Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Τέρενς Κουίκ στο Καρπενήσι

Λίγες μόνο μέρες προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ συνοδευόμενος από τον υποψήφιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ευρυτανία κ.  Κωνσταντίνο Μπακόλα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Καρπενήσι.    Ο κ. Κουίκ, έφτασε χθες βράδυ στην Ευρυτανική πρωτεύουσα και σήμερα είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Δημαρχείο όπου και συνομίλησε με τον Δήμαρχο της πόλης Κώστα Μπακογιάννη και αργότερα με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο.

Νίκος Σερετάκης Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στην Ευρυτανία: Ο..Συνδικαλισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ



Τα έργα και οι ημέρες των συνδικαλιστών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των πρώην εργατοπατέρων του ΠΑΣΟΚ που εσχάτως μετακομίζουν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστά από την εποχή που χειροκρόταγαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Λευκή Βίβλο και ξεπουλούσαν τα εργατικά δικαιώματα στους στημένους "κοινωνικούς διαλόγους".  

Μετά τις ξεφτίλες, αποβολή των Γυμναστών από το Τουρνουά και στην θέση τους οι Krenti Bulls που αγωνίζονται αύριο 16/6 στις 6 μ.μ. με τον Αστέρα BC.


 
Την αποβολή του Αστέρα από το Τουρνουά Μπάσκετ αποφάσισε αρμόδια οργανωτική Επιτροπή μετά τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν με την συμμετοχή παιχτών που δεν είχαν δηλωθεί από την πλευρά των Γυμναστών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2ΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ:"Ποιο είναι τελικά το διακύβευμα των εκλογών;"


Ελληνίδες κι Έλληνες,
Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είναι: Πνευματική και Εθνική ανεξαρτησία ή Πνευματική και Εθνική υποτέλεια;
Έχουμε μπροστά μας δύο δρόμους: Ο ένας οδηγεί την υποδούλωση της Χώρας σε αυτούς που προώθησαν το εύκολο χρήμα στους Έλληνες πολιτικούς και θα έχει σαν συνέπεια την αλλοτρίωση της πολιτισμικής φυσιογνωμίας της Πατρίδος μας.

Απέκλεισαν την Περιφέρεια Στερεάς από τα κοινωνικά προγράμματα


Δύο περιφέρειες της χώρας, η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο, έχουν εξαιρεθεί από τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων, επειδή  θεωρούνται περιοχές με …υψηλό οικονομικό επίπεδο(!), μιας και λειτουργούν στην περιοχή μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Έτσι βγάζουν το μέσο όρο, αθροίζοντας τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων με τα λεηλατημένα λαϊκά εισοδήματα.

EΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΔΗΔΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2012 επισκέφθηκε το Καρπενήσι ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το νέο Δημαρχείο Καρπενησίου, μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Κοντογεώργο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας κ. Δημήτρη Κολοκύθα.

Αυτοκτόνησε άνεργος στην αυλή του σπιτιού του στο Καινούργιο Αγρινίου

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι γείτονες του 55χρονου, που τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι που έμενε, μέσα σε μια λίμνη αίματος...
Σοκαρισμένη η κοινωνία του Καινούργιου από την αυτοκτονία του 55χρονου. Ο αυτόχειρας έβαλε τέρμα στη ζωή το βράδυ της Πέμπτης (14-06-2012),

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Συνεδρίασαν Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή

Συνεδρίασαν το Δ.Σ. και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου, σε Συνεδριάσεις που πραγματοποίηθηκαν την Δευτέρα 11Ιουνίου 2012 και χθές Τρίτη 12/6 με τα παρακάτω θέματα στην Ημερήσια διάταξή τους:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ Ο Κρεντιώτης Τραπεζικός Χαρ. Μάκκας εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας προκαταβολής κεφαλαίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως προβλέπεται στο Ν. 3864/2010 (άρθρο 6, παρ. 10), το Ταμείο γνωστοποίησε στην Τράπεζα τον ορισμό του κ.  Χαράλαμπου Μάκκα ως εκπροσώπου του στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο οποίος συνακόλουθα εξελέγη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την 11.6.2012. Για την εκλογή του ανωτέρω μέλους θα ενημερωθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις η προσεχής Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

SOS από το Δήμο Αγράφων για την έλλειψη γιατρού στη Δυτική Ευρυτανία

Δυστυχώς τα όσα μέχρι τώρα ακούστηκαν κατά καιρούς, για την ποθούμενη αναβάθμιση παροχής υγείας στους κατοίκους της Κεντροδυτικής Ευρυτανίας, αποδείχτηκαν ψεύτικα.
Καμία αναβάθμιση δεν έγινε μέχρι τώρα και κυρίως καμία ενέργεια από τους υπευθύνους να στελεχωθούν με γιατρούς τόσο το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας όσο και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας. Παρά τα θρυλούμενα το Κέντρο Υγείας σχεδόν υπολειτουργεί, ενώ το πολυδύναμο Γρανίστας είναι ουσιαστικά χωρίς γιατρό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέλω μέσα από αυτή τη στήλη να ευχαριστήσω όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν στο πρόσφατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τα αδέλφια μου που στάθηκαν στο πλευρό μου μέχρι και την τελευταία ημέρα της νοσηλείας μου.
Συγγενείς και φίλους, οι οποίοι τηλεφωνικά ενδιαφερόταν να μάθουν για την εξέλιξη της υγείας μου και μου έδιναν κουράγιο.
Τον εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα, ιατρό κ. Νίκο Παπανικολάου.
Την γιατρό του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας Γιάννα Ζαρκάδα, η οποία με συνόδευσε με το ασθενοφόρο μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής μου έδινε κουράγιο και με διαβεβαίωνε πως όλα θα πάνε καλά.

Το Γραφείο Ενημέρωσης για την απασχόληση των ανέργων κοντά στους Δημότες Καρπενησίου

Ο Δήμος Καρπενησίου έχοντας υπόψη του τη σημαντική αύξηση της ανεργίας που δοκιμάζει την κοινωνίας μας αλλά και το γεγονός ότι ως θεσμικός φορέας βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες των δημοτών από οποιοδήποτε άλλο πολιτειακό φορέα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει συστήσει το Γραφείο Ενημέρωσης για την απασχόληση των ανέργων του Δήμου.
Το Γραφείο αυτό θα προσφέρει πληροφόρηση στους ανέργους για θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Αγαπητοί Συμπολίτες
Ευρυτάνισσες & Ευρυτάνες


Η πατρίδα μας και όλοι οι Έλληνες,βιώνουμε τις κρισιμότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας.
Οι εκλογές της 6ης Μαίου 2012, κατέδειξαν με τον σαφέστερο τρόπο, την αγανάκτηση και απόγνωση των πολιτών, αλλά και την αναγκαιότητα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ξεκαθαρίσουν με ειλικρίνεια και ρεαλισμό τις θέσεις τους και τα προγράμματά τους για το μέλλον όλων μας.

Χρήσιμες συμβουλές για να μην «πέσετε» θύματα απάτης


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες της Περιφέρειάς μας και ιδίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν με σκοπό την εξαπάτησή τους.

Στη γιορτή του Αγίου Νικολάου του Εν Βουνένοις σε Μαυρομάτα και Βοϊλάδα

Με ξεχωριστές τιμές και μέσα στα πλαίσια της ελληνορθόδοξης παράδοσης έγιναν και φέτος τα πανηγύρια προς τιμήν του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις σε Μαυρομάτα και Βοϊλάδα.
Η γιορτή στην Μαυρομάτα, λόγω των εκλογών, έγινε στις 5 Μάη καθότι στο χωριό αυτή την μέρα προσήλθαν αρκετοί  Μαυροματιανοί, που διαμένουν σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας, τόσο για την γιορτή όσο και για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αργύρης Ντινόπουλος: «Σύμμαχος της Ευρυτανίας για την επίλυση των προβλημάτων της»

Στα πλαίσια των περιοδειών που πραγματοποιούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα, προκειμένου να ενισχύσουν περεταίρω την δυναμική της πρωτιάς ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, την περασμένη Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012,  επισκέφτηκε το Καρπενήσι, ο Αργύρης Ντινόπουλος υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθηνών,

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Το σάπιο πολιτικό σύστημα και η Δημοκρατία του κ. Μπακογιάννη

Σύμφωνα με άρθρο του Δήμαρχου Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη στα τοπικά ΜΜΕ,  «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η γραμμική συνέχεια του σάπιου πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σαρξ εκ της σαρκός της μεταπολίτευσης. Είναι το παλιό που αντιστέκεται και δίνει μάχη οπισθοφυλακής, όχι το νέο που έρχεται».

Πού πηγαίνεις Ευρώπη; Του Κώστα Ηλ. Μήτσιου

Το λυκαυγές του 21ου αιώνα βρίσκει την Ευρώπη σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής της. Μεγάλα προβλήματα και σοβαρές εκκρεμότητες ταλαιπωρούν αυτόν τον καιρό την Ευρώπη και ναρκοθετούν το μέλλον της.

Συνελήφθη 50χρονος για κλοπή πετρελαίου κίνησης από αποθήκη Δασαρχείου στα Φουρνά Ευρυτανίας


Συνελήφθη, χθες (12-06-2012) το απόγευμα στην περιοχή Φουρνά Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και απείθεια.

50χρονος στα πράσα για κλοπή πετρελαίου κίνησης από αποθήκη Δασαρχείου στα Φουρνά Ευρυτανίας


50χρονος στα πράσα για κλοπή πετρελαίου κίνησης 
από αποθήκη Δασαρχείου στα Φουρνά Ευρυτανίας

Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ


Πέρασαν δέκα (10) ολόκληρα χρόνια από την  εποχή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του Νομού μας ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κοντογιώργος. Θα  περίμενε λοιπόν κάποιος καλόπιστος κάτοικος του Νομού  αυτού,  από τον διεκδικούντα και πάλι την ψήφο σας, να εκτελέσει κάποιο από τα τόσα έργα που εξήγγειλε προεκλογικά και προ 10ετίας (2000 – 2010). ΄Ηλθε λοιπόν τώρα  η ώρα του απολογισμού η ώρα της κρίσεως τόσο αυτού όσο και ημών.   

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


 
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τ.ΚΟΥΙΚ
ΣΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 Την Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα θα επισκεφθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 αντίστοιχα ο εκπρόσωπος του κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, Τέρενς Κουίκ. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του κ. Κουίκ έχεις εξής:

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Παραιτείται των αποδοχών του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός


Με επίσημη δήλωσή του, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος γνωστοποιεί ότι παραιτείται των μηνιαίων αποδοχών του. 

"Φερθήκαμε στους Έλληνες ρατσιστικά"


Την άποψη ότι "απορρίψαμε τους Έλληνες με έναν εντελώς ρατσιστικό τρόπο ως ένα μάτσο τεμπέληδες", διατύπωσαν οι Ολλανδοί οικονομολόγοι Arjo Klamer και Sylvester Eijffinger στην εφημερίδα "Financieele Dagblad".

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη»

Γίνε και εσύ μέρος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012 «Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου!
Γίνε Εθελοντής, προσέφερε λίγο από το χρόνο σου, τις γνώσεις σου και τον ενθουσιασμό σου στην προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης της δικής σου Βιβλιοθήκης!

30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΑΘΙΩΤΩΝ

Με 2μερες εκδηλώσεις στον ιστορικό Μάραθο
τιμήθηκε φέτος ο Σταυραετός των Αγράφων
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου, «Τα Κατσαντώνεια 2012» στον ιστορικό Μάραθο Αγράφων.