Πέμπτη 3 Μαΐου 2012


Συνέντευξη με την Στεφανία Φλέγγα
υποψήφια βουλευτή Ευρυτανίας
με την ΔΡΑΣΗ- Φιλελεύθερη Συμμαχία


“Περιμένω οι Ευρυτάνες να αποφασίσουν με σύνεση, υπευθυνότητα και ευθυκρισία ποιούς εκπροσώπους τους θα στείλουν στη Βουλή”

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε συνέντευξη που μας παραχώρησε η Στεφανία Φλέγγα, υποψήφια Βουλευτής με την ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου στην Ευρυτανία.

Η κ. Φλέγγα καταγόμενη από το Μικρό Χωριό δίνει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματά μας, υποσχόμενη ότι θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις “να διαφυλλαχθεί η πολύτιμη ομορφιά της Ευρυτανίας και ο φυσικός της πλούτος ώστε να γίνει περιζήτητος προορισμός, καθ’ όλες τις εποχές του χρόνου και να ευημερεί”. 



Τι είναι εκείνο που θα με κάνει να ψηφίσω τη Δράση;
Εχω τρία μικρά παιδιά και εργάζομαι εδώ και 17 χρόνια στον χώρο του τουρισμού. Θεωρώ υποχρέωσή μου να συμβάλω ώστε ο τόπος μου να  ξαναβρεί το κύρος του μέσα στην Ευρώπη και  τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε μια χώρα για την οποία να είναι υπερήφανα και όχι να ντρέπονται. Θέλω να βοηθήσω ώστε ο τόπος μου να γίνει  περιζήτητος προορισμός για τους  ξένους,  αντί να τους παρακαλάμε  να μας σώσουν. 

Σε μια εποχή που η πολιτική δοκιμάζεται ποιες είναι οι αξίες αυτού του κόμματος στις οποίες μπορεί να στηριχτεί ένας Έλληνας και μάλιστα νέος; 
Η πρωταρχική αξία της ΔΡΑΣΗΣ είναι ο πολίτης  που θέλει να προκόψει με εμπιστοσύνη στις ιδέες, στις δυνάμεις και στις ικανότητές του. Στόχος της  ΔΡΑΣΗΣ είναι να τον σεβαστεί και να του δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις  ώστε να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές του.

Ποιο είναι το όραμα του Στέφανου Μάνου για την Ελλάδα του 2012;
 Το όραμα του Στέφανου Μάνου είναι η Ελλάδα να αναπτυχθεί και να διακριθεί αξιοποιώντας τους τρεις βασικούς πυλώνες που την καθιστούν μοναδική: Παιδεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός. Το όραμα αυτό θα είχε πραγματοποιηθεί πολύ πριν το 2012, αν είχαμε δώσει προσοχή σε όσα με νηφαλιότητα και επιμονή έλεγε τα τελευταία 20 χρόνια.

Μιλήστε μας για τις Βασικές Θέσεις του Κόμματός σας για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση και ειδικότερα για την Βασική Εθνική Σύνταξη (ΒΕΣ) των 700 ευρώ το μήνα για όλους στα 67, που θα προέλθει από τον κρατικό προϋπολογισμό και μάλιστα χωρίς ένσημα και ασφαλιστικές εισφορές.
Πράγματι, η ΔΡΑΣΗ προτείνει Βασική Εθνική Σύνταξη 700 ευρώ το μήνα για όλους  μόλις γίνουν 67 ετών. Η συνταξη αυτή θα δίδεται κατευθείαν από τον κρατικό προυπολογισμό, χωρίς ένσημα και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό θα κοστίσει στο κράτος περίπου 15 δις το χρόνο, δηλαδή 3 δις λιγότερο από όσα πληρώνει σήμερα για να καλύψει συντάξεις στον δημόσιο τομέα και ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων ανεβαίνουν άμεσα στα 700 ευρώ, ενώ δεν θιγονται όσοι με τις εισφορές τους εχουν ήδη κατοχυρώσει σύνταξη μεγαλύτερη των 700€. Όσοι επιθυμούν μεγαλύτερη σύνταξη θα μπορούν να κανουν συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση με τα χρήματα που θα εξοικονομούν από τις εισφορές. Όπως καταλαβαίνετε αυτό θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη αφού θα χαμηλώσει  το κόστος εργασίας με την καταργηση των εισφορών. 

Αν εκλεγείτε ποιες οι Δεσμεύσεις σας απέναντι στον ελληνικό λαό;
Δεσμεύομαι να μην αλλάξω τον εαυτό μου προς το χειρότερο! Να παραμείνω καλή μητέρα, ειλικρινής, υπεύθυνη, εργατική, με σεβασμό στον συνάνθρωπό μου, με πίστη στον θεσμό της οικογένειας, με οράματα για το μέλλον της πατρίδας μου, με αισιοδοξία, εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου και πολύ κέφι για ΔΡΑΣΗ! 

Τι περιμένετε από τους Ευρυτάνες πολίτες σε αυτές τις εκλογές και τι υπόσχεστε εσείς στους Ευρυτάνες;
Περιμένω οι Ευρυτάνες να αποφασίσουν με σύνεση, υπευθυνότητα και ευθυκρισία ποιούς εκπροσώπους τους θα στείλουν στη Βουλή. Να μην επιλέξουν, υποκινούμενοι από θυμό και απελπισία,  λύσεις που θα μας οδηγήσουν έξω από την Ευρώπη, στη μιζέρια και την απομόνωση. 
Υπόσχομαι να προσπαθήσω να διαφυλλαχθεί η πολύτιμη ομορφιά της Ευρυτανίας και ο φυσικός της πλούτος ώστε να γίνει περιζήτητος προορισμός, καθ’ όλες τις εποχές του χρόνου και να ευημερεί. Υπόσχομαι να στηρίξω κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, ανάδειξης και εξαγωγής των μοναδικών προϊόντων της  και κάθε καινοτόμο και εξωστρεφή προσπάθεια των νέων Ευρυτάνων.