Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Antios madre Ν.Δ. Παραιτήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία οχτώ (8) πρώην, κορυφαία στελέχη της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας

Με επιστολή τους, προς την ΝΟΔΕ Ευρυτανίας στις 13 Μαΐου 2011, εκφράζοντας την ένσταση τους, με πόνο καρδιάς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από το κόμμα που πιστά υπηρέτησαν σ’ όλη τους τη ζωή, αναζητώντας νέους και υπεύθυνους πολιτικούς αγώνες.  
Ποιοι είναι οι «8» που είπαν το antios madre Ν.Δ.

Εκτός Νέας Δημοκρατίας έθεσαν εαυτόν, 8 πρώην στελέχη του κόμματος στην Ευρυτανία. Με επιστολή τους, προς την ΝΟΔΕ Ευρυτανίας στις 13 Μαΐου 2011, οι κ.κ. Λάππας Κών/νος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Παπασπύρου Άλκης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Παναγιωτόπουλος Θανάσης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Τσιλίκας Δαμιανός, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Καρατσίκης Δημήτριος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, Χορμόβας Κωνσταντίνος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Νιούτσικος Γεώργιος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και Μούσιος Επαμεινώνδας, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας την ένσταση τους και με πόνο καρδιάς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από το κόμμα που πιστά υπηρέτησαν σ’ όλη τους τη ζωή, αναζητώντας νέους και υπεύθυνους πολιτικούς αγώνες.
Στην απόφασή τους αυτή, οδηγήθηκαν όπως αναφέρουν, διότι αντί να δούν όπως περίμεναν την υπεύθυνη στάση της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, την σοβαρότητα, το ρεαλισμό, την υπευθυνότητα, την εθνική στάση, να πρυτανεύουν στον πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εθνικό στόχο, για την διάσωση της χώρας.
Αντ’ αυτών εισέπραξαν αντιπολιτευτικές κορώνες, νεφελώδεις προτάσεις που υποδηλώνουν λαϊκισμό και καιροσκοπισμό, πράγμα που καταδεικνύεται από την αρνητική απήχηση που έχει στο λαό η στάση της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει συρρικνωθεί στο απίστευτο ποσοστό του 20%. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα στην Επιστολή των ΟΧΤΩ!!!
Προς: ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας
Θέμα: Υποβολή Παραιτήσεων

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, για πολλά χρόνια έχουμε αγωνισθεί για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αρχικά σαν απλά μέλη και στη συνέχεια είχαμε την τιμή να την  υπηρετήσουμε από θέσεις ευθύνης αφού διατελέσαμε πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε και πρόεδροι Ο.Ν.ΝΕ.Δ στο Νομό μας, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο της μεταπολιτευτικής περιόδου. Σταθήκαμε, μαζί με την βάση του κόμματος μας όρθιοι στην πρώτη γραμμή, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις καλές και στις κακές στιγμές, αγωνιζόμενοι για την Νέα Δημοκρατία με αυταπάρνηση και αφοσίωση, προσφέροντας στους εκάστοτε προέδρους της, από το 1974 μέχρι σήμερα, τον καλύτερό μας εαυτό.
Μετά την οδυνηρή ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2009 και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος μας ήταν έκπληξη για εμάς, δεδομένης της ιστορίας του με την παράταξή μας. Παρά το γεγονός αυτό, συνειδητά δεν διαχωρίσαμε την θέση μας, επειδή, με αίσθημα ευθύνης είδαμε την ανάγκη ύπαρξης ισχυρής αντιπολίτευσης που να χαλιναγωγεί, να αφυπνίζει, να υποδεικνύει λύσεις στους κυβερνόντες, ώστε να βοηθήσει τη χώρα στην δεινή θέση που περιήλθε. Κάναμε υπομονή, παρακολουθώντας τις οδυνηρές εξελίξεις από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που έπληξε και  την χώρα μας, για την οποία όμως σοβαρές ευθύνες έχει και η δική μας διακυβέρνηση. Περιμέναμε να δούμε και να ακούσουμε, ενάμιση χρόνο μετά τα πρωτοφανή σε σκληρότητα, άδικα και χωρίς αποτέλεσμα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που έπληξαν καίρια τα μικρομεσαία εισοδήματα, αύξησαν την ανεργία και έφεραν σε απόγνωση τους Έλληνες, τον υπεύθυνο πολιτικό λόγο. Περιμέναμε να δούμε την υπεύθυνη στάση της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζοντας και εμείς την αντιπολιτευτική τακτική της. Περιμέναμε την σοβαρότητα, το ρεαλισμό, την υπευθυνότητα, την εθνική στάση, αρχές και αξίες που μας ενέπνευσε ο ιδρυτής του κόμματος μας, o αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, να πρυτανεύουν στον πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εθνικό στόχο, για την διάσωση της χώρας. Αντ’ αυτών εισπράττουμε αντιπολιτευτικές κορώνες, νεφελώδεις προτάσεις που υποδηλώνουν λαϊκισμό και καιροσκοπισμό, πράγμα που καταδεικνύεται από την αρνητική απήχηση που έχει στο λαό η στάση της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί είναι πράγματι πρωτοφανές στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας τη δημοσκοπική κατρακύλα της κυβέρνησης να μην την εισπράττει ούτε κατ’ ελάχιστο η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έχει συρρικνωθεί στο απίστευτο ποσοστό του 20%.
Κατόπιν όλων αυτών, σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας, δεν μπορούμε να μένουμε πλέον σιωπηλοί στηρίζοντας μια τακτική που δεν εμπνέει τους συμπατριώτες μας. Εκφράζοντας την ένσταση μας και με πόνο καρδιάς, αναγκαζόμαστε σήμερα να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από το κόμμα που πιστά υπηρετήσαμε σ’ όλη μας τη ζωή, αναζητώντας νέους και υπεύθυνους πολιτικούς αγώνες.
Καρπενήσι 13/05/2011
Οι Υπογράφοντες
Λάππας Κών/νος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Παπασπύρου Άλκης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Παναγιωτόπουλος Θανάσης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Τσιλίκας Δαμιανός, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Καρατσίκης Δημήτριος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ
Χορμόβας Κωνσταντίνος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Νιούτσικος Γεώργιος, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Μούσιος Επαμεινώνδας, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ