Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Γιάννης Παυλέτσης Αναπλ. Δ/ντης Εμπορίου: “Διαψεύδω ρητά και κατηγορηματικά τις δηλώσεις του κ. Κ. Χονδρού.Ουδέποτε συμφώνησα στην αλλαγή της σύμβασης


Έντονη ήταν η αντίδραση της Διεύθυνσης Τμήματος Εμπορίου της ΝΑ Ευρυτανίας στις δηλώσεις του κ. Χονδρού περί συμφωνίας με τον Αναπληρωτή Διευθυντή κ. Ιωάννη Παυλέτση για την προμήθεια μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου στις υπηρεσίες και στα ιδρύματα του Νομού, από αυτές που ζητούσαν, προκειμένου να μπορούν οι υπηρεσίες εντός της προθεσμίας, να εξοφλούν τα τιμολόγια.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Παυλέτση για το θέμα αυτό μας δήλωσε: «Διαψεύδω ρητά και κατηγορηματικά τις δηλώσεις του κ. Χονδρού. Ουδέποτε συμφώνησα στην αλλαγή της σύμβασης. Αλλαγές στον αέρα δεν γίνονται. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 118/2007 περί κανονισμών προμηθειών δημοσίου, οι συμβάσεις δεν τροποποιούνται, εκτός αν υπάρχει ειδικός όρος στην σύμβαση. Στη συγκεκριμένη σύμβαση δεν υπήρχε τέτοιος όρος. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Χονδρός είπε αυτά που περιγράφει στη συνέντευξή του, προ αρκετού καιρού, στο γραφείο του κ. Νομάρχη, παρουσία και του κ. Νομάρχη, χωρίς όμως να πάρει καμία απάντηση από κανέναν, γιατί η σύμβαση ήταν σαφής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τροποποιηθεί και μάλιστα προφορικά. Η υπηρεσία πάντα του ζητούσε να τηρεί τη σύμβαση και του επεσήμαινε ότι αυτός ήταν υποχρεωμένος να εφοδιάζει τις υπηρεσίες με καύσιμα και οι υπηρεσίες ενημερώνονταν και εγγράφως για τη δική τους συμβατική υποχρέωση ως προς την έγκαιρη εξόφληση των τιμολογίων τους».
Σύμφωνα με την Δ/νση του Τμήματος Εμπορίου, το ίδιο σκηνικό είχε σημειωθεί και τον Μάρτιο του 2010 μεταξύ της προμηθεύτριας εταιρείας και των Γυμναστηρίων Δήμου Καρπενησίου. Με το υπ’ αριθμ. 327+276/24-3-2010 έγγραφο, το Τμήμα Εμπορίου ζήτησε και από τις δύο πλευρές να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τους όρους της σύμβασης σε ότι αφορούσε τις παραδόσεις, αλλά και τις πληρωμές.
Η σύμβαση έφτασε στο τέλος της, λίγο πριν την καθορισμένη ημερομηνία λήξης. Στις 23 Νοεμβρίου ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου με το υπ’ αριθμ’ 8166/23-11-2010 έγγραφο ενημέρωσε την Υπηρεσία σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την προμήθεια του πετρελαίου και της ζήτησε να δώσει οδηγίες αλλά και να ενεργήσει άμεσα, προκειμένου να λυθεί το θέμα. Στη συνέχεια με το υπ’ αριθμ 1202/24-11-2010 έγγραφο η Υπηρεσία ζήτησε διευκρινήσεις από την εταιρεία, η οποία απάντησε άμεσα δηλώνοντας πως επικοινώνησαν με το Διοικητή, ο οποίος ξεστόμισε απειλές προς τον προμηθευτή, αναγκάζοντάς τον να μην εξυπηρετήσει ξανά το Νοσοκομείο. Την επομένη 25/11/2010, η εταιρεία κατήγγειλε τη σύμβαση, η οποία έληξε με απόφαση του Νομάρχη, όπως δημοσιεύσαμε και στο προηγούμενο φύλλο μας.
Το ζητούμενο είναι πως αυτή τη στιγμή οι Υπηρεσίες και τα Ιδρύματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα προμήθειας υγρών καυσίμων, καθώς ζητούν καύσιμα για ένα μόνο μήνα, αφού οι εταιρείες δυσκολεύονται να συνάψουν σύμβαση για τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Από την άλλη όπως μας ενημέρωσαν από τη Διεύθυνση Τμήματος Εμπορίου, κανείς προμηθευτής, μέχρι στιγμής, δεν έδειξε ενδιαφέρον για να καταθέσει προσφορά για την σύμβαση προμήθειας υγρών καυσίμων για το έτος 2011, προκαλώντας προβλήματα στην Υπηρεσία.