Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Καταπέλτης ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης που συνέστησε υπομονή και συλλογική δράση


Ένα έντυπο που κυκλοφορεί έστω και σε έναν μικρό τόπο σαν το δικό μας δεν έχει μόνο την υποχρέωση να ενημερώνει τους αναγνώστες του για τα πολιτικά, οικονομικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα , αλλά , και να δημιουργεί προϋποθέσεις  συζητήσεων, διαλογισμών και δημιουργικού προβληματισμού.
Στα πλαίσια αυτά και σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς και ανήσυχους πολίτες ,

23/3/2012 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ - Του Κερασιώτη Σεραφείμ Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου.


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ 17 ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΑΠΟ ΤΟ  ΚΙΟΤΟ ΤΟΥ 1997 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΑΝ ΤΟΥ 2011.


Η περιπέτεια αντιμετώπισης των παραγόντων που ευνοούν παγκόσμια τις κλιματικές αλλαγές άρχισε το 1997, η αφύπνιση των χωρών μετά από 15 χρόνια είναι άκρως επιβεβλημένη και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα περιορισμού των «αερίων θερμοκηπίου».

Φραγκίστα-Άγιος Προκόπιος 4-2 Φινάλε με νίκη

Με νίκη έκλεισε την φετινή της παρουσία στην Α΄ Κατηγορία η Δυτ. Φραγκίστα. Το συγκρότημα του Βασίλη Παπαδήμου στην τελευταία αγωνιστική, επικράτησε με σκορ 4-2 του Αγίου Προκοπίου, τερματίζοντας έτσι στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς, σε αντίθεση με τον Άγιο Προκόπιο, που με 10 βαθμούς στο ενεργητικό του τερμάτισε στην 9η θέση.

Κρέντη-Άγραφα 2-1 Γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα Στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κρέντη



Αήττητη στην έδρα της και με μια τεράστια νίκη επί του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Κρέντη καθότι σε 9 αναμετρήσεις, μετράει 8 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία.
Με το τρίποντο αυτό οι Κρεντιώτες τερμάτισαν στην 2η θέση της κανονικής διάρκειας, φτάνοντας τους 41 βαθμούς και θα υποδεχτούν τον Αίολο στους αγώνες της τετράδας με πλεονέκτημα έδρας. Τα Άγραφα τερματίζουν στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας με 43 βαθμούς και έχουν ένα ματς λιγότερο αυτό με την Ποταμιά.

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ - Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18η αγωνιστική

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ - Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
18η αγωνιστική
Ταυρωπός Καρδίτσας-Πυργετός 0-3
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πύρασος4-2
Αμπελωνιακός-Μουζάκι 1-0
Λιανοκλάδι-Καμένα Βούρλα 2-0
Ελασσόνα-Α.Ο. Καρδίτσας 1-1
Αλμυρός Βόλου- Βελούχι 0-1

Αλμυρός Βόλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-1 Τεράστιο τρίποντο σωτηρίας

Σπουδαίο τρίποντο, πραγματική ανάσα για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος πήραν τα παλικάρια του Παύλου Σερμπέση, επικρατώντας εκτός έδρας του Αλμυρού στο Βόλο με σκορ 1-0.  Το Βελούχι με την νίκη του αυτή ανέβηκε στους 26 βαθμούς και μόλις 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι θα πετύχει το μεγάλο του στόχο που δεν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

ΚΕΡΑΣΟΒΟ...ΤΥΠΙΑ Μια ξεχωριστή εφημερίδα από τα παιδιά του Γυμνασίου - Λ.Τ. Κερασοχωρίου

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κερασοχωρίου πρωτοτύπησαν με την έκδοση του μαθητικού εντύπου που φέρει τον τίτλο «Κερασοβο…τυπία». Στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης τα παιδιά από το Κερασοχώρι, την Κρέντη, την Ανατολική και Δυτική Φραγκίστα, τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Δημήτριο, τη Μαυρομάτα, τη Βίνιανη, τη Δάφνη και το Μοναστηράκι με την καθοδήγηση των καθηγητών τους έγραψαν κείμενα που αφορούν την παιδεία, την ιστορία της περιοχής, τη λαϊκή παράδοση, το περιβάλλον και τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σήμερα.

Δύο προτάσεις «ανάγνωσης» για τη Μεγάλη Σαρακοστή του Βασίλη Κων. Κλείτσα, καθηγ. 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου

Επειδή οι άγιες ημέρες της Σαρακοστής μάς μεταφέρουν μια ψυχική γαλήνη και μια διάθεση για περισυλλογή και προσευχή, πολλοί είναι και όσοι ζητούν να συνδυά-σουν την ηρεμία τους με ποιοτικό διάβασμα συναφές με την πασχαλινή θεματολογία.

Η κοπή της πίττας και οι αρχαιρεσίες στο Σύλλογο της Ανατολικής Φραγκίστας «Οι 12 Απόστολοι» ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ … Του Ηλία Προβόπουλου

Κυριακή πρωί στην Αθήνα, να μυρίζει άνοιξη η πόλη και άλλοι να τρέχουν στις εκκλησίες και ορισμένοι στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, η ιδέα μιας συνάντησης συμπατριωτών στο πατάρι καφενείου για να κόψουν (κάπως καθυστερημένα) την πίττα της νέας χρονιάς και να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου στο Σύλλογο, σίγουρα θα έμοιαζε δύσκολη.

Δημοπρατήθηκε το τμήμα του δρόμου Καστρί – Μακρακώμη πρ/σμού 25.000.000 €

Κλέαρχος Περγαντάς: «Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι»

Στο «δρόμο» της υλοποίησης μπαίνει ο οδικός άξονας Λαμία – Καρπενήσι, αφού στις 6 Μαρτίου

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η …Έξωση του Οθωνα και … η στάνη του γέρου Τσάκα Του Ηλία Α. Μπουμπουρή eliasb56@otenet.gr

Σχετικά με το άρθρο του Ευρυτανικού Παλμού   (φύλλο 490 ,  της 1ης Φεβρουαρίου 2012)  με τίτλο  «ΤΣΑΚΑΣ , Ο ΠΡΩΤΟΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ» και με υπότιτλο «Τελευταίες ώρες – Τελευταία λόγια των αγωνιστών του 21»  άρθρο / απόσπασμα από το βιβλίο του Κώστα Δ. Παπαδημητρίου ,  που   επιμελήθηκε ο  Δημήτριος  Ι. Γκορόγιας , θα ήθελα να σημειώσω επιπρόσθετα ότι πράγματι ο Θανάσης Τσάκας από το Μοναστηράκι των Αγράφων, 

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Επιστολή της απελθούσης προέδρου της Ο.Ε.Σ. κας Ελευθερίας Φραγκάκη στον Ευρυτανικό Παλμό

Αγαπητή κα Βάσω Φεγγούλη
Θεωρώ καθήκον μου να σας ευχαριστήσω θερμά για το πραγματικό ενδιαφέρον, την συνεχή υποστήριξη και την συμπαράσταση που επέδειξε η αξιόπιστη, αδέσμευτη, έγκυρη ενημερωτική εφημερίδα σας «Ευρυτανικός Παλμός» προς την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΟΥΝΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΕΣ

Ένσταση κατά του αποτελέσματος (8-7) από μέλος της ΟΕΣ που ζητά την επανάληψη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου 

Ο Κώστας Καλτσούνης από την Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ευρυτάνων Σωμάτων Ασφαλείας είναι ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων. Την Παρασκευή 9/3/12 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα που βρίσκονται επί της οδού Κλεισθένους 17 συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.

Νέα Πρωτοβουλία από το Δήμο Καρπενησίου Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση

Στις μέρες μας που η κοινωνία δοκιμάζεται από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, η ανεργία αποτελεί σημαντική πληγή για τη χώρα αλλά και για τον τόπο μας. Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία εύρεσης εργασίας λόγω της μεγάλης ύφεσης, ο Δήμος Καρπενησίου προχωρά στη σύσταση Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση.

Λάδι χωρίς μεσάζοντες και από το Δήμο Καρπενησίου

Είναι προφανές πως στο νέο περιβάλλον όπως διαμορφώνεται στη σύγχρονη κοινωνία σημαντικά κοινωνικά στρώματα οδηγούνται σε συνθήκες φτώχιας και οικονομικής δυσπραγίας, πρωτοφανή για τη χώρα μας τα τελευταία  χρόνια.   

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της γνώσης «Πρώτων Βοηθειών» και μετά από αίτημα πολλών δημοτών μας για συμμετοχή τους στην εκπαίδευση προβαίνει σε επανάληψη του σεμιναρίου που πραγματοποιείται από τον Ερυθρό Σταυρό στην πόλη μας.

Σεμινάριο Συνδικαλιστικών Στελεχών από το Εργατ/κό Κέντρο Ευρυτανίας

Το Εργατ/κο Κέντρο Ευρυτανίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) υλοποίησαν στο Καρπενήσι πρόγραμμα εκπαίδευσης Συνδικαλιστικών Στελεχών με θέμα: «Μεταβολές και αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων και δικαιώματα των εργαζομένων».

Εις μνημόσυνον Κωσταντίνος Ευθ. Τσιάκας (1917-2012)

Με την έλευσιν του νέου ενιαυτού της χρηστότητος του Κυρίου, του έτους 2012, εξεδήμησε πλήρης ημερών ο θεολόγος καθηγητής Κωνσταντίνος Ευθ. Τσιάκας. Με τον θάνατόν του εξέλιπε μια μορφή της παλαιάς φρουράς των γαλουχηθέντων με τα ιερά νάματα της Ορθοδοξίας και τα ιδεώδη της ανθρωπιστικής Παιδείας εκπαιδευτικών, τα οποία ο μεταστάς εθεράπευσεν ευόρκως και ευσυνειδήτως δια βίου και μάλιστα εις τα διάφορα Σχολεία, εις τα οποία υπηρέτησεν.

Εθνική αξιοπρέπεια - Α' Μέρος - του Γιώργου Σταυράκη

Τώρα η ελληνική κοινωνία βρίσκεται (ξανά) μπροστά σε μεγάλα οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα, τώρα, ως Έλληνες, νιώθουμε στο πετσί μας την ανεργία και την εγκληματικότητα στη γειτονιά μας, ψαχνόμαστε σαν τις μωρές παρθένες του Ευαγγελίου, κρατώντας ένας φανάρι έτοιμο να σβήσει γιατί ξέμεινε από λάδι. Ένας ολόκληρος λαός, «καλός και αγαπημένος», για να θυμηθούμε και τον ποιητή, ψάχνει στις αποσκευές του να βρει τι του απέμεινε για να πορευτεί στα χρόνια που έρχονται. Βλέπει με δέος, μαζί και αγανάκτηση, ότι αδικείται από πολλούς.

Απονομή βραβείων από το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου

Η καθιερωμένη εκδήλωση απονομής Υποτροφιών και Βραβείων από το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στις 7.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Συγχαρητήρια αξίζουν στoυς διοργανωτές – εθελοντές του  ‘κινήματος της πατάτας’ για τον τρόπο με τον οποίο οργάνωσαν την όλη διακίνηση και διάθεση των  52 τόνων πατάτας στους πολίτες της πόλης μας.

Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη «Όχι στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας»

Η αυθαίρετη αναστολή των αδειών σε τρεις ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, αποτελεί καίριο πλήγμα για την τοπική μας οικονομία.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΕΤΑΙΡΕΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την τοποθέτηση εκκαθαριστή σε τέσσερις  Ελληνικές Συνεταιριστικές Τράπεζες μεταξύ των οποίων και στη Συνεταιριστική Λαμίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μικρή, αλλά αναμενόμενη η συμμετοχή των Ευρυτάνων στις κάλπες

 Νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι από την Κυριακή το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Περισσότερα από 230.000 μέλη και φίλοι του Κινήματος συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές και με την ψήφο τους ανέδειξαν Πρόεδρο τον μέχρι πρότινος Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Διανομή πατάτες


Νέα ενημέρωση για συλλογή υπογραφών για προμήθεια πατάτας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Συμμετοχή του Δήμου Καρπενησίου στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού NEXUS

Πρόσκληση για συμμετοχή

Ο τουρισμός αποτελεί για το Δήμο Καρπενησίου τη «βαριά του βιομηχανία». Η Δημοτική Αρχή, για το 2012, δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής που θα συμβάλει καταλυτικά στην εξωστρέφεια του τόπου μας και την αύξηση του τουρισμού.

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ Ε.Ο.Σ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ «Χάλκινος» ο Γιάννης Αντωνίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αλπικού Σκι Roccaraso Ιταλίας 29/2-9/3/2012


Στο Roccaraso της Ιταλίας διεξήχθη από 27 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων αλπικού σκι, με τη συμμετοχή 400 αθλητών & αθλητριών από 50 χώρες. Την μεγαλύτερη διάκριση στην αθλητική του καριέρα πέτυχε εκεί ο 17χρονος  χιονοδρόμος του ΕΟΣ Καρπενησίου Γιάννης Αντωνίου. Ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου & της εθνικής ομάδας Χιονοδρομίας, κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο γιγαντιαίο σλάλομ GS της κατηγορίας Junior 1

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ... ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΧΟΡΟΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΝΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μαζική και απρόσμενη ήταν κι εφέτος η ανταπόκριση των Δομνιστιάνων και των φίλων της Δομνίστας στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου τους για τη χοροσυνεστίασή τους στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012.

Σημαντική εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας παρουσία της Μάρας Μεϊμαρίδη Τιμήθηκε η γυναίκα σε Καρπενήσι και Απεράντιο


Την τιμητική της είχε η Γυναίκα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε με το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας να γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στο Καρπενήσι αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρυτανίας.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Μontana», το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αρκετές ήταν η κυρίες που παραβρεθήκαν, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά και να απολαύσουν την πολλή ενδιαφέρουσα ομιλία, της γνωστής συγγραφέως κ. Μάρας Μεϊμαρίδη.

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ 496 ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Ε ρε κάτι δαιμόνιοι ρεπόρτερ που κυκλοφορούν ελεύθεροι… Φίλη ή φίλε που θες να αυτοαποκαλείσαι δημοσιογράφος, όταν γράφεις ένα κείμενο που απευθύνεται στο πρόσωπο κάποιου δημοσίου προσώπου, ψάξε πρώτα να επιβεβαιώσεις τις πληροφορίες σου,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

«Λουκέτα» στις Συνεταιριστικές Τράπεζες


«Λουκέτα» στις Συνεταιριστικές Τράπεζες