Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Περιμένοντας την Τρόικα - Του Βασίλη Κολημένου

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα επιτελεία των Υπουργείων τις τελευταίες ημέρες για να ετοιμαστούν στις εξετάσεις τους απέναντι στην Τρόικα.
Όπως οι μαθητές μας τις προηγούμενες ημέρες ξενυχτούσαν για να γράψουν καλά στις εξετάσεις, έτσι και οι υπουργοί και τα επιτελεία τους, φοβούμενοι να μην μείνουν μετεξεταστέοι και άρα όχι αρεστοί στους Τροϊκανούς, διαγωνίζονται ποιος θα είναι ο πιο φρόνιμος, ο πιο επιμελής και ποιος ο πιο υποταγής απέναντι στους Τροϊκανούς. Βεβαίως την πρωτιά της υποταγής την κερδίζει ο πρωθυπουργός που αμέσως το βράδυ των εκλογών έστειλε μήνυμα πίστης και εφαρμογής των συμφωνηθέντων. Στη συνέχεια στη σύνοδο κορυφής, εφόσον δείξαμε παντού την ανικανότητά μας γιατί δεν γνωρίζαμε ποιος αντικαθιστά τον πρωθυπουργό λόγω ανωτέρας βίας (ασθένεια), ο πρωθυπουργός φρόντισε εκ των προτέρων να στείλει επιστολή υποταγής η οποία να είναι απλώς ένα διακοσμητικό στοιχείο και όχι ουσιώδης.
Την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες του νότου έδιναν σκληρές μάχες και κέρδιζαν κάποια οφέλη για το λαό τους, οι Έλληνες διπλωμάτες έμειναν αγάλματα και περιμένουν να τελειώσει η συνδιάσκεψη και να γυρίσουν πίσω στη χώρα μας. Δεν είπαν το απλό: ότι θα ισχύσει για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, να ισχύει και για εμάς. Θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Λέμε ότι «συν Αθηνά και χείρα κίνει» για να λυθεί το πρόβλημά μας. Εμείς όμως δεν κουνάμε καν το μικρό δαχτυλάκι και περιμένουμε να σωθούμε από τις ενέργειες των άλλων. Όμως οι άλλοι έχουν άλλες προτεραιότητες και άλλες προθέσεις. Θέλουν την υποταγή μας. Την εξαθλίωσή μας. Να έρθουν και να πάρουν «γη και ύδωρ», ότι παίρνει δηλαδή κάθε νικητής πολέμου από την ηττημένη χώρα. Θέλουν να μας εξαθλιώσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε μετά να τους παρακαλούμε για δουλειά έναντι ελάχιστων χρημάτων. Ίσα ίσα να ζούμε. Όμως τώρα ζούμε σε μαύρες περιόδους της ιστορίας μας. Κάποιοι άνθρωποι όμως αντιστέκονται και διαλαλούν ότι πρώτη έννοια και ανησυχία κάθε ανθρώπου είναι ότι πρέπει να αγαπάει πρωτίστως την πατρίδα του και όχι το ευρύτερο σύνολο και ενώσεις κρατών. Να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της και την αυτόνομη πορεία της μέσα ή έξω από οποιοδήποτε σχηματισμό. Να καλλιεργεί ελεύθερο πνεύμα και όχι συναισθήματα κατωτερότητας και υποταγής.
Να δημιουργούμε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι ραγιάδες που μελαγχολούν με την σημερινή κατάσταση. Βρεθήκαμε εντός ευρωζώνης γιατί τα ξένα συμφέροντα με πλήρη συνεργασία κάποιων ηγετών κατώτερων των περιστάσεων, φρόντισαν να απαξιώσουν την ελληνική περιουσία, να την βγάλουν άχρηστη και ύστερα να την ξεπουλούν όσο όσο.
Όλα αυτά έγιναν για το καλό μιας χούφτας ανθρώπων με συγκεκριμένα συμφέροντα, για το καλό των τραπεζιτών, αδίστακτων εγκληματιών και όχι για το καλό του Ελληνικού λαού.
Τα πρώτα δείγματα γραφής της παρούσης κυβέρνησης είναι απογοητευτικά. Χωρίς κανένα σχέδιο βαδίζει στον ωκεανό. Η σωτηρία του κράτους δεν γίνεται με επιστολές υποταγής. Θέλει αγώνα και αντίσταση. Κάθε στιγμή και σε κάθε θεσμικό όργανο της Ευρώπης εμείς πρέπει να πιέζουμε προς όφελος του λαού μας και όχι να λέμε συνέχεια ναι στις πιέσεις των τραπεζιτών.