Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Έκρηξη Περισσού για δηλώσεις Τσίπρα Πόλεμος ΚΚΕ - ΣΥΝ για την... παρακαταθήκη του ΕΑΜ

Διαμάχη μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΝ ξέσπασε με σημείο αναφοράς τα 70χρονα από την ίδρυση του ΕΑΜ και με θρυαλλίδα τους πολιτικούς παραλληλισμούς που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας για στηρίξει την επιχειρηματολογία του περί ενότητας της Αριστεράς.


Την αντίδραση του Περισσού προκάλεσαν οι συνεχείς αναφορές του κ. Τσίπρα, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο ΕΑΜ και στα διδάγματα της περιόδου '41-'44 για να αναδείξει ως αναγκαία σήμερα τη συγκρότηση αντιμνημονιακού συνασπισμού εξουσίας με ένα μίνιμουμ πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας.

Έτσι, την Τετάρτη, ο κ. Π.Μεντρέκας, από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, άσκησε σφοδρή κριτική στις πολιτικές θέσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον τρόπο ανάγνωσης των ιστορικών γεγονότων, κατηγορώντας παράλληλα για διαστρέβλωση της ιστορίας του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος.

Αφορμή ήταν σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα ο οποίος, προβάλλοντας εκ νέου το ιστορικό παράδειγμα της συσπείρωσης του λαού επί Γερμανικής Κατοχής, καταγγέλλει το ΚΚΕ για «σεχταρισμό» και το καλεί να συνταχθεί σε κοινό μέτωπο αντιμνημονιακών δυνάμεων κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

«Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν 'αρχές και αξίες' τύπου Μάαστριχ, ΟΝΕ και ευρώ. Για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του ανδρώθηκε και συσπείρωσε το λαό», σημείωσε ο κ. Μεντρέκας.
Newsroom ΔΟΛ