Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στα 60.000 ευρώ αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για τις μετεγγραφές

Στα 60.000 ευρώ, από 50.000 ευρώ που ήταν αρχικά, αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για τις μετεγγραφές, μετά τις αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο, στις οποίες προχώρησε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, λαμβάνοντας υπόψη προτάσεις και παρατηρήσεις των κομμάτων, όπως ανέφερε η ίδια.

Πιο συγκεκριμένα, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για τους δικαιούχους δεν υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ.
Παράλληλα «ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα που αποκτά ο φορολογούμενος, η σύζυγος του και τα ανήλικα τέκνα του από κάθε πηγή, ανεξάρτητα αν αυτό είναι πραγματικό ή εισόδημα που προκύπτει με βάσει τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά δέκα χιλιάδες ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του δευτέρου».
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο των προτύπων πειραματικών σχολείων, την Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», τάχθηκαν, στην Ολομέλεια της Βουλής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.