποίων τις συνέπειες μετράμε σήμερα;
Με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, με κρατικές επιδοτήσεις, «κρατικοδίαιτοι εργολάβοι» αγοράζουν και διαχειρίζονται για πάντα δημόσια «γη και ύδωρ»; Γιατί τώρα; Για όφελος ποιών;
Ξεκάθαρα ερωτήματα που περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις από όλους όσους θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος!!
Καρπενήσι 15/10/2010
Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση για ανοικτό δια ζώσης τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό διάλογο τους εκπροσώπους των υποψήφιων συνδυασμών σε περιφέρεια και Δήμους.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΕΡΑΓΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς συνεχίζοντας τις περιοδείες και τις συναντήσεις του με πολίτες και φορείς, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή θα περιοδεύσει στην Ευρυτανία.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής έχει ως εξής:
Στις 9:30 το πρωί θα επισκεφθεί το Φουρνά, 11:30 την Αγία Τριάδα, 12:45 το Κρίκελο, 14:00 τον Προυσό, 15:30 το Μικρό Χωριό και στις 17:00 το Μεγάλο Χωριό.
Στις 18:45 θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή Τσιαμάκη προς κ. Μπισμπίκη


Λάβαμε και δημοσιεύουμε
Προς τον κ. Μπισμπίκη Γιάννη του Θωμά Χρύσοβα

Αγαπητέ μου Γιάννη
Στην από 6-10-2010 δήλωση μου, προς την Τοπική εφημερίδα “ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ”, δια την οποία απέσυρα την υποψηφιότητά μου, για τον Δήμο Αγράφων, σε κάποιους ανθρώπους αναφέρθηκα προσωπικά και τους ευχαρίστησα ιδιαιτέρως. Εκ παραδρομής αναφέρθηκα και το δικό σου όνομα και ζητώ συγνώμη για το τυπογραφικό λάθος που έγινε.

Δημοσθένης Τσιαμάκης

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Με επιτυχία το διήμερο σεμινάριο υγείας και ευεξίας στο Συνεδριακό


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ήμερο σεμινάριο υγείας και ευεξίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής Creating HEALTH.
Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου το διήμερο Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010.
Η θεματολογία του σεμιναρίου χωριζόταν σε δύο μέρη. Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου συζητήθηκε το θέμα «Το Στρες της Κατάθλιψη: Πώς να μείνετε υγιείς και ευτυχισμένοι στη ζωή σας» και το Σάββατο το πολύ σημαντικό θέμα «Νίκη πάνω στον Καρκίνο».
Βασικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτη, Φυσίατρος- Νευροεπιστημών Ιατρικής & Νευροεπιστημών Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτο Νέας Ζωής.
Όσες και όσοι παρευρέθηκαν στο σεμινάριο έμειναν ικανοποιημένοι και χειροκρότησαν την πρωτοβουλία του Συλλόγου να πραγματοποιεί τέτοιες αξιέπαινες εκδηλώσεις για τα μέλη του και όχι μόνο.

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής
Το Ινστιτούτο Νέας Ζωής είναι ένα Διεθνές μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο / Οργανισμός επιστημονικού, εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής έχει την έδρα του στην Αθήνα (οδός Κομνηνών 35).
Βασικός σκοπός του είναι να φέρει κοντά γιατρούς, φυσίατρους, επιστήμονες από διάφορα πεδία και τομείς και απλούς ανθρώπους για ομαλή συνεργασία,
σε μια προσπάθεια προαγωγής
της υγείας, της ευεξίας, της έρευνας,
της έγκαιρης πρόληψης ασθενειών και εκφυλιστικών νόσων
και διάδοσης της ιατρικής γνώσης.
Πιο αναλυτικά, οι στόχοι του Ελληνικού Ινστιτούτου Νέας Ζωής είναι:
. Η συνεχής ενημέρωση, διαφώτιση και επιμόρφωση του κοινού και του ιατρικού κόσμου σε θέματα υγείας και πρόληψης διαφόρων ασθενειών και εκφυλιστικών νόσων.
Η ευαισθητοποίηση του συνόλου των πολιτών, ειδικών και μη, για τα οφέλη από την έγκαιρη πρόληψη, τη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και στάσεων ζωής και την προαγωγή του Ευ Ζην.
. Η δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων για την εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίων που αφορούν την υγιεινή ζωή του κάθε ατόμου και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, τόσο σε βιοχημικό όσο και στο ψυχικό και πνευματικό επίπεδο.
Επίσης σχεδίων που να αφορούν τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών περιβάλλοντος, στην παραγωγή διατροφικών υλών με σωστές και έντιμες συνθήκες. Επίσης η έγκαιρη ενημέρωση του κοινού για πιθανούς κινδύνους από την απόκλιση από αυτές τις ασφαλείς διαγραμμίσεις.
. Η προστασία του ευρύτερου κοινού με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια προώθησης μη επιστημονικά εμπεριστατωμένων θεραπευτικών αγωγών, οι οποίες μπορεί να θίγουν ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας


Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010, συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς με σκοπό την εκλογή νέου προεδρείου.
Η επιτροπή αποτελείται από 30 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων των Ελλήνων ομογενών, την προσπάθεια διατήρησης του φιλελληνισμού και της ελληνικής γλώσσας, κυρίως στις νέες γενιές ομογενών, την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και των εθνικών θεμάτων με τη συνεργασία και τη στήριξη των Ελλήνων Αποδήμων και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων των Ελλήνων της Διασποράς.
Αντικείμενο της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς είναι η διατήρηση και προαγωγή των σχέσεων και των δεσμών της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού με τον απανταχού Ελληνισμό, ο συντονισμός των δράσεων της Βουλής των Ελλήνων και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, η μελέτη των προβλημάτων των αποδήμων Ελλήνων, η προώθηση της επίλυσής τους, καθώς και η ενίσχυση των σχέσεων με τα ελληνικής καταγωγής μέλη άλλων κοινοβουλίων
Κατά την ψηφοφορία, πρόεδρος της επιτροπής εξελέγη ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, α' αντιπρόεδρος ο Σπύρος Ταλιαδούρος από τη ΝΔ, β΄αντιπρόεδρος ο Ι. Ζιώγας από το ΚΚΕ και Γραμματέας ο Ά. Γεωργιάδης από το ΛΑΟΣ.
Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι: Αράπογλου Χρυσή, Βαλυράκης Ιωσήφ, Βλατής Ιωάννης, Ζωίδης Νικόλαος, Καϊλή Ευδοξία-Εύα, Κουτμερίδης Ευστάθιος, Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας, Μπεντενιώτης Εμμανουήλ, Μπόλαρης Μάρκος, Παναρίτη Ελένη (Έλενα), Παντούλας Μιχαήλ, Περλεπέ Σηφουνάκη Αικατερίνη, Στασινός Παύλος, Στρατάκης Εμμανουήλ, Τσόκλη Μαρία (Μάγια), (από το ΠΑΣΟΚ), Καράογλου Θεόδωρος, Καρασμάνης Γεώργιος, Κασαπίδης Γεώργιος, Κοντός Αλέξανδρος, Λεονταρίδης Θεόφιλος, Μελάς Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Παπαδόπουλος Μιχάλης, (από την ΝΔ), Νικολαϊδου Βέρα (από το ΚΚΕ),, Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος (από το ΛΑΟΣ), Κουράκης (Τάσος) από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Επιτροπή θα συγκληθεί για τον συντονισμό των επόμενων δράσεών της, μετά την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο Καρπενήσι ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του συνδυασμού Δημοτική Ενωτική Κίνηση του υποψηφίου δημάρχου Καρπενησίου Βαγγέλη Καρφή, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο κ. Μαγκριώτης θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 13:30΄.
Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η Παλαιστινιακή Πρεσβεία οργανώνει εκδήλωση μνήμης και ευαισθητοποίησης για το δράμα του παλαιστινιακού λαού κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιθέσεων και βομβαρδισμών στη Γάζα τον Ιανουάριο του 2009. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί για να επιβραβευθεί και η ομάδα των γιατρών που συμμετείχε στην διεθνή ιατρική αποστολή στην εμπόλεμη ζώνη που είχε πραγματοποιηθεί τότε με πρωτοβουλία του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου. Στην αποστολή εκείνη, η οποία διάρκεσε μια εβδομάδα, συμμετείχε ενεργά και ο βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ Δ΄ΟΜΙΛΟΣ 6η αγωνιστική

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ Δ΄ΟΜΙΛΟΣ
6η αγωνιστική
Αποτελέσματα

Πυργετός-Απόλλων Λάρισας 0-0
Ελασσόνα-Αγρότης Λιανοκλαδίου 3-0
Μουζάκι-Μετέωρα 2-0
Ρήγας Φεραίος-Πύρασος 1-0
Λαμία-Απεραντιακός 0-0
Θύελλα Πετρωτού-Οικονόμος 0-2
ΑΕ Σπερχ-Μακρακώμης-Καρδίτσα 0-1

Βαθμολογία
ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ Β.
Οικονόμος Τσαριτσάνης 20-7 15
Καρδίτσα 8-4 13
Πυργετός 4-0 12
Μουζάκι 7-2 11
Ελασσόνα 8-4 11
Απόλλων Λάρισας 8-6 9
Αγρότης Λιανοκλαδίου 5-5 8
Πύρασος Ν. Αγχίαλου 4-4 7
Ρήγας Φεραίος 6-10 7
Θύελλα Πετρωτού 4-8 5
Α.Ε.Σπερχειάδας 2-5 5
Μετέωρα 1-7 4
Λαμία 0-7 3
Απεραντιακός 5-12 2

Επόμενοι αγώνες 31/10 15:0
Απόλλων Λάρισας-Μουζάκι
Μετέωρα-ΑΕ Σπερχ.-Μακρακώμης
Καρδίτσα-Αγρότης Λιανοκλαδίου
Πύρασος Ν. Αγχιάλου-Ελασσόνα
Λαμία-Θύελλα Πετρωτού
Απεραντιακός-Πυργετός
Οικονόμος -Ρήγας Φεραίος

ΛΑΜΙΑ - ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 0-0 Θετικό ντεπούντο Παναγιώτου


Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Λαμία και Απεραντιακός στο ντέρμπι ουραγών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην γειτονική Λαμία.
Σ΄ ένα μέτριο ποιοτικά ματς με λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες Λαμία και Απεραντιακός προσπάθησαν για την νίκη, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ. Οι δύο ομάδες μετά και αυτό το αποτέλεσμα παραμένουν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με 3 και 2 βαθμούς αντίστοιχα
Η ευρυτανική ομάδα καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Δημήτρη Παναγιώτου, πήγε στην Λαμία να μην χάσει και το πέτυχε. Ο νέος προπονητής του Απεραντιακού, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, εντόπισε τις αδυναμίες των πρωταθλητών Ευρυτανίας και πάνω σ΄ αυτές έδωσε βάσει, προκειμένου η ομάδα με τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις να αρχίσει να παίζει πιο ελεύθερα και πιο δημιουργικά. Τα πρώτα δείγματα από το νέο στυλ παιχνιδιού και από την εν γένει φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίχτες του ο έμπειρος τεχνικός, είδαμε στον αγώνα της Κυριακής, δείγματα απολύτως θετικά για την περαιτέρω πορεία της ομάδας.
Ο Δημήτρης Παναγιώτου είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην κατηγορία αυτή και από εκείνους του τεχνικούς που βλέπουν γήπεδο και ξέρουν πως μπορούν να παίρνουν το 100% των ποδοσφαιριστών που έχουν στην ομάδα τους.
Θεωρούμε ότι είναι θέμα χρόνου, ο Απεραντιακός να μπει σε τροχιά επιτυχιών γιατί και καλή ομάδα έχει αλλά και σοβαρή διοίκηση. Είναι γεγονός ότι ο κ. Βηλαέτης έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα και θα κάνει ότι είναι δυνατόν η ομάδα να ορθοποδήσει και να πάει καλά στο πρωτάθλημα.
Ο ερχομός του νέου προπονητή και όλα τα προαναφερθέντα, δικαιολογημένα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την συνέχεια. Πιστεύουμε ότι με νίκη την ερχόμενη αγωνιστική απέναντι στον Πυργετό, όλα στην ομάδα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
Στον αγώνα μας τώρα, που θα ξεχαστεί απ΄ όλους πολύ νωρίς, δεν είδαμε καλό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, πίεσαν από νωρίς για το γκολ, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν 2 καλές ευκαιρίες στο 18΄ και στο 22΄με τον Κουτρομάνο, που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Αντίθετα με τους γηπεδούχους ο Απεραντιακός δεν έκανε πολλές επισκέψεις στα καρέ του Λέντα, ωστόσο όμως στην μοναδική καλή επίσκεψη του στο τέλος του Α΄ ημιχρόνου, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Α. Νταβαρίνο ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα σε κενό τέρμα μετά την ασθενή απόκρουση του πορτιέρο των γηπεδούχων στο σουτ φάουλ του Ντότσικα.
Μ τους γηπεδούχους να μπαίνουν και πάλι δυνατά στον αγώνα ξεκίνησε και το Β΄ ημίχρονο της αναμέτρησης. Η Λαμία, δημιούργησε καλή στιγμή στο 48΄ με ον Α. Ζιάκα και στο 53΄ με τον Κατσικάρη να στέλνει την μπάλα προς τα δίχτυα και το Ζήσιμο να σώζει την ομάδα διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή την τελευταία στιγμή.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο πολύ καλός Τσιάμης είπε όχι στο δυνατό σουτ του Κάπου, όπως και στην κεφαλιά του Τλούπα λίγα λεπτά αργότερα.
Τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους το πλασέ του Ζιάκα που έφυγε άουτ στο 80΄.
Διαιτητής του αγώνα ήταν Μαρόπουλος (ΣΔ Κοζάνης).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΜΙΑ: Λέντας, Αναστασίου, Καλαμπόκας, Λέσσης, Κατσικάρης (73' Μαδούρας), Κάππος, Ζιάκας Αθ., Κουτρομάνος (46' Χριστόπουλος), Κουβαλάκης (58' Νάσιος), Τσούκαλος, Ζιάκας Γ.
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ: Τσάμης, Θαμνόπουλος, Ντότσικας, Τλούπας, Κατσικάς, Κεφαλίδης, Πλατάκης (76' Νταβαρίνος Β.), Νταβαρίνος Α., Αροτίδης (86' Σαίτης), Γεωργακόπουλος, Ζήσιμος (66' Μπισμπίκης Δ.).

ΛΑΜΙΑ - ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 0-0 Θετικό ντεπούντο Παναγιώτου

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Λαμία και Απεραντιακός στο ντέρμπι ουραγών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην γειτονική Λαμία.
Σ΄ ένα μέτριο ποιοτικά ματς με λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες Λαμία και Απεραντιακός προσπάθησαν για την νίκη, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ. Οι δύο ομάδες μετά και αυτό το αποτέλεσμα παραμένουν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με 3 και 2 βαθμούς αντίστοιχα
Η ευρυτανική ομάδα καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Δημήτρη Παναγιώτου, πήγε στην Λαμία να μην χάσει και το πέτυχε. Ο νέος προπονητής του Απεραντιακού, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, εντόπισε τις αδυναμίες των πρωταθλητών Ευρυτανίας και πάνω σ΄ αυτές έδωσε βάσει, προκειμένου η ομάδα με τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις να αρχίσει να παίζει πιο ελεύθερα και πιο δημιουργικά. Τα πρώτα δείγματα από το νέο στυλ παιχνιδιού και από την εν γένει φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίχτες του ο έμπειρος τεχνικός, είδαμε στον αγώνα της Κυριακής, δείγματα απολύτως θετικά για την περαιτέρω πορεία της ομάδας.
Ο Δημήτρης Παναγιώτου είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην κατηγορία αυτή και από εκείνους του τεχνικούς που βλέπουν γήπεδο και ξέρουν πως μπορούν να παίρνουν το 100% των ποδοσφαιριστών που έχουν στην ομάδα τους.
Θεωρούμε ότι είναι θέμα χρόνου, ο Απεραντιακός να μπει σε τροχιά επιτυχιών γιατί και καλή ομάδα έχει αλλά και σοβαρή διοίκηση. Είναι γεγονός ότι ο κ. Βηλαέτης έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα και θα κάνει ότι είναι δυνατόν η ομάδα να ορθοποδήσει και να πάει καλά στο πρωτάθλημα.
Ο ερχομός του νέου προπονητή και όλα τα προαναφερθέντα, δικαιολογημένα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την συνέχεια. Πιστεύουμε ότι με νίκη την ερχόμενη αγωνιστική απέναντι στον Πυργετό, όλα στην ομάδα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
Στον αγώνα μας τώρα, που θα ξεχαστεί απ΄ όλους πολύ νωρίς, δεν είδαμε καλό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, πίεσαν από νωρίς για το γκολ, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν 2 καλές ευκαιρίες στο 18΄ και στο 22΄με τον Κουτρομάνο, που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Αντίθετα με τους γηπεδούχους ο Απεραντιακός δεν έκανε πολλές επισκέψεις στα καρέ του Λέντα, ωστόσο όμως στην μοναδική καλή επίσκεψη του στο τέλος του Α΄ ημιχρόνου, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Α. Νταβαρίνο ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα σε κενό τέρμα μετά την ασθενή απόκρουση του πορτιέρο των γηπεδούχων στο σουτ φάουλ του Ντότσικα.
Μ τους γηπεδούχους να μπαίνουν και πάλι δυνατά στον αγώνα ξεκίνησε και το Β΄ ημίχρονο της αναμέτρησης. Η Λαμία, δημιούργησε καλή στιγμή στο 48΄ με ον Α. Ζιάκα και στο 53΄ με τον Κατσικάρη να στέλνει την μπάλα προς τα δίχτυα και το Ζήσιμο να σώζει την ομάδα διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή την τελευταία στιγμή.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο πολύ καλός Τσιάμης είπε όχι στο δυνατό σουτ του Κάπου, όπως και στην κεφαλιά του Τλούπα λίγα λεπτά αργότερα.
Τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους το πλασέ του Ζιάκα που έφυγε άουτ στο 80΄.
Διαιτητής του αγώνα ήταν Μαρόπουλος (ΣΔ Κοζάνης).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΜΙΑ: Λέντας, Αναστασίου, Καλαμπόκας, Λέσσης, Κατσικάρης (73' Μαδούρας), Κάππος, Ζιάκας Αθ., Κουτρομάνος (46' Χριστόπουλος), Κουβαλάκης (58' Νάσιος), Τσούκαλος, Ζιάκας Γ.
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ: Τσάμης, Θαμνόπουλος, Ντότσικας, Τλούπας, Κατσικάς, Κεφαλίδης, Πλατάκης (76' Νταβαρίνος Β.), Νταβαρίνος Α., Αροτίδης (86' Σαίτης), Γεωργακόπουλος, Ζήσιμος (66' Μπισμπίκης Δ.).

Βαριές ήττες για τις μικτές Ευρυτανίας


ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΑΙΔΕΣ 10-0
ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΝΕΟΙ 4-0

Την ήττα γνώρισαν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής οι μικτές ομάδες παίδων και νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι μικτές ομάδες αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες της ΕΠΣ Βοιωτίας στο Ενωσιακό Γήπεδο Βοιωτίας στη Λειβαδιά την περασμένη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.
Η Μικτή παίδων του Δημήτρη Αντωνίου δέχτηκαν 10 γκολ από τους γηπεδούχους και η μικτή Νέων του Γιάννη Φλωράκη 4 γκολ από την αντίστοιχη ομάδα.

ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΑΙΔΕΣ 10-0 !!!
Α΄ Ημίχρονο
5΄ Ο Ρουπάκας σέντρα δεξιά βρήκε τον Λιακόπουλο αυτός σούταρε από την περιοχή των φιλοξενούμενων με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Γενιτσαρόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα 1-0
10΄ Ο Φούκας σούταρε από την περιοχή της Βοιοτίας μπλόκαρε ο Κουρουμπέτσης
22΄ Ο Σπάρος σούταρε από μακριά στην αριστερή γωνία 2-0
26΄ Ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά βρήκε τον Ρουπάκα και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι
32΄ Ο Λιακόπουλος εκμεταλευόμενος το λάθος της άμυνας πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι 3-0
38΄ Ο Σπάρος μπήκε στην περιοχή των Ευρυτάνων και από πλάγια αριστερά σοκίμασε σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-0
Β΄ Ημίχρονο
42΄ Ο Σύρμος πάσαρε ωραία στον Σπάρο και αυτός με προβολή έκανε το 5-0
43΄ Ο Λιακόπουλος ωραίο σούτ από μακριά 6-0
49΄ Ο Ρουπάκας σούταρε από κοντά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ
57΄ Ο Λιακόπουλος ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία 7-0
66΄ Ο Ρούπακας σούταρε από δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης σουτ στην δεξιά γωνία 8-0
72΄ Ο Χαντζιλάμπρος μπήκε στην περιοχή σούταρε στην δεξιά γωνία 9-0
75΄ ο Χαντιλάμπρος σουτ από την γραμμή 10-0
Συνθέσεις:
ΕΠΣ Βοιωτίας: Κουρουμπέτσης, Κουντουργιώτης (Κελεκίδης), Τόλιας, Ντελής, Μπαστούνης, Μάκος, Ρουπάκος, Αποστολόπουλος, Σπάρος (Χαντζιλάμπρος), Λιακόπουλος (Ξανθόπουλος), Σύρμος
ΕΠΣ Ευρυτανιάς: Γενιτσαρόπουλος Π, Σιταράς (Λιάγκας), Τσάκνης (Μπισμπίκης), Αντωνίου, Χρυσαφόπουλος, Γιαννόπουλος (Γεωργίου), Φούκας, Αθανασόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Α, Παπαϊωάννου, Παπαδόοπουλος
ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΝΕΟΙ 4-0
Α΄ Ημίχρονο
10΄ Ο Κωνστας σούταρε από μακριά 1-0
Β΄ Ημίχρονο
65΄ Ο Μπεθάνης σούταρε από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μαυραγάνη κάνοντας το 2-0
71΄ Ο Μπέθάνης σούταρε από κοντά 3-0
Ο Ίδιος παίκτης σούταρε από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά γωνία 4-0
Συνθέσεις:
ΕΠΣ Βοιωτίας: Τράκας (Βαρθαλάμης), Περβέλης, Πετραίνας, Γκίνης, Μαυροδήμος (Σακκάς), Κάκκος, Μακρυπούλιας, Μπεθάνης, Παναγιώτου, Κύπραιος (Μάγκας), Κώνστας
ΕΠΣ Ευρυτανιάς: Μαυραγάνης, Μάκκας, Μαυρογόνατος, Ράπτης, Καμαρέτσος (Φούκας), Παχής, Κρίντας, Κουτσουπιάς, Κόγιας (Μάρκης), Γενιτσαρόπουλος, Γούλας (Γκορόγιας)

Σήμερα οι αναμετρήσεις των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας με τις αντίστοιχες της ΕΠΣ Θεσσαλίας στις 13 μ.μ. και 15 μ.μ. στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΠΟΚ 0-2
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ- ΜΥΡΙΚΗ 2-2
ΠΟΤΑΜΙΑ – ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ 1-1
ΑΙΟΛΟΣ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ 3-1
ΡΕΠΟ: ΑΓΡΑΦΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟΚ 9-2 13
ΔΟΞΑ 11-5 11
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 6-6 7
ΑΓΡΑΦΑ 9-5 6
ΠΟΤΑΜΙΑ 5-9 5
ΚΡΕΝΤΗ 4-7 4
ΜΥΡΙΚΗ 5-5 4
ΑΙΟΛΟΣ 6-11 3
ΚΕΡΑΣΟΒΟ 4-8 1
ΣΚΟΡΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΓΡΑΦΑ 4
ΜΠΟΝΙΑΣ ΑΠΟΚ 3
ΓΟΥΛΑΣ ΔΟΞΑ 3
ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΔΟΞΑ 2
ΠΑΠΠΑΣ ΔΟΞΑ 2
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
ΝΟΥΛΑΣ ΑΙΟΛΟΣ 2

6η Αγωνιστική
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΑΓΡΑΦΑ
(Κεράσοβο, 21/11)
ΜΥΡΙΚΗ – ΑΙΟΛΟΣ
(Προπονητικό, 20/11)
ΑΠΟΚ – ΠΟΤΑΜΙΑ
(Καρπενήσι, 21/11)
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΚΡΕΝΤΗ (Παλ/να, 20/11)
ΡΕΠΟ: ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ

ΚΡΕΝΤΗ – ΒΕΛΟΥΧΙ 0-2 Πάτησε κορυφή το … Βελούχι


Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς βρέθηκε ο ΑΠΟΚ μετά την εκτός έδρας σπουδαία νίκη του επί της Κρέντης με 0-2.
Στο α’ ημίχρονο παίχτηκε κυρίως παιχνίδι κέντρου χωρίς να σημειωθούν πολλές φάσεις, με καλύτερη το σουτ του Τσιλιμέκη στο 34’, όπου μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Α. Ντάλλας.
Στην επανάληψη και πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τα 2 γκολ του αγώνα, μέσα σε ένα 2λεπτο με τον Μπόνια και τον Κουτσουπιά και κάπου εκεί η υπόθεση νίκη έγειρε για τα καλά υπέρ της ομάδας του Γιάννη Ελεφάντη.
Στο 51΄ο Μπόνιας με σουτ από την περιοχή έκανε το 0-1 και στο 53’ ο Κουτσουπιάς με κεφαλιά έγραψε το τελικό 0-2.
Στο 64’ ο Κωστόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στο 85’ ο Γ. Βούρτσας εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρεσίτη προσπάθησε να αποκρούσει και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.
Γενικά θα χαρακτηρίζαμε δίκαιη την νίκη του Βελουχιού, που επετεύχθη όμως με πολύ κόπο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ.
Την επόμενη αγωνιστική η Κρέντη θα αγωνιστεί στον Αγ. Προκόπιο, ενώ ο ΑΠΟΚ θα υποδεχτεί την Ποταμιά.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
10΄ Σουτ του Μπόνια έξω από την περιοχή λίγο άουτ
14΄ Κεφαλιά του Ράμου βρήκε τον Κουτσουπιά αυτός σουτ από κοντά λίγο άουτ
26΄ Σουτ του Κωστόπουλου έξω από την περιοχή λίγο άουτ
34΄ Σουτ του Τσιλιμέκη σούταρε από πλάγια δεξιά μπλόκαρε ο Ντάλλας Α
Β΄ Ημίχρονο
51΄ Σουτ του Μπόνια από την περιοχή της Κρέντης 0-1
53΄ Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου Α από πλάγια αριστερά κεφαλιά του Κουτσουπιά 0-2
59΄ Ο Φλωράκης σουτ από κοντά άουτ
64΄ Σουτ του Κωστόπουλου έξω από την περιοχή με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι
82΄ Απευθείας εκτέλεση φαουλ του Κωστόπουλου μπλόκαρε ο Ρεσίτης
85΄ Ο Βούρτσας Γ εκτέλεσε κόρνερ με τον Ρεσίτη να αποκρούει και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι
87΄ Ο Μάκκας Κ σούταρε από την περιοχή του Βελουχίου με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ
Συνθέσεις:
Κρέντη: Ντάλλας Α, Βούρτσας Ν, Μπύρος Σ, Περούλας (Ντάλλας Ι), Κόκοτος, Καστάνης (Τσέτσος), Μπισμπίκης, Μάκκας Ε, Μάκκας Κ, Βούρτσας Γ, Κωστόπουλος
Βελούχι: Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Κ, Γενιτσαρόπουλος Α. (Τριανταφυλλόπουλος), Ντουφεκιάς, Μπόνιας, Τσιλιμέκης, Κουτσουπιάς (Νικολάου), Πάτρου Ρεμους, Φλωράκης (Τσιλίκας)

Κύπελλο το Σαββατοκύριακο με ντέρμπυ και δυνατά ματς

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 30 και 31 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το Σάββατο 30/10 στις 3.30 το μεσημέρι θα αγωνιστούν Κρέντη – ΑΠΟΚ στο γήπεδο του Κερασόβου και την Κυριακή 31/10 στις 2.30 το μεσημέρι θα γίνουν οι αγώνες Αγ. Προκόπιος – Ποταμιά, στην Παλαιοκατούνα και Δόξα – Μυρίκη στο Ραπτόπουλο.
Λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων του Απεραντιακού στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής ο αγώνας Αίολος – Απεραντιακός θα γίνει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10 – 3.30μ.μ.
ΚΡΕΝΤΗ-ΑΠΟΚ (Κερασοβο)
ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10 – 2.30μ.μ
ΔΟΞΑ – ΜΥΡΙΚΗ (Ραπτόπουλο)
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΠΟΤΑΜΙΑ
(Παλ/να) ΤΕΤΑΡΤΗ 3/11
ΑΙΟΛΟΣ – ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ
(Εθνικό Στάδιο)

ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΜΥΡΙΚΗ 2-2 Ισοπαλία με παράπονα από τους φιλοξενούμενους



Ισόπαλο 2-2 έληξε το ματς Αγίου Προκοπίου – Μυρίκη που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας. Οι δυο ομάδες διεκδίκησαν με πάθος την νίκη, ωστόσο όμως δεν τα κατέφεραν παρότι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και έπαιξαν καλή μπάλα κατά διαστήματα.
Οι παίχτες και των δυο ομάδων μπήκαν δυνατά στον αγώνα αναζητώντας από νωρίς το γκολ. Από τα πρώτα λεπτά η μπάλα πηγαινοέρχονταν στα καρέ των Κολοκώτσιου, Δόση και με την συμπλήρωση του δεκάλεπτου οι φιλοξενούμενοι με τον Κ. Τσιλίκα πήραν κεφάλι στο σκορ κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και απάντησαν στο επόμενο λεπτό με τον σπεσιαλίστα Πλακιά να στέλνει την μπάλα με ωραία εκτέλεση φάουλ στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, έφεραν το ματς στα ίσια. Στο 32΄ η Μυρίκη που είχε καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Καρβέλη να χρίζεται σκόρερ και να κάνει μέσα σε πανηγυρισμούς το 2-1 για την ομάδα του. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων και οι γηπεδούχοι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάκη Αναστασόπουλου, που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους ισοφάρισαν σε 2-2.
Με το σκορ αυτό και χωρίς άλλες σημαντικές φάσεις ολοκληρώθηκε το Α΄ ημιχρόνιο.
Στην επανάληψη, παίχτηκε κλειστό ματς με τις δυο ομάδες να δίνουν περισσότερο βάση στις άμυνες τους και με αντεπιθέσεις να προσπαθούν να πετύχουν κάποιο γκολ για να πάρουν την νίκη, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν παρά τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν.
Την διαμαρτυρία τους για την διαιτησία του κ. Κανδηλάρη εξέφρασαν μετά το τέλος του αγώνα οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές της Μυρίκης θεωρώντας ότι αδικήθηκαν σε καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης, τόσο προς τον Αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ κ. Νίκο Λαθύρη όσο και προς το ρέφερυ της αναμέτρησης.
Λογικό είναι να υπάρχουν διαμαρτυρίες, πιστεύουμε όμως ότι αυτές δεν θα πρέπει να ξεφεύγουν από τα όρια του ευ αγωνίζεσθε και να είναι όσο το δυνατό πιο κόσμιες.
Την ερχόμενη αγωνιστική ο Άγιος Προκόπιος υποδέχεται την Κρέντη και η Μυρίκη τον Αίολο.
ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ: ΚΟΛΟΚΩΤΣΙΟΣ, ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ (60΄ ΤΣΙΠΡΑΣ), ΠΛΑΚΙΑΣ, ΤΣΑΚΝΗΣ, ΝΤΑΛΑΦΟΥΡΑΣ, ΚΡΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΥΡΛΟΣ (52΄ ΚΟΝΔΥΛΗΣ), ΣΚΥΠΙ, ΛΑΘΥΡΗΣ, ΠΑΡΟΥΤΣΑΣ (68΄ΛΑΘΥΡΗΣ).
ΜΥΡΙΚΗ: ΔΟΣΗΣ, ΤΑΧΗΣ, ΦΡΑΓΚΑΛΙΟΣ, ΤΣΙΟΥΜΑΣ, ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗΣ (54΄ΚΟΛΟΚΑΣ), ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, ΡΑΠΤΗΣ (70΄ ΛΙΑΓΚΑΣ), ΚΑΡΒΕΛΗΣ, ΤΣΙΛΙΚΑΣ.

ΑΙΟΛΟΣ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ 3-1 Επιτέλους νίκη για τον Αίολο


Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο Αίολος το Σάββατο το μεσημέρι κόντρα στην ομάδα του Κερασόβου σε ντέρμπυ των ουραγών της 5ης αγωνιστικής.
Οι γηπεδούχοι ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να κατακτήσουν την νίκη και το πρώτο τους τρίποντο στον φετινό μαραθώνιο.
Το ματς όμως ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Αίολο καθότι στο 7΄ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Καλύβα. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο επόμενο λεπτό απάντησαν με το γκολ του Νούλα φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Αίολος συνέχιζε να πρεσάρει για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 11’ ο Κατσαρής σούταρε από την γραμμή της περιοχής του Κερασόβου, αλλά έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Κατσαδούρος. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο 37’ αλλά με σουτ του Ξαγάρα αυτή τη φορά. Με το σκορ ισόπαλο 1-1, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 54’ ο Χαλκιάς σέντραρε από δεξιά με την μπάλα να περνάει από όλους και να καταλήγει στον Κατσαρή ο οποίος σε κενό τέρμα την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-1. Στο 59’ ο Ι Λάππας είδε τον τερματοφύλακα του Αίολου εκτός θέσης και επιχείρησε μακρινό δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει όμως άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία. Στο 68’ ο Χρυσαφόπουλος σούταρε από πλάγια δεξιά, αλλά έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κατσαδούρος. Το τελικό 3-1 σημειώθηκε στο 89΄ με πλασέ του Νούλα.
Την επόμενη αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί στις 21-22 Νοεμβρίου, ο Αίολος θα αγωνιστεί με την Μυρίκη, ενώ το Κεράσοβο θα υποδεχτεί τα Άγραφα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
4΄ Ο Κατσαρής σούταρε από δεξιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας
7΄ Ο Καλύβας επιχείρησε μακρινό σουτ από πλάγια αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Λάππα Κ ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους
8΄ Ο Νούλας με σουτ από την περιοχή του Κερασόβου έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κατσαδούρου Α ισοφαρίζοντας σε 1-1
11΄ Ο Κατσαρής σούταρε από την γραμμή της περιοχής του Κερασόβου έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Κατσαδούρος
25΄ Ο Παπαδονίκος εκτέλεσε φαουλ βρήκε τον αμαρκάριστο Ράπτη αυτός την προβολή στέλνοντας την μπάλα άουτ
37΄ Ο Ξαγάρας σούταρε από την περιοχή απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας
Β΄ Ημίχρονο
54΄ Ο Χαλκιάς σέντραρε από δεξιά με την μπάλα να περνάει από όλους και να καταλήγει στον Κατσαρή ο οποίος με κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1
58΄ Ο Μπούκας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε ο τερματοφύλακας
59΄ Ο Λάππας Ι είδε τον τερματοφύλακα του Αίολου εκτός θέσης και επιχείρησε μακρινό δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία
68΄ Ο Χρυσαφόπουλος σούταρε από πλάγια δεξιά έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κατσαδούρος
89΄ Ο Νούλας πλάσαρε από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-1
Συνθέσεις:
Αίολος: Λάππας Κ, Ζαχαρόπουλος (Χρυσαφόπουλος), Χαλκιάς, Σιταράς, Μπούκας, Ξαγάρας, Νάσιος (Κορέντζελος), Νούλας, Κατσαρής, Ζαλοκώστας (Τριανταφυλλόπουλος), Ράϊκος
Κεράσοβο: Κατσαδούρος Α, Τρίκκας (Κακαβίτσας), Ρίζος, Ζιάκας, Σακαμπέτης, Καλύβας, Ράπτης, Κοσμάς, Παπαδονίκος (Λάππας Ι), Κατσαδούρος Κ, Γαλανός (Τσιγαρίδας)

ΠΟΤΑΜΙΑ – ΔΟΞΑ 1-1 Είχαν από ένα ημίχρονο


Τα βρήκε σκούρα στην Ποταμιά η Δόξα Ραπτοπούλου αφήνοντας δυο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Σε ένα ματς, κλασικό ντέρμπυ, οι δυο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει καμία από τις δυο να κατακτήσει το ποθητό τρίποντο.
Το ματς έληξε ισόπαλο 1-1 με γκολ των Λ. Γούλα στο α’ ημίχρονο, και του κ. Μαντζιούτα στην επανάληψη.
Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και πριν το γκολ είχαν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία με το Ζήκα στο 25’ όταν το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας της Ποταμιάς. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου της αναμέτρησης με τον Λ. Γούλα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χαντζόπουλου.
Χωρίς άλλες σημαντικές φάσεις και από τις δυο πλευρές ολοκληρώθηκε το Α΄ ημιχρόνιο.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα αναζητώντας από νωρίς την ισοφάριση. Οι ποδοσφαιριστές του Λ. Λαμπαδάρη ανέβασαν στροφές, πήραν αυτοί την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετά το 60΄ κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας στην ισοφάριση και χάνοντας ευκαιρία ακόμη και για την νίκη. Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι μετά την πολύ καλή παρουσία του πρώτου ημιχρόνου, στην επανάληψη δεν έπαιξαν καλά με αποτέλεσμα να μείνουν για δεύτερη αγωνιστική χωρίς νίκη και να πέσουν έτσι στην 2η θέση της βαθμολογίας.
Η ισοπαλία σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση του β΄ ημιχρόνου ήταν ότι καλύτερο για την Ποταμιά μετά την συντριβή της προηγούμενης αγωνιστικής από τα Άγραφα.
Στο 56’ ο Σ. Γούλας πάσαρε στον Γεωργαλή, ο δεύτερος σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε. Στο 67’ το δυνατό σουτ του Σαπούνη πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Στο 70’ ο Γ. Ντζίμας εκτέλεσε φάουλ, ο Τύμπας σούταρε και έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Στο 73’ ήρθε το παιχνίδι στα ίσα με το γκολ του Μαντζιούτα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαλάτου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαλάτος είχε δοκάρι, ενώ στο 85’ το διαγώνιο σουτ του Γιαννακόπουλο έφυγε μόλις άουτ. Η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 87’, με τον Παππά, ο οποίος εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα πέρασε ξυστά δίπλα από το «γάμα» των δοκαριών της εστίας του Χαντζόπουλου.
Την επόμενη αγωνιστική η Ποταμιά θα αγωνιστεί με τον ΑΠΟΚ, ενώ η Δόξα έχει ρεπό.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
25’ Δοκάρι Ζήκα
30’ ΓΚΟΛ!!! Σέντρα σουτ από πλάγια ο Γούλας Λ. έκανε το 0-1
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
56’ Πάσα του Γούλα Σ. στον Γεωργαλή, ο οποίος σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
67’ Δυνατό σουτ του Σαπούνη, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
70’ ‘Εκτέλεση φάουλ ο Ντζίμας Γ, ο Τύμπας σούταρε, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
73’ ΓΚΟΛ!!! Εκτέλεση φάουλ ο Μαλάτος, ο Μαντζιούτας με κεφαλιά έκανε το 1-1.
74’ Δοκάρι Μαλάτου στο δεξί κάθετο δοκάρι.
85’ Διαγώνιο δυνατό σουτ του Γιαννακόπουλου μόλις άουτ.
87’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Παππάς, δίπλα από γάμα της εστίας των γηπεδούχων.
Συνθέσεις:
ΠΟΤΑΜΙΑ: Χαντζόπουλος, Σαπούνης, Μπούρας Α., Ντρίβας, Τσουκαλάς, Ζαγκότσης Χ. (56’ Μαλάτος), Γιαννακόπουλος, Παπαρούπας Μαντζιούτας, Μπούρας Γ. (40’ Ελευθερίου), ‘Ιβρος.
ΔΟΞΑ: Ρεσίτης, Μυρισιώτης (81’ Παπατζίμας), Γεωργαλής, Ζήκας (84’ Καράνταλλας), Ρηγόπουλος, Γούλας Σ., Γούλας Λ., Ντζίμας Γ. (75’ Παπαδημητρίου), Παππάς, Τύμπας, Ντζίμας Θ.

Κύπελλα & διακρίσεις για την ΑΛΑΚ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος ΠΗΝΕΙΟΣ, που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο Κουλούρι της Λάρισας. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 35 πληρώματα εκ των οποίων 3 ήταν από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου.
Δύο από τρεις συμμετοχές της ΑΛΑΚ έσπασαν τα ρεκόρ και γύρισαν με 6 κύπελλα στην αγκαλιά τους, ενώ το τρίτο πλήρωμα με οδηγό τον Κωνσταντίνο Τασιό δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, γιατί λίγο πριν λάβει θέση και να μπει στην πίστα το όχημα παρουσίασε πρόβλημα και η συμμετοχή ακυρώθηκε.
Οι άλλοι δύο οδηγοί, Χρήστος Γαλάνης και Ευστάθιος Φέγγος, κατέλαβαν από τις πρώτες θέσεις σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες του αγώνα και επέστρεψαν με 6 κύπελλα, για να συμπληρωθούν κι αυτά στη μεγάλη συλλογή της ΑΛΑΚ.
Πιο αναλυτικά ο Χρήστος Γαλάνης κατέλαβε την 1η θέση στη Κατηγορία 2000+ και την πρώτη στην Κατηγορία OPEN, τερμάτισε 2ος στη Γενική Κατάταξη, ενώ πήρε και το πρώτο βραβείο για τον καλύτερο γύρο του Αγώνα.
Ο Ευστάθιος Φέγγος τερμάτισε 2ος στην Κατηγορία 2000 και τέταρτος στη Γενική Κατάταξη.
Τις ευρυτανικές συμμετοχές εμψύχωσαν και ενθάρρυναν φίλοι και μέλη της ΑΛΑΚ που ταξίδεψαν ως το Κουλούρι της Λάρισας για να βρεθούν δίπλα στους άσσους του βολάν.

Ο αριθμός των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων για την Ευρυτανία

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων της εκλογικής περιφέρειας του Νομού μας για τις επερχόμενες εκλογές, με βάση τον πληθυσμό της και την τελευταία απογραφή έχει ως εξής

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 3.691 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 7 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΠΕΡΑΝΤ ΙΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 3.213 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 6 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2729 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 6 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΒΙΝΙΑΝΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 1438 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 3 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2.533 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 5 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 13.604 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 27Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2163 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 3 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 9.390 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 14 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 1168 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 2 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 1933 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 3 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΠΡΟΥΣΣΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2253 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 3 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΦΟΥΡΝΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 1542 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 2 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 18449 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 27 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αριθμός Περιφερειακών συμβούλων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ--ΠΡΑΓΜ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ--ΑΡ.ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ....................178.771......................................15
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ................ 32.053...................................... 3
ΦΩΚΙΔΑΣ............ 48.284.................................... 4 ΒΟΙΩΤΙΑΣ..................131.085................................... 11 ΕΥΒΟΙΑΣ...................215.136.......................................18

Νικόλαος Σουλιώτης Πολιτικός Μηχανικός Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με τον υπ. Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
1.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Όνομα: Νικόλαος
Επώνυμο:Σουλιώτης
Όνομα πατρός: Δημήτριος
Όνομα μητρός:Στυλιανή
Έτος γέννησης:1965
Επάγγελμα Διπλ. Πολ. Μηχ/κός Ε.Μ.Π.
Διεύθυνση: Κ. Σακκαλή 7 Καρπενήσι
Τηλέφωνο: 22370-20115-25465,6977360415
Ηλ. Διεύθυνση:info@mshome.gr
2.ΣΠΟΥΔΕΣ
Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Αγρινίου για να εισαχθώ το 1983 στο Ε.Μ.Π. στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών απ’ όπου αποφοίτησα το1988.
3. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Από το 1990 έως το 1993 εργάσθηκα ως ειδικός σύμβουλος του Νομάρχη Ευρυτανίας. Από το 1993 έως σήμερα έχω δικό μου τεχνικό γραφείο στο Καρπενήσι και ασχολούμαι με την μελέτη και κατασκευή πολυκατοικιών, συγκροτημάτων εξοχικών κατοικιών, ιδιωτικών και δημοσίων έργων στο Νομό Ευρυτανίας.
4.ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Από το 1995 έως 2010 είμαι εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμήματος Ανατ. Στερεάς Ελλάδος (ως εκπρόσωπος του Ν. Ευρυτανίας) και αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Ν. Ευρυτανίας.
Από το 2004 έως το 2008 διετέλεσα πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Ν. Ευρυτανίας.
Τον Οκτώβρη του 2006 εκλέχτηκα 1ος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καρπενησίου.
5.ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Από το 1990 έως το 1995 αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας.
Από το 1995 έως 2003 αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Ευρυτανίας.
Από το Νοέμβριο του 2003 έως τον Ιούλιο του 2004 πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας.
6.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Από το 2004 έως 2009 διετέλεσα αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Βασιλική Κυριακοπούλου και πατέρας τριών παιδιών.

Με τιμή
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΠΟΛ. ΜΗΧ/ΚΟΣ Ε.Μ.Π.

Ευρυτανικά Σωματεία και «Καλλικράτης»

Ο Ελληνισμός έζησε τρεις χιλιάδες χρόνια χάρη στο μοντέλο της πόλης-κράτους, της αυτοδιαχειριζόμενης κοινότητας που ο ίδιος γέννησε. Τα δυό νομοσχέδια «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έγιναν εν τάχει, αποκλειστικά και ομολογημένα, για να εξυπηρετηθούν ελπιζόμενα προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης. Πειθαρχούμε δήθεν στα μοντέλα αυτοδιοίκησης που λανσάρει η Ε.Ε. αποκεντρώνοντας όχι την εξουσία, αλλά την κατακλυσμική διαφθορά και φαυλότητα.
Αφετέρου με το κομματικό χρίσμα, που είναι απαράδεκτο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολλαπλασιάζοντας τα ερείσματα της κομματοκρατίας, με αποτέλεσμα στις επικείμενες εκλογές της Τ.Α. να κυριαρχήσει ως θέμα το Μνημόνιο. Με ή χωρίς το Μνημόνιο η Ελλάδα έχει μπροστά της τον ανηφορικό δρόμο της κρίσης. Η επιλογή της λύσης ανήκει στην κυβέρνηση της χώρας και αυτή θα κριθεί. Και από την άποψη αυτή τιμούμε ιδιαίτερα τους υποψηφίους που δεν επιζήτησαν το χρίσμα και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα προβλήματα του δήμου και του νομού.
Μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη», οφείλουν τα χωριά της Ευρυτανίας και ο νομός να προετοιμαστούν κατάλληλα, για ν’ ακούγεται η φωνή τους δυνατή και διεκδικητική. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αν χρησιμοποιήσουν ως όχημα, με κοινή δράση και συναντίληψη, τους υπάρχοντες συλλόγους. Τα ευρυτανικά Σωματεία με το πνευματικό οπλοστάσιό τους και τη δυναμική που διαθέτουν οφείλουν να συνδράμουν. Αλλά και ο Ευρυτανικός Τύπος δεν επιτρέπεται να απουσιάσει απ’ αυτήν την πανστρατιά ανάπτυξης της Ευρυτανίας.
Ας γίνει η κρίση και ο «Καλλικράτης» ευκαιρία ανασυγκρότησης της Ευρυτανίας. Αν ο αρχιτέκτονας Καλλικράτης έκτισε τον Παρθενώνα στην Αθήνα, οι όπου γης Ευρυτάνες μέσα από τους Συλλόγους μπορούν ενωμένοι να υψώσουν τον Ευρυτανικό «Παρθενώνα» ανάπτυξης στην Ευρυτανία.
Από αυτό το θαύμα έχει ανάγκη η Ευρυτανία. Θαύμα, για να αποκτήσει υποδομές και δραστηριότητες που θα εξαλείψουν από το χώρο της το πρόβλημα που συνθέτουν οι αποκαλούμενες υπανάπτυκτες περιοχές της. Το θαύμα αυτό καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν οι δύο νέοι ευρυτανικοί Δήμοι του «Καλλικράτη», η προβλεπόμενη νέα Περιφερειακή Διοίκηση και τα ευρυτανικά Σωματεία με απόλυτη σύμπνοια και συναντίληψη.

kostasmitsios@yahoo.gr

Περιοδείες στην Δυτική Ευρυτανία και στους ετεροδημότες από τον Συνδυασμό του Θ. Μπαμπαλή ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Στους Δήμους Φραγκίστας και Βίνιανης περιόδευσαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον Συνδυασμό του Θοδωρή Μπαμπαλή κ.κ. Νίκος Γεωργίου, Βαγγέλης Κατσιφός, Πάνος Γκορόγιας και Παύλος Τσιγαρίδας
Στη φωτό παρακολουθούν τον ποδοσφαιρικο αγώνα Κρέντη - Βελούχι


Την επίσημη προεκλογική του περιοδεία θα αρχίσει την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου ο Συνδυασμός Ανανέωση – Προοπτική του υποψηφίου Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Μπαμπαλής και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι θα περιοδεύσουν σχεδόν σ’ όλα τα χωριά της δυτικής Ευρυτανίας και θα βρεθούν κοντά στους δημότες του νέου διευρυμένου δήμου.
Η κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου στους ετεροδημότες της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 7 το απόγευμα, ενώ στο πρόγραμμα εντάσσονται και δύο προεκλογικές ομιλίες την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο Κερασοχώρι και την επομένη Παρασκευή 5/11 στη Γρανίτσα.

Το πλήρης πρόγραμμα της προεκλογικής περιοδείας του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-10-2010
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ ώρα 10:00 π.μ - ΚΑΤΟΠΙΝ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ-ΝΕΟΧΩΡΙ-ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΜΑΡΑΘΙΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙκΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30-10-2010
ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ , ΘΗΒΑ , ΑΛΙΑΡΤΟΣ , ΑΤΑΛΑΝΤΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10-2010
ΑΓΡΙΝΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1-11-2010
ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΤΡΙΤΗ 2-11--2010
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 3-11-2010
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
(ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL) 19:00 μ.μ
ΠΕΜΠΤΗ 4-11-2010
ΔΗΜΟΣ ΒΙΝΙΑΝΗΣ,
ΔΗΜΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ ΣΤΙΣ 17:ΟΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-11-2010
ΔΗΜΟΣ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ,ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 17:00

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ανακοινώσει την ίδρυση του νέου της κόμματος, η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση για την ίδρυση του κόμματος, της πρώην Υπουργού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Babington" που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη στην Αθήνα. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα λένε ότι η κ. Μπακογιάννη εκείνη την ημέρα θα έχει δίπλα της και κορυφαία ονόματα της πολιτικής σκηνής που θα κάνουν αίσθηση.
Νέα δεδομένα στο πολιτικό μας γίγνεσθαι ή ένα κόμμα ακόμα για λίγο καιρό και … βλέπουμε.

* Και μια που καταπιαστήκαμε με την κ. Μπακογιάννη, να σας μεταφέρω ένα ωραίο διάλογο που συγκράτησα σε κάποιο καφενείο της Δυτικής Ευρυτανίας μεταξύ δυο γερόντων υποστηρικτών εκ παιδιόθεν, της συντηρητικής, γαλάζιας παράταξης και τα τελευταία χρόνια της πρώην Υπουργού.
- «Καλά δεν μου λες ρε Μήτσο. Μεθαύριο που θα ανακοινώσει η Ντόρα το νέο κόμμα, εμείς οι δεξιοί, που εδώ και χρόνια τώρα αγαπάμε το ίδιο και την Νέα Δημοκρατία και την Ντόρα, τι θα κάνουμε»;
- «Δύσκολη απόφαση αδελφέ μου, όμως το μοναστήρι νάνε καλά και από καλόγερους έχει ο θεός …»

* Τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασαν και δυο ακόμη φίλοι σε μικρό καφενείο της ευρυτανικής πρωτεύουσας:
- «Τι θα κάνουμε μεθαύριο ρε παλιόφιλε. Θα πάμε με την Ντόρα ή θα κάτσουμε στ΄ αυγά μας:», ρώτησε εκείνος που έπινε τσιπουράκι.
- Δεν ξέρω, θα το ξανασκεφτώ Τάκη μου. Όμως με αυτά που λέει ο Μητσοτάκης ότι ο Σαμαράς είναι λαϊκιστής και πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και με εκείνα που δήλωσε σε συνέντευξή της η Ντόρα ότι τα παιδιά των γιατρών γίνονται γιατροί και των πολιτικών, πολιτικοί, θάχουμε ντράβαλα…»

* Πέρα από τα πολιτικά όμως έχουμε και τα ανθρώπινα και στην προκειμένη περίπτωση την γέννηση των δίδυμων (δύο υγιέστατα παιδάκια, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι) που έφερε στον κόσμο η κόρη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη Αλεξία προχθές σε μαιευτήριο της Αθήνας. Να ευχηθούμε να ζήσουν τα νεογέννητα και να τα χαρούν οι γονείς και οι οικογενείς όπως επιθυμούν, με υγεία και προκοπή.

* Σε φιάσκο κατέληξε η πολυδιαφημισμένη και σε πρωτοσέλιδα προβαλλόμενη εκδήλωση στα Κρεμαστά για τα 40 περίπου θύματα που χάθηκαν στο φράγμα των Κρεμαστών.(Αλήθεια μήπως ήταν 41 και δεν τα μέτρησαν καλά – λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε απ΄ όλους) !!!
Διερωτώμαι όμως:
Γιατί δεν προβλήθηκε με την ίδια διάθεση αυτή η εκδήλωση, που τόσο προβλήθηκε και που είχε προγραμματιστεί να γίνει, αλλά δεν έγινε; Μήπως γιατί δεν παραβρέθηκε κανένας από τους τάχα συγγενείς των θυμάτων; Ποιών θυμάτων; Σε ποιο κατάλογο έχουν καταγραφεί; Ως σώφρων πολίτης και ως κάτοικος της παραλίμνιας περιοχής, εκφράζω την θλίψη μου. Είναι κρίμα να προβάλλονται τάχα σημαντικές ειδήσεις χωρίς να ελέγχεται η πηγή τους και η αξιοπιστία τους. Κρίμα ακόμη, γιατί από κάποιους, η τακτική αυτή είναι επαναλαμβανόμενη…

* Άλλη πάλι εκείνη η συνταρακτική είδηση για τα συμβαίνοντα στους κόλπους της τοπικής μας εκκλησίας. Εδώ όπως θα δείτε και στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ε.Π., οι προβάλλοντες την «συνταρακτική» είδηση, δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν και την άλλη πλευρά, ούτε στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ως όφειλαν, αλλά ούτε και για την ουσία. Φαίνεται ότι αυτό δεν τους βόλευε γιατί έτσι θα διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε θέμα. Γιατί άραγε;

* Αυτά για όσους αυτοδιαφημίζονται ως ανεξάρτητοι. Όταν βλέπεις μονομερώς και εθελοτυφλείς τι είδους ανεξάρτητος είσαι;

* Όσον αφορά για τον φίλο που στεναχωρήθηκε για την συμμετοχή εκδοτών στις επερχόμενες εκλογές, θέλω να του πω ότι στα κοινά μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε αρκεί να μπορεί να προσφέρει στον τόπο και στην κοινωνία.

* Με πολύ αέρα και εγωισμό κινείται το τελευταίο διάστημα υποψήφιος στην Ευρυτανία. Ας κόψει λίγο φόρα, γιατί βλέπω στο τέλος να τον κλαίνε και οι ρέγκες …

* «Οι εκλογές σε έναν εκ των δυο Δήμων της Ευρυτανίας θα κριθούν 2-3 μέρες νωρίτερα, λόγω της βόμβας που αναμένεται να πέσει». Έτσι μου είπε φίλος παλιός, προχθές που τον συνάντησα σε ταβερνάκι της κεντρικής Ευρυτανίας.

* Ήλθε η ώρα, κάποιοι αυτοδιοικητικοί να πάνε στα σπίτια τους. Έτσι είναι αυτά, αγαπητέ μου. Όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου ότι και να κάνεις δεν σε σώζει τίποτε.

* Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που από το μηδέν έγιναν φίρμες τα τελευταία χρόνια με τις θεσούλες τους στους Καποδιστριακούς Δήμους κλπ. Και γι΄ αυτούς ήλθε η ώρα της επιστροφής στην σκληρή πραγματικότητα. Ήλθε η ώρα που λέει και το ανέκδοτο, για να μπουν τα κεφάλια μέσα.

* Να επαναφέρουν τα τασάκια τους στα καφενεία αποφάσισαν οι καταστηματάρχες της Ευρυτανίας. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποστεί οικονομική ζημία είναι γεγονός. Όμως αν και τούτη τη φορά δεν εφαρμοστεί ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, τότε άστα να πάνε…

Τριήμερη περιοδεία Περγαντά στην Ευρ/νία Παρασκευή στο Καρπενήσι, στην παρουσίαση του Αντιπεριφερειάρχη και Σαββατοκύριακο στην Κεντ/δυτική Ευρυτανία


Αέρας νίκης στην ομάδα Καραμπά

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες τις περιοδείες του, οργώνοντας την Ευρυτανία και όχι μόνο, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάχρης Βασίλης Καραμπάς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, Τάκης Τσελεπής, Ταξιάρχης Σκλαπάνης, Κώστας Χούπας και Βασίλης Γούλας.
Η αισιοδοξία απορρέει από το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Κλέαρχο Περγαντά να προηγείται σταθερά στην Περιφέρεια Στερεάς με παράσταση νίκης που αγγίζει το ποσοστό των 8 μονάδων διαφορά από το βασικό του αντίπαλο Θανάση Χειμάρα.
Σε όλα τα χωριά του νομού οι κάτοικοι υποδέχονται των κ. Καραμπά και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους με θέρμη, δείχνοντας διάθεση να κουβεντιάσουν μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν, αφουγκραζόμενοι ταυτόχρονα το πρόγραμμα και τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Ευρυτανίας που με κάθε λεπτομέρεια τους αναλύουν οι υποψήφιοι. Ο κ. Καραμπάς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν χωριά του νέου διευρυμένου Δήμου Καρπενησίου, αλλά και ετεροδημότες στην Αιτ/νία.
Το τριήμερο 29-31 Οκτωβρίου 2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα επισκεφτεί την Ευρυτανία, όπου την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 8.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, θα παρουσιάσει τον υποψ. Αντιπεριφεειάρχη Ευρυανίας Βασίλη Καραμπά και τους υποψ. Περιφερειακούς Συμβούλους και το επόμενο διήμερο έχει προγραμματιστεί περιοδεία στην κεντροδυτική Ευρυτανία. Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου ο Νομάρχης Βοιωτίας θα επισκεφτεί τον Δήμο Φραγκίστας όπου και θα καταλύσει στην ιστορική Ανατ. Φραγκίστα και την επομένη θα περιοδεύσει στους Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου.

Ντίνος Μπομποτσιάρης: «Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά»


Στα πλαίσια των εβδομαδιαίων επικοινωνιών μας με τους υποψηφίους Αυτοδιοικητικούς του τόπου μας, σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Καρπενησίου κ. Ντίνου Μπομποτσιάρη.
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», μιλά μαζί μας για τα μηνύματα που λαμβάνει στις περιοδείες του από τους δημότες, για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Όλα αυτά και η απάντηση στο ερώτημά μας ποιον Συνδυασμό θα υποστηρίξει η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», αν οι εκλογές οδηγηθούν σε 2η αναμέτρηση, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.



Ποιο είναι το μήνυμα που λαμβάνεται από τους δημότες του διευρυμένου Δήμου κατά τις προεκλογικές σας περιοδείες;


Το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες μέσα από τις επαφές μας, όταν συζητάνε, γιατί υπάρχει μια βουβή οργή και δε θέλουν καν να μιλήσουν, είναι η πλήρη απαξίωση. Απαξίωση στην πολιτική, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ ως χώρα και τους εκφραστές τους στο τοπικό επίπεδο. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια γι’ αυτούς που εκπροσωπούν τα μεγάλα κόμματα και γι’ αυτούς που «παίζουν» παιχνίδια στην πλάτη τους.

Θεωρείτε πως το πρόγραμμα του συνυποψηφίου σας κ. Μπακογιάννη είναι υλοποιήσιμο, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας;

Το πρόγραμμα του κ. Μπακογιάννη είναι ένα πρόγραμμα που περιέχει σχεδόν όλα αυτά που έχουν ακουστεί ή γραφεί τα τελευταία χρόνια για την περιοχή μας. Υπάρχουν πολλά στοιχεία και προτάσεις από παλιότερα προεκλογικά προγράμματα του δικού μας συνδυασμού. Κάποιες από αυτές είναι εκτός τόπου και δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί ως ιδέες μπορεί να είναι καλές, όμως δεν ευσταθούν κυρίως σε περιοχές εκτός Καρπενησίου που είναι έρημες από κατοίκους. Όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση των όποιων προγραμμάτων προτείνονται. Σε μια χώρα που το κράτος κάνει τεράστιες περικοπές σε υγεία, παιδεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση και που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας , που υπάρχει αρνητική ανάπτυξη δε θα υπάρξει κανένας φορέας που θα τα δανειοδοτήσει. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα και τα οποιαδήποτε μεγαλόπνοα προγράμματα δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

Πιστεύετε ότι ο συνδυασμός σας κι εσείς προσωπικά, αν εκλεγείτε, θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις καινοτομίες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ;

Οποιοσδήποτε εκλεγεί δήμαρχος μετά τις εκλογές θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα. Πέρα από τις οποιεσδήποτε μεγαλόπνοες προεκλογικές υποσχέσεις και διακηρύξεις, οι όποιες σε μεγάλο βαθμό θα είναι αδύνατο να υλοποιηθούν, αυτό που χρειάζεται είναι νοικοκύρεμα και τάξη στους Καλλικρατικούς δήμους. Χρειάζεται αναδιοργάνωση των υπηρεσιών των δήμων και των υπηρεσιών που θα έρθουν στους δήμους. Τα επόμενα 3,5 χρόνια ο στόχος και η προτεραιότητα θα είναι ακριβώς αυτός. Έτσι ώστε, όταν βγούμε από τη μεγάλη κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα να είμαστε έτοιμοι ως δήμος να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και να αξιοποιήσουμε τις όποιες ευκαιρίες θα υπάρξουν. Για όλα αυτά χρειάζονται άνθρωποι χωρίς δεσμεύσεις ,χρειάζονται άνθρωποι με ήθος, συνέπεια και αγωνιστικότητα. Όλα αυτά τα στοιχεία οι άνθρωποι του συνδυασμού μας έχουν αποδείξει εδώ και 16 χρόνια ότι τα διαθέτουν. Ο συνδυασμός μας είναι συνδυασμός της ομαδικότητας και όχι συνδυασμός του ενός.

Αν πάμε σε δεύτερη Κυριακή στο Δήμο Καρπενησίου, ποιον συνδυασμό θα στηρίξει η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία;

Η προσπάθειά μας είναι να είμαστε εμείς αυτοί που θα συμμετέχουμε στη δεύτερη Κυριακή! Έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε στη διοίκηση μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των προθέσεων και των απόψεών μας και να έχουμε καταλυτικότερο ρόλο σε νευραλγικές αποφάσεις. Όσον αφορά στις στηρίξεις, πιστεύουμε πως οποιασδήποτε μορφής συνεννόηση ή τοποθέτηση υπέρ ενός αντίπαλου συνδυασμού θα ήταν ανεδαφική από πλευράς ουσίας και προσβλητική έναντι των ανθρώπων που μας στηρίζουν. Θεωρούμε ότι οι πολίτες έχουν συνείδηση και δεν χρειάζονται υποδείξεις για το τι θα ψηφίσουν.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή παραδίδει κι επίσημα τη σκυτάλη στους ψηφοφόρους για την εκλογή της νέας διοίκησης στο Δήμο μας. Πως αξιολογείτε τη θητεία που ολοκληρώνεται;

Δυστυχώς δεν έχουμε να θυμηθούμε και πολλές επιτυχείς ενέργειες της απελθούσας διοίκησης. Τα ελαττωματικά στοιχεία της είναι που παραμένουν διαχρονικά κι όχι οι καινοτόμες πρωτοβουλίες της, κι ειλικρινά λυπάμαι που το λέω αυτό. Προχειρότητα κι αδιαφάνεια, ευκαιριακές λύσεις, επιπολαιότητα στις αποφάσεις, παντελής έλλειψη μεθόδων κι οργάνωσης, χαμένος χρόνος και χαμένο χρήμα. Δε θέλω να ακούγομαι αφοριστικός αλλά θα ήταν υποκρισία να επικροτώ τις όποιες ελάχιστες θετικές ενέργειες ενός Δήμου. Έχω βαθιά πεποίθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν αισθάνεται πως βελτιώθηκε σε κάτι η ζωή του στην πόλη αυτή, ούτε κάποιο έργο πνοής έχει δημιουργηθεί .

Τι θα θέλατε να πείτε στους ψηφοφόρους του Δήμου μας λίγες μέρες πριν τις εκλογές;

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία ως μια ομάδα ανθρώπων με ενεργό δράση στα κοινά θα δώσει το παρόν στις εκλογές για ακόμη μια φορά. Στη διαδρομή μας αυτή μπορεί εύκολα ο καθένας να διαπιστώσει τη συνέπεια των λόγων και των έργων μας.
Συμμετέχουμε στα δημοτικά πράγματα εδώ και 16 χρόνια. Φέτος θα’ ναι η 5η φορά που συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές. Τα 12 τελευταία χρόνια εκλέγουμε ένα δημοτικό σύμβουλο με ποσοστό 10%. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε συνεπή και συνετή αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Καρπενησίου. Στηρίξαμε τις θετικές προτάσεις του δήμου αλλά αντιδράσαμε έντονα σε προτάσεις που ήταν εναντίον των συμφερόντων της πόλης . Να θυμίσω ότι τα εμπορικά κέντρα , η δική μας δημοτική ομάδα τα απέτρεψε. Εμείς από οποιαδήποτε θέση μας επιλέξει ο πολίτης να επιτελέσουμε το καθήκον μας σε αντίθεση με ορισμένους που δραστηριοποιούνται μόνο όταν διοικούν. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και όχι με το μυαλό τους σε αυτά τα «ωραία» που τους είπαν οι «μηχανισμοί». Σήμερα οι πολίτες ξέρουν ότι οι «υποσχέσεις» κάθε είδους δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή την οικονομική και κοινωνική κατάσταση δεν μπορεί να εμφανίζονται ως σωτήρες. Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ