Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Επιτυχής η παρουσίαση του λευκώματος της Ο.Ε.Σ. για τα 25 χρόνια λειτουργίας της


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων (Ο.Ε.Σ.) την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 στην αίθουσα " Αντώνης Τρίτσης",  η παρουσίαση του Λευκώματος  (429 σελ.) για τα 25 χρόνια διαδρομής και δράσης της ΟΕΣ στα Ευρυτανικά «γίγνεσθαι».
Η παρουσίαση έγινε με μοναδικό τρόπο από τους Λάμπρο Τσιτσάνη, Δημ. Καλύβα, Λάμπρο Γατή, Ηλία Προβόπουλο και με συντονιστή της όλης άψογης και επιτυχημένης εκδήλωσης τον κ. Ηλία Μπουμπουρή. Τα σχόλια που ακούστηκαν μέσα και έξω από την αίθουσα ήταν πολύ θετικά, το δε λεύκωμα έγινε ανάρπαστο.
Παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, ο οποίος μετά τις ευχές αναφέρθηκε στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και έδωσε τα συγχαρητήρια στο Δ.Σ. για την ολοκλήρωση του λευκώματος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης που έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια  στον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. και αναφέρθηκε στην πολλή καλή δουλειά, που έγινε για το λεύκωμα το οποίο  είναι ένα παράδειγμα πως μπορούμε  όταν δουλεύουμε όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε καλά, και να πετυχαίνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Επίσης παρευρέθησαν, από τον Δήμο Αγράφων ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιώλης Δημήτριος καθώς Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πανεπιστημιακοί, Συγγραφείς, Δημοσιογράφοι, πρώην Πρόεδροι της Ο.Ε.Σ., Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Ευρυτανικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Οι ολιγόλεπτες ομιλίες όλων, εκτός των άλλων, κοινό σκοπό τους είχαν την συμμετοχή των νέων στα κοινά.
Ο λόγος του Προέδρου της ΟΕΣ κ. Λ. Καρρά, μεστός και καίριος όπως πάντα. Μεταξύ των  άλλων στην ομιλία του ο κ. Καρράς αναφέρθηκε στο εγχείρημα της έκδοσης,  του λευκώματος για τα 25 χρόνια της Ομοσπονδίας,  
 τόνισε δε ότι  ομόφωνη απόφαση πάρθηκε από το σημερινό Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ. και από το ίδιο υλοποιήθηκε, και ευχαρίστησε  ξεχωριστά την κα. Αγγελική Σκοτίδα – Οργανωτική Γραμματέα και την κα. Νίκη Τζανάκου-Ρέκκα – Γενική Γραμματέα, που αναζήτησαν, συγκέντρωσαν και ταξινόμησαν τα σχετικά έγγραφα και επιμελήθηκαν την έκδοση του λευκώματος.
Επισήμανε  δε στην ομιλία του τις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι
σύλλογοι και το Πολιτιστικό Κίνημα.  Τι πρέπει να γίνει μελλοντικά , ποιες δράσεις ν΄  αναπτυχθούν ούτως ώστε το πολιτιστικό κίνημα να συμβάλει στην διαμόρφωση ενός καινούργιου αύριο  για τον τόπο μας. Τόνισε ότι το μέλλον της ΟΕΣ ανήκει στα νέα άτομα και έκανε έκκληση  στην νεολαία για ακόμη μια άλλη φορά, να λάβουν μέρος στα τεκταινόμενα τόσο της ΟΕΣ , όσο και των συλλόγων ,για να υπάρξει συνέχεια.
Επίσης τόνισε στις αντιπροσωπείες των Δ.Σ. Συλλόγων,  να  στείλουν το συντομότερο δυνατόν στην Ομοσπονδία τα  θέματα που είναι κατά την κρίση τους  πιο σημαντικά,  να συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση  της 9ης  Μάρτιου,  ούτως  ώστε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης και να ακουστούν οι φωνές των Συλλόγων, και οι οποίοι  να συμπληρώσουν την φόρμα ενημέρωσης που τους διενεμήθη  και να τα αποστείλουν στα γραφεία της Ο.Ε.Σ  ή να στείλουν τις προτάσεις τους στο καινούργιο  mail. της Ο.Ε.Σ.  oesevrytanias@gmail.com
  Ευχήθηκε σε όλους τα καλύτερα και ευχαρίστησε όλους για όλα.
Μετά την ολοκλήρωση  της παρουσίασης του Λευκώματος έγινε η κοπή της πίτας  που ευλόγησε  ο Αιδεσιμότατος π. Δημήτρης Σκόνδρας (από την Γρανίτσα).
Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας, ακολούθησαν οι ανταλλαγές ευχών για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό 2014 για τους όπου γης  Ευρυτάνες και δεξίωση με παραδοσιακές πίτες, παραδοσιακό τσίπουρο κ.ά.