Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Καθιστική διαμαρτυρία των μαθητών του Λυκείου

Με πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου και του 1ου Γυμνασίου συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους  ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας.
Το πρωί της περασμένης Δευτέρας οι μαθητές με πανό που έγραφαν «Σωστή Παιδεία- Καλύτερο Αύριο» και  φωνάζοντας το σύνθημα «ΑΝΝΑ ΞΥΠΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥ»
ξεκίνησαν την πορεία από το σχολείο και έφθασαν στην Κεντρική Πλατεία, όπου κάτω από το Δημαρχείο, έκαναν την καθιστική τους διαμαρτυρία.
Αμέσως τους επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Μένιος Λάππας ο οποίος συζήτησε μαζί τους και δεσμεύτηκε πως η δημοτική αρχή θα κάνει τα δέοντα προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος.
Πέραν όμως των προβλημάτων που υπάρχουν στα κτήρια, οι μαθητές διαδήλωσαν για το γενικό πρόβλημα που επικρατεί στη χώρα μας, για την παιδεία που αντί να την ενισχύσουν την ψαλιδίζουν, ενώ στα πρόσωπά τους φαινόταν η αγωνία για το αύριο, για αβέβαιο πλέον αύριο αυτής της χώρας.