Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο «Τεχνοκράτης» και οι υποτελείς - Του Ανδρέα Μπόμπα


«Που πάτε κ. Πρόεδρε; Η Ιταλία δεν θα φύγει αν δεν βρεθεί τρόπος να στηριχτούν οι Τράπεζές της.
Ο «Τεχνοκράτης» διορισμένος Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Μόντι προς τον Πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Ρομπάι όταν ξεκίνησε για δηλώσεις στους δημοσιογράφους, θεωρώντας ότι η σύνοδος κορυφής τελείωσε.

Και ο κ. Ρομπάι επέστρεψε και τρόπος βρέθηκε χρηματοδότησης απευθείας των Ιταλικών Τραπεζών χωρίς κρατικής διαμεσολάβησης. Με άλλα λόγια να δανείζονται απευθείας οι Τράπεζες από το ταμείο στήριξης χωρίς να χρεώνονται οι λαοί.
Και εμείς ήδη έχουμε χρεωθεί σαν λαός το ποσό των 50 Δις € για την σωτηρία των Ελληνικών Τραπεζών και έτσι το χρέος της χώρας έχει εκτοξευτεί στα 165% του προϋπολογισμού και στα 330 Δις €.
Και ποια ήταν η στάση μας στη σύνοδο; Ο Πρόεδρος μετέφερε την επιστολή νομιμοφροσύνης και προσωπικής δέσμευσης του κ. Σαμαρά που λέει «με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης. Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές επιλογές του προγράμματος». Επίσης ανέφερε «θα επιταχύνω την εφαρμογή του προγράμματος με έμφαση στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων». Ωραία απαγκίστρωση κ. Κουβέλη!
Ο Πρόεδρος ισχυρίστηκε πως στη χώρα υπάρχει ισχυρή Κυβέρνηση και πως πρέπει να γίνει κάτι στον τομέα της ανάπτυξης. Αλήθεια πως μπορεί ο υπερήφανος και αντιστασιακός Ηπειρώτης να κομίζει επιστολές υποτέλειας ;
Εν τω μεταξύ στο euronews net, το σχετικό με την Ελλάδα βίντεο, για άλλη μια φορά γυρίζει την συζήτηση στην πριν δύο χρόνια περίοδο. Διαφθορά, φόροι που δεν πληρώνονται, μαύρη αγορά που αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ, αλλά και έμφαση στους χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια.
΄Ετσι λοιπόν με αυτές τις λογικές και με τον κόσμο να βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση, έχοντας παραλάβει μαζί με τα χαράτσια και τα εκκαθαριστικά και σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ζούμε περιμένοντας την τρόικα για έλεγχο και μετά την έκθεσή της να αποδεσμευτεί το 1 Δις € για να μπορεί ο κόσμος να πάρει τα φάρμακά του.
Και ο κ. Βενιζέλος θα κάνει «συγκεκριμένες προτάσεις» στην επιτροπή επαναδιαπραγμάτευσης που .....θα συγκροτηθεί οσονούπω.
Και φυσικά για όλα.... φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που με την αφιλόπατρη άρνησή του να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις (που οι άλλοι δεν πήγαν) και να κομίζει και αυτός, μαζί με τους υπόλοιπους, το γράμμα του κ. Σαμαρά.
Ο λαός μας, κάτω από φόβο, συκοφαντίες και πλαστά διλήμματα, αποφάσισε να εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση της χώρας σ΄ αυτούς που τον οδήγησαν να ζει με δανεικά και να εξαρτάται από τις βουλές των δανειστών (βλέπε τρόικα)
΄Ομως και αντιλαμβάνεται και κρίνει την αλήθεια των προεκλογικών υποσχέσεων και πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα σταθεί αμείλικτος στην κρίση του.
Υ.Γ.
Μήπως η Προεδρεία της Δημοκρατίας θα πρέπει, από ευαισθησία, να βγάλει μια ανακοίνωση συμπαράστασης στις οικογένειες των πολιτών που αυτοκτονούν καθημερινά φτάνοντας στα όρια της οικονομικής απόγνωσης;