Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ Η ΔΟΞΑ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ



ΑΓΡΑΦΑ - ΔΟΞΑ 0-2

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ - ΜΥΡΙΚΗ 1-1

Μεγάλο διπλό με σκορ 2-0 επί των Αγράφων σημείωσε η Δόξα στο γήπεδο του Κερασοχωρίου.
Τώρα η ομάδα του Δήμου Ασπροποτάμου με μια ακόμη νίκη προκρίνεται στον τελικό. Ο επόμενος αγώνας το ερχόμενο Σάββατο στο Ραπτόπουλο.
Στον άλλο αγώνα που έγινε στο Καρπενήσι Απεραντιακός και Μυρίκη ήλθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Ο επόμενος αγώνας το ερχόμενο Σάββατο στο Βοηθητικό του Α.Κ. Καρπενησίου

ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ


ΑΓΡΑΦΑ - ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ - ΜΥΡΙΚΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Οι 20 σημαντικές αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης

Είκοσι μεγάλες καινοτομίες φέρνει ο «Καλλικράτης», σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ επισημαίνεται ότι στόχος του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, αποτελεί η απόκτηση ενός «καλού, αποκεντρωμένου, σύγχρονου, αποτελεσματικού και αποκεντρωμένου κράτους, που ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης, που σέβεται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, ενός κράτους βοηθού του πολίτη και της επιχείρησης».
Οι είκοσι μεγάλες καινοτομίες του «Καλλικράτη» είναι...

1. Συνολική ετήσια εξοικονόμηση 1.185.000.000 ευρώ από τον περιορισμό λειτουργικών δαπανών και την ορθολογική αξιοποίηση υπαρχόντων πόρων. Επιπλέον, εξοικονόμηση 75 εκατομμυρίων ευρώ ανά εκλογική περίοδο λόγω της σύμπτωσης με τις ευρωεκλογές.

2. Τα 6.000 ΝΠΔΔ και επιχειρήσεις των Δήμων που υπάρχουν σήμερα περιορίζονται σε λιγότερα από 2.000, ενώ τα περίπου 60.000 μέλη των διοικήσεων των Δ.Σ. των δημοτικών επιχειρήσεων μειώνονται κατά 40.000. Επίσης, δημιουργείται το πλαίσιο διαφανούς και ορθολογικής λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΝΠΔΔ αντίστοιχα.

3. Οι εκλογές πλέον γίνονται κάθε πέντε χρόνια, μαζί με τις ευρωεκλογές, δίνοντας περισσότερο ωφέλιμο χρόνο σε κάθε αυτοδιοικητική αρχή να εφαρμόσει τις πολιτικές της.

4. Μεταφέρεται στην Περιφέρεια το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν τον αναπτυξιακό περιφερειακό προγραμματισμό, ενώ οι αυτοδιοικούμενες Περιφέρειες γίνονται το θεσμικό όχημα της πράσινης ανάπτυξης.

5. Οι Δήμοι αποκτούν αρμοδιότητες που σχετίζονται με τοπικά ζητήματα, όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών, η κοινωνική πρόνοια και επαγγελματικές άδειες. Οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

6. Οι Περιφέρειες αποκτούν ευρύτατες αρμοδιότητες που αποκεντρώνονται από υπουργεία, όπως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, η Δημόσια Υγεία και η κατασκευή έργων.

7. Τίθενται οι προϋποθέσεις και διαδικασίες για τη λήψη δανείου από τους ΟΤΑ, για να μην υπάρξουν στο μέλλον ξανά περιπτώσεις υπερδανεισμένων Δήμων. Γι' αυτό καθιερώνονται αυστηρά όρια και κριτήρια δανεισμού.

8. Ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης στο οποίο υπάγονται οι υπερχρεωμένοι Δήμοι.

9. Οι δαπάνες όλων των δήμων και των περιφερειών όλων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων τους υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

10. Το Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποιεί γενικευμένο προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας σε συμβάσεις άνω των 100.000 ευρώ, που συνάπτουν οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα καθώς και οι επιχειρήσεις τους.

11. Ο ελεγκτής νομιμότητας, που προϊσταται της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, είναι ανώτατος υπάλληλος με πενταετή θητεία. Η επιλογή του γίνεται από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ).

12. Κάθε αρμοδιότητα, κάθε εξουσία πάει στο εγγύτερο δυνατό σημείο για τον πολίτη, ενώ σε κάθε συνενούμενο Δήμο παραμένει το σύνολο των υπηρεσιών. Επίσης, προβλέπεται αντιδήμαρχος που θα μεριμνά για τις τοπικές υποθέσεις. Θεσμοθετούνται αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες με τοπική αρμοδιότητα.

13. Συστήνονται παντού τοπικές και δημοτικές κοινότητες που αντικαθιστούν τα σημερινά Τοπικά και Δημοτικά Διαμερίσματα.

14. Oι νέοι μπορούν να εκλέγονται και να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά από 18 ετών.

15. Καθιερώνεται ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» (Συνήγορος) σε κάθε δήμο και Περιφέρεια με αποστολή την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης.

16. Στους Δήμους και τις Περιφέρειες συστήνεται Επιτροπή Διαβούλευσης. Η Επιτροπή Διαβούλευσης προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα συγκροτημένης, θεσμοποιημένης και ανοικτής συμμετοχής και ανταλλαγής επιχειρημάτων με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

17. Δημιουργούνται δίπλα στα σημερινά 1.000 ΚΕΠ άλλα επιπλέον 1.200 «Δημοτικά e-ΚΕΠ», για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

18. Συστήνεται αρμόδια υπηρεσία υπεύθυνη για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στους δήμους ή τα ΚΕΠ.

19. Εισάγεται η έξυπνη «κάρτα του Δημότη», για την άμεση ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και την έκδοση πιστοποιητικών αλλά και για συμμετοχή σε τοπικά δημοψηφίσματα.

20. Για κάθε όργανο των Δήμων εισάγεται η υποχρέωση ανάρτησης κάθε απόφασης στο Διαδίκτυο, προκειμένου αυτή να είναι εκτελεστή και με στόχο την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις, ίση πρόσβαση στην πληροφορία για όλους τους πολίτες.

Ο ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥλλόγου ΜΗχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων Φθιώτιδας-Ευρυτανίας-Φωκίδας.


Στις 20-04-2010 διεξήχθησαν οι εκλογές του ΣΥλλόγου ΜΗχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων Φθιώτιδας-Ευρυτανίας-Φωκίδας.
Ο Ευρυτάνας Μηχανικός Παναγιώτης Γκορόγιας εξελέγη Αντιπρόεδρος.
Κατά τις αρχαιρεσίες εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ. του συλλόγου μας και στις 03-05-2010 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος Συμβούλου το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:

 Παπαχρήστου Κων/νος Πρόεδρος
 Γκορόγιας Παναγιώτης Αντιπρόεδρος
 Στεφανής Κων/νος Γεν. Γραμματέας
 Μπαρτσώκα Αγαθή Ταμίας
 Ζάρδας Απόστολος Μέλος
 Λαγού Ματίνα Μέλος
 Κολλιαλής Ηλίας Μέλος
Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για την Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.
1. Στεφανής Κων/νος
2. Παπαχρήστου Κων/νος
3. Καραγιάννη Χρυσάνθη
4. Λαγού Ματίνα
5. Αργυρίου Δημήτρης
6. Αλεξοπούλου Δέσποινα
7. Τάκης Κων/νος

Τιμές πώλησης αμόλυβδης βενζίνης από τα πρατήρια υγρών καύσιμων Νομού Ευρυτανίας στις 14 Μαΐου 2010

Επωνυμία Πρατηρίου Διεύθυνση Εταιρεία Τιμή Αμόλυβδης
1Κλ. Ι. Ευαγγελοδήμου Ο.Ε. Καρπενήσι Β.Ρ. 1,566
2Τσιώνης Σπύρος Καρπενήσι Β.Ρ. 1,565
3Γκιόλιας Θεοφάνης Γρανίτσα Ε.Κ.Ο. 1,579
4Κων. Κολοκύθας και ΣΙΑ Ο.Ε. Δ. Φραγκίστα Ε.Κ.Ο. 1,598
5Αθ. και Κων. Νικόπουλος Ο.Ε. Καρπενήσι Ε.Κ.Ο. 1,559
6Νικόπουλος Χρίστος Καρπενήσι Ε.Κ.Ο. 1,564
7Χορμόβας Θωμάς Καρπενήσι Ε.Κ.Ο. 1,549
8Εμ. Τσιγαρίδας και ΣΙΑ Ο.Ε. Κρέντης AEGEAN 1,590
9Πιπέρας Παν. και Νικόλαος ΟΕ Ραπτόπουλο Ε.Κ.Ο 1,580
10Μάκκας Λάμπρος Παλαιοκατούνα ELIΝOIL 1,562
11Τρίκκας Κων/νος Καρπενήσι JETOIL 1,559
12Ντότσικας Γεώργιος Καρπενήσι SHELL 1,565
13Χονδρός Κων/νος ΑΤΕΕ Καρπενήσι AVIN 1,495

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ανήμερα της Πεντηκοστής τα «Κατσαντώνεια» 2010 στον ιστορικό Μάραθο


Ο Δήμος Αγράφων και ο Σύλλογος Απανταχού Μαραθιωτών, διοργανώνουν και φέτος (πέρυσι δεν έγιναν) την μεγαλύτερη γιορτή της Ευρυτανίας τα “Κατσαντώνεια” 2010 προς τιμήν του Σταυραετού των Αγράφων Κατσαντώνη - Αντώνη Μακρυγιάννη στη γενέτειρά του τον Μάραθο, ανήμερα Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Μαΐου 2010.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών, επιμνημόσυνη δέηση ,κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο Κατσαντωναίων, καλωσόρισμα Δημάρχου Αγράφων ,πανηγυρικός ημέρας, σύντομοι χαιρετισμοί.
Η κορυφαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση θα συνεχιστεί με λεβάντικο Αγραφιώτικο γλέντι που αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, θα είναι και φέτος εκεί για να τιμήσει αυτόν το σπουδαίο ήρωα, του οποίου το έμβλημα έχουμε στην εφημερίδα μας.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Σκέφτομαι το ενδεχόμενο νέου πολιτικού χώρου»

Επικριτική για την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αλλά και με τάσεις αυτοκριτικής για τη διακυβέρνηση της ΝΔ, και την προσωπική της στάση, εμφανίστηκε την Παρασκευή η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ [...]

Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε δε, ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού χώρου, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον.
«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος πολιτικός χώρος με νέες ιδέες, φιλελεύθερες, και όχι λαϊκίστικες. Θα το δούμε αυτό» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατέστησε όμως σαφές ότι «αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει τίποτε τέτοιο, είναι πρόωρο».

Η πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή προέχει η μάχη για τις ιδέες σου και όχι η διάσπαση της ΝΔ, δεν είμαι εγώ αυτή που θα πει σε κάποιον τι θα κάνει».

Για την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ του μηχανισμού στήριξης η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «ήταν επιλογή μου να ψηφίσω με βάση τη συνείδηση μου. Υπάρχουν κάποιες ψηφοφορίες που θες να κάνεις το συνταγματικό σου δικαίωμα και καθήκον. Ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην κοινοβουλευτική μου καριέρα».

Αναφερόμενη στις επαφές του κ. Σαμαρά με τα κόμματα της Αριστεράς, τόνισε ότι «το να έχει κάποιος επαφές με την Αριστερά δεν είναι κακό, αλλά να ακολουθείς την ίδια γραμμή με την Αριστερά, αυτό είναι αδιανόητο».

Όσον αφορά τη διαγραφή της είπε ότι «ο κ. Σαμαράς διέγραψε έναν βουλευτή που πήρε 40% στην εσωκομματική ψηφοφορία για την προεδρία, που εξέφραζε μια τάση στη ΝΔ που μπορεί να μην ήταν πλειοψηφούσα, αλλά πάντως δεν ήταν 10%. Από την ώρα που η ΝΔ παύει να είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα γίνεται κόμμα με σκληρή αρχηγική γραμμή».

Η υπουργός πρόσθεσε ότι «στη ΝΔ υπήρχαν δύο δυνάμεις: Του εκσυγχρονισμού και του κρατισμού. Επικράτησαν οι δυνάμεις του κρατισμού. Ήθελα να πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής ανήκε στην πρώτη», προσθέτοντας ότι και «εγώ περιμένω να μιλήσει ο Καραμανλής».
«Αποτύχαμε ως κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δεν είχαμε το θάρρος και την πολιτική βούληση να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο» τόνισε.
Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα προσωπικώς και άλλαξα και εγώ από τη διακυβέρνηση της ΝΔ ήταν η μέριμνα για το συμφέρον του λαού, και γι΄αυτό προέταξα στη βουλή το συμφέρον της Ελλάδας, και όχι το κομματικό σημείωσε.

Επικαλούμενη μια ρήση του Αντώνη Καρκαγιάννη («Είμαι ανίκανος να στραφώ εναντίον της πατρίδας μου») το θάνατο του οποίου χαρακτήρισε μεγάλη απώλεια, τόνισε ότι αυτό το μότο ακολουθεί πολιτικά.
Για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ανέφερε ότι «όταν 10.000 ακυρώσεις έρχονται στον τουρισμό μόνο στην Αθήνα, αντιλαμβάνεστε ότι κάθε κίνηση κάποιων συνδικαλιστών δεν στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης, στρέφεται εναντίον των εργαζομένων στον τουρισμό».
Πρέπει να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας επισήμανε, ενώ επιτέθηκε στις καθυστερήσεις που σημειώνονται από την κυβέρνηση στην υγεία, το ΕΣΠΑ και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Για το ασφαλιστικό ν/σ η ανεξάρτητης βουλευτής δήλωσε ότι είναι πασιφανές ότι χρειάζονται μέτρα για το ασφαλιστικό, αλλά κάποια από αυτά δεν θα τα ψήφιζε. «Προϊόν κακής διαπραγμάτευσης η μείωση των εισοδημάτων των συνταξιούχων. Μας ενδιαφέρει η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά δεν έρχεται κάποιος να σου πει πώς θα μαζέψεις τα λεφτά» τόνισε.
Σύμφωνα με την ίδια, οι διαρθρωτικές αλλαγές όπως στον ΟΣΕ, θα εξοικονομούσαν πόρους για τα αδύναμα εισοδηματικά στρώματα όπως τους συνταξιούχους.

Για υπόθεση Siemens
Εγώ όταν ήμουν στην κυβέρνηση είχα πει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. Άλλο να έχεις σοβαρές πολιτικές ευθύνες, και όσοι είναι ένοχοι θα πρέπει να δικαστούν, και άλλο η λάσπη στον ανεμιστήρα δήλωσε η πρώην υπουργός.
«Θα πρέπει να γίνει αναθεωρητική βουλή για να γίνουν αλλαγές, γιατί η τροποποίηση για το νόμο περί ευθύνης υπουργών του κ. Καστανίδη είναι φενάκη» πρόσθεσε.
(skai.gr)

Είχαν Άγιο… Ατύχημα ευτυχώς χωρίς τραυματίες στο 5ο χλμ Καρπενησίου – Προυσού


Τροχαίο ατύχημα ευτυχώς χωρίς θύματα συνέβη πριν μια ώρα στο 5ο χλμ του δρόμου Καρπενησίου – Προυσού. Αγροτικό Ι.Χ. φορτηγάκι, με οδηγό νεαρή γυναίκα και συνεπιβάτη τον μικρό της γιό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έφυγε σε γκρεμό 10 μέτρων. Από διερχόμενο αυτοκίνητο οδηγός και συνεπιβάτης μεταφέρθηκαν στο ΓΝΚ για προληπτικούς λόγους.
Λίγο αργότερα υπό τον συντονισμό του Αστυνομικού Υπ/ντη κ. Γιάννη Κατσαρού, από γερανό ανασύρθηκε το αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε σε συνεργείο.
Για το συμβάν θα ενεργήσει το ΑΤ Καρπενησίου.

Στο Κερασοχώρι η έδρα του Δήμου Αγράφων Δικαιώθηκε ο αγώνας της Δημοτικής Αρχής Βίνιανης.


Στα κρύα του λουτρού η Φραγκίστα

Εκτός τόπου και χρόνου όσοι έμπλεκαν τον Αρχιεπίσκοπο για την έδρα του Δήμου

Εκτέθηκαν ως συνήθως όλοι εκείνοι που έγραφαν περί «ιερής παρέμβασης», την πρώτη φορά που ανακοινώθηκε η Δυτική Φραγκίστα ως έδρα του νέου Δήμου Αγράφων.

Καθοριστικές οι κινήσεις Καρανίκα.


Κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη», το οποίο προβλέπει τελικά ότι ο συνολικός αριθμός των δήμων διαμορφώνεται σε 325 από 1034.
Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου και όχι στις 14,μαζί με τις περιφερειακές .
Στην Ευρυτανία όσον αφορά τον αριθμό των Δήμων δεν υπάρχει καμία αλλαγή από το προσχέδιο που είχε κατατεθεί, ωστόσο όμως έχουμε αλλαγή στην έδρα του Δήμου Αγράφων καθότι επιλέγει τελικά το Κερασοχώρι και όχι η Δυτική Φραγκίστα.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –
Πρόγραμμα Καλλικράτης»


Α’ ΜΕΡΟΣ
ΣΥΣΤΑΣΗ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Οι δήμοι και οι περιφέρειες συγκροτούν τον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελούν θεμελιώδη θεσμό του δημόσιου βίου των Ελλήνων, όπως αυτός κατοχυρώνεται από τις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας που κυρώθηκε με το ν. 1850/1989 (ΦΕΚ 144 Α΄).
Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, συγκροτούνται ως ενιαίες μονάδες για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του κράτους και ασκούν γενική αποφασιστική αρμοδιότητα στις κρατικές υποθέσεις της περιφέρειάς τους, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ A’
ΣΥΣΤΑΣΗ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ

Άρθρο 1
Σύσταση Δήμων

1. Οι δήμοι είναι αυτοδιοικούμενα κατά τόπο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και αποτελούν τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

2. Οι πρωτοβάθμιοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης συνιστώνται ανά νομό ως εξής:

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Καρπενησίου με έδρα το Καρπενήσι αποτελούμενος από τους δήμους α. Καρπενησίου β. Φουρνά γ. Προυσσού δ. Ποταμιάς ε. Δομνίστας και στ. Κτημενίων οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Αγράφων με έδρα το Κερασοχώρι αποτελούμενος από τους δήμους α. Φραγκίστας β. Βίνιανης γ. Ασπροποτάμου δ. Απεραντίων και ε. Αγράφων, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Ο Δήμος Αγράφων χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Αγρινίου με έδρα το Αγρίνιο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αγρινίου β. Παραβόλας γ. Παρακαμπυλίων δ. Στράτου ε. Νεάπολης στ. Αγγελοκάστρου ζ. Παναιτωλικού η. Αρακύνθου θ. Μακρύνειας και ι. Θεστιέων, οι οποίοι καταργούνται
2. Δήμος Άκτιου - Βόνιτσας με έδρα τη Βόνιτσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ανακτόριου β. Παλαίρου και γ. Μεδεώνος, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Ξηρομέρου με έδρα τον Αστακό αποτελούμενος από τους δήμους α. Αστακού β. Φυτειών και γ. Αλυζίας, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Ναυπακτίας με έδρα τη Ναύπακτο αποτελούμενος από τους δήμους α. Ναυπάκτου β. Αποδοτιάς γ. Πυλλήνης δ. Πλατάνου ε. Αντιρρίου και στ. Χάλκειας, οι οποίοι καταργούνται
5. Δήμος Αμφιλοχίας με έδρα την Αμφιλοχία αποτελούμενος από τους δήμους α. Αμφιλοχίας β. Ινάχου και γ. Μενιδίου, οι οποίοι καταργούνται
6. Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι αποτελούμενος από τους δήμους α. Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου β. Οινιάδων και γ. Αιτωλικού, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στο δήμο Θέρμου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
Γ. Ο Δήμος Θέρμου χαρακτηρίζεται ως ορεινός

Στο Κερασοχώρι η έδρα του Δήμου Αγράφων

Νίκος Γεωργίου Δήμαρχος Βίνιανης: «Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να είναι το Κερασοχώρι η έδρα του νέου Δήμου Αγράφων»


Λίγες μόνο μέρες πριν ολοκληρωθεί η περιβόητη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και στον Νομό μας, η «διαμάχη» για την έδρα του Δήμου Αγράφων καλά κρατεί.
Στο προηγούμενο φύλλο μας, ο Δήμαρχος Φραγκίστας κ. Θωμάς Μπόνιας με επιστολή του ανέπτυξε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της πρότασης του αρμοδίου Υπουργείου να επιλεγεί η Δυτική Φραγκίστα ως έδρα του νέου Δήμου. Σήμερα και αφού προηγήθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, που προτείνει ως έδρα του Δήμου το Κερασοχώρι, ο Δήμαρχος Βίνιανης κ. Νίκος Γεωργίου, έχοντας στα χέρια του και αυτό το στοιχείο, καταθέτει τους δικούς λόγους, για να επιλεγεί τελικά το Κερασοχώρι ως η έδρα του νέου Δήμου.

«Σύμφωνα με το κείμενο διαβούλευσης του σχεδίου «Καλλικράτης» όσον αφορά τη Δυτική Ευρυτανία το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προτείνει τη δημιουργία ενός Δήμου με το όνομα Άγραφα που θα προκύψει από της συνένωση των Δήμων Αγράφων, Φραγκίστας, Ασπροποτάμου και Απεραντίων με έδρα τη Δυτική Φραγκίστα. Το Δ.Σ του Δήμου Βίνιανης σε έκτακτη συνεδρίαση του συμφωνεί με την χωροθέτηση του νέου Δήμου, επίσης με το όνομα «Άγραφα» αλλά διαφωνεί με την προτεινόμενη έδρα του νέου Δήμου. Για εμάς η έδρα πρέπει να είναι στο Κερασοχώρι και όχι στη Δυτική Φραγκίστα. Μάλιστα την απόφαση μας αυτή συνυπογράφει και το Δ.Σ του Δήμου Αγράφων. Πέραν των ιστορικών λόγων και των υποδομών που διαθέτει το Κερασοχώρι, εμείς νομίζουμε ότι ο κύριος λόγος που η έδρα του νέου Δήμου Αγράφων πρέπει να είναι το Κερασοχώρι είναι η γεωφυσική του θέση. Το Κερασοχώρι βρίσκετε στο κέντρο του νέου Δήμου Αγράφων, ισαπέχει από όλα τα μεγάλα χωριά και τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και το βασικότερο είναι συγκοινωνιακός κόμβος όλης της Δυτικής Ευρυτανίας. Από το Κερασοχώρι διέρχονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τα Άγραφα και τα υπόλοιπα χωριά του, την Παλαιοκατούνα, τον Τριπόταμο μεγάλα χωριά που ανήκουν στο Δήμο Φραγκίστας όπου βρίσκετε και το ιστορικό Μοναστήρι της Τατάρνας, τη Γρανίτσα καθώς και για τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Απεραντίου και Ασπροποτάμου. Η σύνδεση με το Καρπενήσι σχεδόν όλης της Δυτικής Ευρυτανίας διέρχεται από το Κερασοχώρι, η θέληση της τοπικής κοινωνίας δεν περιορίζετε μόνο στους κατοίκους του Δήμου μας και στους ανθρώπους του Δήμου Αγράφων όπως αυτή εκφράστηκε και από τα Δ.Σ του Δήμου Αγράφων και Βίνιανης αλλά και οι κάτοικοι Δ..Διαμερισμάτων άλλων Δήμων μας θεωρούν ως την καταλληλότερη πρωτεύουσα του νέου Δήμου Αγράφων. Ιστορικά το Κερασοχώρι ήταν το επίκεντρο της Δυτικής Ευρυτανίας και η σύνδεση με την υπόλοιπη Ευρυτανία και το Καρπενήσι, ενώ διαθέτει όλες εκείνες τις κτιριακές υποδομές για τη στέγαση και εξυπηρέτηση των Δημοτών όλης της Δυτικής Ευρυτανίας. Συνοπτικά θα λέγαμε ότι το Κερασοχώρι είναι η καλύτερη επιλογή για έδρα του νέου Δήμου, όπως θα διαμορφωθεί με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» για τους εξής λόγους: •Έχει ΜΕΓΑΛΟ αριθμό ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ δημοσίων υπηρεσιών (Ειρηνοδικείο, Αστυνομία κλπ). • Λειτουργεί Γυμνάσιο – Λύκειο και μαθητική εστία, εξυπηρετώντας και μαθητές του Δήμου Φραγκίστας. • Είναι συγκοινωνιακός κόμβος που ενώνει και βρίσκεται στο επίκεντρο της δυτικής Ευρυτανίας. • Έχει επάρκεια κτιριακής υποδομής και ελάχιστο κόστος διαμόρφωσης & στέγασης νέων υπηρεσιών, οι εργασίες δε ανακαίνισης βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω του προγράμματος Θησέας. • Έχει κατάλληλη ηλεκτρονική υποδομή. • Έχει επάρκεια υπηρεσιών διαμονής & μετακίνησης. • Είναι η πρωτεύουσα του ιστορικού Δήμου Βίνιανης. • Αποτελεί διαχρονικά το κέντρο της ευρύτερης περιοχής».

Ο Γιάννης Σωτηρίου στο Καρπενήσι

Την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 και ώρα 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Νομού Ευρυτανία με θέμα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ». Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί και θα εισηγηθεί το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ο σ. Γιάννης Σωτηρίου.

Στις 30/5 οι εκλογές ΝΟΔΕ

Η ΝΟΔΕ Ν. Ευρυτανίας ανακοινώνει ότι την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, και από ώρα 10.00 έως 19.00 θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών των αιρετών διοικήσεων των οργανώσεων της Περιφερειακής Οργάνωσης. Συγκεκριμένα, εκλογή Προέδρου ΝΟΔΕ και εκλογή Προέδρων και μελών των δύο ΔΗΜΤΕ που έχει αποφασιστεί να συσταθούν στο Νομό μας.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Καρπενήσι και στην Παλαιοκατούνα αντίστοιχα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας στα γραφεία του κόμματος, Ζαχαρία Παπαντωνίου 2 στο Καρπενήσι, από τη Δευτέρα 17/05/2010 και ώρα 12:00 έως την Τετάρτη 19/05/2010 και ώρα 18:00.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ. 2237025410.

Από τη ΝΟΔΕ

Καταργούνται 8 μονοθέσια σχολεία στην Ευρυτανία.


Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, λόγω έλλειψης μαθητών, καταργούνται 8 μονοθέσια Σχολεία στο Νομό Ευρυτανίας.
Ειδικότερα η απόφαση της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Χριστοφιλλοπούλου, προβλέπει τα εξής:
Καταργούνται από το σχολικό έτος 2010-2011 οι παρακάτω σχολικές μονάδες κατά Δ/νση και Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ως εξής :

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
* Το Μονοθέσιο Δ.Σ Αγίου Νικολάου
* Το Μονοθέσιο Δ.Σ Αγίας Τριάδας.
* Το Μονοθέσιο Δ.Σ Αμπελίων
* Το Μονοθέσιο Δ.Σ Καστανιάς.
* Το Μονοθέσιο Δ.Σ Τσούκας
* Το Μονοθέσιο Δ.Σ Χρυσόβων.
* Το Μονοθέσιο Δ.Σ Χρύσως
* Το Μονοθέσιο Δ.Σ Μικρού Χωριού

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η ΚΟΥΦΑΛΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ…


Του Ηλία Προβόπουλου

Για όλους υπάρχει μια σταλιά γης για να σκεπάσει τα ίχνη από το πέρασμά τους στη ζωή και για λίγους, μια αγκαλιά από ένα πλάτανο να τους χωνέψει…
Υπάρχει στα προγονικά μου χωράφια ένας μεγάλος πλάτανος που η ηλικία του μπορεί να ξεπερνά τα 500 χρόνια και ο υπολογισμός της δεν γίνεται με τη μέτρηση των ομόκεντρων κύκλων στον κορμό γιατί από τον τεράστιο όγκο του έχει μείνει μόνο ένα τμήμα φλούδας περί τους 20 πόντους που περικλείει μια τεράστια, σαν δωμάτιο σπιτιού κουφάλα…
Σε αυτή την κουφάλα λοιπόν η οποία δημιουργήθηκε από κάποια τομή στο δέντρο όταν αυτό ήταν ακόμη νεαρό ή από κάποια φωτιά αργότερα διανυκτέρευαν τα παλαιότερα χρόνια πολλοί σαν δεν προλάβαιναν να πάνε στο χωριό ή ήθελαν να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί να πιάσουν δουλειά στο χωράφι χωρίς να χάσουν χρόνο με το πήγαινε έλα. Είναι δε τόσο μεγάλη που άνετα χωρούσαν και πέντε και έξι άτομα να κοιμηθούν και λόγω της διάταξης των υπερκείμενων σε αυτή μεγάλων κλάδων, παρέμεινε πάντα στεγνή και από βροχές και από χιόνια. Σε αυτή έβρισκαν καταφύγιο και πολλοί ξωμάχοι και τσοπάνηδες σαν τους έπιανε βροχή στην εξοχή και ορισμένοι άναβαν μάλιστα και φωτιά για να ζεσταθούν και η κάπνα φαίνεται ακόμα καθαρά στα μαυρισμένα τοιχώματα της κουφάλας.
Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα επέτρεπε ποτέ ο Γιάννης Μοσχούτης (1845 – 1936) στον οποίο οφείλονταν η συστηματική φροντίδα των χωραφιών και των δέντρων που ο πλάτανος ήταν ο αγαπημένος του χώρος για να ξεκουραστεί και να περάσει τη νύχτα του. Αυτός έλεγε πως είχε ακούσει από τον παππού του πως η κουφάλα ήταν ίδια και στα χρόνια εκείνου του μακρινού προγόνου και πως τότε εκεί κρύβονταν σαν ένοιωθαν πως ζυγώνει κάποιος κίνδυνος και ένοιωθαν κάπως ασφαλείς. Έτσι υπολογίζοντας τα χρόνια των αφηγήσεων με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως ο πλάτανος ξεπερνάει τα 500 χρόνια σε ηλικία.
Πεντακόσια χρόνια από σήμερα είναι πάνω κάτω η περίοδος της κατάκτησης του ελληνικού χώρου από τους Οθωμανούς συμπεριλαμβανομένων και των δύο αιώνων της ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο πλάτανος αυτός μπορεί να μην είδε όπως άλλοι πλάτανοι στις πλατείες σπουδαία πράγματα αλλά παρακολουθούσε τα όσα ταπεινά γίνονταν στα χωράφια μπροστά του και τους διαβάτες στο μονοπάτι που συνέδεε το χωριό με τον κάμπο του Σπερχειού και τα χωριά της Ευρυτανίας, πίσω από τον Τυμφρηστό.
Εκεί δίπλα λέγεται πως υπήρχε κάποτε χάνι ή κάποια άλλη εγκατάσταση για τους διερχόμενους και κάποια λείψανα από τοίχους μέσα στο δάσος συνηγορούν στη φήμη αυτή. Τη συνηγορία για την ύπαρξη χανιού ενισχύει και το γεγονός ότι από τις ρίζες του πλατάνου πηγάζει αρκετό νερό, τόσο που μέσα σε δυο μέρες το καλοκαίρι μπορεί να γεμίσει μια στέρνα είκοσι κυβικών. Σε αυτό το νερό οφείλονταν και καλή παραγωγή του χωραφιού το οποίο άγνωστο για ποιο λόγο λέγεται στου Βαλτάσαρ, όνομα το οποίο έφερε ένας εκ των τριών μάγων της Ανατολής που πήγαν και προσκύνησαν το νεογέννητο Χριστό.
Τέτοιο όνομα δεν έχει κανένας σήμερα στην περιοχή αλλά και στο παρελθόν δεν έχει αναφερθεί πως το είχε κάποιος άνθρωπος. Φαινομενικά δεν έχει καμιά σημασία αλλά αν το ψάξει κανείς πιο βαθιά δηλώνει πως αυτό το χωράφι –το μόνο ποτιστικό μάλιστα σε όλη την πλαγιά ανάμεσα στο ρου του Σπερχειού και στο χωριό Μεγάλη Κάψη που καλείται Κουμάσια- το κατείχε κάποτε ένας ξεχωριστός άνθρωπος και γι’ αυτό διατηρήθηκε το όνομά του. Ποιος ήταν αυτός, κανένας δεν ξέρει όπως και κανένας πάλι δεν μπορεί να υπολογίσει πότε αυτός διάβηκε από τη ζωή και πότε πέθανε. Κι ακόμα, αν όντως ήταν αυτό το πραγματικό του όνομα ή ήταν ψευδώνυμο κάποιου χωριανού που τον έχουμε ξεχάσει…
Όλα αυτά είναι ερωτήματα που μπορούν να αναπτυχθούν ένα βράδυ μέσα στην κουφάλα του πλατάνου και να μη βρουν ποτέ απάντηση καθώς ο άνθρωπος ουδέποτε θα μπορέσει να καταλάβει τη γλώσσα ενός πλατάνου που στα χρόνια του όλα τα έχει και δει κι έχει στεγάσει τόσο κόσμο μέσα στην κουφάλα του. Μια κουφάλα που ήταν πάντα ανοιχτή και φιλόξενη σε όποιον δρασκέλιζε την είσοδό της και αφήνονταν να ακούσει μέσα στη γαλήνη της νύχτας τους μόνο τους τριγμούς από τα κλαδιά που παιδεύει ο αέρας και τις ρίζες να συνομιλούν με το νερό…

Εκεί Στιγμές που κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει γιατί ούτε την αίσθηση της μήτρας που γεννήθηκε θυμάται ούτε τη μυρωδιά του χώματος στον τάφο θα καταλάβει…

Στη 44η ΠΕΛ ο Πρωθυπουργός


Στη Λαμία θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, όπου θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της ΟΚΕ Φθιώτιδας, στα γραφεία της Περιφέρειας και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το χώρο της 44ης Πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας, στις 7.15 το απόγευμα.

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ 2010
Η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι ριζικά αντίθετες στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές.
Το πάρτι επί των αποθεματικών, επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας του συστήματος, οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκτιμώντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική, καθολική και ενιαία, αποφάσισαν:
Α) Την προκήρυξη γενικής απεργίας την Πέμπτη 20/5 για να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών (ενώ η αρχική απόφαση ήταν για γενική απεργία στις 19/5) και την κλιμάκωση των αγωνιστικών, απεργιακών κινητοποιήσεων αμέσως μετά. Μετά τη γενική απεργία, σε νέα συνεδρίαση, τα προεδρεία των δυο οργανώσεων θα αποφασίσουν για την συνέχιση του αγώνα.
Β) Την Τρίτη 18/5/2010 οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Γ) Την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων - συλλαλητηρίων μετά από ενημερωτικές εξορμήσεις των Ομοσπονδιών, των Νομαρχιακών Τμημάτων και των Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Προβληματίζει η διαγραφή Ντόρας Έντονη δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό




Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα λίγο αργότερα η κ. Μπακογιάννη τέθηκε και εκτός κόμματος. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια επιτροπή της ΝΔ, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως αποφασίστηκε ομόφωνα ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Προέδρου του κόμματος και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας περί κομματικής πειθαρχίας. Ως αιτία για τη διαγραφή από το κόμμα, σημειώνεται και η δήλωση της κ. Μπακογιάννη, που επακολούθησε της απόφασης του κ. Σαμαρά για τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αμέσως μετά την διαγραφή της από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τι λένε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ επώνυμοι ευρυτάνες για τις εξελίξεις στη Ν.Δ.
Εν τω μεταξύ με ανάμικτα συναισθήματα αντιμετώπισαν την διαγραφή της Ντόρας οι Ευρυτάνες, παρότι έβλεπαν το τελευταίο διάστημα ότι Σαμαράς και Μπακογιάννη ήταν δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα. Πάντως στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ψηφοφόροι της Γαλάζιας παράταξης στην Ευρυτανία, τάχθηκαν κατά της απόφασης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας μέγα λάθος που θα στοιχήσει στο κόμμα την παραπομπή της πρώην Υπουργού. Από τους επωνύμους υπέρ της απόφασης της Ντόρας όσον αφορά την ψήφιση του Νομοσχεδίου τάχθηκε ο νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρώην αντινομάρχης και πολιτευτής της Ν.Δ στο νομό Χρήστος Αρβανίτης, που μίλησε για προσωπική επιλογή της πρώην Υπουργού να βρεθεί εκτός κόμματος. Τρία κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα αυτό δήλωσαν στην Βάσω Φεγγούλη:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΚΗΣ: «Θεωρώ ότι μ’ αυτή της εξέλιξη καθώς και με την αντίστοιχη διαγραφή των 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας μπαίνει σε μια καινούργια φάση»

Η διαγραφή της κα. Μπακογιάννη θεωρώ ότι αποτελεί πλήγμα για τους σκεπτόμενους Έλληνες Νεοδημοκράτες και σίγουρα και σοβαρότερο για τους Ευρυτάνες Νεοδημοκράτες. Η κα. Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε το Κυβερνητικό Νομοσχέδιο που όντως υπέβαλε σκληρά μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό, αλλά συγχρόνως αποτελούσε και την Μοναδική λύση στο σοβαρό δημόσιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας και ήταν απαραίτητο για την εκταμίευση χρημάτων από τον Μηχανισμό Στήριξης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε ότι για τη σημερινή κατάσταση της Οικονομίας ευθύνεται εν πολύς το ΠΑΣΟΚ, ότι τα μέτρα είναι άδικα και είχε αντίθετη άποψη θέτοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας κάτι που οδήγησε και στη διαγραφή της κας. Μπακογιάννη. Θεωρώ ότι μ’ αυτή της εξέλιξη καθώς και με την αντίστοιχη διαγραφή των 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας μπαίνει σε μια καινούργια φάση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Η διαγραφή της κ. Μπακογιάννη δεν είναι το ό,τι καλύτερο για την παράταξη της ΝΔ, ωστόσο η παράταξή μας προχωράει μπροστά»

Ήταν προσωπική επιλογή της κ. Μπακογιάννη να τεθεί εκτός Νέας Δημοκρατία, από τι στιγμή που τέθηκε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Σίγουρα, η διαγραφή της κ. Μπακογιάννη δεν είναι το ό,τι καλύτερο για την παράταξη της ΝΔ, ωστόσο η παράταξή μας προχωράει μπροστά για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του χαμένου εδάφους, να αναπτερώσει την ελπίδα και να συντηρήσει την προοπτική για τον απεγκλωβισμό της χώρας απ’ τα αδιέξοδα.

ΗΛΙΑΣ ΧΟΡΜΟΒΑΣ: «Η διαγραφή ενός βουλευτή από ένα κόμμα και μάλιστα όταν το ψηφίζει κατά συνείδηση ο ελληνικός λαός είναι ανεπίτρεπτη»

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία φάνηκε πως θα έχει αποτέλεσμα, παρά όμως τις όποιες προσπάθειες κι αν έγιναν η συνεργασία του Προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά και της κας. Ντόρας Μπακογιάννη δεν ήταν εφικτή. Η κα. Μπακογιάννη όπως αποδείχτηκε, εκφράζει μια πολλή μεγάλη μερίδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ίδια έχει δώσει πολλούς νικηφόρους αγώνες για το κόμμα Θεωρώ πως η διαγραφή ενός βουλευτή από ένα κόμμα και μάλιστα όταν το ψηφίζει κατά συνείδηση ο ελληνικός λαός είναι ανεπίτρεπτη Ο Πρόεδρος κ. Σαμαράς, θα έπρεπε να βρει άλλο τρόπο, αντί της διαγραφής της κας. Μπακογιάννη και με συμμαχία και επικοινωνία να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτή την εποχή τη χώρα μας. Το θέμα δεν είναι απλό και αναμένεται συνέχεια καθότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της ΝΟΔΕ στον Νομό αλλά και τα του Συνεδρίου του Κόμματος. Οι επόμενες κινήσεις της Ντόρας, μπορεί να μην είναι άμεσες, θα είναι όμως όπως λένε κύκλοι προσκείμενοι στην πρώην Υπουργό εντυπωσιακές.
.

Επιτυχές το ετήσιο μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ορθοπεδικής & τραυματολογίας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας που διοργανώθηκε το τριήμερο 7-9 Μαΐου 2010 στο Καρπενήσι.
Η Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, διοργάνωσε και φέτος, υπό την αιγίδα του Κολεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών, το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, το οποίο έχει γίνει θεσμός εδώ και πολλά χρόνια.
Τα θέματα του Σεμιναρίου που συζητήθηκαν, επελέγησαν από την Οργανωτική Επιτροπή με σκοπό να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της Ορθοπεδικής ειδικότητας με διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και ελεύθερες ανακοινώσεις που συντόνισαν και εισηγήθηκαν Ορθοπεδικοί από όλη την Ελλάδα, Πανεπιστημιακοί και μη, με μεγάλη εμπειρία.
Κύριος στόχος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου ήταν να δώσει την ευκαιρία και την δυνατότητα στους νεότερους Ορθοπεδικούς να μελετήσουν και να παρουσιάσουν οι ίδιοι τρέχοντα θέματα της Ορθοπεδικής.
Τα κυρίως θέματα του Σεμιναρίου αναλυτικά ήταν Η «Εγκεφαλική Παράλυση» ένα μεγάλο Παιδοορθοπεδικό πρόβλημα που συντόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπεδικής Παίδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κος Λαλιώτης Νικόλαος.
Η «Περιεγχειριτική Διαχείριση των Ορθοπεδικών ασθενών» με συντονιστές τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αναισθησιολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ιατρού Χρήστο και τον Διευθυντή του αναισθησιολογικού τμήματος κ. Αθανασούλια Βασίλειο.
Η «Επώδυνη ολική αρθροπλαστική γόνατος» με συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωαννίδη Θεολόγο.
Η «Χρήση των οστικών μοσχευμάτων στην Ορθοπεδική» με συντονιστές τον Διευθυντή Ε.Σ.Υ. της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μωραίτη Θεοφάνη και τον Επίκουρο Καθηγητή Ορθοπεδικής κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μπαριώτα Κωνσταντίνο.
Η «Αποκατάσταση ρήξεων προσθίου χιαστού συνδέσμου» με συντονιστή τον νυν Πρόεδρο της Ε.Α.Ε. και Διευθυντή Τμήματος Αθλητικών κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κ. Πισκοπάκη Νικόλαο.
Στο συνέδριο παραβρέθηκε και ο πρώην Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝ Καρπενησίου κ. Νικόλαος Χριστοδούλου.

Πρώτη εκδρομή – απόδραση της ΑΛΑΚ για το 2010


Πιστή στο ραντεβού της με τους φίλους και τα μέλη της έμεινε η ΑΛΑ Καρπενησίου, πραγματοποιώντας την πρώτη εκδρομή της για το 2010.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 8 & 9 Μαΐου, η Αγωνιστική Λέσχη απόδρασε από το νομό με προορισμό την Άρτα - Ιωάννινα - Μπουραζάνι - Μέτσοβο - Καλαμπάκα. Επισκέφτηκαν το Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι, το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Κέρινα Ομοιώματα, Παύλος Βρέλλης και την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης.
Στην εκδρομή συμμετείχαν Φίλοι και Μέλη της λέσχης από Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Αττική και Αχαΐα και διένυσαν με τα αυτοκίνητά τους 652 Χιλιόμετρα δρόμου και εικόνων. Για άλλη μία φορά η Ελλάδα εμφάνισε τις κρυμμένες ομορφιές της και η Α.Λ.Α.Κ. ήταν παρούσα. Ιδιαίτερα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι όπου το ζωικό και το φυτικό βασίλειο ανέδειξε το μεγαλείο της φύσης.
Η Α.Λ.Α.Καρπενησίου για άλλη μία φορά θέλει να ευχαριστήσει τους φίλους της για την συμμετοχή και την εμπιστοσύνη που της δείχνουν. Ανανεώνει το ραντεβού της για την επόμενη δραστηριότητα της Λέσχης.

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ 0-0 Με ισοπαλία έπεσε η αυλαία


Με το στείρο 0-0 ολοκλήρωσαν τις φετινές τους υποχρεώσεις Κρέντη και Αγία Τριάδα. Οι δυο ομάδες σε ένα αγώνα με λίγες καλές στιγμές, παρότι προσπάθησαν για την νίκη, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ, παρά τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως για ένα ακόμη ματς δεν ήταν ουσιαστικοί στην τελική τους προσπάθεια και έτσι μοιραία έμειναν στο μηδέν.
Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας με αμυντικούς προσανατολισμούς, με λίγη τύχη πέτυχαν τον στόχο τους, να μην δεχτούν γκολ, όμως στην επίθεση φάνηκαν άσφαιροι με ελάχιστες καλές επιθετικές προσπάθειες.
Το ματς αυτό, έγινε υπό το βλέμμα του νέου Αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΝΕ, του έμπειρου Νικόλαου Λαθύρη, που κλήθηκε να αλλάξει τα δεδομένα της διαιτησίας στο τοπικό μας ποδόσφαιρο, σε μια εποχή που η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή. Γνωρίζοντες την δυναμική και τις τεράστιες γνώσεις του κ. Λαθύρη, γύρω από το ποδόσφαιρο, θεωρούμε σίγουρη την επιτυχία του σε αυτό το εγχείρημα.
Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της φετινής πορείας των δυο ομάδων, μπορούμε να πούμε ότι η Κρέντη δεν πέτυχε τον βασικό της στόχο που ήταν η κατάληψη μιας θέσης που θα οδηγούσε στην τετράδα. Αυτό βέβαια δεν έγινε επειδή δεν είχε καλή ομάδα, αλλά διότι σε συγκεκριμένα παιχνίδια, η ομάδα δεν τράβηξε γνωρίζοντας απρόβλεπτες ήττες, που στοίχισαν. Αν στην ομάδα παραμείνει και την νέα σεζόν ο βασικός κορμός της και φρεσκαριστεί με 3-4 καλούς παίχτες, τη νέα σεζόν η Κρέντη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στην Αγία Τριάδα μια από τα ίδια. Η ομάδα του Δήμου Κτημενίων, έπαιξε σε όλα τα ματς με φιλότιμο και πάντα μέσα σε αθλητικό πνεύμα, παρουσιάζοντας το γνωστό της τα τελευταία χρόνια πρόσωπο. Η βαθμολογική της θέση την αδικεί.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Στο 32΄ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους με ένα καλό σουτ του Γ. Βούρτσα που έφυγε όμως έξω από τα δοκάρια του Καββαδία.
Στο 36΄ η προσπάθεια του Καρβέλη σταμάτησε στους αμυντικούς των γηπεδούχων.
Στο 40΄ ο Σερπάνος εκτέλεσε από δεξιά φάουλ, η μπάλα βρήκε στα χέρια των αμυντικών του τείχους με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στη φάση που πέρασε ανεκμετάλλευτη για την Κρέντη.
Στο 47΄ δυνατό σουτ του Γ. Βούρτσα σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών της Αγίας Τριάδας.
Στο 57΄ ο Μπισμπίκης έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Σερπάνο το πλασέ του οποίου έφυγε άουτ.
Στο 60΄ σέντρα σουτ του Καζάκου πέρασε έξω.
Στο 66΄ δυνατό σουτ του Παπαδονίκου έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Απ. Ντάλλα.
Στο 70΄ από πολύ κοντά ο Σωτήρης Ντάλλας, έχασε μοναδική ευκαιρία να στείλει με κεφαλιά στα δίχτυα του Καββαδία.
Στο 78΄ καλοχτυπημένο φάουλ του Σερπάνου έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Στο 80΄ ο Σερπάνος από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα αουτ.
ΚΡΕΝΤΗ: ΑΠ. ΝΤΑΛΛΑΣ, Γ. ΠΕΡΟΥΛΑΣ, Ε. ΜΑΚΚΑΣ, Π. ΖΙΑΚΑΣ, Σ. ΝΤΑΛΛΑΣ, Π. ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ, (46΄ ΚΑΖΑΚΟΣ), Ι. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, Σ. ΜΠΥΡΟΣ, Γ. ΒΟΥΡΤΣΑΣ, Ι. ΜΑΚΚΑΣ, Δ. ΣΕΡΠΑΝΟΣ.
ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ : Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, Κ. ΝΤΑΣΙΟΣ, Β. ΛΕΝΤΖΟΣ, Σ. ΠΑΤΡΩΝΗΣ, Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Γ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ (70΄ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ), ΧΑΛΚΙΑΣ, ΠΑΠΑΔΟΝΙΚΟΣ, ΚΟΣΜΑΣ (89΄ ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ), ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗΣ (46΄ ΧΡ. ΚΑΛΤΣΗΣ).

Ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Σε εποχές ουσιαστικής κρίσης υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι για να αποτύχει κανείς όσες και ευκαιρίες για να συνειδητοποιήσει τα λάθη του, να αλλάξει αυτά που δεν έγιναν σωστά και να αποκαταστήσει κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης

Ζούμε πράγματι στην εποχή που τα συνθήματα κυριαρχούν στη ζωή μας και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Και είναι ευχάριστο ότι πολλά από αυτά αποδίδουν την πραγματικότητα και εμπεριέχουν μεγάλες αλήθειες. «Ενώμενοι ποτέ νικημένοι» ακούστηκε συχνά τα τελευταία χρόνια σε πολιτικές συγκεντρώσεις, αλλά ταιριάζει σε εθνική κλίμακα για προβληματισμό των πανελλήνων.
Αποτελεί κοινή πεποίθηση και διαλαλείται καθημερινώς από επίσημα χείλη ότι η πατρίδα μας δέχεται πολλές προκλήσεις και απειλές, οι οποίες ουδόλως συνιστούν εφησυχασμό και αδράνεια. Στις δύσκολες αυτές στιγμές το έθνος επιβάλλεται να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις, υλικές, πνευματικές, πολιτικές και να κάνει έναν πολυμέτωπο αγώνα.
Προϋπόθεση βέβαια και βασική δύναμη για την επιτυχία της εθνικής αυτής προσπάθειας είναι η εθνική ομοψυχία και ενότητα μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Και ενότητα δε σημαίνει παραμερισμό για ένα διάστημα των διαφορών, ιδεολογικών και άλλων, που χωρίζουν τις δυνάμεις του έθνους, αλλά συνεργασία στη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής στην κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση των κοινών κινδύνων, επειδή στην ενότητα η δύναμη του έθνους γίνεται πιο κραταιή και ο αντίπαλος την υπολογίζει περισσότερο.
Ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο παρέχει αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό και ματαιώνει τα σχέδια εκείνων που, εκμεταλλευόμενοι τις εσωτερικές έριδες, προωθούν τα σκοτεινά τους σχέδια σε βάρος της πατρίδας μας. Γι’ αυτό είναι βαριά η ευθύνη της πολιτικής, πνευματικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου μας στον κρίσιμο αγώνα για την επίτευξη της ενότητας. Οιαδήποτε ολιγωρία και μετάθεση ευθύνης συνιστούν εθνική μειοδοσία, υποβαθμίζουν την αντίσταση του έθνους και επιφέρουν σύγχυση και ηττοπάθεια.
Μας ενώνουν πολλά: η κοινή καταγωγή, η κοινή γλώσσα, η κοινή ιστορία, η κοινή θρησκεία, οι θυσίες, οι αγώνες, ο πολιτισμός. Μας χωρίζουν ελάχιστα: ο εγωισμός, το κόμμα και η ιδιοτέλεια. Είναι καιρός να αποβάλουμε αυτά που μας χωρίζουν και με το σύνθημα «Ενωμένοι ποτέ νικημένοι» να φτιάξουμε μια Ελλάδα σεβαστή στους φίλους και τρομερή στους εχθρούς.
kostasmitsios@yahoo.gr

Βελούχι - Μουζάκι 0 - 2 Ελπίζει μόνο σε θαύμα


Μόνο με θαύμα μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία το Βελούχι μετά την καταδικαστική ήττα που γνώρισε την περασμένη Κυριακή στο Α.Κ. Καρπενησίου, από το Μουζάκι με σκορ 2-0. Η ομάδα μας στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, δεν τα κατάφερε, χάνοντας από μια ομάδα που ήλθε στο Καρπενήσι για να πάρει το μεγάλο διπλό της σωτηρίας και το πέτυχε. Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη, με πολύ βαριά πόδια και με περίσσιο άγχος, δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, που θα τους έδινε περισσότερες ελπίδες για παραμονή, καθότι την τελευταία αγωνιστική με 33 βαθμούς, πολλά θα μπορούσαν να γίνουν. Τώρα το Βελούχι με 32 βαθμούς, όσους έχει και ο Απόλλων Λάρισας και με παιχνίδι εκτός έδρας με τα Μετέωρα, είναι δύσκολο να κρατηθεί στην κατηγορία, γιατί τόσο ο Απόλλωνας που παίζει με τον Πύρασο, όσο και το Καστράκι με 34 βαθμούς που αγωνίζεται με την Ελασόνα, φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι, έναντι της ομάδας μας. Βέβαια μεταξύ αυτών μόνο μια ομάδα θα σωθεί, καθότι όπως γνωρίζουμε από το κάθε όμιλο υποβιβάζονται 4 ομάδες. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα γίνονται και εδώ που φτάσαμε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το θαύμα !!! Στον προχθεσινό αγώνα, χωρίς αύριο, όλα κρίθηκαν στο 43΄, με το καθοριστικό γκολ του Κανιούρα, δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Το Βελούχι παρότι είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου, δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ, που θα έλυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Έτσι μετά το τέρμα των φιλοξενούμενων η αποστολή των παιχτών του Γιάννη Φλωράκη έγινε πιο δύσκολη με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν και 2ο γκολ στο 72΄ με τον Κίσσα πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με την παραμονή τους στην κατηγορία. ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 14’ Σουτ του Μπακαλίδη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα 31’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. 34’ Μετά από πάσα του Μπακαλίδη, ο Παπαδόπουλος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. 41’ Ο Κανιούρας με σουτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 47’ Το γυριστό σουτ του Κανιούρα άουτ. 61’ Η Κεφαλιά του Συγκελόπουλου κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. 72’ Ο Κίσσας με εκπληκτικό γκολ έγραψε το 0-2. 81’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γεωργακόπουλου δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: ΒΕΛΟΥΧΙ: Ευαγγελόπουλος. Τσιρινάκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Κασάνος, Βλάχος, Μπόνιας (10" λ. τρ. Τουφεκιάς), Παπαδόπουλος (54" Σκαρλάτος), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Χόντος (60" Ζαραβέλης). ΜΟΥΖΑΚΙ: Μάτας, Μπαντής, Γεωργιάδης (75" Κοτρώτσιος), Γιαπαλής, Ρόμπος, Κυριακόπουλος (42" λ. τρ. Παπαευαγγέλου), Μιαρίτης, Πάτρας (62" Παπαντώνης), Κανιούρας, Κίσσας, Σιώμος.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ

Απλήρωτοι παραμένουν οι εκπαιδευτικοί του νομού μας παρά τις διαβεβαιώσεις , περί πληρωμής , της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας και τις δηλώσεις , περί εξόφλησης, της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
Συγκεκριμένα , οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του νομού μας που εργάζονται στο νομό συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο παρά το γεγονός ότι η σχολική χρονιά τελειώνει!
Παράλληλα , δεν έχουν καταβληθεί στους μόνιμους εκπαιδευτικούς οι αποζημιώσεις για τα επιμορφωτικά σεμινάρια (ΠΕΚ) από το 2008 και εξής. Απλήρωτοι παραμένουν και όσοι δούλεψαν υπερωριακά τα τελευταία δύο χρόνια .Την ίδια ώρα η Υπουργός ανακοινώνει την υποχρεωτική πεντάωρη απασχόληση όλων των εκπαιδευτικών του νομού μας από τη νέα σχολική χρονιά.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
Τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ καταγγέλλουν και επιζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εκπαιδευτικών του νομού μας .
Καμία πλέον οικονομική εκκρεμότητα σε βάρος των μελών μας !
Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑ ΕΛΕΝΗ ΚΟΝΤΟΖΗΣΗ ΕΛΕΝΗ

Τιμήθηκε ο παπα – Παναγιώτης Μουρκούσης


Εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Φουρνάς.

Τιμήθηκε ο παπα – Παναγιώτης Μουρκούσης


Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Φουρνάς τιμήθηκε ο Πατήρ Παναγιώτης Μαρκούσης, για την χρόνια προσφορά του και διακονία του στα χωριά του Δήμου Φουρνάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίτσας Κλειτσού Ευρυτανίας.
Τον Ιερό Ναό κατάκλεισαν πλήθος πιστών και δημοτών του Δήμου Φουρνάς, προκειμένου να τιμήσουν με την παρουσία τους τον γέροντα λευίτη, που επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει επ΄ αγαθώ τα χωριά του Δήμου Φουρνάς.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν τοπικά εδέσματα στους παρευρισκόμενους.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γυναικών Φουρνάς που αποδεικνύει εμπράκτως ότι ο ρόλος των Συλλόγων μπορεί να είναι σπουδαίος και ουσιαστικός στις μικρές κοινωνίες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ