Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Αύριο ο τελικός του πρωταθλήματος


Όλα για όλα θα τα δώσουν αύριο το απόγευμα οι δύο μονομάχοι, που διεκδικούν επί ίσους όρους το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Βελούχι και Άγραφα θα αναμετρηθούν αύριο στις 5.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Την Τετάρτη 25 Μαΐου η 16η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου

Την ερχόμενη Τετάρτη Μαΐου του έτους 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00μ, θα πραγματοποιηθεί η 16η συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Στη γενοκτονία , στους διωγμούς και στον ξεριζωμό του Ελληνισμού του Πόντου από τις πατρογονικές του εστίες στρέφει το νου και την καρδιά με θλίψη και οδύνη ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος και βιώνει τα δραματικά γεγονότα της εποχής .

Ένας φιλήσυχος , φιλόπονος και προοδευτικός λαός μετά από τα δραματικά γεγονότα μιας επτάχρονης Οθωμανικής Κατοχής (1916 – 1923 ) μεταβάλλεται σε λαό της προσφυγιάς και της διασποράς και απεγνωσμένα ζητά νέες εστίες και προοπτικές.

Στον σημερινό «Ριζοσπάστη» άρθρο για την Απόπειρα Ποινικοποίησης της Συνδικαλιστικής Δράσης Εκπαιδευτικών στην Ευρυτανία

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - Απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Στη δίωξη και ποινικοποίηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης, με την αξιοποίηση του αντιδραστικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ως εργαλείο εκφοβισμού και τρομοκράτησης, επικεντρώνεται μεταξύ άλλων η κυβέρνηση, προκειμένου να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας στα αντιδραστικά σχέδιά της, να κάμψει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που τάσσεται απέναντί της, ακόμη κι αν αυτή είναι μια ...ανακοίνωση.

Ηλίας Καρανίκας: “Iσχυροποιείται το ΤΕΙ διεκδικούμε και την περαιτέρω αναβάθμισή του”

Αποκλειστική συνέντευξη για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ευρυτανία αλλά και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, παραχώρησε στην εφημερίδα μας ο Βουλευτής Ευρυτανίας. Ο κ. Καρανίκας, με την περίσσια ευγένεια, απάντησε στα ερωτήματά μας, για την τελευταία θετική εξέλιξη με το ΤΕΙ, για την Επερώτηση που κατέθεσε στην κ. Μπιρμπίλη για την λίμνη Κρεμαστών, για τους οδικούς άξονες, ΛΑΚΑ, ΠΑΡΑΜΕΓΔΟΒΙΟ, για το Νοσοκομείο Καρπενησίου, για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας για το Πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας, όπως και για το ενδεχόμενο να υπογράψει η χώρα μας νέο Μνημόνιο αλλά και για την έδρα στον Δήμο Αγράφων. Αυτά και άλλα πολλά στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στη Βάσω Φεγγούλη και η οποία αναμένεται να συζητηθεί.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Είχαν Άγιο οι επιβαίνοντες στο ΙΧ. Που έπεσε έξω στη διασταύρωση για Κλαυσί.

Τελικά με ελαφρά τραύματα, «καθάρισαν» οι 4 επιβαίνοντες στο ΙΧ που έπεσε σε πλαγιά στην διασταύρωση για Κλαυσί, στο δρόμο Καρπενησίου – Προυσού. Το αυτοκίνητο είχε προορισμό το Αγρίνιο και το ατύχημα συνέβη λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, καθότι εκείνη τη στιγμή έπεφτε ψηλόβροχο. 
Τους επιβαίνοντας, προσπάθησαν να βγάλουν από το αυτοκίνητο, οι ιδιοκτήτες σπιτιού, που βρίσκεται

Στέφανος Τσερπέλης: Άρχων - Δικαιοφύλαξ Ένας πραγματικός Άρχοντας στις καρδιές των Ομογενών μας στην Αμερική

Ο κ. Στέφανος Τσερπέλης είναι ένας συντοπίτης μας που ζει και δραστηριοποιείται χρόνια τώρα στην Αμερική και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Γεννημένος στον Αγαλιανό που παλιότερα ανήκε στην Ευρυτανία, μετανάστευσε σε νεαρή ηλικία στην Νέα Υόρκη, αμέσως μετά τον εμφύλιο σπαραγμό στην πατρίδα μας. Εκεί παντρεύτηκε την συμπατριώτισσά του Αρετή με την οποία απέκτησαν 4 κόρες, δημιουργώντας στην συνέχεια μια κυριολεκτικά ευλογημένη οικογένεια. Άνθρωπος με πλούσιο δημιουργικό πνεύμα και σπάνιο επιχειρηματικό ταλέντο, κατάφερε να καταξιωθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες Επιχειρηματίες στην Αμερική αλλά και ως ένας σπουδαίος Οικογενειάρχης με Χριστιανικές αρχές και αξίες, επιτελώντας όλα αυτά τα χρόνια, τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στην ομογένεια.
Ο κ. Στέφανος Τσερπέλης, είναι ο Μέγας Ευεργέτης και χρηματοδότης του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, που φέρει την επωνυμία, «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη» και ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Ronald McDonald House fundraising project στην Αμερική και της πρώτης Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Κούβα

Στην ελίτ της Ευρώπης!

Θέση σε ένα ακόμη πανευρωπαϊκό Top 10 παίρνει ο Ολυμπιακός, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους στη γηραιά ήπειρο τον 21ο αιώνα, μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης!
Σε αφιέρωμα του Eurosport για τις πιο επιτυχημένες ομάδες της… τρέχουσας εκατονταετίας, οι πρωταθλητές Ελλάδας φιγουράρουν στην πέμπτη θέση της λίστας μαζί με ομάδες όπως η Ίντερ, η Μπαρτσελόνα και η Σαχτάρ, έχοντας από 14 τίτλους συνολικά.

Ο Θανάσης Χειμάρας για το πανεπιστήμιο Στερεάς

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας σε ότι είχε σχέση με το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας , για κάθε ενέργειά μας οι βουλευτές , οι φορείς , τα ΜΜΕ και ο φθιωτικός λαός ενημερώνονταν άμεσα , για τα θετικά, αλλά και τις αρνητικές εξελίξεις.
Σας θυμίζω ότι :
Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε πρόχειρα ( το 2003 ) με μια Πρωθυπουργική εξαγγελία, χωρίς καμία υποδομή και κανένα επιστημονικό προγραμματισμό ( κτήρια στέγασης – πρόγραμμα σπουδών – Καθηγητές κ.λ.π.)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συμμετοχή Εκπαιδευτικών από την Ευρυτανία στο πλαίσιο της Πιλοτικής Φάσης του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης.


  Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της Πιλοτικής Φάσης του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 15 Ιουνίου 2011 έως 3 Δεκεμβρίου 2011, δύναται να συμμετέχουν 8.400 μόνιμοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 02, ΠΕ 04, ΠΕ 05, ΠΕ 06, ΠΕ 07, ΠΕ 60, ΠΕ 70 οι οποίοι υπηρετούν στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Μυτιλήνης και Ευρυτανίας.

Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Καρπενησίου Νικολάου Σερετάκη για τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών που ανατέθηκε σε... ιδιώτη


Την ανάθεση της διαδικασίας πληρωμής της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτη, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας με ανακοίνωσή της.
Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μια τέτοια πρακτική, καθώς στις αρχές του 2009 είχε επιχειρηθεί και στον Πειραιά η εκχώρηση της μηχανοργάνωσης της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε ιδιωτική εταιρεία, αλλά αποτράπηκε μετά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: "Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για παράδοση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτες" 

Την παρακάτω Ερώτηση για το θέμα της μισθοδοσίας των Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας κατέθεσαν 3 Βουλευτές του ΚΚΕ. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζητάει από την αρμόδια Υπουργό, να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για παράδοση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


    Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                                                                         Αθήνα, 18/5/11


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής κ. Κασκαμπάς, κάλεσε σε έγγραφη απολογία όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για ανακοίνωσή της, σχετικά με την «ανάθεση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε ιδιώτες»!!
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ για την μισθοδοσία των Εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Καρπενήσι 36100
Τηλ: 2237022459
mail: elme.eyr@gmail.com                            
Καρπενήσι 18 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Συνάδελφοι  
Μετά την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του προϊσταμένου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης να αναθέσει την μισθοδοσία των εκπαιδευτικών του νομού σε ιδιώτη έναντι αμοιβής, που θα πληρώνουμε εμείς και μάλιστα χωρίς καμιά διασφάλιση των προσωπικών μας στοιχείων, ο κος Κασκαμπάς προχώρησε και σε νέο βαρύτερο ολίσθημα τη φορά αυτή. Καλεί ολόκληρο το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε έγγραφη απολογία διότι τόλμησε να δημοσιοποιήσει την απόφασή του για το θέμα, με ανακοίνωση!!!

Στην κορυφή οι Cinema, μεγάλη νίκη για τα Καραπατάλια με πρωταγωνιστή τον Α. Κατή.

Με την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου συνεχίστηκε χθες Τετάρτη 18/5 το 1ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.
Στην 1η θέση της βαθμολογίας πέρασε το Cinema Café B.C, ύστερα από την επικράτηση του με επί του Πυροσβεστικού Σώματος με 69-55 σε αγώνα, ο οποίος έγινε στις 7 το απόγευμα και στο φινάλε είχε αρκετή ένταση.
Εκμεταλλεύτηκε το ρεπό του Άτλαντα, που έχει ένα ματς λιγότερο από το Cinema.

Δεν του φώναξε ο Θεός, αλλά ο ψάλτης!!!


Ήθελε να κλέψει το παγκάρι σε εκκλησία αλλά μέρα μεσημέρι που πήγε, τον πήραν … χαμπάρι! Το εκκλησάκι βρίσκεται στο νεκροταφείο της πόλης. Ο δράστης μπήκε μέσα, πήγε στην εκκλησία και την ώρα που πήγε να κάνει την κλοπή, άκουσε μία φωνή.

"15 δισ. δολάρια θα αποφέρουν στην Ελλάδα τα πετρέλαιά της"


Σε δύο χρόνια θα ξεκινήσει η λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον Γ. Μανιάτη, υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ο ίδιος προσέθεσε πως μέσα σε 20 χρόνια η χώρα θα μπορέσει να εξασφαλίσει έσοδα 10 - 15 δισ. δολαρίων από την εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου που εκτιμώνται σε 400 - 500 εκατ. βαρέλια.

Οι Θέσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.


Σκοπός της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι να προετοιμάζει ένα επιστημονικό δυναμικό ικανό να αναπτύξει στο έπακρο τις παραγωγικές και πνευματικές δυνατότητες της Χώρας μας, για να εξασφαλίσει την πρόοδο και την ευημερία ολόκληρου του λαού. Πάντα στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και σύμφωνα με τις εξελίξεις της επιστήμης.

Εις Μνημόσυνον του λεβεντάνθρωπου που «έφυγε» ξαφνικά

Γράφει  ο Λεωνίδας Μπούργος

Στις 14 Μαΐου 2011 «εξεμέτρησεν το ζην» ο αειθαλής και πάντοτε ακμαίος μπάρμπα – Γιώργος Αρβανίτης του Ιωάννου. Με την απουσία του το χωριό μας – Φουρνά Ευρυτανίας – έγινε φτωχότερο.
Ο μεταστάς «απήλθε» ήσυχα και αθόρυβα, όπως ήσυχος και αθόρυβος, πλην πολυτάλαντος, ήταν ο βίος του. Δεν κατείχε πτυχία και περγαμηνές, κατείχε, όμως τη ζωή, σε όλο της το πλάτος και το βάθος και σε όλο της το μεγαλείο.

Antios madre Ν.Δ. Παραιτήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία οχτώ (8) πρώην, κορυφαία στελέχη της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας

Με επιστολή τους, προς την ΝΟΔΕ Ευρυτανίας στις 13 Μαΐου 2011, εκφράζοντας την ένσταση τους, με πόνο καρδιάς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από το κόμμα που πιστά υπηρέτησαν σ’ όλη τους τη ζωή, αναζητώντας νέους και υπεύθυνους πολιτικούς αγώνες.  
Ποιοι είναι οι «8» που είπαν το antios madre Ν.Δ.

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΑΣ "ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΣΗ

* Άλλο και τούτο. Πλάκωσε, όπως αναφέρει το Αστυνομικό Δελτίο τις κουμπουριές, ολονυχτίς και κάτσε καλά που λένε… Στις 8-5-2011 λοιπόν, με βάση το Δ.Τ. της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας, συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου  μία γυναίκα ετών 64, κάτοικος περιφέρειας Δήμου Αγράφων, (Διαμένει κοντά στην λίμνη και στο παλιό γιοφύρι) γιατί  τις νυκτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, ευρισκόμενη στην οικία της πυροβόλησε άσκοπα δύο φορές στον αέρα,  με  δίκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα.

ΣΥΝΕΒΗ ΤΩΡΑ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΥΣΙ



Πριν μια ώρα περίπου ΙΧ. για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, παρέκλινε της πορείας του και έφυγε εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό μια γυναίκας, που επέβαινε σε αυτό. Το τροχαίο συνέβη στην διασταύρωση για Κλαυσί στο δρόμο Καρπενησίου - Προυσού. Ελαφρά τραυματισμένοι, ο οδηγός και οι δυο ακόμη νεαροί επιβάτες. Άπαντες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείου Καρπενησίου. Τόσο το ΕΚΑΒ όσο και η Π.Υ. Καρπενησίου, ενήργησαν για το περιστατικό αστραπιαία. Περισσότερα σε λίγο με νέο φωτορεπορτάζ.

Επικρατέστερη η Κρ.Λαγκάρντ Άρχισε η κούρσα διαδοχής μετά την παραίτηση Στρος Καν από το ΔΝΤ


Η κούρσα για τη διαδοχή του Ντομινίκ Στρος Καν στην ηγεσία του ΔΝΤ ξεκίνησε και επισήμως μετά την παραίτησή του και πρώτη ξεχωρίζει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.
Η 55χρονη Γαλλίδα υπουργός έχει τις διαπραγματευτικές ικανότητες και μία πλήρη γνώση της κρίσης χρέους που ταλαιπωρεί την Ευρώπη και κυρίως τις χώρες της ευρω-περιφέρειας.

C H R I S H O N D R O S (Χριστόφορος Χρ. Χονδρός) O ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑ (ΕΡΚΙΣΤΑ), ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Φτωχότερη είναι η παγκόσμια οικογένεια των  φωτορεπόρτερ αλλά και η Ευρυτανία,  μετά τον άδικο χαμό του διεθνούς γνωστού Ευρυτάνα φωτορεπόρτερ  C H R I S   H O N D R O, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 20 Απριλίου 2011 σε ηλικία 41 ετών στην Mistrata της Λιβύης, ενώ κάλυπτε τον εκεί εμφύλιο πόλεμο.
Ο Κρις γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 14 Μαρτίου το 1970 από πατέρα ‘Ελληνα και μητέρα Γερμανίδα.
Ο πατέρας του, Χρήστος Χονδρός γιός του Αλέξη, γεννήθηκε στην Αγία Βλαχέρνα (Ερκίστα) Ευρυτανίας και μετανάστευσε στην Αμερική το 1947, λίγο μετά τη λήξη του  Β’ Παγκοσμίου πολέμου και απεβίωσε το 2000 από την επάρατο νόσο, στη Βόρεια Καρολίνα.
Ο Chris 2 ημέρες πριν το θάνατό του στη Mistrata 

ΥΠΕΣ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο στενό δημόσιο τομέα, ούτε στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις», διευκρίνιζαν στην  aftodioikisi.grΓ. Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του «Economist». Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είπε τίποτε διαφορετικό από όσα έχει πει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης,προχθεσινή του συνέντευξη στην οποία είχε υποστηρίξει ότι όσοι μετατάσσονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ) στο στενό δημόσιο τομέα θα περνούν από διαδικασία αξιολόγησης μέσω ΑΣΕΠ και -εφόσον δεν κριθούν επαρκείς- θα απολύονται. πηγές του υπουργείου Εσωτερικών μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις* του υπουργού Οικονομικών υπενθυμίζοντας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

 Του 16χρονου  μαθητή , Σπύρου Α. Μαντζαβίνου

Ο νεαρός φίλος μας Σπύρος  Μαντζαβίνος γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, γιός της Χριστίνας  Αθανάσουλα και του γνωστού ζωγράφου Τάσου (Αναστασίου ) Μαντζαβίνου. Είναι μαθητής της  Α Λυκείου στη Γερμανική Σχολή Αθηνών,   επιθυμία του και στόχος του   είναι να γίνει ιστορικός. Επισκέφτηκε πριν λίγα  χρόνια με τους γονείς του τα Άγραφα  και εντυπωσιάστηκε από την άγρια ομορφιά των Αγραφιώτικων  βουνών και την ιστορία του. Αγάπησε πολύ  το Μάραθο των Αγράφων και πρότυπό του είναι ο προεπαναστατικός ήρωας, ο  σταυραετός των Αγράφων  Κατσαντώνης. 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΖΙΠ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

 

 ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΖΙΠ ΜΑΡΚΑΣ Hyundai Tucson ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΕΞΤΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ Β΄ΕΞ. 2004

                ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!

DIESEL INTERCOOLER  

ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6972494444

Προημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΚΟΚΛΑΔΙΟΥ – ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 2-0 Δεν τα κατάφερε ο Απεραντιακός

Προημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ερασιτεχνών
ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΚΟΚΛΑΔΙΟΥ – ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 2-0
Δεν τα κατάφερε ο Απεραντιακός

 
Την ήττα με σκορ 2-0, γνώρισε η ευρυτανική ομάδα από τον Αγρότη Λιανοκλαδίου.

Πιέσεις, θέσεις και σενάρια


Δραματικό το σκηνικό των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες με αφορμή τις πιέσεις για περισσότερα μέτρα για την πέμπτη δόση. Πρωτοβουλία, για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός, ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Γαλάζια σύσκεψη για το Ζάππειο ΙΙ

Διευρυμένη, κοινή συνεδρίαση των ΝΟΔΕ, ΔΗΜ.Τ.Ο. Καρπενησίου και ΔΗΜ.Τ.Ο Αγράφων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/05/11 στα Γραφεία της ΝΟΔΕ, στο Καρπενήσι. Το παρόν στη συνάντηση αυτή, έδωσε κλιμάκιο της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από το Γραμματέα Περιφερειακής Οργάνωσης κ. Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, τον Τομεάρχη Ευρυτανίας κ. Ευθύμιο Καγιάρα και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Γεώργιο Μπάτσιο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ


Την Πέμπτη 19/05/2011και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, στο γραφείο του  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου  Περγαντά  με τον  πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου  κ. Λουκόπουλο  και τους  επικεφαλής των πολιτικών παρατάξεων.

Οδοιπορικό στον Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη και Θαυματουργό



Στην περιοχή του ορεινού Βάλτου, κοντά στη λίμνη των Κρεμαστών  που  είναι το φυσικό σύνορο των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας βρίσκεται το χωριό παλαιό Χαλκιόπουλο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του οποίου υπάρχει το σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη.
Η διαδρομή από το χωριό ως το σπήλαιο γίνεται από ένα βατό χωματόδρομο και καταλήγει σε ένα ξέφωτο. Εκεί ο προσκυνητής αφήνει το αυτοκίνητο και με τα πόδια παίρνει το μονοπάτι, ακολουθώντας μία φανταστική σε φυσικό κάλλος διαδρομή με απέραντη θέα τη λίμνη των Κρεμαστών. Σε 20 περίπου λεπτά φτάνει στο σπήλαιο.

Για πληρωμές προσωπικού Με 166 εκατ. ευρώ ενισχύει τους ΟΤΑ το υπουργείο Εσωτερικών

Την ενίσχυση όλων των δήμων της χώρας με το ποσό των 166.749.285 ευρώ αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών. Το ποσό αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση του Μαΐου, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Και «παράθυρο» για συναίνεση Mέτρα 6 δισ. ευρώ και πιθανές απολύσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ θα εξαγγείλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, αφού δοθεί πρώτα το «πράσινο φως» του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε από το συνέδριο του Economist o Γ.Παπακωνσταντίνου.
Τα νέα αυτά μέτρα θα έρθουν στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος στο 7,5% το τέλος του 2011.
Οι παρεμβάσεις θα αφορούν τόσο τη μείωση των δαπανών όσο και την αύξηση εσόδων. «Δεν είναι εύκολες, αλλά θα είναι δίκαιες και αποτελεσματικές» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων ούτε αυξήσεις του ΦΠΑ.

Εις μνήμην Γρηγορίου Ανδρέα Τσιαμπόκαλου

Στις 4/5/2011 έφυγε από κοντά μας ταξιδεύοντας προς τη χώρα των αγγέλων και φυσικά αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό σ’ εμάς, ο πολυαγαπημένος μου αδελφός Γρηγόρης Ανδρέα Τσιαμπόκαλος.
Κάθε τέτοια εποχή τον θυμάμαι που έψαλε το «Χριστός Ανέστη» με πολύ ενθουσιασμό και χαρά. Επίσης, θυμάμαι την αγάπη που είχε στο μήνα Μάη. Και να που ο Μεγαλοδύναμος τον πήρε μαζί του την εποχή της άνοιξης και της Ανάστασης.

Περισσότεροι φοιτητές φέτος στο ΤΕΙ Καρπενησίου Επιβραβεύτηκε ο συνεχής αγώνας του Ηλία Καρανίκα - Ποια ΤΕΙ δεν θα δεχθούν φοιτητές

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, μειώνονται σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.  Ο αριθμός των εισακτέων είναι μειωμένος κατά 10.250 θέσεις σε σχέση με πέρσι, ενώ 25 τμήματα, κυρίως Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που δεν συναντούσαν το ενδιαφέρον των υποψηφίων, εφέτος δεν θα έχουν εισακτέους. Συγκεκριμένα, πέρυσι οι εισακτέοι ήταν 84.690 (εκτός των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών), ενώ εφέτος ο αντίστοιχος αριθμός είναι 74.440..
Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, για περιορισμό πολλαπλών νοικοκυριών, για λόγους υγείας των μελών οικογενειών των υποψηφίων κ.λπ.

Στα 60.000 ευρώ αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για τις μετεγγραφές

Στα 60.000 ευρώ, από 50.000 ευρώ που ήταν αρχικά, αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για τις μετεγγραφές, μετά τις αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο, στις οποίες προχώρησε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, λαμβάνοντας υπόψη προτάσεις και παρατηρήσεις των κομμάτων, όπως ανέφερε η ίδια.

Επιστροφή στις ρίζες με....γευστικές διαδρομές!


Δεκάδες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, κλαδικοί φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, συμμετέχουν στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: “Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό και στα ΜΜΕ τα προϊόντα τους.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η «ΕΣΤΙΑ» - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το «Κίνημα Πολιτών» - Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Το μεγάλο γλέντι

Γράφει  ο Γιώργος  Σταυράκης

Η πρώτη δεκαετία του 2000, που αφήσαμε πίσω μας το Δεκέμβρη, για τους επιτήδειους που διαθέτουν χάρισμα ευρηματικότητας, μπορεί να χαρακτηρισθεί χρυσή. Και αυτό το ξέρουν καλύτερα από εμάς με τους κρυφούς λογαριασμούς σε ντόπιες και ξένες τράπεζες.

Σύσκεψη στη Λαμία για τους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων παρουσία και των Δημάρχων Καρπενησίου και Αγράφων

Σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, σχετικά με το ζήτημα της παύσης λειτουργίας και της αποκατάστασης των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) καθώς και της υλοποίησης των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στη Λαμία .
Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και παρευρέθηκαν σε αυτήν, η αρμόδια Υφυπουργός κ. Τζάκρη, υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, στελέχη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για θέματα Περιβάλλοντος κ. Μπέτσιος, οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωπος των ΦΟΔΣΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ώρες αγώνα και αγωνίας για τους γονείς και τα παιδιά μας στις πανελλαδικές εξετάσεις Εθνική η υπόθεση της Παιδείας

Παρακολουθούμε με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού αλλά και του γονέα τη σύγχυση, την αβεβαιότητα, την ανησυχία που προκαλούν οι αλλεπάλληλες, αποσπασματικές και, σε πολλές περιπτώσεις, αλληλοσυγκρουόμενες εξαγγελίες των αρμοδίων για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Επίσκεψη της τρίτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τους μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου.
Τα παιδιά στο πλαίσιο του μαθήματος Μελέτη του Περιβάλλοντος, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συνομίλησαν για αρκετή ώρα με το Δήμαρχο.

Εκδηλώσεις Μνήμης στις Κορυσχάδες

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας, στην αυλή του ιστορικού Σχολείου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις Μνήμης από τον Δήμο Καρπενησίου για τα 67 χρόνια από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Καρπενησίου Προ της συνεδρίας θα γίνει ενημέρωση από τον Κώστα Μπακογιάννη για το Γ.Π.Σ

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη  18/5  και ώρα 19.00μμ το  Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
Πριν την συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση  από τον κ. Δήμαρχο, για το θέμα που προέκυψε με το Γ.Π.Σ
1.Τροποποίηση του άρθρου 9 του κανονισμού του Δημοτικού συμβουλίου (εισηγητής ο πρόεδρος κ.Ντέκας Χρήστος ).
2.Εισήγηση επιτροπής ποιότητας Ζωής για την παραχώρηση των χώρων της κεντρικής πλατείας στους καταστηματάρχες. εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ.Γενιτσαρόπουλος  Χρήστος)

Τη δική της Στέγη απέκτησε η ΟΕΣ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων γνωστοποιεί σε όλα τα σωματεία – μέλη της και σ’ όλους τους Ευρυτάνες και φίλους, ότι προσφάτως απέκτησε με αγορά, το δικό της γραφείο για να στεγάσει τις ανάγκες της, επί της οδού Κλεισθένους αρ. 17, 4ος όροφος Αθήνα, το οποίο θα λειτουργήσει από αρχές Ιουνίου 2011.

Επερώτηση Καρανίκα για τη Λίμνη Κρεμαστών

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας την 12-4-11 κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αριθμό πρωτ. 14857 σχετικά με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και της επιφάνειας των υδάτων της λίμνης Κρεμαστών. Σε απάντηση της ερώτησης βρίσκονται ήδη στη διάθεση του γραφείου και κάθε ενδιαφερομένου τα υπ' αριθ. ΓρΔ/1684/28-4-2011  και 150372/18-4-2011 έγγραφα της ΔΕΗ και της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ αντίστοιχα. Σύμφωνα με αυτά η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «2ο Agro Quality Festival» κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «2ο Agro Quality Festival», που πραγματοποιήθηκε στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι στις 13, 14 και 15 Μαΐου του 2011. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν πιστοποιημένα και παραδοσιακά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, ελληνικά τυριά, αλλαντικά, κρασιά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού ήταν μερικά μόνο από τα προϊόντα που το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει.

ΤΑ «ΜΑΤΙΑ» ΤΗΣ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Γράφει ο
Ηλίας Γ. Προβόπουλος 

Ομολογώ εξ’ αρχής ότι μέχρι σήμερα δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί» στο MEGA που πραγματεύεται ιστορίες ανθρώπων στη Σπιναλόγκα ή άλλως το «Νησί των λεπρών» όπως ήταν γνωστό στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα κι έτσι η πρόσφατη επίσκεψή μου εκεί δεν προκλήθηκε απ’ αυτό το ενδιαφέρον.
Στη Σπιναλόγκα πήγα όπως θα πήγαινα και οπουδήποτε αλλού στην Κρήτη για να γνωρίσω από κοντά αυτό το ιδιαίτερο σημείο της αφού είχα διαβάσει αρκετά για το παρελθόν της και μάλιστα έκανα αρκετή προσπάθεια να ξεχάσω ότι είχα ακούσει πάλι για την τηλεοπτική σειρά επειδή δεν ήθελα να μπλέξω την αντίληψη που προτάσσει η τηλεόραση για ένα ζήτημα που τόσο πολύ πόνεσε και σημάδεψε πολλούς ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


* Πυρετωδώς για το ιδρυτικό τους Συνέδριο προχωράνε στην ΔΗΣΥ. Σε όλη τη χώρα τα κομματικά στελέχη οργανώνονται, όπως και εδώ στην Ευρυτανία, όπου στις επόμενες μέρες θα έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις για το ποιοι θα στελεχώσουν το νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα λοιπόν με καλά διασταυρωμένες πηγές, προ ολίγων ημερών, ξεκίνησε και επισήμως πλέον το «ξεκαθάρισμα» των παλιών, πρώην «γαλάζιων», που πέρασαν από ηγετικές θέσεις της Ν.Δ. και τώρα κινούνται ρυθμικά προς την Δημοκρατική Συμμαχία. Λοιπόν αγαπητοί μου αναγνώστες, πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε.

Προθεσμία από 31 Μαΐου ώς 15 Ιουνίου Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους

Ξεκίνησε χθες Τρίτη η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για 4 εκατοµµύρια µισθωτούς και συνταξιούχους.
Για όσους υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στην Εφορία ή ταχυδροµικά, την Τρίτη εξέπνευσε η προθεσµία για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, σήµερα, Τετάρτη, εκπνέει για όσωνο ΑΦΜ λήγει σε 2, την Πέμπτη σε 3, στις 30 Μαΐου σε 10, 20, 30, 40 ή 50 και στις 31 Μαΐου για όσους τελειώνουν σε 60 ή 70 ή 80 ή 90 ή 00.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ” ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ανατολική Φραγκίστα 13-05-2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη Διεθνή μέρα Μουσείων την προσεχή Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, το Μουσείο Πολιτικής Μνήμης και Λαογραφίας του Πνευματικού Κέντρου «Γεώργιος Καφαντάρης» στην Ανατολική Φραγκίστα, ανακοινώνει ότι είναι στη διάθεση του κοινού καθημερινά.

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο Γ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Γράφει ο Γεώργιος Σκάνδαλος

Το πόσο δεινός συζητητής ο μπάρμπα – Στέφανος από το Λημέρι περί τα πολιτικά και γνωστός όλων των διαβουλεύσεων των πολιτικών και των διαπλεκόντων συμφερόντων μεταξύ των φαίνεται από τον παρακάτω διάλογο με τον τότε γερουσιαστή Ιωάννη Τσιγκόλη, στο Καρπενήσι.
Ήταν το 1928 που ο Καφαντάρης έφυγε από τον Βενιζέλο και έκανε το δικό του Κόμμα, το «Προοδευτικόν Κόμμα», γιατί είχε διαφωνήσει με την όλη πολιτική του Βενιζέλου και έτσι διαχώρισε τη θέση του και τις ευθύνες του.
Ερχόμενος στο Καρπενήσι ο μπάρμπα – Στέφανος από την Αθήνα εισήλθε στο μοναδικό καφενείο της Πλατείας Καρπενησίου να ξαποστάσει και να πιεί έναν καφέ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΌ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Το Βιβλίο θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαΐου στις 19.00 στο Πολεμικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας - Αθήνα) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Ο Αλέξης Π. Μητρόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ειδικευθεί σε θέματα Εργατικού, Συνταξιοδοτικού και Συνδικαλιστικού Δικαίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Στα πλαίσια του νέου Νόμου για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» εισάγεται ένας νέος, ένας πρωτόγνωρος και καινοτόμος θεσμός, αυτός του «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ».
Είναι ένας θεσμός, το στέριωμα του οποίου είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας.
Είναι μία καινοτομία για την αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να καλύψει ένα μεγαλύτερο ζήτημα που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχείρησης.

Βρήκαν τον δολοφόνο του άτυχου 44χρονου


Όπως όλα δείχνουν η αστυνομία έχει καταφέρει να εντοπίσει τον ένα από τους τρεις δράστες της δολοφονίας του 44χρονου Μανώλη Καντάρη ο οποίος δέχτηκε άγρια επίθεση στις 10 Μαΐου για μια κάμερα ενώ θα πήγαινε τη σύζυγό του στο μαιευτήριο να γεννήσει το δεύτερο παιδί τους.

Σημαντικές δράσεις από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΚαρπενησίουΣημαντικές δράσεις από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου

Στα πλαίσια του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, πραγματοποίησε μια σειρά σημαντικών δραστηριοτήτων. πιο συγκεκριμένα:
1.Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική επίσκεψη σε Δασικό Περιβάλλον όπου πραγματοποιήθηκε αναγνώριση άγριων Μανιταριών. Δεν βρέθηκε μεγάλο πλήθος μανιταριών, αλλά οι παρευρισκόμενοι κάναμε μία πρώτη γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών, και μας γεννήθηκε η ανάγκη να εμβαθύνουμε σε αυτό το κάπως παραμυθένιο και μυστηριώδες Βασίλειο της Φύσης.

Δίκτυα Ανταλλαγών

Γράφει ο Μανώλης Κοπανάκης
Με αφορμή μία κίνηση που υπάρχει γύρω από τα δίκτυα ανταλλαγών θα θέλαμε να εκφράσουμε την προσωπική μας γνώμη για αυτό το θέμα, διότι μπορεί να μας χρησιμεύσει για τη λύση των δεινών που βιώνουμε.

Ένα κουνάβι ... βύθισε το Αγρίνιο στο σκοτάδι

Πρόβλημα σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Στράτο βύθισε στο σκοτάδι το μισό δήμο Αγρινίου...
Στο σκοτάδι βυθίστηκε μεγάλο κομμάτι του δήμου Αγρίνιου από βλάβη που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Τετάρτη φοιτητές και σπουδαστές για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους. Βασικό ζητούμενο η συμμετοχή καθώς ακόμα για μία χρονιά, ο μεγάλος φόβος είναι η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, που ανοίγουν νωρίς το πρωί αύριο και υπό κανονικές συνθήκες θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου σε όλα τα ιδρύματα, εκτός και αν υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να ψηφίσουν.

Με επιτυχία Σεμινάριο για την διατροφή

Την Τετάρτη 11/5/2011 στις 6μμ στην αίθουσα προβολών του Κ.Π.Ε .Καρπενησίου διεξήχθη με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο «Διατροφή & Υγεία» στα πλαίσια του προγράμματος  «Μικρό Πανεπιστήμιο» του Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και το Κ.Π.Ε .Καρπενησίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι  
Από τις αρχές Μαΐου όπως ίσως θα ξέρετε οι περισσότεροι, η μισθοδοσία σταμάτησε να γίνεται από τους εκκαθαριστές στα σχολεία και στη Δ/νση και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ( ΕΑΠ ). Αυτά, όμως, στα χαρτιά γιατί στην πράξη έγινε κάτι άλλο εξοργιστικό και πλήρως απαράδεκτο που αγγίζει τα όρια της παρανομίας. 

Γη της Ευρυτανίας και Ανάπτυξη

Γράφει ο Καθηγητής ΑΠΘ
Θανάσης Γιαννακόπουλος


Τον τελευταίο καιρό διαβάζω στο τύπο της Ευρυτανίας εκδηλώσεις που αναφέρονται στο πυρηνικό ατύχημα, στα εργατικά, κ.τ.λ. Αυτές προσφέρουν στην ενημέρωση όχι όμως στην ανάπτυξη του Τόπου. Και είναι  πράγματι απορίας άξιο πως  καμία εκδήλωση δεν  ασχολήθηκε με τη Γη της Ευρυτανίας.
Τη  Γη που πέρα από το φυσικό περιβάλλον, με την πλούσια και σπάνια βλάστηση εξασφάλισε για αιώνες την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής στον τόπο μας.

Ανακοίνωση της Κ.Ο Ευρυτανίας για τις απαντήσεις της κυβέρνησης στις ερωτήσεις βουλευτών του κόμματος

Για τη Συγχώνευση των Σχολείων στο Δήμο Αγράφων, η κυβέρνηση προκαλεί όταν ισχυρίζεται ότι οι συγχωνεύσεις έγιναν με "αυστηρά με παιδαγωγικά κριτήρια υπηρετώντας τον μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα", όταν είναι πασιφανές ότι κριτήριό της είναι οι περικοπές και το "νέο σχολείο" της αγοράς και της αμάθειας. Επιπλέον υπονοεί ότι την εισήγηση έκαναν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ευρ/νίας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Οι νέοι θέτουν τις προτεραιότητες για το Δήμο Καρπενησίου Συνεργασία Δήμου Καρπενησίου & Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει την συμμετοχή του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (Καλλικράτης)».