Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ... ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΧΟΡΟΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΝΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μαζική και απρόσμενη ήταν κι εφέτος η ανταπόκριση των Δομνιστιάνων και των φίλων της Δομνίστας στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου τους για τη χοροσυνεστίασή τους στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012.
Πάνω από 200 άτομα  - οι περισσότεροι νεολαίοι -  κατέκλυσαν την αίθουσα της γνωστής ρεμπετάδικης ταβέρνας «Οινοσχολείο»,  που βρίσκεται στην περιοχή του Νέου Κόσμου στην Αθήνα και γλέντησαν με την καρδιά τους.
Η αίθουσα, νωρίς το μεσημέρι,  γέμισε ασφυκτικά με αποτέλεσμα να ματαιωθεί και η προσέλευση δεκάδων άλλων ενδιαφερομένων. Η ατμόσφαιρα, που δημιουργήθηκε από την αρχή, ήταν ευχάριστη. Πολλοί συγχωριανοί συναντήθηκαν μετά από πολλούς μήνες, ενώ άλλοι είχαν να ανταμώσουν χρόνια και πολλοί  απ’ αυτούς δεν γνωρίζονταν καν μεταξύ τους…. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε   με συντομότατο χαιρετισμό του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, καθώς,  επίσης, και αυτούς που πρόσφεραν αξιόλογα δώρα για τη λαχειοφόρο, όπως την κ. Παναγιώτα Αγγελή–Κωνσταντίνου, τους κ.  κ. Ηλία Τσαπραζλή,  Σωτήρη Σώκο,  Νικήτα Καραγιάννη, Αγγελική Παπαδοπούλου, την Πανευρυτανική Ένωση (πρόσφερε βιβλία), καθώς και τον μεγάλο δωρητή του Συλλόγου Ιατρό κ. Γιάννη Μήτσου. Στη συνέχεια  η Γραμματέας του Συλλόγου Ευαγγελία Παπαδοπούλου αφού προσφώνησε και ευχαρίστησε  τους  παριστάμενους προσκεκλημένους κάλεσε για έναν μικρό χαιρετισμό τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλειο Καραμπά, ο οποίος κατά τον συντομότατο χαιρετισμό του τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη, στις κρίσιμες μέρες που περνάμε,  της κοινωνικής αλληλεγγύης….
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Καραμπά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπενησίου κ. Δημήτριος Σταμάτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρ. Σκαρμούτσος, ως εκπρόσωποι του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη,  ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης κ.κ Κώστας Παπαδόπουλος και Αθανάσιος Σταμάτης, αντίστοιχα,  ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Αμπλιανιτών της Αθήνας  κ. Νίκος Μπάκας και   κ. Παλάντζας, αντίστοιχα, η Πρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αμπλιανιτών Μεσολογγίου «Ο ΣΤΕΓΚΟΣ» κ.  Τζινιέρη και κ. Γκανιάτσου. Αρκετές και αρκετοί ξεφάντωσαν με το χορό και το κέφι τους, το οποίο κορυφώθηκε όταν πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε με τον δικό του ξεχωριστό, αμπλιανίτικο, τρόπο ο  φίλος της Δομνίστας  (φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Δομνίστας),  Πρόεδρος του Συλλόγου Αμπλιανιτών Αθήνας κ. Νίκος Μπάκας.  Τα τραγούδια του, σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική από την ορχήστρα του κέντρου,  ξεσήκωσαν πολλές παρέες για χορό και κέφι που κράτησε μέχρι τις  πρώτες βραδινές ώρες….