Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΚ – ΜΥΡΙΚΗ 0-1 Σπουδαία νίκη για τετράδα


Την πρώτη του ήττα και μάλιστα εντός έδρας γνώρισε το Βελούχι, χάνοντας από την αναγεννημένη Μυρίκη με σκορ 1-0. Το γκολ που έκρινε την συνάντηση σημείωσε στο 72΄ π Λιάγκας ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο την λάθος έξοδο του Κουτσόπουλου, ανοίγοντας με δυνατό σουτ το σκορ.
Το Βελούχι ήταν καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο, στην διάρκεια του οποίου δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες ενώ σημείωσε και γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
15’ Εκτέλεση φάουλ Μπόνια στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
16’ Σουτ του Τσιλίκα, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
21’ Σουτ Πάτρου έξω από την περιοχή άουτ.
27’ Ο Φλωράκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι υποδεικνύοντας οφσάιντ.
28’ Πάσα Τσιλιμέκη, ο Μπόνιας έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
37’ Εκτέλεση φάουλ Φλωράκη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
45’ Διαγώνιο σουτ του Μπόνια, έδιωξε με το ένα χέρι ο τερματοφύλακας.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
62’ Εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη άουτ.
72’ ΓΚΟΛ!!! Ο Λιάγκας, εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Κουτσόπουλου, και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ 0-1
73’ Σουτ του Φλωράκη, έδιωξε με το ένα χέρι ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά ο Τσιλίκας έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
78’ Δυνατό σουτ του Πολυτσέρη δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΠΟΚ: Κουτσόπουλος, Τσιλιμέκης, Νικολάου, Γενιτσαρόπουλος, Πασσάς (53’ Τσιλίκας), Ντουφεκιάς, Μπόνιας, Κρίντας, Κουτσουπιάς (63’ Πολυτσέρης), Πάτρου, Φλωράκης (75’ Γενιτσαρόπουλος)
ΜΥΡΙΚΗ: Λυρουδιάς, Ράπτης, Παχής, Λέντζος, Λώλος, Τσιλιμέκης, Φούκας Ν. (87’ Λιάγκας Κ.), Γκορόγιας (75’ Σιταράς), Ζαχαράκης (67’ Πλατιάς), Λιάγκας Η., Σταμούλης.

Τέλος οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό - Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων του χρόνου... Συγχωνεύσεις Σχολείων και στην Ευρυτανία

Τέλος» στις σχολικές εκδρομές εκτός Ελλάδας, βάζει η λιτότητα, η ανάγκη για τόνωση του ελληνικού τουρισμού και ...η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, προωθούνται συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη τη χώρα...
Αναλυτικότερα:
«Φέτος πάμε Ελλάδα», είναι το σαφές μήνυμα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η κ. Διαμαντοπούλου, για την εξασφάλιση ελκυστικών εκπαιδευτικών εκδρομικών πακέτων από τα τουριστικά γραφεία προς τους μαθητές, ώστε να επιλέγουν για τις σχολικές εκδρομές τους προορισμούς εντός Ελλάδας. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός. Παράλληλα, στόχος είναι η δημιουργία εκδρομικών πακέτων -με επίκεντρο το μοναδικό πολιτισμό και φυσικό πλούτο της Ελλάδας - που θα απευθύνονται σε μαθητές και φοιτητές άλλων χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται την Τετάρτη συνάντηση της υπουργού Παιδείας , του υφυπουργού Τουρισμού κ. Νικητιάδη με τους εκπροσώπους του HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων).
Συγχωνεύσεις σχολείων

Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων περιλαμβάνει το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας «για την αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του Εκπαιδευτικού Συστήματος», όπως το ονομάζει το ίδιο, σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Βασίλη Κουλαϊδή:
«Δεν υπάρχει κατεύθυνση από το Υπουργείο Παιδείας να λιγοστέψουν τα σχολεία. Υπάρχει κατεύθυνση να γίνει εξορθολογισμός συνολικά του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Για τη λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά κριτήρια.
Ο αριθμός των σχολείων που θα λειτουργήσουν του χρόνου θα έχει να κάνει αποκλειστικά με τον αριθμό των μαθητών και τη γεωγραφική απόσταση της μιας σχολικής μονάδας από την άλλη. Για παράδειγμα, στον Αϊ- Στράτη θα έχουμε μια σχολική μονάδα, έστω και αν υπάρχουν 5 μαθητές . Δεν είναι ανάγκη, βεβαίως, να έχουμε σχολικές μονάδες με 5 μαθητές εάν απέχουν 100 μέτρα η μία από την άλλη.
Θα υπολογίσουμε εκ νέου τον αριθμό των μαθητών και τον αριθμό των σχολικών μονάδων που είναι απαραίτητες και δεν θα γίνει καμία περιττή κατάργηση σχολικής μονάδας.
Καμία σχολική μονάδα λιγότερη από αυτές που είναι αναγκαίες για να προσφέρουμε εκπαίδευση με μεγάλη ποιότητα».

Καταργούνται τα αθλητικά σχολεία
Υστερα από 3 δεκαετίες λειτουργίας, τα αθλητικά σχολεία καταργούνται, καθώς κοστίζουν πολύ και κρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας ως «αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση».
Το υπουργείο Παιδείας ονόμασε την κατάργηση «νοικοκύρεμα», στο οποίο προχώρησε άμεσα, λόγω «του πολύ υψηλού κόστους λειτουργίας τους σε συνδυασμό με τη μαζικοποίηση των τμημάτων, την παντελή απουσία των αρμόδιων Αθλητικών Ομοσπονδιών κατά τον σχεδιασμό και την αξιολόγησή τους, αλλά και την υπερπληθώρα καθηγητών όλων των ειδικοτήτων».
Η ειρωνεία είναι πως ταυτόχρονα με την αναγγελία της κατάργησής τους το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε την έναρξη διαβούλευσης για να βρεθούν, όπως λέει, νέοι τρόποι στήριξης του θεσμού.
Οπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης θα σταματούν να λειτουργούν ήδη από φέτος, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προκύπτει οποιοδήποτε κώλυμα, είτε με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών είτε με τη μεταφορά των μαθητών στους χώρους άθλησης. Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης σε κάθε τάξη, τόσο για τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου όσο και για τα Ειδικά τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείων, είναι να φοιτούν τουλάχιστον 12 μαθητές.
Να σημειωθεί εδώ ότι τα κονδύλια για τις μετακινήσεις είχαν ήδη κοπεί και τη μεταφορά είχαν αναλάβει οι γονείς των μαθητών. Οι μαθητές των τμημάτων που καταργούνται θα μετεγγράφονται σε τμήματα γενικής παιδείας του σχολείου τους ή σε όποιο άλλο σχολείο επιλέξουν.
Πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στα ΤΑΔ φοιτούσαν 12.060 μαθητές, υπηρετούσαν 2.036 εκπαιδευτικοί μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι Φυσικής Αγωγής κι άλλων ειδικοτήτων. Η λειτουργία τους στοίχιζε στον κρατικό προϋπολογισμό 25 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Από το ποσόν αυτό, περίπου 2,4 εκατομμύρια ήταν η δαπάνη για τις μετακινήσεις των μαθητών.
«Από την επόμενη σχολική χρονιά», λέει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «αναμορφώνουμε τη σύνδεση σχολείων-αθλητισμού και θέτουμε τον μαθητή-αθλητή στο επίκεντρο. Η ανάδειξη του αθλητικού ταλέντου θα γίνεται παράλληλα με την κατάλληλη διδακτική στήριξη, έτσι ώστε οι μαθητές-αθλητές να μην υπολείπονται μαθησιακά των συμμαθητών τους».

Σπουδαία διπλά για Μυρίκη και Άγραφα



Με δυο πολύ μεγάλα διπλά ξεκίνησε η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου στο τοπικό μας πρωτάθλημα. Η Μυρίκη μετά από ένα συγκλονιστικό ματς επικράτησε του πρωτοπόρου και αήττητου Βελουχιού με 1-0 ενώ τα Άγραφα νίκησαν τον Αίολο με 2-1. Στόν άλλο μεγάλο αγώνα που έγινε στο Ραπτόπουλο, η τοπική Δόξα επανήλθε στις επιτυχίες επικρατώντας του Αγίου Προκοπίου με το επιβλητικό 3-0.
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΙΟΛΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ 1-2
ΔΟΞΑ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 3-0
ΑΠΟΚ – ΜΥΡΙΚΗ 0-1

Πολικό ψύχος σε όλη την Ευρυτανία Συμβουλές προς οδηγούς και πεζούς


Πολικό ψύχος επικρατεί από αργά χθες το βράδυ σ' ολόκληρη την Ευρυτανία. Στο Καρπενήσι η θερμοκρασία έπεσε και μέχρι 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ λιγοστό χιόνι έπεσε στο Β ελούχι. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική υπηρεσία οι πολικές θερμοκρασίες (από 5 έως -10) θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη.

Η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της, συμβουλεύει τους πολίτες, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:
* Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι. * Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν. * Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς. * Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός. Παράλληλα, οι οδηγοί: * Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες. * Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.). * Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας. * Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν. * Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους. * Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα. * Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια. * Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν. * Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδαιίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα. * Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς. * Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους. * Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι. * Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους. * Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο. - Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους: * Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία. * Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς. * Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές. * Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-12-2010 ΩΡΑ 11 π.μ.ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Η Κυβέρνηση, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, επεφύλαξε, για τις πολύτεκνες μητέρες, ως δώρο, τη μεταχείριση, που επεφύλαξε ο Ηρώδης στα νήπια της Βηθλεέμ, o οποίος διέταξε τη σφαγή των νηπίων αυταπατώμενος ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα εμποδίσει την παρουσία του Θεανθρώπου επί της Γης.
Έτσι, λοιπόν, η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδου, με το προσχέδιο του νόμου «διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», που έδωσε στη δημοσιότητα:
α) Θεσπίζει, για τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου και του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, ως όριο οικογενειακού εισοδήματος το ποσό των 40.000 ευρώ (μεικτά) ετησίως (καθαρά 30.000 ευρώ περίπου). Αξιώνει, δηλ. μία πολύτεκνη οικογένεια, με τέσσερα τέκνα, για να της χορηγηθεί το επίδομα ή η σύνταξη, το ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ εισόδημά της να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως (30.000:6 όσα τα μέλη της οικογένειας) ή το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως (!!), ποσό που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, το οποίο η Υπουργός Εργασίας το προσδιόρισε, προ ημερών, στις 6.000 ευρώ ετησίως το άτομο!!!
β) Καταργεί τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου (178 ευρώ μηνιαίως), που λαμβάνουν οι πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες έχουν τρίτο τέκνο ηλικίας μέχρι έξι (6) ετών, ανεξαρτήτως του ποιο εισόδημα έχουν ή εάν είναι άνεργοι!!!!
γ) Θεσπίζει το ίδιο παραπάνω όριο για τη χορήγηση της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ, που καταβάλλεται για τη γέννηση του τρίτου τέκνου και κάθε τέκνου μετά το τρίτο!!!
δ) Θεσπίζει ως προϋπόθεση της συμμετοχής στις προσλήψεις, για τη μερική απασχόληση, των πολυτέκνων, των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων και μόνον γι΄ αυτούς το ίδιο παραπάνω όριο!!!
ε) Θεσπίζει το ίδιο παραπάνω όριο εισοδήματος για τις μεταθέσεις των τριτέκνων δημοσίων υπαλλήλων!!!
στ) Το άκρον άωτο της αναλγησίας και της πρωτοφανούς μετά βαρβαρότητος επιδρομής κατά των πολυτέκνων - ακούσατε - θεσπίζει το ίδιο παραπάνω όριο εισοδήματος ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή ειδικώς και μόνον των πολυτέκνων και των τέκνων πολυτέκνων, αλλά και των τριτέκνων, στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!!! Ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όλους τους άλλους. Έχει εκλείψει κάθε ίχνος ντροπής. Κατεδάφιση των πάντων!! Οι πολύτεκνοι στην πυρά!!!
ζ) Θεσπίζει το ίδιο όριο, ειδικώς και μόνον για τους πολυτέκνους, τα τέκνα πολυτέκνων και τους τριτέκνους, στις προσλήψεις του Ν. 26431998 (νόμος προσλήψεων για τα ΑΜΕΑ, Πολυτέκνους, Εθνικής Αντίστασης, Αναπήρων πολέμου κ.λπ.)!!!
Το μόνο που δεν θεσπίζει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και Υπουργός Υγείας είναι η επιβολή ειδικού φόρου για κάθε τέκνο απο το τρίτο και πέρα, αφού θεωρεί ότι οι παραπάνω οικογένειες, με κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ δηλ. 410 ευρώ μηνιαίως, ανήκουν στην κατηγορία εκείνων « που αντικειμενικά δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης», με το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, όπως αναγράφει στην εισηγητική έκθεσή του!!!
Πράττει δε αυτά, ενώ γνωρίζει, ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι αντισυνταγματικές όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΒΕΤΟ και έχουν εκδοθεί δεκάδες αποφάσεις του Σ.τ.Ε. που κρίνουν το μέτρο αυτό αντισυνταγματικό και παρά ταύτα ο κ. Υπουργός γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.
Εάν ζούσε ο μέγας εκείνος άνδρας, που ως Ιεράρχης στάθηκε όρθιος απέναντι στην αυθαιρεσία της Αυτοκράτειρας, βλέποντας σήμερα τη σφαγή των πολυτέκνων, ο Ιερός Χρυσόστομος θ΄ αναφωνούσε: «Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται, πάλιν ορχείται, πάλιν ζητεί την κεφαλή των πολυτέκνων επί πίνακι»!!! Τί άλλο θα μπορούσε να ειπεί κάποιος σε μια χώρα, όπου η υπογεννητικότητα έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και εξ αιτίας αυτής της καταστάσεως έχει μεταβληθεί σ΄ ένα απέραντο γηροκομείο, έχοντας καταντήσει η τρίτη πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου.
Η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους πολυτέκνους, η αξιωματική αλλά και η λοιπή αντιπολίτευση έχει περιπέσει σε χειμερία νάρκη και ούτε καν σχολιάζει αυτή την επιδρομή κατά των πολυτέκνων και η Πνευματική και Εκκλησιαστική Ηγεσία της πατρίδος μας απολαμβάνει μακαρίως τον ύπνο της, οι δε πολίτες έχουν αναθέσει την τύχη τους «στον αυτόματο πιλότο».
Καταγγέλλουμε αυτή, την χωρίς προηγούμενο από την Κυβέρνηση, κατεδαφιστική επιδρομή κατά των πολυτέκνων. Προφανώς η Κυβέρνηση επείγεται να εγκαταλείψει την εξουσία.

Καλούμε όλους τους πολύτεκνους με τα παιδιά τους με τα παιδικά καροτσάκια τους στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ζάππειο την Τετάρτη 15-12-2010 ώρα 11 π.μ. για να δώσουμε την απάντηση.

Από το Γραφείο Τύπου
Της ΑΣΠΕ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επιτέλους να δούμε άσπρες μέρες Κρύο και χιόνια από σήμερα


Επιτέλους ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να δει και ο τόπος μας άσπρες μέρες και ας γίνουν άσπρες από το … χιόνι που θα πέσει. Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονόπτωση. Στο Καρπενήσι το θερμόμετρο θα πέσει στους -9 ενώ και στην υπόλοιπη Ευρυτανία θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και αρκετό κρύο. Σε επιφυλακή βρίσκονται Νομαρχία, Δήμοι του Νομού, αστυνομία, πυροσβεστική, ΔΕΣΕ και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες μετά την αποστολή δελτίου πρόγνωσης έκτακτων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από σήμερα και στην Στερεά Ελλάδα.

ΜΥΡΙΚΗ - ΔΟΞΑ 4-0 Επιβλητική νίκη και ... καταγγελίες


Με το επιβλητικό 4-0, επικράτησε της Δόξας Ραπτοπούλου η Μυρίκη, σε ένα δυνατό ματς με πολλά νεύρα και πολλά παράπονα από τους φιλοξενούμενους για τον Πρόεδρο του Βελουχιού !!!
Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Μυρίκης δεν πίστευε ότι η ομάδα του θα κέρδιζε με τόσο μεγάλο σκορ την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Δόξα Ραπτοπούλου. Όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται παρότι το σκορ αυτό δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, καθότι οι φιλοξενούμενοι, είχαν ευκαιρίες, έχασαν πέναλτι ενώ τα δυο τελευταία γκολ τα δέχτηκαν, όταν έπαιζαν με 10 παίχτες.
Οι της Δόξας εξέφρασαν παράπονα για την διαιτησία της κ. Μπουμπουρή – Πάντως η μη αναγραφή του αποτελέσματος στην 1η σελίδα του Φ.Α είναι μέγα λάθος- ενώ εξέδωσαν και Καταγγελία κατά του Προέδρου του Βελουχιού κ. Νικολάου Γκορόγια, (βλέπε διπλανή σελίδα) τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «περίσσεψαν απ’ τη μεριά του η χυδαιότητα, η βρισιά και κάθε λογής παράνομη συμπεριφορά εις βάρος των παικτών μας, των Διαιτητών και των παραγόντων της ομάδας μας». Θεωρούμε ότι το ευρυτανικό ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα να λύσει και δεν αντέχει και άλλα. Γι΄ αυτό καλό είναι να επικρατήσει η λογική και η σύνεση πριν είναι αργά για οτιδήποτε.
Στον αγώνα μας τώρα οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 1-0 με τον Τσιλίκα στο 19΄ και ευτύχησαν με τον ίδιο παίχτη ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο να κάνουν το σκορ 2-0, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με τον αέρα δυο τερμάτων διαφορά από την Δόξα, που στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε κανένα από τα καλά στοιχεία που διαθέτει ως ομάδα.
Στην επανάληψη και μέχρι το 63΄, χρονικό σημείο που αποβλήθηκε ο Παππάς της Δόξας γιατί εξύβρισε την Διαιτητή, όπως αναφέρει στο Φ.Α – από την πλευρά της Δόξας ισχυρίζονται ότι ο παίχτης τους δεν εξύβρισε την κ. Μπουμπουρή – οι δυο ομάδες αναζητούσαν το γκολ, οι μεν γηπεδούχοι για να κλειδώσουν την νίκη οι δε φιλοξενούμενοι για να μπουν και πάλι στο παιχνίδι.
Σαν να μην έφτανε αυτό για την Δόξα στο 68΄ ο Μπαστάνης δεν βρήκε στόχο από τα 11 βήματα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς.
Τρία λεπτά αργότερα ο Ράπτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, δίνοντας τέλος στην υπόθεση νίκη για την ομάδα του. Στο 72΄ ο Σταμούλης με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, διαμόρφωσε το τελικό 4-0, βάζοντας έτσι το κερασάκι στην τούρτα της μεγάλης νίκης των γηπεδούχων.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
6’ Πάσα Γούλα Σ στον Παππά, ο οποίος σούταρε από καλή θέση, αλλά έδιωξε με τα πόδια ο τερματοφύλακας. 18’ Σουτ Γκορόγια, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 19’ ΓΚΟΛ!!! Ο Τσιλίκας με ατομική του προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των φιλοξενουμένων ανοίγοντας το σκορ 1-0. 44’ ΓΚΟΛ!!! O Τσιλίκας έκλεψε την μπάλα από τον Ντζίμα, πέρασε όλους τους παίχτες και τον τερματοφύλακα της Δόξας, κάνοντας το 2-0.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
54’ Σουτ Σταμούλη, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας με διπλή προσπάθεια 61’ Σουτ Καραντάλη, μπλόκαρε στην αριστερή γωνία ο Κώτσιας.. 62’ Πλασέ του Γούλα Λ από καλή θέση, απέκρουσε ο Μεριγκούνης 63’ Ο Παππάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί εξύβρισε τη διαιτητή. 68’ Ο Μπαστάνης έχασε πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ. 71’ Ο Ράπτης σε σουτ σέντρα έκανε το 3-0 72’ Ο Σταμούλης με απευθείας φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΥΡΙΚΗ: Μεριγούνης, Ράπτης,, Παχής, Λέντζος, Ζαραβέλης, Τσιλιμέκης, Φούκας, Γκορόγιας, Τσιλίκας (45’ Σιταράς), Λιάγκας, Σταμούλης.
ΔΟΞΑ: Κώτσιας, Μυρισιώτης, Τσιάμης (53’ Σπεπετάρης), Ρηγόπουλος (70’ Ζήκας), Τύμπας, Γούλας Σ., Γούλας Λ., Παπαδήμοε (45’ Καραντάλης), Παππάς, Μπαστάνης Θ., Ντζίμας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΡΕΝΤΗ – ΑΙΟΛΟΣ 1-2
ΑΠΟΚ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ 5-1
ΜΥΡΙΚΗ – ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ 4-0
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ 1-1
ΡΕΠΟ: ΠΟΤΑΜΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟΚ 16-3 19
ΔΟΞΑ 16-9 14
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 11-9 14
ΑΓΡΑΦΑ 17-7 13
ΠΟΤΑΜΙΑ 9-13 8
ΜΥΡΙΚΗ 10-9 8
ΑΙΟΛΟΣ 9-14 7
ΚΡΕΝΤΗ 8-15 4
ΚΕΡΑΣΟΒΟ 6-22 1

ΣΚΟΡΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ
ΛΑΚΗΣ ΑΓ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 7
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΓΡΑΦΑ 7
ΓΟΥΛΑΣ ΔΟΞΑ 5
ΜΠΟΝΙΑΣ ΑΠΟΚ 4
ΠΑΠΠΑΣ ΔΟΞΑ 4
ΝΟΥΛΑΣ ΑΙΟΛΟΣ 2

ΕΠΟΜΕΝΗ 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΙΟΛΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ
(Καρπενήσι, 11/12)
ΔΟΞΑ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
(Ραπτοπουλο, 11/12)
ΑΠΟΚ – ΜΥΡΙΚΗ
(Καρπενήσι, 12/12)
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΠΟΤΑΜΙΑ
(Κεράσοβο, 12/12)
ΡΕΠΟ: ΚΡΕΝΤΗ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Φίλωνος 35-39, στη Λειβαδιά τα σεμινάρια-workshop με τίτλο: «Πρόγραμμα ανάπτυξης διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων των επιχειρηματιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
Την έναρξη κήρυξε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου και πρώτος εισηγητής ήταν ο κ. Βασίλης Παπαδάκης, Καθηγητής Επιχειρησιακής Στρατηγικής, Λήψης Στρατηγικών Αποφάσεων και Εξαγορών-Συγχωνεύσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα Επιχειρησιακή Στρατηγική.
Τα σεμινάρια συνεχίζονται την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Μπουραντά, Καθηγητή Μάνατζμεντ και Ηγεσίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Μπουραντάς θα μιλήσει στους επιχειρηματίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για 16 ώρες με θέμα Αποτελεσματική Διοίκηση και Ηγεσία.
Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γιάννης Παυλέτσης Αναπλ. Δ/ντης Εμπορίου: “Διαψεύδω ρητά και κατηγορηματικά τις δηλώσεις του κ. Κ. Χονδρού.Ουδέποτε συμφώνησα στην αλλαγή της σύμβασης


Έντονη ήταν η αντίδραση της Διεύθυνσης Τμήματος Εμπορίου της ΝΑ Ευρυτανίας στις δηλώσεις του κ. Χονδρού περί συμφωνίας με τον Αναπληρωτή Διευθυντή κ. Ιωάννη Παυλέτση για την προμήθεια μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου στις υπηρεσίες και στα ιδρύματα του Νομού, από αυτές που ζητούσαν, προκειμένου να μπορούν οι υπηρεσίες εντός της προθεσμίας, να εξοφλούν τα τιμολόγια.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Παυλέτση για το θέμα αυτό μας δήλωσε: «Διαψεύδω ρητά και κατηγορηματικά τις δηλώσεις του κ. Χονδρού. Ουδέποτε συμφώνησα στην αλλαγή της σύμβασης. Αλλαγές στον αέρα δεν γίνονται. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 118/2007 περί κανονισμών προμηθειών δημοσίου, οι συμβάσεις δεν τροποποιούνται, εκτός αν υπάρχει ειδικός όρος στην σύμβαση. Στη συγκεκριμένη σύμβαση δεν υπήρχε τέτοιος όρος. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Χονδρός είπε αυτά που περιγράφει στη συνέντευξή του, προ αρκετού καιρού, στο γραφείο του κ. Νομάρχη, παρουσία και του κ. Νομάρχη, χωρίς όμως να πάρει καμία απάντηση από κανέναν, γιατί η σύμβαση ήταν σαφής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τροποποιηθεί και μάλιστα προφορικά. Η υπηρεσία πάντα του ζητούσε να τηρεί τη σύμβαση και του επεσήμαινε ότι αυτός ήταν υποχρεωμένος να εφοδιάζει τις υπηρεσίες με καύσιμα και οι υπηρεσίες ενημερώνονταν και εγγράφως για τη δική τους συμβατική υποχρέωση ως προς την έγκαιρη εξόφληση των τιμολογίων τους».
Σύμφωνα με την Δ/νση του Τμήματος Εμπορίου, το ίδιο σκηνικό είχε σημειωθεί και τον Μάρτιο του 2010 μεταξύ της προμηθεύτριας εταιρείας και των Γυμναστηρίων Δήμου Καρπενησίου. Με το υπ’ αριθμ. 327+276/24-3-2010 έγγραφο, το Τμήμα Εμπορίου ζήτησε και από τις δύο πλευρές να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τους όρους της σύμβασης σε ότι αφορούσε τις παραδόσεις, αλλά και τις πληρωμές.
Η σύμβαση έφτασε στο τέλος της, λίγο πριν την καθορισμένη ημερομηνία λήξης. Στις 23 Νοεμβρίου ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου με το υπ’ αριθμ’ 8166/23-11-2010 έγγραφο ενημέρωσε την Υπηρεσία σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την προμήθεια του πετρελαίου και της ζήτησε να δώσει οδηγίες αλλά και να ενεργήσει άμεσα, προκειμένου να λυθεί το θέμα. Στη συνέχεια με το υπ’ αριθμ 1202/24-11-2010 έγγραφο η Υπηρεσία ζήτησε διευκρινήσεις από την εταιρεία, η οποία απάντησε άμεσα δηλώνοντας πως επικοινώνησαν με το Διοικητή, ο οποίος ξεστόμισε απειλές προς τον προμηθευτή, αναγκάζοντάς τον να μην εξυπηρετήσει ξανά το Νοσοκομείο. Την επομένη 25/11/2010, η εταιρεία κατήγγειλε τη σύμβαση, η οποία έληξε με απόφαση του Νομάρχη, όπως δημοσιεύσαμε και στο προηγούμενο φύλλο μας.
Το ζητούμενο είναι πως αυτή τη στιγμή οι Υπηρεσίες και τα Ιδρύματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα προμήθειας υγρών καυσίμων, καθώς ζητούν καύσιμα για ένα μόνο μήνα, αφού οι εταιρείες δυσκολεύονται να συνάψουν σύμβαση για τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Από την άλλη όπως μας ενημέρωσαν από τη Διεύθυνση Τμήματος Εμπορίου, κανείς προμηθευτής, μέχρι στιγμής, δεν έδειξε ενδιαφέρον για να καταθέσει προσφορά για την σύμβαση προμήθειας υγρών καυσίμων για το έτος 2011, προκαλώντας προβλήματα στην Υπηρεσία.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Στο Καρπενήσι από αύριο το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανδρών και γυναικών


Στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση του αθλήματος έχουν δηλωθεί για να πάρουν μέρος 64 άνδρες και 29 γυναίκες
Με στόχο μια θέση στις εθνικές και τις προολυμπιακές ομάδες οι κορυφαίοι πυγμάχοι της χώρας θα βρεθούν αντιμέτωποι από αύριο έως και την Δευτέρα στο κλειστό γυμναστήριο του Καρπενησίου όπου θα διεξαχθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα πυγμαχίας σε άνδρες και γυναίκες.
«Ως ομοσπονδία μένουμε πιστοί στην απόφασή μας και προσπαθούμε να προωθήσουμε την πυγμαχία στην ελληνική περιφέρεια. Μετά την ευγενική προσφορά του δήμου Καρπενησίου αποφασίσαμε να γίνουν οι αγώνες της πρώτης κατηγορίας στην πανέμορφη πόλη της Ευρυτανίας. Θα ήθελα να καλέσουμε τους φίλους του αθλητισμού να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση διότι οι αγώνες θα έχουν πλούσιο θέαμα καθώς θα επιλεγούν οι πυγμάχοι που θα στελεχώσουν τις εθνικές και τις προολυμπιακές ομάδες», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Γαζής. Οι αγώνες τις δύο πρώτες ημέρες θα αρχίσουν στις 17.00 και τις δύο τελευταίες στις 11.00.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΕΓΕΝΤΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΜΠΑ



Αύριο στις 11 π.μ. θα συνατηθούν στο Δημαρχείο Καρπενησίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης με τον απερχόμενο Δήμαρχο Βασίλη Καραμπά. Οι δυο άνδρες αναμέμενεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον Δήμο αλλά και τα διαδικαστικά παραλαβής και παράδοσης.
Η ορκομωσία του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στις 31 Δεκεμβρίου 2010 και η 1η πανυγηρική Συνεδρίαση του οργάνου στις 2 Ιανουαρίου 2011.

Γιώργος Χαλιάσος: “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το Κ. Υ. Φραγκίστας”


Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Ο Γιατρός Γιώργος Χαλιάσος, σε μια συνέντευξη ποταμό που θα συζητηθεί, λέει πολλές αλλά πικρές αλήθειες για τα 3 ευρώ, που καλούνται να πληρώσουν όσοι πηγαίνουν για εξετάσεις σε Νοσοκομεία ή Κ.Υ, για τους αγροτικούς γιατρούς, για την μείωση των επιχορηγήσεων στα Νοσοκομεία, ενώ για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου Καρπενησίου, τονίζει: «Για τον αξονικό έχουμε πάρει άδεια. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το μηχάνημα είναι κατάλληλο και υπάρχει καινούργια άδεια. Περιμένουμε να έρθει ο ακτινολόγος. Αυτό όμως δεν εξαρτάται από εμάς , έχουμε πάρει ήδη μέχρι τώρα 4 γιατρούς και περιμένουμε τον ακτινολόγο».
Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας, που εξυπηρετεί όλη την κεντροδυτική Ευρυτανία, θεωρούμε ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς με πρώτο απ΄ όλους τον Βουλευτή μας, που είναι Γιατρός, να ενεργήσουν τα δέοντα, προκειμένου το Κ.Υ. να αναβαθμιστεί, καθότι σήμερα η παροχή υπηρεσιών Υγείας που προσφέρει είναι ελάχιστες.
Η ένταξη του ΕΣΥ στον «Καλλικράτη» και η εκχώρηση της ευθύνης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων στους νέους Δήμους, ευχόμαστε να μην είναι η ταφόπλακα του ΕΣΥ, διότι όλοι ξέρουμε, ότι οι αρμοδιότητες που κατά καιρούς εκχωρήθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ουδέποτε συνοδεύτηκαν από τη μεταφορά και των αντιστοίχων πόρων, παρά το γεγονός ότι το κράτος είναι αναγκασμένο από το νόμο να το κάνει. Ως γνωστόν τα άρθρα 84 και 96 του «Καλλικράτη», κάνουν λόγο για ένα άλλο «μνημόνιο» που επιβάλει τα δικά του μέτρα στη δημόσια Υγεία, προβλέποντας αρμοδιότητες του τομέα Υγείας, που παραχωρούνται σε Δήμους, χωρίς τους ανάλογους πόρους. Αν το κεντρικό κράτος δεν δώσει τα απαιτούμενα χρήματα για να λειτουργήσουν τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας όπως πρέπει, θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει λουκέτο σε αυτά και κάτι τέτοιο για την περίπτωση του Κ.Υ Φραγκίστας θα είναι καταστροφικό για όλους. Επομένως το ζήτημα αυτό ας αντιμετωπιστεί από κάθε αρμόδιο με την πρέπουσα σοβαρότητα. Στην συνέχεια σας παραθέτουμε την συνέντευξη του κ. Χαλιάσου που ευγενικά παραχώρησε στην εφημερίδα μας.

κ. Διοικητά τι έχει γίνει με τους αγροτικούς ιατρούς σχετικά με τη θητεία τους; Θα μείνουν τα χωριά χωρίς γιατρό;
Δυστυχώς δεν δόθηκε παράταση στη θητεία τους, σύμφωνα με κεντρική κυβερνητική απόφαση, την οποία εμείς δεν μπορούμε ούτε να την ανατρέψουμε ούτε να την παραβιάσουμε. Θα μείνουν κάποια κενά μέχρι να έρθουν οι επόμενοι γιατροί. Ήδη όρκισα το γιατρό του Στενώματος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, σε μεγάλη δεινή οικονομική κατάσταση, δεν μπορεί να πληρώνει το κράτος και άλλα. Δεν μπορούμε εμείς να τους κρατήσουμε πλέον. Ένας αγροτικός γιατρός όταν τελείωνε η θητεία του, είχαμε τη δυνατότητα, μέχρι τώρα, και τον κρατάμε μέχρι να έρθει ο επόμενος. Απαγορεύτηκε να δίνεται η παράταση των αγροτικών γιατρών στα πλαίσια της οικονομίας. Σε καμία περίπτωση όμως οι κάτοικοι δεν θα μείνουν χωρίς γιατρό. Οι ανάγκες του πληθυσμού θα καλυφθούν, με λίγο παραπάνω στρίμωγμα τον υπαρχόντων γιατρών. Οι κάτοικοι δεν θα έχουν κάθε μέρα τον αγροτικό γιατρό, αλλά θα πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα.

κ. Διοικητά δεχτήκαμε παράπονα από κατοίκους της Δυτικής Ευρυτανίας, πως επισκεπτόμενοι το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας για να γράψουν φάρμακα και για να τους δει ο γιατρός, τους ζητήθηκε να πληρώσουν 3 ευρώ.

Οι περισσότεροι μας είπαν πως δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν τα χρήματα αυτά, αρκεί να έχουν εξυπηρέτηση και το ΚΥ να τους παραχωρεί τις απαραίτητες υπηρεσίες, κάτι το οποίο όμως δεν γίνεται.
Το 3 ευρώ είναι μεγάλη ιστορία, από το 1998 αν θυμάμαι καλά, και το ποσό αυτό θα πρέπει να τον πληρώνουν οι ανασφάλιστοι, οι αλλοδαποί, κλπ. Γιατί όμως να πηγαίνει να εξεταστεί κάποιος δωρεάν που είναι ασφαλισμένος σε ταμείο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ; Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης να πληρώνουν οι ασθενείςτα 3 ευρώ, πάρθηκε για να έχει κάποια έσοδα το Νοσοκομείο ή το Κ.Υ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιος πληρώνει για να γίνουν όλες αυτές οι εξετάσεις. Τα φάρμακα κάποιος πρέπει να τα πληρώσει. Μέχρι τώρα δεν τα πλήρωνε κανένας και τα πλήρωνε ο Έλληνας φορολογούμενος. Πάμε να φτιάξουμε το αυτοκίνητό μας στο συνεργείο, ποιος το πληρώνει; Το κράτος ή εμείς. Τελείωσε το τζάμπα!!! Μαζεύονταν τα χρέη στα νοσοκομεία και κάθε 5 χρόνια έπρεπε εμείς να πληρώσουμε. Πρέπει να σταματήσει αυτό. Το συμπέρασμα είναι ότι κάποιος πρέπει να πληρώνει για τις υπηρεσίες στον πολίτη. Εάν έχει ταμείο ο πολίτης να το πληρώνει το ταμείο του. Όσον αφορά τώρα για το Κέντρο Υγείας της Φραγκίστας είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτο. Είναι αγροτικό ιατρείο, δεν είναι κέντρο υγείας αυτό. Ποτέ δε λειτούργησε όπως πρέπει, ούτε γιατρούς είχε, ούτε εργαστήρια. Για τα επόμενα 1 - 2 χρόνια το βλέπω αδύνατο να μπορέσει να καλυτερεύσει η κατάσταση του, ειδικά τώρα με τον Καλλικράτη, που προβλέπει την εκχώρηση της ευθύνης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων στους νέους Δήμους,

Τι θα γίνει τώρα με την μείωση των επιχορηγήσεων στο τομέα της Υγείας από την Κυβέρνηση; Πως θα τα βγάλετε πέρα;
Δεν έχουν μειωθεί απλώς, έχουν εξαλειφτεί. Τα λειτουργικά μας έξοδα πέρυσι ήταν γύρω στα 4.500.000 ευρώ και τώρα στα 2.700.000 ευρώ. Αυτό αποφάσισε η κεντρική κυβέρνηση και αυτό μας έστειλε. Η αλήθεια είναι ότι γίνονταν πολλές σπατάλες. Είναι πολύ στριμωγμένος ο προϋπολογισμός, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και οικονόμοι. Ακόμα και στην καθαριότητα και στην χρήση των υλικών. Στο νοσοκομείο μας εδώ έχουμε τις λιγότερες σπατάλες σε σχέση με άλλα νοσοκομεία κεντρικότερα και μεγαλύτερα. Ήδη έχουμε δώσει εντολές στο προσωπικό να μην γίνεται άσκοπη χρήση στα γάντια, στις γάζες, στο οινόπνευμα. Να χρησιμοποιούνται με μέτρο και όσο χρειάζεται. Όλα στοιχίζουν, τίποτα δεν δίνεται δωρεάν.

Τι γίνεται με τον αξονικό τομογράφο;
Για τον αξονικό έχουμε πάρει άδεια. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το μηχάνημα είναι κατάλληλο και υπάρχει καινούργια άδεια. Περιμένουμε να έρθει ο ακτινολόγος. Αυτό όμως δεν εξαρτάται από εμάς , έχουμε πάρει ήδη μέχρι τώρα 4 γιατρούς και περιμένουμε τον ακτινολόγο. Μέσα στη βδομάδα έχουμε συμβούλιο για να πάρουμε γυναικολόγο και χειρούργο. Πρόσληψη γιατρού στο νοσοκομείο έχει να γίνει εδώ και 3 χρόνια. Τώρα πήραμε 6, πήραμε και ουρολόγο αλλά από’ ότι μαθαίνω δεν θα έρθει. Έχουν συμφέροντα παρακάτω γι’ αυτό και δεν έρχονται εδώ σε εμάς.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 431


*Δυσκολεύει πολύ η κατάσταση στο ΚΤΕΛ Ευρυτανίας και φως δεν βλέπω. Ήδη ακυρώνονται δρομολόγια λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ χρήματα από χρέη προς το ΚΤΕΛ στην παρούσα φάση όπως πληροφορήθηκα δεν θα έρθουν. Μέσα σε αυτά και η άρνηση της Κυβέρνησης να στηρίξει το ΚΤΕΛ, κάνει την όλη κατάσταση ακόμη χειρότερη και ιδιαίτερα προβληματική.

*Με τα χέρια άδεια έμαθα πως γύρισε από την Αθήνα ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σπύρος Σταμούλης, όπου πήγε με τον Βουλευτή Ευρυτανίας και συναντήθηκαν με κυβερνητικούς παράγοντες για το ίδιο θέμα. Και απ΄ εδώ ενίσχυση στην παρούσα φάση δεν υπάρχει.

* Πάντως για το ίδιο θέμα επερώτηση στην Βουλή κατέθεσε και ο Ευρυτάνας Βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας, ερωτώντας τους αρμοδίους Υπουργούς αν θα λάβουν μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας οικονομικά και να επαναλειτουργήσουν τα αστικά και υπεραστικά δρομολόγια του Νομού τα οποία έχουν διακοπεί. Ούτε και από δω βλέπω ΦΩΣ…

* Πάντως μόλις ασχολήθηκαν για το θέμα οι ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, τότε πήραν φωτιά οι κονδυλοφόροι και το ενδιαφέρον γενικεύτηκε... Έτσι είναι αυτά.

* Την Ευρυτανία και πιο συγκεκριμένα το Σχολείο Κορυσχάδων, έμαθα από καλό φίλο πως επισκέφτηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα πληροφορήθηκα ότι έψαχναν το βιβλίο επισκεπτών, γιατί άραγε;

*Πάντως εκεί κοντά στις Κορυσχάδες εδώ και κάμποσο καιρό έχει στηθεί ένα μεγάλο κτίσμα απροσπέλαστο. Υψηλά τοιχία γύρω – γύρω και μέσα ένα Θεός ξέρει τι είναι. Μπορεί να είναι ένα απλό σπίτι και τίποτε παραπάνω.

*Δεν ξέρω αν πράγματι υπάρχουν τόσο ανόητοι στην Ευρυτανία, που έφτασαν μέχρι το σημείο να γράψουν αυτά τα απαράδεκτα συνθήματα στο σπίτι του νέου Δημάρχου Αγράφων. Θέλω να πιστεύω όμως ότι πρόκειται για λάθος και μάλιστα χονδρό…

* Ότι στηρίχτηκε ο Τάτσης από την νομαρχία και προσωπικά από τον Νομάρχη στις εκλογές, δήλωσε ο υποψ. Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής. Που είναι το μυστικό ή το κακό στην υπόθεση. Σίγουρα στηρίχθηκε και το θεωρούμε απόλυτα φυσικό. Το αφύσικο είναι ότι τον Μπαμπαλή δεν τον στήριξαν εκείνοι που ήθελε και εκείνοι που θα έπρεπε για πολλούς και διάφορους λόγους να το κάνουν και εδώ νομίζουμε ότι υπάρχει το θέμα. Γιατί στις εκλογές αυτές, το ζητούμενο δεν είναι ποιος σε στήριξε αλλά ποιος δεν σε στήριξε…

* Ο καιρός περνάει και σε λίγες μέρες, οι νεοεκλεγέντες Αυτοδιοικητικοί του τόπου μας θα κληθούν να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα. Καλό θα είναι να φροντίσουν να πάρουν και κανένα μηχάνημα από την υπό κατάργηση Νομαρχία, γιατί άμα δεν έχεις ένα και δυο καλά χωματουργικά μηχανήματα αραγμένα στην διασταύρωση από Κρέντη προς Βαρβαριάδα, η στράτα για τα Άγραφα, δύσκολα θα μένει ανοιχτή.

* Εν αναμονή των διαχειριστικών ελέγχων, σε 3-4 φορείς του τόπου μας. Τα αποτελέσματα των οποίων θα κάνουν αίσθηση και μάλιστα μεγάλη. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

* Κρίμα που δεν επέζησε το πανέμορφο ελαφάκι (φωτο) που χτυπήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον κόμβο του Καρπενησίου. Τελικά τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στην περίπτωση αυτή και η Δ/νση Δασών ενήργησε τα δέοντα.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Εορταστικό πρόγραμμα λειτουργίας καταστημάτων Από 17/12/2010 έως 2/1/2011

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Κυριακή 19Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Παρασκευη 24 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΡΓΙΑ
Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010 8.30-14.00 ΚΑΙ 17.30-20.30
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011 ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 ΚΛΕΙΣΤΑ


Κατά το άρθρο 1 του Β.Δ. 750/71 του οποίου οι διατάξεις δεν εθίγησαν από το Ν1892/90 ούτε από το Π.Δ. 327/92 αλλά ούτε και από τον Ν.2224/94 Επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και των παντός είδους καταστημάτων κατά των κεκανονισμενων ωράριον λειτουργίας των
α) κατά την Κυριακή η οποία συμπίπτει εις το μεταξύ της 18ης και της 24ης Δεκεμβρίου εκάστου έτους διάστημα και
β) κατά την τελευταία Κυριακή εκάστου έτους εφ΄όσον αυτή συμπίπτει με την 31η Δεκεμβρίου.
Επομένως εργάσιμη κατά την διάταξη αυτή εφέτος είναι ΜΟΝΟ η 19η Δεκεμβρίου 2010
Παράβαση των ανωτέρω διατάξεων θα έχει ως συνέπεια την επιβολή διοικητικών κυρώσεων ύψους 1500 Ευρώ.



Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας




Παν Καραγιάννης Λεων. Παναγιωτοπουλος

ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 129 τ.μ.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Καρπενήσι σε τιμή ευκαιρίας, διαμέρισμα - Μεζονέτα 129 τ.μ. με τρεις κρεβατοκάμαρες, σαλόνι με τζάκι, κουζίνα, μπάνιο και μεγάλο χολ - γραφείο, διαμπερές με μεγάλες βεράντες τηλ. 6973330976

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Στο 4,1% η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Στο 4,1% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της MRB για το Mega. Τουλάχιστον έξι κόμματα θα είναι στην επόμενη Βουλή σύμφωνα με την έρευνα, φθορά στην εικόνα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ έλαβε 26,7% και η ΝΔ 22,6%, διαφορά που μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, τα ποσοστά δεν αρκούν για να αναδειχτεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,4%, ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με 4,3% και ο ΣΥΝ με 3,3%. Για πρώτη φορά οι Οικολόγοι Πράσινοι ξεπερνούν το όριο του 3% και βρίσκονται στο 3,2%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτός Βουλής θα έμεναν η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη που βρίσκεται στο 2,8% και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλης η οποία ακολουθεί στο 2,1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 23,3% σύμφωνα με την έρευνα, ενώ τα άλλα κόμματα βρίσκονται στο 3,3%.

Η συσπείρωση και για τα δύο μεγάλα κόμματα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Για το ΠΑΣΟΚ είναι στο 68,5% ενώ 2,9% των ψηφοφόρων του το 2009 δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη ΝΔ και το 18,7% είναι αναποφάσιστο. Σε σχέση με τον Ιούνιο αυξήθηκαν οι διαρροές προς τη ΝΔ (ήταν στο 1,6%), τα λοιπά κόμματα (10,1% από 5,2%) αλλά μειώθηκαν προς την αδιευκρίνιστη ψήφο (18,7% από 26,2%).

Αντίθετα, το 72,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2009 θα ψηφίσουν και πάλι το κόμμα ενώ το 7,2% δηλώνει ότι θα ψηφίσει την Δημοκρατική Συμμαχία και το 2,6% μετακινείται στο ΛΑΟΣ. Ακόμη το 14,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι αναποφάσιστο. Οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ (1,2% από 2,3%) και προς το ΛΑΟΣ (2,6% από 5,4%) μειώθηκαν ενώ όπως δείχνει η έρευνα το κόμμα της κ.Μπακογιάννη αντλεί τους ψηφοφόρους του κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία.

Χωρίς μεγάλες μεταβολές από την προηγούμενη έρευνα είναι και η εικόνα της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει 30,8% θετικές γνώμες και 57,4% αρνητικές ενώ για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τα ποσοστά είναι 25,8% θετικές και 60,1% αρνητικές γνώμες.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους αρχηγούς η Αλέκα Παπαρήγα έχει 16% θετικές και 68,6% αρνητικές, ο Γιώργος Καρατζαφέρης 17,5% θετικές και 71,1% αρνητικές και ο Αλέξης Τσίπρας 14,6% και 72,3% αντίστοιχα.

Από τους επικεφαλής των δύο νέων κομμάτων που ιδρύθηκαν μετά την έρευνα του Ιουνίου, η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 18,3% θετικές γνώμες και 68,8% αρνητικές ενώ ο Φώτης Κουβέλης 15% και 66,4% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, ως δημοφιλέστεροι εμφανίζονται η Λιάνα Κανέλλη (44,6%), ο Απόστολος Κακλαμάνης (34,6%), η Φώφη Γεννηματά (34%), ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (32,7%) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (31%).

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 33% (από 31,4%) ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά το ποσοστό είναι 24,7% (από 20,7%). Αντίθετα η απάντηση «κανένας από τους δύο» συγκέντρωσε το 37,2% των απαντήσεων.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούν οι πολίτες την ικανότητα διακυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 28,3% των απαντήσεων και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί στο 22,4%. Και εδώ όμως υπερτερεί η απάντηση «καμία» με το 39,2% των απαντήσεων.

Τέλος, σε ερώτηση για το ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 28,2% απάντησαν ότι επιθυμούν οικουμενική κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το 22,7% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το το 18% αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δυσοίωνες εξακολουθούν να βλέπουν τις προοπτικές για την οικονομία οι πολίτες.

Μόλις το 3,2% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί έναντι του 3,4% τον Ιούνιο, 78% βλέπουν χειροτέρευση (από 83,1%) ενώ για το 17% (από 11,7%) θα παραμείνει στάσιμη.

Το 18,5% πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός του 2011 κινείται στη σωστή κατεύθυνση ενώ το 63,7% έχει την αντίθετη γνώμη.

Ωστόσο, ελαφρά άνοδο έχει το ποσοστό όσων θεωρούν καθόλου ή ελάχιστα πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Το 41,5% έχει αυτή τη γνώμη έναντι του 46,6% που το θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό. Τον Ιούνιο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 38,8% και 52,6%. Ακόμη, το 10,2% δεν έχει γνώμη ή ενημέρωση και το 1,7% δεν απάντησε.

* Η έρευνα γίνεται με τη μέθοδο της κάλπης και 2.000 ερωτηματολόγια

Newsroom ΔΟΛ

Εντυπωσίασαν οι Σχολικές ομάδες στους μαθητικούς αγώνες Πετοσφαίρισης (Βόλλευ) και καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ) Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευρυτανίας (Λυκείων)


Με επιτυχία διεξήχθησαν οι προγραμματισμένοι μαθητικοί αγώνες Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ) και καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ) Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευρυτανίας (Λυκείων) Σχολ. Έτους 2010-2011 που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ευρυτανίας.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πετοσφαίριση (Βόλλευ) Αγοριών Λυκείων
Στις 22/11/2010 διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Γρανίτσας οι προκριματικοί αγώνες των σχολείων της Γρανίτσας του Κερασοχωρίου και του Ραπτοπούλου.
Στα αγόρια το Λύκειο Γρανίτσας νίκησε το Λύκειο Κερασοχωρίου με 2-0set (25-15 & 25-13) και προκρίθηκε στον τελικό.

Πετοσφαίριση(Βόλλευ) Κοριτσιών Λυκείων
Στον 1ο προκριματικό αγώνα των κοριτσιών το Λύκειο Κερασοχωρίου νίκησε το Λύκειο Γρανίτσας με 2-0set (25-12 & 25-23), στον 2ο προκριματικό αγώνα το Λύκειο Κερασοχωρίου αντιμετώπισε την ομάδα του Ραπτοπούλου από την οποία έχασε με 2-0set (25-12 & 25-16). Η ομάδα του Ραπτοπούλου προκρίθηκε στον τελικό.
Στον 3ο προκριματικό αγώνα το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου κέρδισε την ομάδα του ΕΠΑΛ Καρπενησίου με 2-0set (25-15& 25-14), αγώνας που έγινε στις 18/11/2010 στο Δ.Α.Κ. Καρ/σίου και προκρίθηκε στον τελικό.

Τελικοί Πετοσφαίρισης (Βόλλευ) (Αγοριών –Κοριτσιών)
Την Δευτέρα 29/11/2010 στο Δ.Α.Κ. Καρπενησίου διεξήχθησαν οι τελικοί. Στα αγόρια η ομάδα της Γρανίτσας κέρδισε την ομάδα του Γενικό Λύκειο Καρπενησίου με 2-0set (25-21 & 26-24) και στα κορίτσια η ομάδα του Γενικό Λύκειο Καρπενησίου κέρδισε την ομάδα του Ραπτοπούλου με 2-0set (25-18 & 26-29). Οι πρωταθλήτριες ομάδες του Λυκείου της Γρανίτσας στα αγόρια και του Γενικό Λύκειο Καρπενησίου στα Κορίτσια προκρίνονται στην Β΄φάση αγώνων πετοσσφαίρισης.

Καλαθοσφαίριση(Μπάσκετ) Αγοριών Λυκείων
Στο μοναδικό αγώνα μπάσκετ που έγινε στο Δ.Α.Κ. Καρπενησίου στις 26/11/2010 το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου κέρδισε το Λύκειο Γρανίτσας με σκορ 59-18 πόντους και προκρίνεται στην Β΄φάση αγώνων καλαθοσφαίρισης.

Πρωτιές και μετάλλια για τον Α.Π.Σ. Καρπενήσι 2002 στην Ημερίδα Στίβου του ΣΕΓΑΣ που διεξήχθη στο Αγρίνιο


Η αγωνιστική χρόνια για τον ΣΕΓΑΣ έχει αρχίσει και ο Σύλλογος Στίβου «ΑΠΣ Καρπενήσι 2002» έδωσε το παρόν εκπροσωπώντας τον Ν. Ευρυτανίας, στον πρώτο αγώνα για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Την Ημερίδα Στίβου όλων των κατηγοριών, που διεξήχθη στο Αγρίνιο το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, με συμμετοχή συλλόγων από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, & Κέρκυρας.
Φυσικά δεν έλειψαν για τον Σύλλογο οι επιτυχίες και τα μετάλλια !!! Τα αποτελέσματα της Ημερίδας για τους αθλητές-αθλήτριες του Συλλόγου βλέπουμε αναλυτικά πιο κάτω.
1η θέση στα 800μ. Κορασίδων, η Χουσιάδα Βάσω.
2η θέση στα 300μ. με εμπόδια Παγκορασίδων Α΄, η Κουρλού Κων/να.
2η θέση στα 80μ. με εμπόδια Παγκορασίδων Α΄ , η Χουσιάδα Μαρία.
3η θέση στα 100μ. Κορασίδων , η Καλύβα Σοφία.
3η θέση στα 1000μ. Παγκορασίδων Β΄, η Πεταρούδη Νεκταρία.
4η θέση στο άλμα σε Μήκος Παγκορασίδων Β’ , η Νούλα Ματίνα.
4η θέση στα 60μ. Παμπαίδων Β΄, ο Αντωνίου Παναγιώτης.
5η θέση στα 200μ. Κορασίδων, η Κότσαρη Θεοδώρα.
5η θέση στα 1000μ.Παγκορασίδων Β’, η Λιάπη Μαρία.
6η θέση στα 300μ. Παγκορασίδων Α΄, η Κολόκα Φωτεινή.
7η θέση στα 200μ. Παίδων, ο Αντωνίου Γιάννης.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αιφνιδιαστικό «λουκέτο» μπήκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 στην πισίνα του κλειστού κολυμβητηρίου του Δήμου Καρπενησίου. Τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ο.Κ. έλαβαν τηλεφωνική ενημέρωση, το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον Πρόεδρο των Γυμναστηρίων κ. Δ. Λιάγκα σύμφωνα με την οποία η πισίνα θα παρέμενε κλειστή λόγω έλλειψης πετρελαίου και θα ακυρώνονταν οι προγραμματισμένοι κολυμβητικοί αγώνες του Σαββάτου 27/11.
Άμεσα ο πρόεδρος και η γραμματέας του Κ.Ο.Κ. κ. Χρ. Σταμούλης και κ. Αν. Μπουνόβα αντίστοιχα, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Β. Καραμπά και κατόπιν τον Νομάρχη κ. Κοντογεώργο για να λάβουν πληρέστερη ενημέρωση και να βρουν λύση δεδομένου ότι θα φιλοξενούσαν τους αγώνες Grand Prix της Περιφέρειας.
Η λύση δυστυχώς δεν βρέθηκε ούτε ακόμη και όταν οι Σύλλογοι της Περιφέρειας πρότειναν να δώσουν χρήματα για το πετρέλαιο που θα τους αντιστοιχούσε για την υλοποίηση των αγώνων.
Αναπάντητα ωστόσο μένουν πολλά ερωτήματα που αφορούν τις λεπτομέρειες για το πώς φτάσαμε στην κατάσταση αυτή αλλά και για το «τι μέλλει γενέσθαι».
Θέλουμε ακόμη να επισημάνουμε ότι η ακύρωση των αγώνων, την τελευταία μόλις στιγμή, από τον φορέα που τους είχε αναλάβει δηλ. τα Γυμναστήρια του Δήμου Καρπενησίου, ταλαιπώρησε τους αθλητές και τους συγγενείς τους που θα επισκέπτονταν το Σαββατοκύριακο 27-28/11 το Καρπενήσι και ευχόμαστε να μην γίνει το περιστατικό αυτό η αιτία ώστε να αποκλειστούμε γενικότερα από τις διοργανώσεις αγώνων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε τους αθλητές αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών ότι για το διάστημα που η πισίνα παραμένει κλειστή θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ξηρής προπόνησης που θα υλοποιείται στο Γυμναστήριο που βρίσκεται στο χώρο του κολυμβητηρίου.

Ο Πρόεδρος
Χρ. Σταμούλης

Η Γεν. Γραμματέας
Αν. Μπουνόβα

ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ Γράφει ο Μιχάλης Σταφυλάς


Μετάθεση ενός υπάλληλου. Πράγμα φυσικό, συνηθισμένο και αναπόφευκτο για όσους έχουν την τύχη (ή την ατυχία) να υπηρετούν στο Δημόσιο.
Ποιος όμως θα το ‘λεγε πως μπορούσε μια απλή μετάθεση να μετατραπεί - περίπου - σε Ανατολικό ζήτημα; Τρέχουν οι βουλευτές ν’ ανακαλέσουν την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, σα να πρόκειται ν’ αποφευχθεί τεκτονικός σεισμός στην περιοχή τους. Τρέχουν οι γνωστοί, οι φίλοι, οι κομματάρχες και μια σειρά άλλοι υπεύθυνοι, ανεύθυνοι, χθεσινοί χουντικοί, σημερινοί δημοκράτες και δε συμμαζεύεται.
Ομολογώ πως με τέτοιες κινητοποιήσεις θα μπορούσαμε να επιλύσουμε πολλά από τα ζητήματα της περιοχής. Τι ευαισθησία, Θεέ μου. Τι αλτρουισμός με βάση κάποιους υποτιθέμενους ψήφους…
Το θέμα δεν είναι τοπικό, δικό μας. Έχει πάρει πανελλήνια έκταση, σαν τις πυρκαγιές του καλοκαιριού που, όσο να σβήσει η μία ανάβει η άλλη. Μου μιλούσαν τις προάλλες για κάποιες προαγωγές υπαλλήλων Β’ κατηγορίας. Ομηρικές μάχες για την κάλυψη μιας θέσης. Και τελικά οι υπεύθυνοι υπάλληλοι, οι διευθυντές Διοικητικού, οι Γενικοί και οι Υπουργοί μετατρέπονται σε πρόσωπα τραγωδίας. Ποιόν να προτιμήσουν; Αυτόν που έχει τα προσόντα ή αυτόν που πιέζει μέσω τρίτων; Και θυμούνται τα παλιό χαριτωμένο σουξέ της παλιάς καλής εποχής:
«Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω
με την Κική με την Κοκώ
ποια να διαλέξω…
Την Κική την αγαπώ
Μα μ’ αρέσει κι η Κοκώ….»
Βέβαια υπάρχει ο Νόμος 22 του 1975. Ναι! Ναι! Του 1975 που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Ελλήνων. «Δημόσιοι Υπάλληλοι χρησιμοποιούντες πλάγια μέσα παραπέμπονται εις το Πειθαρχικόν Συμβούλιον προς απόλυσιν…». Δεν ξέρω αν οι βουλευτές είναι πλάγια μέσα. Μάλλον… ευθέα. Ωστόσο παρά τον κατακλυσμό των πάσης φύσεως πλαγίων μέσων δεν είδαμε ακόμα καμιά παραπομπή σε πειθαρχικό Συμβούλιο… και της ρουσφετολογίας το ανάγνωσμα συνεχίζεται.
Τι θα γίνουμε λοιπόν μ’ αυτήν την αρρώστια της Διοικήσεως που παίρνει χαρακτήρα επιδημίας; Απευθύνεται ο απλός και απλοϊκός πολίτης στον Πρωθυπουργό, ζητώντας να δοθεί εντολή αποφυγής παρεμβολών στις Υπηρεσίες. Πρώτα- πρώτα για την ομαλή λειτουργία τους. Ο υπάλληλος που δε διαθέτει κάποιο μέσο πρέπει ν’ αδικείτε και να παραγκωνίζεται; Κι ο πολίτης ακόμα που δε βρίσκει το δίκιο του ή ταλαιπωρείται, πρέπει ν’ απελπισθεί ξέροντας πως αν καταγγείλει υπάλληλο που διαθέτει «μπάρμπα στην Κορώνη», δεν πρόκειται να πάθει τίποτα αφού και ένοχος να’ ναι θ’ απαλλαγεί;
Όπως είπα τα κρούσματα δεν τα τοποθετώ σε στενά πλαίσια ενός τόπου ή μιας Υπηρεσίας. Όμως αν δεν σταματήσουν, αν δεν περιοριστούν θα ‘ρθει μέρα που θα χάνει ο σκύλος τον αφέντη του. Είπαμε αμάν ν’ απαλλαγούμε από τον «εναγκαλισμό» των δικακτόρων, δεν είναι ανάγκη να ευχόμαστε και την απαλλαγή μας από τη σκιά των εκλεκτών. Γιατί όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο. Κι ο λαός που πολέμησε τις διακρίσεις και τις προνομιακές μεταχειρίσεις δε μπορεί, δεν είναι δυνατό ν’ ανέχεται επ’ άπειρον τα μπιλιέτα και τα μικροπολιτικά ρουσφέτια.
Παλιότερα οι Δεληγιαννικοί υπάλληλοι έλεγαν: «όσο είναι ο Θοδωρής απάνω δεν έχουμε ανάγκη ακόμα κι αν διαλύσουμε το κουβέρνο». Τώρα όλοι γινόμαστε χαμαιλέοντες και μετατρεπόμαστε εύκολα σε… δεληγιαννικούς. Ας προσέξουμε λοιπόν οι Δεληγιάννηδες της κάθε περιοχής και ας λυπηθούν το καημένο το κουβέρνο. Αυτό γνοιάζεται για όλους μας. Αυτό μας πληρώνει και σ’ αυτό χρωστάμε πολλά. Ας το λυπηθούμε αν δε μπορεί να το αγαπήσουμε….

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΣΗΣ: "Δεν με φοβίζει τίποτε"



Δεν με φοβίζει τίποτε, εκτός και αν μου ρίξουν με πολυβόλο από μισό μέτρο. Εγώ παραμένω όρθιος”. Αυτά δήλωσε στον Ε.Π. ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, σχολιάζοντας τα συνθήματα που γράφτηκαν στις σκάλες του σπιτιού του στο Καρπενήσι. Ποιος και ποιοι θέλουν να εκδικηθούν τον Δήμαρχο και για ποιο λόγο;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται περί λάθους κίνησης κάποιων ανεγκέφαλων, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι ο Δημήτρης Τάτσης δεν ενόχλησε ποτέ κανένα και παντού έχει φίλους. Τώρα αν υπάρχουν και κάποιοι που δεν «πάνε» τον Δήμαρχο Αγράφων, είναι σίγουρο ότι δεν θα έφταναν ποτέ σε μια τέτοια πράξη. Πάντως το ζήτημα ερευνάτε σε βάθος από την Ασφάλεια Καρπενησίου με κάθε λεπτομέρεια το θέμα αν και ακούστηκε ότι τα εν λόγω συνθήματα γράφτηκαν από λάθος στις σκάλες του σπιτιού του κ. Τάτση, καθότι ήταν προγραμματισμένα για άλλη πόρτα…

Πρόσκληση παρουσίασης Στρατεύσιμων Κλάσης 2014 (έτος γέννησης 1993) στα Στρατολογικά Γραφεία για κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ).


ΣΧΕΤ: α. Άρθρο 10 Ν. 3421/05 «Στρατολογία των Ελλήνων».
β. Φ.429.1/53/158328/Σ.1962/29-12-2005/ Κοινή Υπουργ. Απόφαση
1.Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα σχετικά οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2014 (γεννημένοι το έτος 1993) που διαμένουν στο Νομό μας, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν το Δελτίο Απογραφής, το οποίο είναι απαραίτητο για την προπαρασκευή της στράτευσής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, από 3 Ιανουαρίου 2011 έως και 28 Φεβρουαρίου 2011.
2.Η κατάθεση Δελτίου Απογραφής από τους παραπάνω στρατεύσιμους γίνεται με την προσέλευσή τους στα Στρατολογικά Γραφεία καθώς και στα κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του τόπου διαμονής τους, κατά τις ώρες 9:00 μέχρι 13:00 κάθε εργάσιμη ημέρα.
3.Δεδομένου ότι η διαδικασία απογραφής και η επιτυχής έκβασή της στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη σωστή και ευρεία ενημέρωση των στρατεύσιμων, παρακαλούμε για την ακριβή και έγκαιρη ειδοποίηση των ενδιαφερομένων σχετικά με τα παρακάτω:
α. Κατά την προσέλευσή τους για συμπλήρωση του Δελτίου Απογραφής πρέπει να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό γέννησης, από το οποίο θα προκύπτει ο τόπος εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων, καθώς και να γνωρίζουν την ομάδα αίματος στην οποία ανήκουν.
β. Όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας υποβάλλουν και Ιατρική Γνωμάτευση ή Βεβαίωση, στην οποία θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.
γ. Σε όσους παραβαίνουν τις παραπάνω υποχρεώσεις, επιβάλλεται πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση όπως παρακάτω:
(1) Ενός (1) μηνός, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2011.
(2) Δύο (2) μηνών, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής μέχρι την ημερομηνία κατάταξης.
(3) Τριών (3) μηνών, σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.
4. Οι αποδέκτες, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες, ώστε το περιεχόμενο να καταστεί γνωστό στους στρατεύσιμους με οποιοδήποτε κατά την κρίση τους πρόσφορο τρόπο.
5. Για κάθε αμφιβολία ή απορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο μας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα και στο τηλέφωνο 2237350400.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ

ΕΟΣ Καρπενησίου

Καρπενήσι 06 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρπενησίου ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για την χιονοδρομική περίοδο 2010-2011, αρχίζουν την Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου και τελειώνουν την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.
Τα γραφεία του συλλόγου θα είναι ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 7 έως 9 το απόγευμα.
Παρακαλούνται όσοι έχουν εξοπλισμό από τον Σύλλογο να τον επιστρέψουν και αν επιθυμούν να κάνουν νέα εγγραφή.
Εγγραφές μετά την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου δεν θα γίνονται δεκτές γιατί θα έχουν βγει τα προγράμματα και οι ομάδες.

Ο Σύλλογος ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ γιόρτασε την προστάτιδά του Αγία Βαρβάρα


Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη θρησκευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ευρυτάνων «Η ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ» στη μνήμη της προστάτιδας του Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.
Η εκδήλωση με την φροντίδα του ακούραστου Προέδρου του Συλλόγου Χρήστου Γιαννακόπουλου και των μελών του ΔΣ., πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Στέγη Γερόντων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, Κεφαλληνίας 19 Κυψέλη και περιελάμβανε Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας που τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Βαστάκης στο ναό της Στέγης, που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Αναργύρους και στον Αγιο Νεκτάριο, μαζί με τον ιερέα π. Παναγιώτη Χαβάντζα - καταγόμενο εκ μητρός από τα Λεπιανά Ευρυτανίας- και ομιλία του π. Κωνσταντίνου Βαστάκη (φωτο) με θέμα τους Άγιους τους Ευρυτανίας. Ακολούθησε προσφορά καφέ και μοίρασμα των άρτων στην αίθουσα της Στέγης.
Παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Ελ. Ζαγανιάρη και Βιργινία Μπλέντζα αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας του Μουσειακού Κέντρου Ευρυτανίας Ο ΕΥΡΥΤΟΣ και αντιπρόεδρος του συλλόγου φίλων Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κ. Ν. Καρλιάμπας, ο ιστοριοδίφης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κλαυσιωτών, του Μουσειακού Κέντρου και μέλος του Δ.Σ. της Πανευρυτανικής κ. Δ. Φαλλής.
Επίσης φέτος, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στους τρεις Ιερούς Ναούς της Αγίας Βαρβάρας που υπάρχουν στα χωριά του Συλλόγου, όπως στην Αγία Βαρβάρα Ψιανών, στην Αγία Βαρβάρα Στουρνάρας και στην Αγία Βαρβάρα Καστανούλας .

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ

Κοινή πλέον είναι η διαπίστωση ότι για το θλιβερό κατάντημα, στο οποίο περιήλθε η χώρα μας, όχι μόνο το οικονομικό, αλλά γενικότερα το εθνικό, πνευματικό, ηθικό και κοινωνικό, κυρίως, αν όχι αποκλειστικώς, υπαίτιοι είναι συλλήβδην οι πολιτικοί μας, και ειδικότερα όσοι από αυτούς άσκησαν κατά καιρούς την εξουσία σ’ αυτό τον τόπο. Στη θλιβερή αυτή διαπίστωση προέβη ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τον εορτασμό της αποκατάστασης της δημοκρατίας…
Γιατί, στ’ αλήθεια, η πολιτική και οι εκάστοτε πολιτικοί μας αποδείχθηκαν διαχρονικώς επιβλαβείς και επικίνδυνοι για την πατρίδα μας; Την απάντηση στο αγωνιώδες αυτό ερώτημα μας τη δίνει ο μεγάλος Έλληνας διηγηματογράφος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Ντοστογιέφσκι των Ελλήνων, ο «άγιος των γραμμάτων μας». Θα τη βρούμε στο αξεπέραστο μυθιστόρημα του «Οι έμποροι των εθνών» (έκδοση «Γαλαξία», σελ. 190), όπου ο Παπαδιαμάντης αποδίδει την κακοδαιμονία αυτή των πολιτικών μας στις απαρχές, τις ρίζες, τη γενεαλογία ειδικότερα της ίδιας της πολιτικής. Ιδού λοιπόν τι γράφει σχετικώς επί του σοβαροτάτου αυτού θέματος ο Αλ. Παπαδιαμάντης: «…. Η γενεαλογία της πολιτικής είναι συνεχής και γνήσια κατά τους προγόνους της. Η αργία εγέννησε την πενίαν∙ η πενία παρήγαγε την όρεξιν∙ η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν∙ η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν∙ η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου…!»
Αμφιβάλλει μήπως κανείς ότι οι πολιτικοί μας με τις πράξεις και τις «πολιτικές» τους δικαίωσαν και δικαιώνουν, μέχρι σήμερα δυστυχώς, την πολιτική αυτή γενεαλογία τους;
Δυστυχώς έκαναν και κάνουν το παν για να… τιμήσουν τις γενεαλογικές τους αυτές καταβολές. Μετά από αυτά η απάντηση στο μεγάλο, όσο και αγωνιώδες εθνικό ερώτημα: «και πως μπορούμε πια να σωθούμε;», έρχεται από μόνη της. Μία μόνο ελπίδα σωτηρίας υπάρχει να αποκόψουν οι πολιτικοί μας κάθε σχέση με το ένοχο και αμαρτωλό γενεαλογικό τους δένδρο. Διαφορετικά η χώρα αυτή θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, και η μια κρίση θα διαδέχεται την άλλη. Πως όμως οι πολιτικοί μας θα μπορέσουν να αρνηθούν αυτή τη βεβαρημένη γενεαλογία τους;
Χρειάζεται να αλλάξουν οι ίδιοι. Να επιστρέψουν στις προγονικές μας αρετές, της πίστης και της πατρίδας. Αρκετά πληρώσαμε και πληρώνουμε την αποστασία τους από τις θρησκευτικές και εθνικές μας παραδόσεις. Φτάνει πια ο εμπαιγμός της πίστης μας και της πατρίδας. Μας έκαναν να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δηλαδή ελεύθεροι και ζωντανοί άνθρωποι! Καιρός πια να μετανοήσουν. Γιατί δεν φτάνει μόνο να παραδέχονται την ενοχή τους, χρειάζεται και η έμπρακτη μετάνοια για την πλήρη αποκατάσταση τους στη συνείδηση του Έθνους μας.
Αν οι πολιτικοί μας δεν τολμήσουν το μεγάλο και σωτήριο αυτό βήμα, τότε πλέον εναπόκειται σ’ όλους εμάς τους πανέλληνες να αντισταθούμε ενάντια σ’ αυτούς που μας οδήγησαν στο θλιβερό σημερινό μας κατάντημα.

Βασίλειος Ευτυχίου Νικόπουλος,
Πρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου, κατά το 2ήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου 2010, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο τη διδασκαλία μαθημάτων Α΄ Βοηθειών.

Διδασκαλία επίδεσης τραύματος σε μαθητές Λυκείου

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) από έμπειρο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και έχει ως τίτλο: «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ 2010: Διαδημοτική Νεανική Πρωτοβουλία». Ως περιοχές πραγματοποίησής του επελέγησαν οι Δήμοι Απεραντίων και Ασπροποτάμου και συγκεκριμένα τα εκεί λειτουργούντα σχολεία.

Διδασκαλία Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)
στους εκπαιδευτικούς των Σχολείων του Ραπτοπούλου


Συγκεκριμένα, οι έμπειρες νοσηλεύτριες - εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) κ. κ. Μαρίνα Γεωργακοπούλου του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ναυπάκτου και Χατζηχαραλάμπους - Πανέτσου Χριστίνα και Συλεούνη Ηρώ, του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λαμίας, στις 29 Νοεμβρίου 2010 και κατά το πρωινό ωράριο (08.15΄ – 14.00΄) δίδαξαν μία σειρά μαθημάτων Α΄ Βοηθειών στους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου Γρανίτσας και των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του εκεί Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολικών μονάδων. Την αποστολή συνόδεψαν και συντόνισαν οι Κώστας Παπαδόπουλος και Ηλίας Λιάσκος, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, της Πανευρυτανικής Ένωσης. Τα μαθήματα ήταν σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων αιμορραγίας, ρινορραγίας, ξένου σώματος στον λάρυγγα, λιποθυμιών, καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), διάσεισης, διαστρέμματος, ηλίασης, εγκαύματος, τσιμπήματος σφήκας – μέλισσας – φιδιού, δηλητηρίασης από οινόπνευμα (μέθης), τραυμάτων κ.ά. Στη Γρανίτσα παρακολούθησαν τα μαθήματα
Πάνω από 80 μαθητές και εκπαιδευτικοί

Το απόγευμα της 29-11-2010 το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ραπτοπούλου, έδρα του Δήμου Ασπροποτάμου, όπου συμμετείχαν άπαντες οι εκεί υπηρετούντες εκπαιδευτικοί (25, συνολικά). Εκεί διδάχθηκαν οι ενότητες οι σχετικές με την απώλεια των αισθήσεων, τη θέση της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ( ΚΑΡΠΑ) κ.ά., ενώ εδόθησαν απαντήσεις και σε ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση καταστάσεων που συμβαίνουν τακτικά στα σχολεία, για το φαρμακείο του σχολείου και τα υλικά που πρέπει να περιέχει κ.ά. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών υπήρξε καθολική ( συμμετείχαν 25 εκπαιδευτικοί)

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε και την Τρίτη, 30-11-2010. Το παρακολούθησαν οι μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου Ραπτοπούλου (συνολικά 78 μαθητές), Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ραπτοπούλου (8 μαθητές) και άπαντες οι εκπαιδευτικοί, αφού οι διδαχθείσες ενότητες ήταν διαφορετικές από την προηγούμενη ημέρα και προσαρμοσμένες στην ηλικία των μαθητών.

Διδασκαλία Θέσης ανάνηψης ή ασφαλείας σε μαθητές Γυμνασίου

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα η διαρκής προσοχή και το αμείωτο ενδιαφέρον ΟΛΩΝ των μαθητών και των εκπαιδευτικών για όλες τις διδαχθείσες ενότητες, καθώς και τα εύστοχα ερωτήματα που έθεσαν στις κ. κ. εκπαιδεύτριες, οι οποίες υλοποίησαν το πρόγραμμα με απόλυτη επιτυχία, και τις οποίες στο τέλος ευχαρίστησαν με συγκινητικά λόγια οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και πολλοί γονείς μαθητών των παραπάνω σχολείων.

Στο τέλος των μαθημάτων μοιράστηκε έντυπος «Οδηγός Βασικών Πρώτων Βοηθειών» της Υπηρεσίας «Αγωγή Υγείας» του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που εκδόθηκε από την Πανευρυτανική Ένωση με δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους 2010.

Σημειώνεται, ότι στα πλαίσια του προγράμματος αυτού η Πανευρυτανική Ένωση θα αποστείλει στα παραπάνω Γυμνάσια – Λύκεια φαρμακείο, το οποίο θα περιέχει όλα τα είδη που προβλέπονται για ένα σχολικό φαρμακείο, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας «Αγωγή Υγείας» του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. .
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι για την επιτυχία του προγράμματος αυτού ιδιαίτερη ήταν η συμβολή των Διευθύνσεων και του Διδακτικού Προσωπικού όλων των παραπάνω σχολικών μονάδων, αλλά συντέλεσαν ιδιαίτερα όμως η προθυμία και η προσοχή που επέδειξαν άπαντες οι μαθητές, καθ’ όλη τη διάρκεια της διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών, που οι υπεύθυνες νοσηλεύτριες – εκπαιδεύτριες παρουσίασαν με εντυπωσιακό τρόπο.

Πρώτες βοήθειες σε λιποθυμία
και στους μικρότερους μαθητές


Τέλος, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής γνωρίζουμε ότι στην ίδια περιοχή και στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση της Ομάδας Γιατρών Αλληλεγγύης της Πανευρυτανικής Ένωσης «Οι Καλοί Σαμαρείτες», διαφόρων ειδικοτήτων, προς προληπτική ιατρική εξέταση των μαθητών, στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2010. Συντονιστής της Ομάδας αυτής θα είναι ο εκλεκτός Ευρυτάνας Παιδίατρος κ. Κώστας Παπατζίμας, Επιμελητής στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο οποίο ανήκουν και οι υπόλοιποι γιατροί της Ομάδας, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν και κατά την πετυχημένη εξόρμηση του Νοεμβρίου του 2008, οπότε είχαν εξετασθεί πάνω από 250 άτομα.

Αμείλικτα ερωτήματα

Καθημερινώς παριστάμεθα μάρτυρες αναστροφής αξιών, θεατές βίας και ηθικής αποχαλίνωσης, ακροατές σκανδάλων και παντοειδούς κρίσεως. Ζούμε σε μια κοινωνία, η οποία αρνείται πεισματικά να σκεφτεί και δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει σε βάθος την πραγματικότητα. Δεν είναι περίεργο πως η σωστή πληροφόρηση των πολιτών έφτασε να θεωρείται κατόρθωμα.
Γιατί αυτή η αποδιοργάνωση σε όλους τους τομείς; Γιατί ο γενικός αυτός εκτροχιασμός; Γιατί αυτή η αδιαφορία των πανελλήνων για τις ηθικές αξίες; Διαμαρτυρηθήκαμε για το πλήθος των πορνοπεριοδικών, τις ροζ αγγελίες, τα τραγούδια, τα έξυπνα ποτά, που σερβίρουν στα παιδιά μας; Μηνύσαμε στα αρμόδια όργανα τους μάντεις, τους σατανιστές, το γυμνό, τα ωροσκόπια και τους προφήτες, που παρουσιάζει η τηλεόραση, όπως κάνουμε για το μουχλιασμένο τυρί που αγοράζουμε; Αναρωτηθήκαμε ως γονείς πού γυρίζει όλος ο μαθητόκοσμος το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες;
Απαιτήσαμε από την Πολιτεία να παρέχει «Παιδεία» αντάξια των παραδόσεών μας στα παιδιά; Μιλάμε για καθήκοντα σήμερα προς το συνάνθρωπο, το Θεό, τους γονείς, την πατρίδα, την οικογένεια; Τα κόμματα έχουν επεξεργαστεί μια ιδιαίτερη στρατηγική, στην οποία να υποτάσσουν το κομματικό τους συμφέρον; Τι κάνουν οι διανοούμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι ιερείς και πού είναι η φωνή τους;
Η σαπίλα όζει, αλλά εμείς έχουμε χάσει το αίσθημα της όσφρησης. Αιώνιοι αντίπαλοι η ελευθερία και η βία, η δικαιοσύνη και η σκοπιμότητα, ο φανατισμός και η αλήθεια. Θα αποκαταστήσουμε την ικανότητα των αισθητηρίων οργάνων μας; Θα συνειδητοποιήσουμε το κακό; Θα δραστηριοποιηθούν οι νέοι μας, που κληρονομούν αυτόν τον τόπο;
Είναι ώρα ευθύνης για τους νέους μας. Ώρα να βγουν από τα υπόγεια με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, να βγουν από τις στρεβλωτικές ντισκοτέκ και από τη ραστώνη της καφετέριας. Είναι η ώρα περισυλλογής και ανάληψης ευθυνών από όλους μας, ώρα οργής και διαμαρτυρίας, αφύπνισης και καθολικής δραστηριοποίησης.
kostasmitsios@yahoo.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ
Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. ο εκπαιδευτικός κ. Κων/νος Μήτσιος θα μιλήσει στο Σύλλογο Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής "Ο Άγιος Ηρωδίων" (αίθουσα γωνία Πατρόκλου 34 και Αχιλλέως - Λαμία) με το επίκαιρο θέμα: "Η αναζήτηση της ειρήνης".

Δώρα αγάπης από το «ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»


Για ακόμη μια φορά κοντά στο συνάνθρωπο βρέθηκε ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Συν στον Άνθρωπο», με ένα επιτυχημένο φιλανθρωπικό Bazzar χριστουγεννιάτικων δώρων που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 3-4&5 Δεκεμβρίου 2010.
Ο δραστήριος αυτός Σύλλογος, συνεχίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά του, διοργάνωσε και φέτος το καθιερωμένο ετήσιο μπαζάρ, με δώρα ψυχής, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ. Στο κάλεσμα του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν θετικά αρκετοί φίλοι και μέλη του, που συνέδραμαν με τις αγορές των δώρων, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έτσι ώστε αυτές τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, να επιστρέψει το γέλιο σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Την Παρασκευή το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια της αγοράς και τελέστηκε ο αγιασμός, ενώ το Σαββατοκύριακο ο χώρος που φιλοξενούσε την αγορά παρέμεινε ανοιχτός δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όσους επιθυμούσαν να επισκεφθούν και να αγοράσουν διάφορα δώρα. Συγχαρητήρια αξίζουν στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαίρη Καλλιάνη, που δίνει το καλύτερό της εαυτό κάθε χρόνο για να στεφθεί με επιτυχία η οποιαδήποτε ενέργεια και πρωτοβουλία του Συλλόγου και πόσο μάλιστα αυτή η ωραία προσπάθεια τις παραμονές των Χριστουγέννων που είναι η μεγαλύτερη εορτή της αγάπης προς τον πλησίον.

Μήνυμα Δημάρχου Καρπενησίου Βασ. Καραμπά για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων



Αγαπητοί δημότες και
Αγαπητοί επισκέπτες της πόλης μας

Ο γιορτασμός των Χριστουγέννων, προκαλεί και αναζωπυρώνει αισθήματα αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που είναι άλλωστε και το μήνυμα που μας φέρνει η γέννηση του Θεανθρώπου.
Στην απάνθρωπη εποχή μας , μια εποχή που μαστίζεται τόσο από την οικονομική αλλά κυρίως από την κοινωνική κρίση , ο κόσμος προσδοκά μαζί με την γέννηση του Χριστού και την δική του ελπίδα και σωτηρία . Ας ευχηθούμε να στηρίζει και να ενισχύει τη ζωή των αγαπημένων μας και όλων των ανθρώπων. Κι ας δεηθούμε το φως του Χριστού να κατευθύνει την πορεία του κόσμου.
Με την ευκαιρία αυτών των ημερών και ενόψει της ανάληψης των νέων μου καθηκόντων , ως αντιπεριφερειάρχης , νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο τους δημότες , όσο και τους επισκέπτες του τόπου μας, για την στήριξή τους , όλα αυτά τα χρόνια , σε όλες τις προσπάθειές μας .
Ο ερχομός κάθε καινούργιου χρόνου γεμίζει πάντα με ελπίδες την ανθρώπινη ψυχή .
Έτσι το 2011 , εύχομαι να εκπληρώσει σε όλους κάθε όνειρο , κάθε ελπίδα και κάθε προσδοκία.
Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα
Ευτυχισμένο και γεμάτο υγεία το 2011.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου
Βασίλης Καραμπάς

ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2010 Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου η έναρξη στην πλατεία με το άναμμα του Δένδρου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η υποδοχή των Χριστουγέννων και του Νέου Χρόνου στην ευρυτανική πρωτεύουσα θα γίνει με τις καθιερωμένες πλέον ¨Γιορτές Χειμώνα¨. Η έναρξη των εκδηλώσεων αυτών που διαρκούν περίπου δυο εβδομάδε, γίνεται με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης και ακολουθεί αλυσίδα πολιτιστικών εκδηλώσεων μέχρι τις πρώτες μέρες του νέου έτους, με οργανωτές το Δήμο και άλλους πολιτιστικούς φορείς και κορυγφαία αυτών την Συναυλία « Αλκίνοος On Stage» που θα δοθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Οι ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2010, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου 2011.

Το πλήρες Πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 Ώρα 20:00
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου
•Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ κ. Πάζιου Μαρία
•Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Καραμπά Βασίλειο
•Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου
•Φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα.
• Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου & την χορωδία των παιδιών του Κ.Δ.Α.Π .
Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου μας ξωτικά θα στήσουν το δικό τους πανηγύρι προσκαλώντας στην παρέα τους γκαφατζήδες κλόουν-ξυλοπόδαρους-ζογκλέρ και εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες φιγούρες παρασέρνοντας τα παιδιά όλων των ηλικιών στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Ακολουθεί μπουφές με Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, προσφορά των καταστημάτων της πόλης μας.
«ΜΠΑΖΑΡ ΑΓΑΠΗΣ»
Δώστε Χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο σπίτι σας με χειροποίητα στολίδια ,φτιαγμένα με αγάπη από τα παιδιά και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδίων με Αναπηρία του Δήμου Καρπενησίου «ΑΝΕΜΩΝΗ»
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 Ώρα 18:00
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ.Νικολάου
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγ.Νικολάου καλεί όλους και όλες στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική του πλατεία.
Οι μικρούς μας φίλοι θα διασκεδάσουν και ο Άγιος Βασίλειος θα τους μοιράσει δώρα. Ακολουθεί μπουφές με Χριστουγεννιάτικα εδέσματα με τη συνοδεία άφθονου τσίπουρου και κρασιού.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 Ώρα 10:00
Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου
«ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ»
Παιδική Θεατρική Παράσταση
Η Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα προσφέρει στους μικρούς μας φίλους μια παράσταση σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Ξεφυλλίζοντας την μυθολογία μας, την ελληνική μυθολογία, για άλλη μια φορά καταλαβαίνουμε γιατί όπως γενικά ομολογείται είναι η ωραιότερη. Κι αυτό γιατί είναι γεμάτη με ιστορίες που μοιάζουν με παραμύθια. Παραμύθια πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική..
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010 Ώρα 19:30
Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου
«To πνεύμα των Χριστουγέννων»
Ο Δήμος Καρπενησίου για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνει μια υπέροχη μουσική βραδιά, με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια του ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου που θα μας βάλουν στο κλίμα των Χριστουγέννων.
Στην ίδια εκδήλωση, θα γίνει η απονομή τιμητικών βραβείων και αναμνηστικών στους αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίου-Λυκείων του Δήμου Καρπενησίου .

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010 Ώρα: 21:00μμ
Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ « Αλκίνοος On Stage»
Ο Σύλλογος Νέων για την Ευρυτανία για ακόμη μια χρονιά συμμετέχει στις γιορτές χειμώνα διοργανώνει υπό την αιγίδα της ΚΕΠΠΑΔΗ Καρπενησίου και της ΤΕΔΚ μια ξεχωριστή μουσική βραδιά. Μαζί μας φέτος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον σπουδαίο καλλιτέχνη σε μια ατμοσφαιρική βραδιά, γεμάτη αγαπημένες μελωδίες.
Τιμή εισόδου:20 ευρώ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, Ώρα: 19:00
2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου
Σύλλογος Νέων για την Ευρυτανία
Παρουσίαση Βιβλίου
Ο Σύλλογος Νέων για την Ευρυτανία, ένα χρόνο μετά την Έκθεση Ευρυτάνων Καλλιτεχνών “What is Art?”, επιστρέφει στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου για να παρουσιάσει τον κατάλογο της έκθεσης. Μια ιδιαίτερη έκδοση που στγκεντρώνει όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν καθώς επίσης και τα έργα τους.
Πενήντα καλλιτέχνες σε ένα βιβλίο που αξίζει.
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010 Ώρα 12:00
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου
"Δώρα – Εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά "
•Κάλαντα Πρωτοχρονιάς -Πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου
•Δώρα και εκπλήξεις από τον Αϊ – Βασίλη
.Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010
Ώρα 12:00 το βράδυ
«Κεντρική πλατεία Καρπενησίου»
Με την αλλαγή του χρόνου φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα!!!
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011
Ώρα 11:00 Δημαρχείο Καρπενησίου
"Βράβευση καλύτερου εορταστικού διάκοσμου"
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου θα απονείμει τρία τιμητικά βραβεία για τους τρεις καλύτερους εορταστικούς διάκοσμους καταστημάτων της πόλης.

Είχαν Άγιο!!!


Από θαύμα σώθηκαν ο οδηγός και η συνοδηγός ενός ΙΧ. αυτοκίνητου όταν ο οδηγός στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αυτό, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ, δίπλα από τον εκεί υπάρχοντα σηματοδότη. Το ατύχημα έγινε χθες το απόγευμα στην διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου, κοντά στις εργατικές κατοικίες Καρπενησίου. Από το αυτοκίνητο ανασύρθηκε ελαφρά τραυματισμένος η συνοδηγός του Ι.Χ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου για προληπτικούς λόγους. Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου.

Εκδήλωση από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης “Ανεμώνη» για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Για τον λόγο αυτό, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ανεμώνη» του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσία των μαθητών του Ενιαίου Λυκείου και του 1ου ΕΠΑΛ.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Αρχικά έγινε μια μικρή, αλλά ουσιώδη εισαγωγή, στο θέμα «αναπηρία» και έπειτα, προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ», που το περιεχόμενό του αφορούσε στη ζωή ενός δωδεκάχρονου παιδιού με τετραπληγία, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή το ίδιο, αλλά και η οικογένειά του.
Με την προσπάθειά τους αυτή, τόσο η ακούραστη Διευθύντρια του Κέντρου Κωνσταντίνα Μπουμπουρή, όσο και οι συνεργάτες της, θέλησαν να αγγίξουν το τόσο ευαίσθητο αυτό θέμα, την αναπηρία, γιατί είναι κάτι που αφορά όλους είτε το έχουμε μέσα στο σπίτι μας είτε όχι. Η προβολή του εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ έγινε σε έφηβους, στοχεύοντας να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές τους, μιας και είναι το μέλλον του τόπου μας και εν γένει της χώρας μας. Είναι αναγκαιότητα στο μέλλον να βελτιωθούν οι δομές πρόνοιας, γιατί είναι το λιγότερο, αν μη τι άλλο, που οφείλουμε στο συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.

Έναρξη βιωματικού σεμιναρίου

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΛΚΥΟΝΗ
Έναρξη βιωματικού σεμιναρίου
Τα στελέχη του Κέντρου πρόληψης «Αλκυόνη» πραγματοποιούν (κατόπιν αιτήματος γονέων παιδιών προεφηβικής ηλικίας) ένα βιωματικό σεμινάριο με θεματική « Άγχος και εξαρτήσεις». Η βιωματική ομάδα των γονέων θα απαρτίζεται από 7 μέλη.
Οι συναντήσεις θα είναι 2ωρες, ξεκινούν στις 13-12-2010 και θα διαρκέσουν 8 εβδομάδες.
Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή σε επόμενες ομάδες να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Κέντρου 2237022904 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00.
Η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ



* ΜΕΤΕΩΡΑ – ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 0-0
Όρθιος και στα δύσκολα ο Απεραντιακός

* ΜΥΡΙΚΗ - ΔΟΞΑ 4-0
Μεγάλη νίκη για την Μυρίκη
με πολλά γκολ, εντάσεις και ...
καταγγελίες από τους φιλοξενούμενους

*ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ 1-1
Δίκαιη μοιρασιά στην Παλαιοκατούνα

* ΚΡΕΝΤΗ – ΑΙΟΛΟΣ 1-2

Σπουδαίο τρίποντο στο ντέρμπυ
της παρηγοριάς

* ΒΕΛΟΥΧΙ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ 5-1
Εύκολο απόγευμα
για τους πρωτοπόρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ




* ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ χαρακτηρίζει στην συνέντευξή του στον Ε.Π. το Κ. Υ. Φραγκίστας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου Γιώργος Χαλιάσος

* Σύσκεψη εργασίας του Κλέαρχου Περγαντά με τους Αντιπεριφερειάρχες

* Πρωτιές και μετάλλια για τον Α.Π.Σ. Καρπενήσι 2002 στην Ημερίδα Στίβου του ΣΕΓΑΣ που διεξήχθη στο Αγρίνιο

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στο Αγρίνιο η φωλιά των όπλων!


Γράφει ο Bασίλης Xήτος

Το Crimes on air είναι σε θέση να γνωρίζει πως η γιάφκα του Αγρινίου απ' όπου και οι φωτογραφίες, ήταν ο "αιμοδότης" των όπλων. Το πουλόβερ άρχισε να ξεχειλώνεται από τους ΣΑΚΚΑ Κωνσταντίνο και ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ Αλέξανδρο, που σύμφωνα με Αξιωματούχο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που μίλησε στο Crimes on air ήταν και οι δυο σε στενή παρακολούθησει από την περασμένη Παρασκευή όταν επισκέφθηκαν το Αγρίνιο. Από εκεί παρέλαβαν τον οπλισμό που βρέθηκε στη συνέχεια πάνω τους κατά τη σύλληψή τους όταν θέλησαν να επιστρέψουν στη γιάφκα της Ν. Σμύρνης . Σε ορειβατικό σάκο που έφεραν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


• Δύο (2) πιστόλια Glock
• Ένα (1) υποπολυβόλο Scorpion
• Ένα (1) υποπολυβόλο άνευ ενδείξεων
• Μία (1) χειροβομβίδα και
• Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προχώρησαν στη σύλληψή τους επειδή είχαν βάσιμες ενδείξεις πως προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα, αφού αύριο είναι η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το διαμέρισμα στην πολυγιάφκα του Αγρινίου είχε νοικιάσει ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Γεώργιος που συστήθηκε ως "Κύπριος" φοιτητής. Στο Αγρίνιο κατασχέθηκαν:

• Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov.
• Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο άνευ ενδείξεων
• Ένα (1) περίστροφο Zastava
• Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο
• Μικρή ποσότητα κάνναβης
• Γεμιστήρες
• Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
• Μία γυναικεία περούκα
• Δύο (2) κράνη μοτοσικλετών και δεκαεπτά (17) αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας. Οι κατασκευές αυτές χρησιμεύουν ως παγίδες που ρίχνονται στο δρόμο σε καταδίωξη για να σπάνε τα αστυνομικά λάστιχα. Επίσης στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και το άσπρο αυτοκίνητο -που κατέγραψε ο φακός του Crimes on air- μάρκας NISSAN για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 3-12-2010 στο Αγρίνιο. Το όχημα ήταν καλυμμένο με κουκούλα αυτοκίνητου η οποία μαζί με τα δυο (2) κράνη είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Αθήνα στις 29-11-2010 από έναν από τους συλληφθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ Αλέξανδρου και ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ Γεώργιου εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, κατηγορουμένων για τρομοκρατικές πράξεις από κοινού, της έκρηξης από κοινού, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού και τη συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πηγή: crimesonair

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (10η αγ.) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (10η αγ.)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Απόλλων Λάρισας- Καρδίτσα 0-0
Πύρασος Ν. Αγχ.-Οικονόμος Τσαρ. 0-1
Μετέωρα-Απεραντιακός 0-0
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Λαμία( αναβλ.)
Α.Ε. Σπερχειάδας-Θύελλα Πετρωτού( αναβλ.)
Ελασσόνα-Πυργετός 1-2
Μουζάκι-Ρήγας Φεραίος 1-0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Οικονόμος Τσαρ. 25-9 25
…………………………….
2.Πυργετός 15-2 24
3.Καρδίτσα 14-5 20
4.Απόλλων Λάρισας 11-7 15
5.Μουζάκι 9-5 15
6.Ελασσόνα 13-10 12
7.Αγρότης Λιαν. 8-9 12
8.Πύρασος Ν. Αγχ. 7-11 9
…………………………………
9.Α.Ε.Σπερχειάδας 4-9 9
10.Θύελλα Πετρωτού 6-12 9
11.Μετέωρα 2-8 9
12.Ρήγας Φεραίος 8-19 8
13.Απεραντιακός 10-15 7
14.Λαμία 3-13 5
*Εκκρεμούν οι αναμετρήσεις
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Λαμία,
Α.Ε.Σπερχειάδας-Θύελλα Πετρωτού

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ( 11η)
Καρδίτσα-Οικονόμος Τσαριτσάνης,
Απεραντιακός-Απόλλων Λάρισας,
Λαμία-Πύρασος Ν. Αγχίαλου
Θύελλα Πετρωτού-Μετέωρα,
Πυργετός-Αγρότης Λιανοκλαδίου,
Ρήγας Φεραίος- Α.Ε.Σπερχειάδας
Ελασσόνα-Μουζάκι