Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Έλεγχος στοιχείων ακινήτων για την επιβολή Δημοτικών Τελών

Ο Δήμος Καρπενησίου αποτελεί προϊόν συνένωσης έξι πρώην Δήμων. Αποτελείται από την πόλη του Καρπενησίου, 49 χωριά και δεκάδες οικισμούς. Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των οικονομικών του νέου Καλλικρατικού Δήμου, της χρηστής διαχείρισης και της εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων, εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί ελέγχους για διασταύρωση στοιχείων,

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ... Ο Λιάπης έκλεβε Δήμο & ΔΕΗ

"Θα τη φάει κατακούτελα ο Λιάπης", δήλωσε 
για το θέμα ο Κώστας Μπακογιάννης

Μετά τις πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητο του για να γλιτώνει φόρους και τέλη κυκλοφορίας, μετά τις αποκαλύψεις του «Έθνους της Κυριακής» ότι πήρε κοινοτικά χρήματα για να κατασκευάσει τουριστικό ξενώνα στο Μεγάλο Χωρίο Ευρυτανίας, αλλά έφτιαξε πολυτελές σαλέ, τώρα στο φως της δημοσιότητας βγαίνει μια ακόμη «ατασθαλία» της οικογένειας Λιάπη.

Φεστιβάλ Ορειβατικού σκι Καρπενήσι 17-19/1/2014

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 
Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου

18.30 Έναρξη
19.00 Χαιρετισμοί
19.05 From Poseidon to Zeus 10'
Τσούτσιας Χρήστος/Klaoudatos ski tv GR
Την Άνοιξη του 2013 τρεις αθλητές της εταιρίας Dynafit επισκέφτηκαν τον Όλυμπο με σκοπό να ανεβούν από την θάλασσα στην κορυφή του βουνού με ιδίες δυνάμεις σε μία μέρα, χρησιμοποιώντας τα τρία αγαπημένα τους αθλήματα, ποδήλατο, τρέξιμο και σκι.

Δέσμευση Τσεκούρα στη Βάσω Φεγγούλη “Δεν θα αφήσω τα Άγραφα, χωρίς ασθενοφόρο” ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Έλενα Τσεκούρα συναντήθηκε χθες Τρίτη 14 Γενάρη, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αγράφων, Βάσω Φεγγούλη. Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης των δυο γυναικών, το περιβόητο ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ της ΟΠΑΠ Α.Ε. καθώς και τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της υγείας στην κεντροδυτική Ευρυτανία.

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ- Έκδοση του βιβλίου «ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ»

Ένας ακόμα στόχος της Πανευρυτανικής ‘Ενωσης υλοποιείται. Μία από τις πλέον σημαντικές και ανεπανάληπτες εκδόσεις για τον τόπο μας παίρνει «σάρκα και οστά». Πρόκειται για την έκδοση ενός πολυτελούς  τόμου, με τον τίτλο «ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», από το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.  Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει Δημοτικά Τραγούδια του τόπου μας με κορμό τους τη συλλογή του αείμνηστου Σπύρου Περιστέρη, ο οποίος πραγματοποίησε ειδική αποστολή, για λογαριασμό της Ακαδημίας Αθηνών, σε πολλά ευρυτανικά χωριά, κατά τις  αρχές της δεκαετίας του ’60.

7 + 3 = Καλή Χρονιά - Της Λεωνής Θανασούλα Γραμματέως της Ένωσης Απανταχού Προυσιωτών

Από τα  αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν και να ελέγξουν τον φυσικό κόσμο γύρω τους ανέπτυξαν τη μαντική τέχνη. Αναζήτησαν τους οιωνούς στον καπνό της θυσίας, στα σπλάχνα των ζώων, στο πέταγμα των πουλιών, στους χαρισματικούς ανθρώπους.  Στον ελλαδικό χώρο, δημιουργήθηκαν μαντεία με μεγάλη πνευματική εμβέλεια, όπως των Δελφών και της Δωδώνης.                       
                           Έργο Χρ. Μποκόρου, Χωμάτινη ελιά καντήλι

Παρέμβαση Μπαμπαλή για άμεση συνεδρίαση Δ.Σ. στο Δήμο Αγράφων, χρηματικά εντάλματα και ημερομίσθια εργατών

Την επειγόντως άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων ζητά  ο Θοδωρής Μπαμπαλής, προκειμένου να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις για μείζονα θέματα που αφορούν τον Δήμο. Πιό συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ Αγράφων ζητά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ να προβεί στην εγγραφή των παρακάτω θεμάτων στην ημερήσια διάταξη όπως προβλέπετε από το άρθρο 67 του δημοτικού κώδικα περί σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου κατόπιν αιτήσεως του 1/3 των μελών του ως εξής :

Επιτυχής η παρουσίαση του λευκώματος της Ο.Ε.Σ. για τα 25 χρόνια λειτουργίας της


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων (Ο.Ε.Σ.) την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 στην αίθουσα " Αντώνης Τρίτσης",  η παρουσίαση του Λευκώματος  (429 σελ.) για τα 25 χρόνια διαδρομής και δράσης της ΟΕΣ στα Ευρυτανικά «γίγνεσθαι».

Στη Βουλή, από Καρδιτσιώτη Βουλευτή η χρηματοδότηση του ΠΑΡΑΜΕΓΔΟΒΙΟΥ Ερώτηση του Σπ. Ταλιαδούρου για ένταξη των έργων αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών της Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας - Αγρινίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Από την γειτονική Καρδίτσα έρχονται τούτη τη φορά τα καλά μαντάτα για τον περιβόητο Παραμεγδόβιο δρόμο.  Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση, που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ζητά την ένταξη των έργων αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών της Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας - Αγρινίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου αυτά να πραγματοποιηθούν από κοινοτικούς πόρους.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγυήσεων επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας αλλά και στο βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργο (60.000,00 ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΗΣΗ) που εμπλέκονται σε δάνειο μαμούθ 4,7εκατ. ευρώ.

Το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο ξεψύχησε ζήτω το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο - SOS για την σωτηρία του



Tο 2013, ήταν μια χρονιά με χίλια δυο προβλήματα στον τόπο μας και με περισσότερα στο έρμο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο που στην Ευρυτανία τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν στην εντατική και τώρα … ψυχορραγεί.

Ανακοίνωση της Κ.Ο Ευρυτανίας του ΚΚΕ Αναφορικά με το θέμα της «Ευρυτανίας Α.Ε.»

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα το θέμα με την «Ευρυτανία ΑΕ», μία ακόμα περίπτωση προστίθεται στα πολλά «νόμιμα ή παράνομα σκάνδαλα» που απορρέουν από την ανάπτυξη προς ώφελος των μονοπωλίων, και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Το «γαϊδούρι» δεν αντέχει άλλο ούτε στην Ευρυτανία - Τι λες και συ αγαπητέ Βουλευτά μου, αντέχει;

Το αρχαίο ρητό «δούναι και λαβείν» όπως αποδεικνύετε στην πράξη αδέλφια μου δεν έχει εφαρμογή στις μέρες μας. Η εμπορική κίνηση, που λένε οι συναλλασσόμενοι, δεν υπήρξε στις γιορτές και ούτε πρόκειται να υπάρξει, τα μαγαζιά και στον τόπο μας πάνε για κλείσιμο, δεν κινείται το χρήμα στην αγορά, δεν υπάρχει πάρε-δώσε, παρά μόνο δώσε και ξαναδώσε, στον Στουρνάρα μέχρι τελικής πτώσεως.
Στον ιδιωτικό τομέα, οι μισθοί έχουν φτάσει στο ναδίρ, κατά κανόνα. Με σχεδόν δύο δεκαετίες προϋπηρεσίας, πληρώνεσαι με μισθό πρωτοδιοριζομένου της προ κρίσης εποχής και δεν βλέπεις προοπτική αύξησης.

Ο Κάντας, ο Λιάπης ο Τομπούλογλου ... Γράφει ο Γιώργος Βαρεμένος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αποκαλύψεις Κάντα, από μόνες τους, θα μπορούσαν να κλονίσουν συθέμελα οποιοδήποτε καθεστώς της υποσαχάριας Αφρικής. Αντιθέτως, στη χρεωκοπημένη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας επικρατεί η ελεφαντίαση, παρά την απουσία άγριας φυσικής ζωής (εν αντιθέσει προς την πολιτική ζωή...).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

* Όταν έγραφα σε τούτη τη στήλη πως θα σκάσει βόμβα στην Ευρυτανία, που θα κάνει πάταγο, κάποιοι έλεγαν ότι αυτά είναι λόγια και μόνο λόγια.