Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σεμινάριο ΕΚΦΕ Ευρυτανίας: Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων στην Α/θμια Εκπαίδευση (5-6-2013)



Στο πλαίσιο της παροχής της απαιτούμενης διδακτικής και οργανωτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών ΠΕ70 στην εργαστηριακή διδασκαλία, το ΕΚΦΕ Ευρυτανίας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εργαστηριακή Διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» την Τετάρτη 5-06-2013 στο ΕΚΦΕ Ευρυτανίας (ΕΠΑ.Λ. Καρπενησίου – 1ος όροφος) και από ώρα 16:00 έως 19:00. Στην συνάντηση μπορούν να λάβουν μέρος οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70 του νομού Ευρυτανίας.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄

*Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει συγκεκριμένοι Δ.Σ. να αλλάξουν νοοτροπία και λογική, γιατί όπως πάνε στο τέλος θα καταντήσουν γραφικοί. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών που τελευταία έχει χάσει τον έλεγχο, έδειξε ότι τον ενοχλούν ακόμη και οι … εκκλησίες.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Προσφυγή στο Σ.τ.Ε για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης θα ασκήσει ο Δημήτρης Τάτσης

\
Προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ 26/24-5-2013, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Τάτσης.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ 26/24-5-2013 αποφάσισε να επιβάλλει στο Δημήτρη Τάτση την πειθαρχική ποινή της αργίας διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών για το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από δόλο που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 142, 143

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Κυκλοφορεί και οπλοφορεί ο βουλευτής του νομού μας κ. Κοντογιώργος  σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Η Μαρίζα Κώχ στο Καρπενήσι

Η διδασκαλία είναι δημιουργία, είναι αγάπη, είναι τέχνη, είναι η γέφυρα γνώσεων και αξιών. Μας μαθαίνει τον τρόπο να ανακαλύπτουμε μονοπάτια γεμάτα από συναισθήματα, μουσική και φαντασία.
Το παιχνίδι από την άλλη, σημαντικό και αναπόσπαστο μέσο διδασκαλίας για το Νηπιαγωγείο, φέρνει με τη σειρά του το τραγούδι και τη μουσική.
Και όλοι εμείς μέσα από την επαφή μας με τα παιδιά άθελά μας γινόμαστε τραγουδιστές.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 23/5 συνήλθε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 5.30 μμ στη Βασική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου σε ανοιχτή συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν και εξέφρασαν την άποψή τους και άλλοι συνάδελφοι εκτός Δ.Σ. Στη διαδικασία αυτή έγινε ένας πρώτος απολογισμός της πρόσφατης αρνητικής εξέλιξης της αναστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας (15/5), του προγράμματος δράσης δηλαδή που είχε ψηφίσει με αυξημένη συμμετοχή και συντριπτικά ποσοστά ο κλάδος μας στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ - Αναμορφώθηκε ο Προϋπολογισμός

Με κυρίαρχο θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τους κωδικούς που υπέδειξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι πρέπει άμεσα να τροποποιηθούν ούτως ώστε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγράφων να είναι καθόλα έγκυρος, συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή 26 Μαΐου 2013 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγράφων.
Μετά την υπ’ αριθμ. πρωτ. 708/87622-14/5/2013 απόφαση της Γ.Γ. κ. Γερακούδη, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να αναμορφωθούν καταλλήλως οι κωδικοί 00.6723 και 85, έγιναν οι κάτωθι αναμορφώσεις:

Α. Βάσει του Ταμειακού Απολογισμού Εσόδων 2012 προέβη το ΔΣ στην εγγραφή του 00.6723 κωδικού υπέρ τεχνικού εξοπλισμού με ποσό 10.713,04 ευρώ και

Τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε τον «κλειδάριθμο» και τι να προσέξετε με τους κωδικούς - Πώς θα εγγραφείτε στο TAXISNET για να υποβάλλετε τη δήλωση μέσω ίντερνετ

Υποχρεωτική για όλους είναι φέτος η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Υποχρεωτική ακόμη και για νέους 18 ετών και άνω οι οποίοι δεν εξαρτώνται οικονομικά από τους γονείς τους αλλά δεν έχουν υποβάλει ποτέ στο παρελθόν φορολογική δήλωση.

Συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου - Ο Δημάρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Την περασμένη Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καρπενησίου αλλά και η Ευρυτανία στο σύνολό της, εστιάζοντας στο ορεινό ανάγλυφο και την απομόνωση που χαρακτηρίζει την περιοχή καθώς επίσης και τους υψηλούς δείκτες ανεργίας.

Δυο σημαντικές εκδηλώσεις, από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου και τα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας

Δυο ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ευρυτανική πρωτεύουσα στις 31/5 και στις 9/6 2013.

Σεμανάριο ΚΠΕ Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά και Αιθέρια Έλαια



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου θα διοργανώσει σεμινάριο με θέμα «Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά και Αιθέρια Έλαια». Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου.
Επειδή ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν θέση τηλεφωνικά, έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο τηλ. 22370 80843.
Για την εξυπηρέτηση σας, σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα
Πρόγραμμα Σεμιναρίου
Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013
17:00 –18:00 κ.Στυλιανού Λιάνα, Υπεύθυνη ΚΠΕ Νάουσας - κ. Λιλιόπουλος Νίκος, Μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Νάουσας  «Τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά (ΑΦΦ) στο Δίκτυο «Γεωργία και Περιβάλλον»

3η Περιφερειακή Συνάντηση Χορευτικών Τμημάτων Συλλόγων Εκπ/κών A/βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας καλεί τα μέλη του και τους φίλους του να παραβρεθούν στην 3η Περιφερειακή συνάντηση των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου την 1η  Ιουνίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 7:00 μ.μ. . Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λιβαδειάς, Θηβών, Λαμίας και Χαλκίδας.

ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Την βαρύτατη ποινή των 8 χρόνων κάθειρξης, υπέβαλε το Εφετείο Λαμίας στον εκβιαστή που έπαιρνε χρήματα από Μητροπολίτες και κληρικούς, εκ των οποίων και από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο.   Ο 40χρονος, καταγόμενος από το Αγρίνιο, ως γνωστόν, με πρόσχημα την οικονομική του καταστροφή και τα πολλαπλά χρέη του, ζήτησε και πέτυχε, στο διάστημα από το 2004 και μέχρι το 2009,

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 557 Α΄ ΜΕΡΟΣ

*Πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια (ΙΟΥΝΙΟΣ 2002) από την ημέρα που έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ευρυτανία ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ και το ταξίδι αυτό συνεχίζεται.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καρπενησίου

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 19.00μ.μ το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
1.Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2.Αίτημα μετατάξεων (εισηγητής ο πρόεδρος κ. Ντέκας Χρήστος)
3.Ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης (εισήγηση από οικονομική επιτροπή)(Εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Δημήτριος).

Με τις δέουσες τιμές οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση σε Βίνιανη και Κορυσχάδες

Με τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης για την Εθνική Αντίσταση σε Βίνιανη και Κορυσχάδες. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ 
ΣΤΗΝ ΒΙΝΙΑΝΗ 
Με επιτυχία και παλμό, παρά την μικρή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση στην παλιά Βίνιανη, με τη συμπλήρωση 69 χρόνων από την ίδρυση της Π.Ε.Ε.Α (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης)

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την 4μηνη αργία του Δημάρχου Αγράφων και η σκληρή απάντηση Τάτση

Δεν μας εκπλήσσει η απόφαση της κας Γερακούδη καθώς πρόκειται για προαναγγελθείσα απόφαση. Μια απόφαση που επιβάλλουν οι κάθε λογής πολιτικάντηδες μανδαρίνοι της, έχοντας στις πλάτες τους την πολιτική απομόνωση του λαού των Αγράφων.
Πρόκειται για υπαγορευμένες αποφάσεις από γνωστά κέντρα, χωρίς νόημα και πρακτική αξία που σε καμία περίπτωση δεν επιδρούν ούτε στην πορεία της δημοτική αρχής ούτε στην επόμενη μέρα του τόπου.