Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στο πανηγύρι του χωριού

Το καλοκαίρι, δηλ. Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, γίνονται τα περισσότερα πανηγύρια στα χωριά μας. Σήμερα και στο ρεπορτάζ που ακολουθεί θα σας παρουσιάσουμε  κάποια από αυτά που έγιναν και μερικά από αυτά που αναμένεται να γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα του καλοκαιριού. ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν φέτος στο Νεοχώρι οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Κατεδάφιση κτιρίων και περισυλλογή αντικειμένων από κοινόχρηστους χώρους



Όσοι δημότες έχουν κτίσματα σε κοινόχρηστους  χώρους, παρακαλούνται, όπως απομακρύνουν από αυτά το περιεχόμενο που βρίσκεται εντός τους, δεδομένου ότι ο Δήμος Καρπενησίου θα προβεί στην κατεδάφισή τους. 

Η 1η ΔΡΟΣΕΡΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

* Για τον όλο ντόρο που έγινε μετά την επιστολή - καταγγελία της κ. Φουρλίγκα, η αντιπολίτευση του Δήμου Αγράφων στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, το μόνο που έκανε ήταν να θέσει ως κατεπείγον

Παράταση έως 31 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις ανακοινώνει το ΥΠΟΙΚ

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τη υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ


Πέρασαν 33 ολόκληρα χρόνια απ’ την ίδρυση του πιο ιστορικού, άρτια οργανωμένου, και πλέον πολυμελούς Συλλόγου της Πόλης μας: Του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Ενός Συλλόγου με μεγάλη προσφορά, τη μεγαλύτερη θα λέγαμε, στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Καρπενησίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο Σύλλογος λοιπόν ξεκίνησε τη δράση του το 1979 με Θέατρο.

Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία Προυσσιώτισα» Εκατό χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στη γενέτειρα

 Εκατό χρόνια ζωής και δημιουργίας συμπλήρωσε τον περασμένο Μάιο η αδελφότητα των Ευρυτάνων Αμερικής, «Παναγία Προυσσιώτισα», που εδρεύει στη Νέα Υόρκη Αμερικής.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1910 μερικοί Ευρυτάνες και κυρίως αυτοί που προέρχονταν από τα περίχωρα της ιστορικής Μονής Προυσού αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ιδρύσουν τη δική τους Αδελφότητα. Επιζητώντας έτσι προστασία και καθοδήγηση στην ξενιτιά από την Κυρά της Ρούμελης. 

Ριζικές αλλαγές στους φόρους


Ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νέα φορολογική κλίμακα, αύξηση αφορολόγητου, ενιαίο φόρο στα ακίνητα αλλά και ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το 2013. Εξισώνεται ο φόρος στο πετρέλαιο. Προβλέπεται χορήγηση επιδόματος θέρμανσης

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ Ο Δήμος Αγράφων στο Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δίκτυο Δήμων - Πόλεων με Λίμνη» - «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Λιδωρίκι, σχετική ημερίδα, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδος, στην οποία παρεβρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ίδρυση «Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες».

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Καρπενησίου με Πάνο Παναγιωτόπουλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο στην Αθήνα

Με τον συμπατριώτη μας Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, συναντήθηκε στις 3 Ιουλίου 2012, ο Δήμαρχος Καρπενησίου.
Ο ευρυτανικής καταγωγής Υπουργός, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Καρπενησίου αλλά και ευρύτερα του νομού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΣΙΩΤΩΝ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥ 27-28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΑΟΚΕ ΠΑΡΤΥ - 1η ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΡΟΥ

Η Κοινότητα Καλεσμένου και ο Σύλλογος των Απανταχού Παπαρουσιωτών διοργανώνουν: - ΚΑΡΑΟΚΕ ΠΑΡΤΥ στις 27 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή στις 8 το βράδυ, στην πλατεία του Αι Γιάννη στο Καλεσμένο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Συνεδρίασε χθες Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, στο Καρπενήσι και στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με δυο Ευρυτανικού ενδιαφέροντος  θέματα και άλλα 29 στην ημερήσια διάταξη. Πρόκειται για την Έγκριση δαπανών, της Π.Ε. Ευρυτανίας και για την Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών στον οδικό άξονα Τσούκα-Τριπόταμος», Π.Ε. Ευρυτανίας, προϋπολογισμού 50.000,00 €.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ 3 ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνήλθε χθες 10/7/2012 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Λαμία και εκτός των άλλων θεμάτων που συζήτησε, αποφάσισε και για τα παρακάτω θέματα που αφορούσαν την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
• Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Αιολικό πάρκο ισχύος 21 MW στη θέση Γάβραινα (πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Βράχας) Δήμου Καρπενησίου».

Θρηνεί η αθλητική οικογένεια του τόπου μας Ταξίδεψε στην αιωνιότητα ο καλός “πορτιέρο” Γιάννης Κωστούλας

Στην αιωνιότητα ταξίδεψε ο Γιάννης Κωστούλας, ένα σπάνιο σε χαρακτήρα και ήθος λεβεντόπαιδο, χτυπημένο το τελευταίο διάστημα από την επάρατο νόσο.
Ο 41χρονος Γιάννης πέραν των άλλων δραστηριοτήτων του ασχολούνταν ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο το οποίο και υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Δημοπρατείται από τον Δήμο Καρπενησίου το έργο: «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΔΟΠΟΙΪΕΣ Τ.Κ. ΤΗΣ Δ.Ε. ΦΟΥΡΝΑΣ »

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

1. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί σύμφωνα με το Ν. 1418/84, τα εκτελεστικά του διατάγματα, το Ν.3263/2004 και το Ν.3669/08, όπως αυτά ισχύουν κατά την ημερομηνία αποστολής της Περίληψης Διακήρυξης για δημοσίευση στον Ελληνικό τύπο, με το σύστημα προσφοράς με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.3669/08 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας κατασκευής δημοσιών έργων» για την ανάδειξη μειοδότη εκτέλεσης εργασιών κατασκευής του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΔΟΠΟΙΪΕΣ Τ.Κ. ΤΗΣ Δ.Ε. ΦΟΥΡΝΑΣ », με προϋπολογισμό 92.000,00€ με ΦΠΑ 

«Βραβείο Νικολάου Τσαμπούλα» σε Ευρυτάνα φοιτητή -τρια ιατρικής

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

Οι εντυπώσεις

Προκειμένου να έχουμε τον εαυτό μας σε καλή κατάσταση, είναι σίγουρα απαραίτητο να φροντίζουμε το φυσικό μας σώμα. Να κοιμόμαστε, να τρεφόμαστε σωστά. Η τροφή να είναι επαρκής, αλλά και φυσική. Είναι πολύ σημαντική η ποιότητα της τροφής μας, το να αποφεύγουμε τροφές επιβαρυμένες χημικά.

Περιμένοντας την Τρόικα - Του Βασίλη Κολημένου

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα επιτελεία των Υπουργείων τις τελευταίες ημέρες για να ετοιμαστούν στις εξετάσεις τους απέναντι στην Τρόικα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΝ Πρώτη στην Ευρυτανία με 1081 μόρια η Ευφημία Φεγγούλη

Η Ευφημία Φεγγούλη του Παναγιώτη κ της Αγγελικής Τσαβαλιά από τη Γέφυρα Επισκοπής, μαθήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Δυτ. Φραγκίστας διακρίθηκε σε ολόκληρη την Ευρυτανία στις φετινές ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ με 1081 μόρια, εξασφαλίζοντας από τη μια, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα των προηγουμένων ετών, αξιόλογη επιτυχία στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το κατάλληλο μηχανογραφικό δελτίο που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες με τη στήριξη του σχολείου της, και συνεχίζοντας από την άλλη, την πολυετή παράδοση του Επαγγελματικού Λυκείου Δυτ. Φραγκίστας σε ανάλογες επιτυχίες και διακρίσεις.

ΜΟΥΣΙΚΗΣ… Ο ΛΟΓΟΣ του Ηλιόπουλου Αναστάσιου, εκπαιδευτικού αποσπασμένου στα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας

Επιστρέφουμε μετά από μια μικρή απουσία και μετά από εκδηλώσεις αξιοσημείωτες. Οι seven + εντυπωσίασαν για ακόμη… δυο φορές (!), μία στο συνεδριακό, την Τρίτη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και μία το Σάββατο με δικό τους αποκλειστικά πρόγραμμα στο καφενείο «Τα παιδιά του ανέμου». Το παρελθόν τριήμερο έλαβε χώρα για 16η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ και ο Διεθνής Διαγωνισμός του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Χορωδίας «Antonio Vivaldi» με εμπνευστή και κύριο οργανωτή τον κ. Γιώργο Ξενάκη.

Ο «Τεχνοκράτης» και οι υποτελείς - Του Ανδρέα Μπόμπα


«Που πάτε κ. Πρόεδρε; Η Ιταλία δεν θα φύγει αν δεν βρεθεί τρόπος να στηριχτούν οι Τράπεζές της.
Ο «Τεχνοκράτης» διορισμένος Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Μόντι προς τον Πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Ρομπάι όταν ξεκίνησε για δηλώσεις στους δημοσιογράφους, θεωρώντας ότι η σύνοδος κορυφής τελείωσε.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Μήλον της έριδος οι πιτσιρικάδες, νέες Διοικήσεις σε ομάδες, προπονητές πάνε και έρχονται

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ευρυτανικά Σωματεία, τόσο με τις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών και Προπονητών, όσο και με την ανάδειξη νέων Δ.Σ. σε κάποια απ΄ αυτά.
Παρότι βρισκόμαστε στην έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται στην αναζήτηση ελεύθερων ποδοσφαιριστών και δη νεαρών προκειμένου να ενισχύσουν όσο το δυνατό νωρίτερα το ρόστερ τους καθότι φέτος το τοπικό μας πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Προχωράει η Γέφυρα Μέγδοβα του Παραμεγδόβιου Εγκαταστάθηκε γεωτρύπανο για τις απαραίτητες γεωτρήσεις

Γεωτρύπανο  εγκαταστάθηκε  το  Σάββατο  31  Ιουνίου  2012, στη  θέση  «Ζάχενας» (μεταξύ  Νεράϊδας  Καρδίτσας  και  Μαυρομμάτας  Ευρυτανίας), όπου  θα  γίνει  η  περιβόητη Γέφυρα  Μέγδοβα  της  Επαρχιακής  Οδού  Καρδίτσας – Αγρινίου  γνωστής  ως  παραμεγδόβιου. Βέβαια  οι  εργασίες  δεν  είναι  για  να  στηθεί  η  γέφυρα  αλλά  για  να  ολοκληρωθούν  οι  μελέτες  της. Αλλά  το  γεγονός  από  μόνο  του  δίνει  αισιοδοξία  στον  παραμεγδόβιο  κόσμο  πως  πλησιάζει  η  ώρα  που  το  όνειρο  θα  γίνει  πράξη.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Χωρίς Επστάιν στο Καρπενήσι ο Ατρόμητος


Στο Καρπενήσι βρίσκεται από σήμερα Κυριακή (08/07) η αποστολή του Ατρομήτου, ο οποίος ξεκίνησε ουσιαστικά την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, με όνειρα και φιλοδοξίες για μία καλή πορεία τόσο στην Ευρώπη, όσο και εντός συνόρων.
Η πρωτεύουσα μάλιστα του νομού Ευρυτανίας πάει… πολύ στους Περιστεριώτες οι οποίοι ξεκινούν από εκεί, για έκτη διαδοχική χρονιά, το «μοντάρισμά» τους, ευελπιστώντας σε επιτυχίες  ανάλογες των τελευταίων ετών.

«Σαχάρα» η Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα - Μεγάλες θερμοκρασίες και στην Ευρυτανία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα εξακολουθήσουν και τις επόμενες τουλάχιστον 6 με 7 ημέρες με μικρές αυξομειώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη θα φθάσει:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ κ.ΣΕΡΕΤΑΚΗ


Τα υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Σερετάκη, υποψηφίου του Κ.Κ.Ε. στο νομό μας, για τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΠΕ. δεν είναι παρά η αναπαραγωγή της συκοφαντικής αρθρογραφίας του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ  ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και στον υποψήφιο του νομού μας, πρώην εργαζόμενο στα ΕΛ.ΠΕ. και συνδικαλιστή.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΠΕΡΙΦ)ΚΟ ΠΑΡ)ΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ 150 θέσεις εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου

60  Άτομα στον Δήμο Καρπενησίου 
και 40 στον Δήμο Αγράφων

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ ανακοίνωση πρόσληψης ανέργων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για 150 θέσεις εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Διήμερο Μουσικοχορευτικό σεργιάνι σε όλο τον κόσμο Με επιτυχία το Φεστιβάλ Χορωδιών από το Δήμο Καρπενησίου και το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου - Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”, από τις 29 Ιουνίου μέχρι και την 1η Ιουλίου στην πόλη του Καρπενησίου, σε συνδιοργάνωση του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi και του Δήμου Καρπενησίου.