Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Προβληματίζει η διαγραφή Ντόρας Έντονη δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό




Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα λίγο αργότερα η κ. Μπακογιάννη τέθηκε και εκτός κόμματος. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια επιτροπή της ΝΔ, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως αποφασίστηκε ομόφωνα ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Προέδρου του κόμματος και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας περί κομματικής πειθαρχίας. Ως αιτία για τη διαγραφή από το κόμμα, σημειώνεται και η δήλωση της κ. Μπακογιάννη, που επακολούθησε της απόφασης του κ. Σαμαρά για τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αμέσως μετά την διαγραφή της από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τι λένε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ επώνυμοι ευρυτάνες για τις εξελίξεις στη Ν.Δ.
Εν τω μεταξύ με ανάμικτα συναισθήματα αντιμετώπισαν την διαγραφή της Ντόρας οι Ευρυτάνες, παρότι έβλεπαν το τελευταίο διάστημα ότι Σαμαράς και Μπακογιάννη ήταν δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα. Πάντως στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ψηφοφόροι της Γαλάζιας παράταξης στην Ευρυτανία, τάχθηκαν κατά της απόφασης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας μέγα λάθος που θα στοιχήσει στο κόμμα την παραπομπή της πρώην Υπουργού. Από τους επωνύμους υπέρ της απόφασης της Ντόρας όσον αφορά την ψήφιση του Νομοσχεδίου τάχθηκε ο νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρώην αντινομάρχης και πολιτευτής της Ν.Δ στο νομό Χρήστος Αρβανίτης, που μίλησε για προσωπική επιλογή της πρώην Υπουργού να βρεθεί εκτός κόμματος. Τρία κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα αυτό δήλωσαν στην Βάσω Φεγγούλη:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΚΗΣ: «Θεωρώ ότι μ’ αυτή της εξέλιξη καθώς και με την αντίστοιχη διαγραφή των 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας μπαίνει σε μια καινούργια φάση»

Η διαγραφή της κα. Μπακογιάννη θεωρώ ότι αποτελεί πλήγμα για τους σκεπτόμενους Έλληνες Νεοδημοκράτες και σίγουρα και σοβαρότερο για τους Ευρυτάνες Νεοδημοκράτες. Η κα. Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε το Κυβερνητικό Νομοσχέδιο που όντως υπέβαλε σκληρά μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό, αλλά συγχρόνως αποτελούσε και την Μοναδική λύση στο σοβαρό δημόσιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας και ήταν απαραίτητο για την εκταμίευση χρημάτων από τον Μηχανισμό Στήριξης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε ότι για τη σημερινή κατάσταση της Οικονομίας ευθύνεται εν πολύς το ΠΑΣΟΚ, ότι τα μέτρα είναι άδικα και είχε αντίθετη άποψη θέτοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας κάτι που οδήγησε και στη διαγραφή της κας. Μπακογιάννη. Θεωρώ ότι μ’ αυτή της εξέλιξη καθώς και με την αντίστοιχη διαγραφή των 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας μπαίνει σε μια καινούργια φάση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Η διαγραφή της κ. Μπακογιάννη δεν είναι το ό,τι καλύτερο για την παράταξη της ΝΔ, ωστόσο η παράταξή μας προχωράει μπροστά»

Ήταν προσωπική επιλογή της κ. Μπακογιάννη να τεθεί εκτός Νέας Δημοκρατία, από τι στιγμή που τέθηκε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Σίγουρα, η διαγραφή της κ. Μπακογιάννη δεν είναι το ό,τι καλύτερο για την παράταξη της ΝΔ, ωστόσο η παράταξή μας προχωράει μπροστά για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του χαμένου εδάφους, να αναπτερώσει την ελπίδα και να συντηρήσει την προοπτική για τον απεγκλωβισμό της χώρας απ’ τα αδιέξοδα.

ΗΛΙΑΣ ΧΟΡΜΟΒΑΣ: «Η διαγραφή ενός βουλευτή από ένα κόμμα και μάλιστα όταν το ψηφίζει κατά συνείδηση ο ελληνικός λαός είναι ανεπίτρεπτη»

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία φάνηκε πως θα έχει αποτέλεσμα, παρά όμως τις όποιες προσπάθειες κι αν έγιναν η συνεργασία του Προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά και της κας. Ντόρας Μπακογιάννη δεν ήταν εφικτή. Η κα. Μπακογιάννη όπως αποδείχτηκε, εκφράζει μια πολλή μεγάλη μερίδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ίδια έχει δώσει πολλούς νικηφόρους αγώνες για το κόμμα Θεωρώ πως η διαγραφή ενός βουλευτή από ένα κόμμα και μάλιστα όταν το ψηφίζει κατά συνείδηση ο ελληνικός λαός είναι ανεπίτρεπτη Ο Πρόεδρος κ. Σαμαράς, θα έπρεπε να βρει άλλο τρόπο, αντί της διαγραφής της κας. Μπακογιάννη και με συμμαχία και επικοινωνία να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτή την εποχή τη χώρα μας. Το θέμα δεν είναι απλό και αναμένεται συνέχεια καθότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της ΝΟΔΕ στον Νομό αλλά και τα του Συνεδρίου του Κόμματος. Οι επόμενες κινήσεις της Ντόρας, μπορεί να μην είναι άμεσες, θα είναι όμως όπως λένε κύκλοι προσκείμενοι στην πρώην Υπουργό εντυπωσιακές.
.