Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΚΡΕΝΤΗ – ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ 1-0 - Χρυσό τρίποντο με τον ΧΡΥΣΟβαλάντη

Σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Κ. Μάκκας και μετέτρεψε σε γκολ ο Βαλάντης Γεωργούλας, στο 89΄, κρίθηκε η αναμέτρηση μεταξύ Κρέντης – Φραγκίστας. Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έχοντας σε καλή μέρα τον παίχτη που κέρδισε την εσχάτη των ποινών και τον εκτελεστή που αποδείχτηκε ΧΡΥΣΟΒΑβαλάντης, πήραν δίκαια το Χρυσό τρίποντο από την νεανική ομάδα του Βασίλη Παπαδήμου φτάνοντας έτσι τους 6 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πώς θα επηρεάσει τους Έλληνες πολίτες το κούρεμα του χρέους

Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για κούρεμα του χρέους έως και 50% (δηλαδή διαγραφή 170 δισ. ευρώ). Τι σημαίνει όμως αυτό για εμάς τους πολίτες και πώς θα μας επηρεάσει στην καθημερινότητά μας;

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει με (7) δράσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας που διοργανώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με δράσεις από τις 10 έως 16 Οκτωβρίου 2011 που ενισχύουν την έννοια της δημοκρατίας και της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο.

«Πάγο» βάζει το ΣτΕ για 100 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προέβλεπε την πρόσληψη 100 ατόμων στην ΕΛ.ΑΣ. απέρριψε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, επικαλούμενο τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου.
  Το σχετικό Π.Δ. παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η κρίση της οποίας αναμένεται να αποτελέσει "πιλότο" για όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο ως το 2015.

Ξεκινούν έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και στην Πελοπόννησο!

Την έγκριση για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έδωσε το πρωί η Κυβέρνητική Επιτροπή. Πρόκειται για συγκεκριμένα "οικόπεδα", όπως λέγονται στη διεθνή ορολογία, στον ...Πατραϊκό Κόλπο, Δυτικά των Ιωαννίνων στην Ήπειρο και την περιοχή του Κατακόλου στην Ηλεία.

Επιτυχίες και αποτυχίες - Του Κώστα Ηλ. Μήτσιου

Κάθε χρόνο, στις αρχές του φθινοπώρου, οι λέξεις επιτυχία και αποτυχία αναστατώνουν το μαθητόκοσμο και τους γονείς. Με τη σκέψη μας και την καρδιά μας αγκαλιάζουμε τα νιάτα και ζούμε μαζί τους τη χαρά της επιτυχίας ή τη δοκιμασία της αποτυχίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου (Σπύρος Χαριτάτος FLASH FM) αναφορικά με την πρόταση για κούρεμα του ελληνικού χρέους, απάντησε τα εξής:

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Η μεταβολή θα αρχίσει από το βράδυ της Παρασκευής από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Έως την Κυριακή τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν επεκταθεί σε όλες τις περιοχές, όμως από τη Δευτέρα θα υπάρξει βελτίωση.
Αναλυτική πρόγνωση για την Παρασκευή

Μόνο με καταβολή του 30% της οφειλής οι δήμοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση περί οφειλών

Τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών των δήμων ορίζει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών ή οποία δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η υπαγωγή στο άρθρο 54 του νόμου  περί οφειλών, περιλαμβάνει πάσης φύσεως οφειλές από τη 1η Οκτωβρίου του 2009 μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2011

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτου μας ξεκίνησαν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και στην Σχολή Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων

 Με τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησε για φέτος η διδασκαλία της Βυζαντινής Μουσικής και η εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων, από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και τον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων.
Το απόγευμα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων τελέστηκε ο αγιασμός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, παρουσία του προϊσταμένου του Ναού π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο, καθώς και άλλων ιερέων της πόλης του Καρπενησίου, των μαθητών, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων αυτών.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Με Αφορμή την Πρόσφατη Σεισμική Δόνηση στην Ευρυτανία


Η νέα σεισμική δόνηση που σημειώθηκε την Τρίτη 4 Οκτώβρη μεταξύ Καρπενησίου και Καρδίτσας και έγινε αισθητή σε διάφορα σημεία της Ευρυτανίας φέρνει ξανά στην επιφάνεια το σοβαρότατο θέμα της αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, και γενικότερα της πολιτικής προστασίας, που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

ΟΑΕΔ - 2ο FORUM ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της ανάληψης νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν ως στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, με την σύζευξη των προσφερόμενων θέσεων εργασίας με όσους αναζητούν απασχόληση,  προχωρά στη διοργάνωση του 2ου FORUM Εργασίας στις 22 – 23 Οκτωβρίου 2011 (ώρες 10:00πμ – 18:00μμ) στη Θεσσαλονίκη, στον εκθεσιακό χώρο του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της HELEXPO.

Έκθεση φωτογραφίας για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Καθ’ οδόν προς το Άγιον Όρος, όπου πραγματοποιεί την πέμπτη κατά σειρά προσκυνηματική Του επίσκεψη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου την Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει την Έκθεση «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οδοιπορία στο Άγιον Όρος 1992-2011», που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της η Αγιορειτική Εστία, μετέχουσα στις εκδηλώσεις που οργανώνονται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών Πατριαρχίας του προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίο με τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο

Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη, Κυριακή 9/10 στις 11 π.μ. στην πλατεία Λαού στη Λαμία




Την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011) για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

5η Οκτωβρίου - Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε από την UNESCO για να μας υπενθυμίζει το σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο του εκπαιδευτικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και την προσφορά του ευρύτερα στην κοινωνία .
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού είναι επικεντρωμένη στο θέμα  «Εκπαιδευτικοί για την Ισότητα των Φύλων». Πάνω σ’ αυτό θα αναφέρουμε μόνο τα λόγια της  κοινωνιολόγου Deem: «Η επίτευξη μιας εκπαίδευσης που θα απευθύνεται στους άνδρες και στις γυναίκες και που δεν θα περιορίζει με τεχνητό ή λανθασμένο τρόπο τις σκέψεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους στη  βάση των διαφορών των φύλων δεν είναι εύκολος στόχος σε μια κοινωνία. Το να μην επιχειρήσει όμως κάποιος επειδή είναι δύσκολο, αποτελεί πράξη δειλίας.»

Συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καρπενησίου στη 2η Αμφικτιονία Νέων στις Θερμοπύλες

Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους υπόλοιπους Δήμους ανά την Ελλάδα, συμμετείχε στη 2η Αμφικτιονία Νέων που διοργάνωσε στις 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των Θερμοπυλείων 2011, ο Δήμος  Λαμιεών.
Το Δήμο εκπροσώπησαν δύο νέοι μαθητές και εθελοντές δημότες, η Μιχαέλα Πεταρούδη και ο Φώτης Σουλιώτης.

Ευχαριστήριο

Ευχαριστήριο
Ευχαριστούμε θερμά όσους με όποιο τρόπο συμμετείχαν

Αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Αποσπάσεις που αφορούν την Ευρυτανια


Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Δρ. Ηλία Αργυροπουλου αποσπώνται από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και για το τρέχον διδακτικό έτος 2011 - 2012 εκπαιδευτικοί οι οποίοι κρίθηκε ότι πλεονάζουν. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧ. ΠΙΝΑΚΕΣ

«Ιερή» παρέμβαση για την οικονομική κρίση

Τη σαφή θέση ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να επιδιώξει το χωρισμό της από την Πολιτεία διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, διαμηνύοντας πως «αν η Πολιτεία το θελήσει, θα πρέπει να αναλογιστεί το κόστος και να αναλάβει τις ευθύνες της». Παράλληλα, τόνισε με νόημα πως η «μισθοδοσία των κληρικών αποτελεί συμβατική υποχρέωση του κράτους», ενώ έκανε και την... αυτοκριτική του μιλώντας για ιερείς της «τηλεποιμαντορίας» και λειτουργούς της... Κυριακής.

Ευχαριστήρια Επιστολή από Περσεφόνη Φραγκοσκιά Κάτοικο Greenville USA

Κύριε Διευθυντά του
Νοσοκομείου Καρπενησίου
Κυρίες και Κύριοι Ιατροί
Νοσηλευτικό Προσωπικό

Αίτημα Καρανίκα για γρήγορο ίντερνετ για όλη την Ευρυτανία

Γρήγορο ίντερνετ για όλη την Ευρυτανία ζητά ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας με επιστολή του προς τη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας & Λειτουργιών ΟΤΕ.
Ειδικότερα στην επιστολή του μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι αποτελεί πλέον  αναγκαιότητα η  παροχή γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο και η αναβάθμιση των σχετικών υποδομών στις δημοτικές ενότητες του Προυσού, της Ποταμιάς της Δομνίστας, των Απεραντίων και του Ασπροποτάμου.

Λυκόμορφοι φορολόγοι Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κύριο καθήκον των κοινοτικών αρχόντων της εποχής, ήταν το "στρώσιμο των τεφτεριών". "Εριχναν τα τεφτέρια", σήμαινε ότι όριζαν το φόρο που έπρεπε να πληρώσει κάθε μέλος της κοινότητας, ανάλογα με την περιουσιακή του κατάσταση (ιδιόκτητο σπίτι, χωράφια κλπ.) και τα εισοδήματά του, με βάση το "κατάστιχο" που συντασσόταν από εκτιμητές κάθε 7 χρόνια.
»Την είσπραξη έκανε ο "γραμματικός" του χωριού ή κάποιος ειδικός φοροεισπράχτορας.

Είμαστε για το ντιβάνι (;) Γράφει ο Γ. Σταυράκης

Δεν είναι πολλά τα χρόνια από τότε που ο Κων/νος Καραμανλής σε κάποια δήλωσή του είπε πως η Ελλάδα μοιάζει με ένα απέραντο φρενοκομείο. Το αν είχε δίκαιο ή όχι ήδη άρχισε να το δείχνει η ιστορία.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η τελική ρύθμιση για τους μισθούς στο Δημόσιο

Σύνδεση των αποδοχών με την παραγωγικότητα, αυξήσεις στους βασικούς μισθούς αλλά κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης. Στα 2.700 ευρώ ορίζεται το πλαφόν αμοιβών. Επειτα από αξιολόγηση από υπηρεσιακά συμβούλια οι προαγωγές

Η τελική ρύθμιση για τους μισθούς στο Δημόσιο
Αυξήσεις από 7-40% στους βασικούς μισθούς και την κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του Δημοσίου. Παράλληλα μειώνονται οι συνολικές αποδοχές περίπου 100.000 υπαλλήλων που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα μέχρι και 50%, κυρίως οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Καθιστική διαμαρτυρία των μαθητών του Λυκείου

Με πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου και του 1ου Γυμνασίου συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους  ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας.
Το πρωί της περασμένης Δευτέρας οι μαθητές με πανό που έγραφαν «Σωστή Παιδεία- Καλύτερο Αύριο» και  φωνάζοντας το σύνθημα «ΑΝΝΑ ΞΥΠΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥ»

Έκρηξη Περισσού για δηλώσεις Τσίπρα Πόλεμος ΚΚΕ - ΣΥΝ για την... παρακαταθήκη του ΕΑΜ

Διαμάχη μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΝ ξέσπασε με σημείο αναφοράς τα 70χρονα από την ίδρυση του ΕΑΜ και με θρυαλλίδα τους πολιτικούς παραλληλισμούς που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας για στηρίξει την επιχειρηματολογία του περί ενότητας της Αριστεράς.

Στο κτιριακό συγκρότημα του ΚΕΤΕΚ θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας

Για την στέγαση των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας παραχωρούνται για δέκα έτη χίλια πεντακόσια σαράντα ένα τ.μ (1541,33) σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού. Η σημαντική αυτή απόφαση ήταν επιστέγασμα της συνεργασίας  του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα με την πρώην υπουργό Εργασίας κ.Λούκα Κατσέλη, τον σημερινό υπουργό κ.Γιώργο Κουτρουμάνη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια.

Ξεκινάνε τα μαθήματα στη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου συνεχίζοντας την προσπάθεια να φέρει τους νέους της πόλης μας κοντά στη μουσική, σας ενημερώνει ότι δέχεται εγγραφές νέων μελών με σκοπό την πλαισίωση της.
Τα παιδιά πρέπει να είναι από 9 χρονών και πάνω. Διδάσκονται και ενήλικες.

Ο Παπανδρέου …απειλεί με προκήρυξη εκλογών την Δευτέρα Έρχεται η «μεγάλη» Δευτέρα της απαλλαγής;

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, ειδικά αν ο τελευταίος δεν αλλάξει στάση έναντι της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει βάλει «στον πάγο» τον ΓΑΠ και η προσπάθεια του να του αλλάξει γνώμη στην έκτακτη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα απέτυχε.
Έτσι ο Παπανδρέου στράφηκε στη Μέρκελ και της ζήτησε χθες να βοηθήσει. Και η αλήθεια είναι ότι αυτός την ζήτησε πρώτος στο τηλέφωνο και όχι το αντίστροφο όπως έλεγαν χθες τα κυβερνητικά παπαγαλάκια.

Ο Κλεομένης Λάππας στο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ορεινών περιοχών Euromontana

Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Inverness της Σκοτίας η ετήσια Γενική συνέλευση και το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Ορεινών Περιοχών Euromontana, με θέμα: Sustainable active tourism: Mountains leading Europe towards innovating solutions (Βιώσιμος ενεργός τουρισμός: Τα βουνά οδηγούν την Ευρώπη σε καινοτόμες λύσεις.

Σαλαγιάννης: "Δεν μπορούμε άλλο!" Τι άλλο είπε για τους υπουργούς που... κρύβονται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

“Φτάσαμε στο μη περαιτέρω, κάθε φορά νέα διλήμματα, κάθε φορά νέα μέτρα”. Αυτό επισήμανε ο γείτονας Νίκος Σαλαγιάννης σε συνέντευξή του στο σταθμό Flash, τονίζοντας παράλληλα πως “όλο αυτό είναι το μαρτύριο της σταγόνας”.

5 με 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να ρίξουν την κυβέρνηση !!!


Τουλάχιστον 5 με 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν το Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης και την μείωση των τιμών στον ιδιωτικό τομέα.

Ασταμάτητα τα Άγραφα - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Κάνοντας το απόλυτο με 2 νίκες στα δυο ματς που έδωσε μέχρι τώρα, ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, οδηγεί την κούρσα του τοπικού μας πρωταθλήματος.  Με την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου, που δείχνουν από νωρίς ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, επικράτησαν σχετικά εύκολα του Απεραντιακού εκτός έδρας με 3-1. Αίολος και Μυρίκη έμειναν στο μηδέν με τον Σακαπέτη να μην μπορεί να βοηθήσει λόγω τραυματισμού (φωτο), ενώ αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη νίκη της Κρέντης με 4-0, η 12η σε 13 αναμετρήσεις επί του Κερασόβου.

ΔΟΞΑ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 2-2 Ωραίο ματς απο δυο καλές ομάδες

Ισόπαλο με σκορ  2-2 έληξε το ματς μεταξύ Δόξας και Αγίου Προκοπίου που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Ραπτόπουλο.

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ - ΑΓΡΑΦΑ 1-3 Οδηγούν την κούρσα με ... τριάρες

Με νέα τριάρα και αυτή τη φορά μάλιστα επί του Απεραντιακού σημείωσαν τα Άγραφα στην 2η αγωνιστική.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και έχοντας πολλές δυνάμεις, παρότι δέχτηκε πολύ νωρίς γκολ από τους γηπεδούχους, γύρισε το ματς κια δίκαια έφτασε σε μια μεγάλη νίκη, επί ενός αντιπάλου που πέρυσι αγωνίζονταν στην Δ΄Εθνική.

ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ - ΠΟΤΑΜΙΑ 1-0 Διπλή χαρά με χρυσό τρίποντο

Την πρώτη της νίκη, μετά την επιστροφή της στην Α΄ Κατηγορία, σημείωσε η Φραγκίστα, επικρατώντας της Ποταμιάς με 1-0, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την απονομή του πρωταθλήματος που έγινε πριν τον αγώνα, παρουσία του Προέδρου της ΕΠΣ Δημήτρη Πεταρούδη και του Αρχιδιαιτητή Ν. Λαθύρη.
Οι γηπεδούχοι πήραν το χρυσό τρίποντο χάρη στο γκολ που σημείωσε μετά από λάθος του πορτιέρο των φιλοξενούμενων ο Ταξιάρχης Γούλας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΡΟΤΗΤΑ - 5 με 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να ρίξουν την κυβέρνηση

5 με 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να ρίξουν την κυβέρνηση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΛΙΓΟ 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Εθελοντικός Καθαρισμός το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Λόφο του Αγ. Δημητρίου

Ο Δήμος Καρπενησίου διοργανώνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από τις 11:00 το πρωί εθελοντικό καθαρισμό, στο λόφο του Αγίου Δημητρίου.
Στην προσπάθεια αυτή, η Δημοτική Αρχή καλεί όλα τα σχολεία, τους συλλόγους και κάθε δημότη ξεχωριστά να συμμετέχει σε αυτή τη δράση που θα αποτελέσει μόνο την αρχή για να αλλάξουμε όλοι μαζί το Δήμο μας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ BLACKROCK & ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ


Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάρωσε πάλι η Α.Λ.Α.Κ.

 Τριήμερο στην Πάτρα έκαναν 20 μέλη και φίλοι της Α.Λ.Α. Καρπενησίου στις  23-24-25/09/2011.
Εκεί συμμετείχαν  με 8 αγωνιζόμενους τις λέσχης  σε δυο αγώνες ταχύτητας που διοργανώθηκαν στην πίστα KARTMANIA  στα Βραχνέικα Πατρών και  διακρίθηκαν στις πρώτες θέσεις παίρνοντας  συνολικά 14 κύπελλα.
Ακόμα παρακολούθησαν και αγώνες trial με αυτοκίνητα 4χ4.
Συμμετέχοντες :

ΑΙΟΛΟΣ - ΜΥΡΙΚΗ 0-0 Κόλλησαν στο μηδέν

Κόλλησαν στο μηδέν  Μυρίκη και Αίολος, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις και λιγοστές συγκινήσεις.
Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους έδινε την νίκη. Χαρακτηριστικό του αγώνα ότι στο πρώτο ημιχρόνιο έγιναν μόνο δυο καλές φάσεις μπροστά στα καρέ των δυο γκολκίπερ, ενώ στην επανάληψη οι 2-3 καλές στιγμές έγιναν μετά το 70ο λεπτό. 

ΚΛΟΓΕΣ ΚΕΔΕ: Νικη ΠΑΣΟΚ – Πρόεδρος ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης- Το νέο διοικ. συμβούλιο

Με μεγάλη διαφορά κέρδισε τις εκλογές της ΚΕΔΕ η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας βέβαιη την εκλογή του δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη στη θέση του Προέδρου.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, εκλέγονται ανά παράταξη και σταυρούς προτίμησης οι εξής δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι:
Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» συγκέντρωσε 255 ψήφους, 
καταλαμβάνει 16 έδρες και εκλέγει 13 δημάρχους και 3 δημοτικούς σύμβουλους.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Με αφορμή την δημόσια αμφισβήτηση όσων ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τα προβλήματα και τις ανάγκες του νοσοκομείου Καρπενησίου, σε σύσκεψη της Περιφέρειας στο Καρπενήσι,  από τον βουλευτή Ευρυτανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρανίκα,

Πρώτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: «Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του ΠΤΑ και να αποτελέσει ένα ουσιαστικό και ευέλικτο όργανο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

Υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά  συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (Π.Τ.Α.), στο οποίο παρευρέθηκαν με την ιδιότητα των μελών του : Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας και Αντιπρόεδρος του ΠΤΑ Αθ. Μπουραντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας Θωμάς Στάϊκος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βοιωτίας Ν. Κουδούνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλ. Διαμαντάρας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας Κων/νος Χούπας, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

ΝΟΔΕ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ. Στην κυριολεξία 2 μαύρα χρόνια, όπου άλλαξε η ζωή των Ελλήνων προς το χειρότερο. Η ανεργία εκτινάχτηκε από το 9% στο 20% περίπου και το ΠΑΣΟΚ έχει ως στόχο να μπορεί να εργάζεται ένα άτομο από κάθε οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Α.Ο. ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «Η ΠΟΤΑΜΙΑ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ “Η σκοπιμότητα και η ατιμωρησία βλάπτει όλες τις πλευρές, παράγοντες–ποδοσφαιριστές–διαιτητές”

Την αγανάκτησή του εκφράζει με την παρακάτω καταγγελία το Δ.Σ. Ποταμιάς, για τα όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής μεταξύ Δυτ. Φραγκίστας – Ποταμιάς.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής και τα συμπεράσματα δικά σας.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΡΑΣΟΒΟ - ΚΡΕΝΤΗ 0-4! “Χτύπησε” στην αρχή και στο τέλος

Άλλη μια ακόμη νίκη, την 12η  στις 13, πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Κρέντη με αντίπαλο το Κεράσοβο. Από τα 13 γειτονικά ντέρμπι, που έχουν διεξαχθεί από το 2005 μεταξύ των δυο ομάδων η Κρέντη έχει βγει νικήτρια τις 12 φορές, ενώ το Κεράσοβο έχει αποσπάσει μόλις 1 ισοπαλία
Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, ανώτερο σε όλους τους τομείς, επικράτησε σχετικά εύκολα στο τοπικό ντέρμπι με το επιβλητικό 4-0.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση πραγματικής αλληλεγγύης της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου» για οικονομική συνεισφορά των δημοτικών συμβούλων

Αξιέπαινη από κάθε πλευρά θεωρείτε η πρόταση των Δημοτικών Συμβούλων της  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» του Δήμου Καρπενησίου, κ.κ. Ντίνου Μπομποτσιάρη και Θανάση Καραγιαννόπουλου, να προσφερθεί εκ μέρους των δημοτικών συμβούλων, ένα ποσοστό της τάξεως του 25% των αποδοχών των συνεδριάσεων Δ.Σ και επιτροπών, σε συγκεκριμένο κωδικό, που θα μπορεί να ονομαστεί «Κοινωνικής αλληλεγγύης των μελών του Δ.Σ»,

Μείζον ζήτημα υγείας με το νερό στο Κλαψί

Έντονη ανησυχία έχουν δημιουργήσει στους κατοίκους του Κλαυσίου τα αποτελέσματα της Μικροβιολογικής ανάλυσης που διενεργήθηκε από 9 μέχρι 12 Αυγούστου 2011 σε νερά της περιοχής. Σύμφωνα με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας στα δείγματα του νερού, έχουν ανιχνευθεί υψηλές ποσότητες σε Ολικά κολ/δή, Εντερόκοκκοι και άλλα Βακτηρίδια, στοιχεία που δεν πληρούν τις παραμέτρους που προβλέπει η Υ.Δ. για νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Στη διάθεση ευπαθών ομάδων το «KOINΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ»

Είναι προφανές πως στο νέο περιβάλλον όπως διαμορφώνεται στη σύγχρονη κοινωνία, σημαντικά κοινωνικά στρώματα οδηγούνται σε συνθήκες φτώχιας και οικονομικής δυσπραγίας, πρωτοφανή για τη χώρα μας τα τελευταία  χρόνια.         Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας, ο Δήμος Καρπενησίου έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον περισσότερο από κάθε άλλη φορά να αναλάβει πρωτοβουλίες και κοινωνικά προγράμματα που θα συντηρούν και θα δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

ΠΕΔ Στ. Ελλάδας: Νίκη των «γαλάζιων» δημάρχων Κοτρωνιά-Ζεμπίλη Τέταρτος σε σταυρούς (41) ο Δημήτρης Τάτσης στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Οι Σουλιώτης Νικόλαος- Δ.Συμ/λος Δήμου Καρπενησίου, με 34, Φέγγος Αθανάσιος- Δ.Συμ/λος Δήμου Καρπενησίου, με 35 και Καρφής Ευάγγελος- Δ.Συμ/λος Δήμου Καρπενησίου με 15 σταυρούς εκλέχτηκαν εκπρόσωποι στην ΚΕΔΕ.

Με τη νίκη της Αδέσμευτης Αυτοδιοικητικής Κίνησης (ΝΔ) και των δημάρχων Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά και Χαλκίδας Θανάση Ζεμπίλη έναντι του Αυτοδιοικητικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) και του δημάρχου Λιβαδέων Νίκου Παπαγγελή ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΔΣΤΕ).

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


* Ουσιαστική και ιδιαίτερη πολύ σοβαρή ήταν η προχθεσινή τηλεοπτική παρουσία του Χρήστου Αρβανίτη στο STAR Kεντρικής Ελλάδας.

Μόνο με καταβολή του 30% της οφειλής οι δήμοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση περί οφειλών


Τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών των δήμων ορίζει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών ή οποία δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η υπαγωγή στο άρθρο 54 του νόμου  περί οφειλών, περιλαμβάνει πάσης φύσεως οφειλές από τη 1η Οκτωβρίου του 209 μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2011 αλλά προϋπόθεση αποτελεί να έχει καταβληθεί από τον υπόχρεο έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του, το 30% της αρχικής οφειλής μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Αναλόγως ορίζει τις διαδικασίες και για τις άλλες χρονικές περιόδους.

Συνελήφθη ημεδαπός για σωματεμπορία, βιασμό, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων


Συνελήφθη χθες, (02-10-2011), το απόγευμα από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας