Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Στις πιο κρίσιμες εκλογές και για την Ευρυτανία Βουλευτής με 4500 ψήφους

Το κόμμα που θα συγκεντρώσει αυτούς τους ψήφους θα εκλέξει τον επόμενο εκπρόσωπο του Νομού μας στο Κοινοβούλιο

Τα τελευταία 24ωρα της πιο αβέβαιης προεκλογικής περιόδου, διανύει η Ελλάδα.
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, με τη χώρα να βαδίζει σε θολό τοπίο, καθώς κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει με σχετική ακρίβεια το αποτέλεσμα.

Φωτορεπορτάζ από την κεντρική ομιλία των υποψηφίων Βουλευτών Ευρυτανίας με τη ΝΔ στο Καρπενήσι


Σήμερα το απόγευμα στις 7 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Ομιλία των Υποψήφιων Βουλευτών Ευρυτανίας με τη Νέα Δημοκρατία.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Απύθμενη η Υποκρισία της ΔΗΣΥ για ταθεματικά Νοσοκομείου - Γηροκομείου

Πρόκληση και τεράστια υποκρισία αποτελεί η ανακοίνωση της ΔΗΣΥ, του κόμματος της εφοπλίστριας Μπακογιάννη, πως «καταγγέλλει» την απαράδεκτη ληστεία των αποθεματικών το νοσοκομείου και του γηροκομείου και μάλιστα θα διαθέσουν τα έξοδα που θα δαπανούσαν για προεκλογική συγκέντρωση στο Καρπενήσι ως δωρεά στο δεύτερο.

Σημαντικές παρεμβάσεις από το Σύνδέσμο Κληρικών Ελλάδος

Συνήλθε στις 26η Απριλίου το Δ.Σ του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα εξής:
Να αποστείλει επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο στην οποία θα εκφράζει την πικρία των μελών του Δ.Σ. δια την απουσία εκπροσώπου των άμεσα ενδιαφερομένων, που είναι οι Εφημέριοι, στην ψήφιση του νέου Κανονισμού, περί Εφημερίων και διακόνων.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ Υποψ. Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ: «Στις εκλογές αυτές θα μας εμπιστευθούν οι Ευρυτάνες»

Έτοιμος να προσφέρει στην Ευρυτανία και από ένα άλλο μετερίζι, δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Τσιτσάνης, εξηγώντας στην Βάσω Φεγγούλη τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να διεκδικήσει για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμισι χρόνο την ψήφο των Ευρυτάνων, κατεβαίνοντας να αγωνιστεί στον πολιτικό στίβο, στην πιο κρίσιμη πολιτική συγκυρία.

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς σε Καρπενήσι και Χρύσω



Η 1η Μαΐου γιορτάστηκε χθες δεόντως και στην Ευρυτανία, με δύο συγκεντρώσεις σε Καρπενήσι και Χρύσω.
Η Πρωτομαγιά γιορτάζεται για 2 διαφορετικούς λόγους:
Από τη μία, έχουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, κι από την άλλη, την επίσημη γιορτή της Άνοιξης!
Η Εργατική Πρωτομαγιά θεωρείται ως η ημέρα του εργατικού κινήματος.
Φέτος, όμως, η πρωτομαγιά είχε και χρώμα προεκλογικής περιόδου.

Γιώργος Πολονύφης: υποψ. Βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» «Αποφάσισα να πολιτευθώ στην Ευρυτανία γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο μου»

Ο Γιώργος Πολονύφης είναι ένας νέος, δυναμικός άνθρωπος που ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, όμως δηλώνει τρελά γοητευμένος με την πατρώα γη και κυρίως με την γενέτειρά του το Κρίκελλο. Δεν είναι πολιτικός, όμως κατέβηκε στον στίβο της πολιτικής όχι για να κάνει ένα μικρό περίπατο, αλλά να αγωνιστεί κανονικά σε ένα σπουδαίο πολιτικό αγώνα, τον πιο σημαντικό στα τελευταία χρόνια στον τόπο μας. Απογοητευμένος από την γενικότερη πολιτική κατάσταση και αναζητώντας κάτι καλύτερο, που θα του έδινε κουράγιο για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας, «έπεσε» πάνω στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και αφού ψάχτηκε πολύ, μέσω αυτών αποφάσισε να δώσει αυτόν τον αγώνα, γιατί θέλει να προσφέρει  την πατρίδα του,

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ !

Αγαπητοί μου συμπατριώτες Ευρυτάνες και ειδικότερα ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ,
Στις 18/11/2009 σε τοπικές εφημερίδες της Ευρυτανίας έγραψα ένα κείμενο για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, παίρνοντας θέση ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Νεοδημοκράτης, αυθόρμητα και χωρίς κάποιο ατομικό συμφέρον ανέφερα ότι πρέπει να κρατήσουμε μία στοιχειώδη διπλωματική συμπεριφορά ως Ευρυτάνες, που να αφήνει ανοιχτή την πόρτα στον πιθανό τότε αυριανό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ 
ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Στον Βουλευτή Ευρυτανίας αναφέρεται άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Το Παρόν" της Κυριακής 22-4-12 και αφορά τη δράση και τις ενέργειες του Ηλία Καρανίκα, για την αν αναβάθμιση του χώρου της υγείας στο Νομό μας.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΛΑΡΜΑΝΗΣ

Η ήρεμη δύναμη 
της ΝΔ για την Ευρυτανία

Συνελήφθη 24χρονος 
ημεδαπός για ναρκωτικά

 Κατασχέθηκαν συνολικά   
– 350 –  γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. 

 Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας  ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μήνυμα νίκης 
και από τους
ετεροδημότες της Αθήνας 


Από τους ετεροδημότες της Αθήνας στάλθηκε το μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας και στο Νομό Ευρυτανίας. Την προηγούμενη Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στο Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία των υποψηφίων βουλευτών Ευρυτανίας με τη ΝΔ, παρουσία εκλεκτών φίλων και αρκετών υποστηρικτών, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας και στην Ευρυτανία.

Να αποσυρθεί σποτ της ΝΔ με τη φωτογραφία 

και στίχους του Ελύτη ζητά η σύντροφός του

Έντονη ήταν η αντίδραση και η δυσαρέσκεια που εξέφρασε η σύντροφος του μεγάλου Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, για το γεγονός ότι σε τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της Κυριακής, έχει περιληφθεί η φωτογραφία του νομπελίστα ποιητή καθώς και στίχοι από το έργο του «Ήλιος ο Πρώτος».


Μήνυμα του υποψηφίου βουλευτή 
Δημητρίου Μισύρη με τη Δημιουργία Ξανά

Φίλες και Φίλοι,
Είμαι ο Δημήτρης Μισύρης. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1973. Τελείωσα το 1ο Λύκειο Πεύκης και στη συνέχεια σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος με ειδίκευση στην Πληροφορική.
Ανοικτή επιστολή
Κώστα Κοντογεώργου υποψ. Βουλευτή Ευρυτανίας με την Ν.Δ


Αγαπητοί Συμπολίτες
Ευρυτάνισσες & Ευρυτάνες

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ 


Έχω ήδη μπει στην τελική ευθεία αυτού που λέμε προεκλογικού αγώνα για τις εκλογές της 6ης Μαίου και βρίσκομαι στο δρόμο για το χωριό με μια μικρή στάση πρώτα στη Λαμία για λίγα λόγια και συνεννόηση με τους άλλους συνυποψήφιους στη Φθιώτιδα.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Βροντερό "παρών" έδωσαν οι ετεροδημότες της Αθήναςστην ομιλία των υποψ. του ΠΑΣΟΚ

 Βροντερό "παρών" έδωσαν οι ετεροδημότες της Αθήνας στην συγκέντρωση που έγινε στο CROWNE PLAZA και είχε ως ομιλητές την Γραμματέα της Νομαρχιακής οργάνωσης κ. Βέτα Καρφή και τους υποψήφιους βουλευτές Ηλία Καρανίκα, Γιάννη Σταμάτη και Λάμπρο Τσιτσάνη.
ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Σχετικά με την αδυναμία αποπληρωμής δανείων


Είναι γνωστή η δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει πλατιά λαϊκά στρώματα, εξ’ αιτίας των ανάλγητων πολιτικών που ασκούνται  τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την τελευταία διετία των Μνημονίων.
ΜΟΥΣΙΚΗΣ… Ο ΛΟΓΟΣ
του Ηλιόπουλου Αναστάσιου, εκπαιδευτικού
 αποσπασμένου στα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ

Πάντα με γοήτευε αυτή η εποχή. Η αναστάσιμη περίοδος,  τα εξωκκλήσια με τα πανηγυράκια τους, η ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα μας δίνουν ανάσες ζωής και ελπίδας.

Συνέντευξη με την Στεφανία Φλέγγα
υποψήφια βουλευτή Ευρυτανίας
με την ΔΡΑΣΗ- Φιλελεύθερη Συμμαχία


“Περιμένω οι Ευρυτάνες να αποφασίσουν με σύνεση, υπευθυνότητα και ευθυκρισία ποιούς εκπροσώπους τους θα στείλουν στη Βουλή”

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε συνέντευξη που μας παραχώρησε η Στεφανία Φλέγγα, υποψήφια Βουλευτής με την ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου στην Ευρυτανία.
Τεράστια επιτυχία του Ευρυτάνα 
Αστυνομικού Υποδ/ντη 
Παύλου Γιαννιώτη 
που υπηρετεί στην Α.Δ. Ακαρνανίας 

Επέστρεψαν τα κλεμμένα Ιερά Λείψανα από την Ι.Μ. Ρέθα στο Αστυνομικό Τμήμα με κούριερ !!!
Ανοιχτή Επιστολή του Χρήστου Δημητρόπουλου
Υποψήφιου Βουλευτή Ευρυτανίας με τη ΔΗΣΥ 



Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες,

Είναι γνωστό σε όλους μας για το τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό και εξακολουθεί να συμβαίνει στον τόπο μας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
Μηνύματα νίκης από κάθε γωνιά της Ευρυτανίας

Ενωμένοι σαν μια γροθιά συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι Βουλευτές Ευρυτανίας με την Δημοκρατική Συμμαχία. Οι Χρήστος Δημητρόπουλος, Δημήτρης Καρατσίκης και Θανάσης Φέγγος ξεκίνησαν τις προεκλογικές περιοδείες από τις 21 Απριλίου και έχουν επισκεφτεί μέχρι τώρα τους ετεροδημότες Ευρυτάνες της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Αιτωλοακαρνανίας,
Ανοιχτή επιστολή  
Ντόρας Μπακογιάννη 
στους Ευρυτάνες

Ευρυτάνισσες
και Ευρυτάνες,

Άρθρο της Μαρίας Αλεξάκη υποψ. βουλευτή στο νομό Ευρ/νίας με την Κοινωνική Συμφωνία

 Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Είμαι μα νέα γυναίκα που ζει και εργάζεται στην Αθήνα αλλά κατάγομαι από τα Βραγγιανά Ευρυτανίας. Με αφορμή αυτές τις εκλογές επιστρέφω μετά από πολλά χρόνια στον τόπο καταγωγής μου για να προσφέρω το μέγιστο των δυνάμεων μου. Θέλω να σας πω ότι νιώθω χαρά και ενθουσιασμό που είμαι η επόμενη δημοσιογράφος που πολιτεύεται στην Ευρυτανία μετά τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη, ασχέτως αν ανήκουμε σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους.

ΣΑΡΩΣΕ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕ -ΟΤΑ Ο Νίκος Μαρούλης από τον Δήμο Αγράφων εξελέγη εκπρόσωπος της ΠΟΕ –ΟΤΑ στην ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 41ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Αντιπροσώπων στα Ταμεία (Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., Τ.Π.Δ.Υ.-Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Ε.Α.Δ.Υ.-Τ.Α.Δ.Κ.Υ.) και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεξήχθη από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2012 στη Θεσσαλονίκη.

ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ από το Δήμο Καρπενησίου

Ο Δήμος Καρπενησίου μετά τα Γεύματα Αγάπης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και το πρόγραμμα διανομής καυσόξυλων και  πετρελαίου συνεχίζει την κοινωνική πολιτική  αρωγής και στήριξης ευπαθών και αδύναμων ομάδων συστήνοντας μια νέα δομή με την ονομασία « Ρούχα και Παιχνίδια Αγάπης».

Ποιοί εκλογείς εξαιρούνται την 6η Μαΐου

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις γενικές βουλευτικές εκλογές είναι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 51 του Συντάγματος και της παρ. 2 του άρθρου 6 της εκλογικής νομοθεσίας (π.δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α΄),υποχρεωτική.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Προμήθεια Χειρουργικών Τραπεζών για το Νοσοκομείο Καρπενησίου


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ε.Σ.Π.Α., έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας τεσσάρων (4) Χειρουργικών Τραπεζών για τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς, Καρπενησίου,

Τριήμερη Εκδρομή από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας διοργανώνει για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκδρομή με προορισμό : Σπάρτη, Μυστρά, Γύθειο, Σπήλαια Δυρού, Αρεόπολη, Μονεμβασιά, Ναύπλιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ” Το τσούγκρισμα των αυγών από τους Ευρυτάνες της Ναυπάκτου

Για πρώτη φορά ο Σύλλογος Ευρυτάνων Ναυπακτίας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο τις Διακαινησίμου 21 Απριλίου το τσούγκρισμα των αυγών σε ταβέρνα της πόλης παρουσία των μελών και φίλων του Συλλόγου.

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή στη Θήβα Βοιωτίας


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, έντεκα μαχαίρια και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.
Συνελήφθη σήμερα (02-05-2012) το μεσημέρι, στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Θηβών, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

Σεμινάρια για Γονείς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την ΑΛΚΥΟΝΗ

Η οικογένεια παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, την προαγωγή της ψυχικής τους υγείας και την πρόληψη των εξαρτήσεων και άλλων προβληματικών συμπεριφορών.
Στα πλαίσια αυτά, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων (1ου, 2ου, 3ου & 4ου) Καρπενησίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ» σας προσκαλούν σε ένα κύκλο 4 σεμιναρίων με την εξής θεματολογία:

Οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. Κερασοχωρίου Έδειξαν περιβαλλοντική ευαισθησία με δενδροφύτευση στο σχολείο τους

Μία ακόμη δράση υλοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. Κερασοχωρίου και αφορούσε το περιβάλλον. Την Τετάρτη 25 Απριλίου αφού καθάρισαν την αυλή του σχολείου τους από τα σκουπίδια κι άλλα αντικείμενα, φύτεψαν εξήντα δενδρύλλια  περιμετρικά του προαυλίου χώρου.

Ξεκινάει το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 η κλήρωση για τις 13 ομάδες

Αύριο Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 και ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη διεξαγωγή των αγώνων, στο πλαίσιο του 2ου Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων παρακαλούνται να παραβρίσκονται στην αίθουσα προκειμένου, μετά την κλήρωση, να συζητηθούν και να συμφωνηθούν οι όροι διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Άγραφα-Αίολος 2-3 Το πίστεψε και το πήρε…

Πρωταθλητής Ευρυτανίας για 3η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Αίολος, αφού πέτυχε την ανατροπή και επικράτησε στο 2ο τελικό των Αγράφων με σκορ 3-2, με γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Νούλας.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΑΙΟΛΟΣ 
                          ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ 2ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-2
                                               ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΓΟΤΕΡΑ