Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ξεκινάει στις 15/4 το 3ο Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου Κάλεσμα Δήμου Καρπενησίου για χορηγούς και εθελοντές

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμος Καρπενησίου με τους εκπροσώπους των ομάδων που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο 3ο Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, προκειμένου να καταρτιστούν οι όροι της διοργάνωσης, ανακοινώνεται ότι:
Όλες οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, στο Δημαρχείο Καρπενησίου και στο τηλέφωνο 22373 50056.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄ 547

*Ιδιαίτερο προβληματισμό μου δημιούργησε η ειδησούλα που έλαβα από την ιστορική Φουρνά, για τα δρώμενα του εκεί Συλλόγου Γυναικών.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«Θεοδώρου Κολοκοτρώνη Εγκώμιον» (Λόγος του διδασκάλου Ιωάννου Κωτσάκη, που εκφωνήθηκε στην Αλωνίσταινα Αρκαδίας, στις 25 Μαρτίου 1843) -Του Ηλία Α. Μπουμπουρή eliasb56@otenet.gr


 Ο θάνατος του Κολοκοτρώνη στις 4 Φεβρουαρίου του 1843 (0 Γέρος του Μωρηά είχε γεννηθεί στις 3 Απριλίου 1770, στο Ραμαβούνι Μεσσηνίας όπου βρίσκονταν η υπό διωγμό οικογένεια του πατέρα του, Κωνσταντή Κολοκοτρώνη), προκάλεσε  μεγάλη συγκίνηση, κατάπληξη του κόσμου, μοιρολόγια, πάνδημη συμμετοχή αλλά και επισημότητα στην πρωτεύουσα, την επομένη  5 Φεβρουαρίου που έγινε η κηδεία του, από το Ναό της Αγίας Ειρήνης,  στο κέντρο της Αθήνας.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 η απονομή υποτροφιών και βραβείων από υο ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ


Γλέντησαν με την ψυχή τους οι γυναίκες της Βελάωρας


Με την ψυχή τους γλέντησαν οι γυναίκες της Βελαώρας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 16 Μαρτίου 2013, τιμώντας έτσι την Hμέρα της Γυναίκας με ζωντάνια και αισιοδοξία.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρπενησίου στα πλαίσια της  ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 27-03-2013 και ώρα 06:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου  με δυο θεματικές ενότητες.
•Κτηνιατρικά.
1.Ενημέρωση για την Λύσσα από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  κ. Αντώνη Σαραφιανό .

Μετά από πρόταση του Δήμου Καρπενησίου στα ΤΟΠΣΑ 192.000 ευρώ για όλη την Ευρυτανία


Με πρωτοβουλία του Δήμου Καρπενησίου, Δήμος Καρπενησίου και Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, το Επιμελητήριο  Ευρυτανίας, την ΕΚ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ., το ΚΕΚ SYNERGY A.E.  και την Καινοτομικά Αναπτυξιακά Συστήματα Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης -  I.D.S. ΕΠΕ (Αναπτυξιακή Σύμπραξη με επωνυμία «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»,

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος ότι στο Δήμο Αγράφων δεν προγραμματίζετε τίποτα για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα  και την τελευταία στιγμή  μάθαμε τυχαία ότι διοργανώνονται γιορτές για τα κούλουμα στην Παλαιοκατούνα.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην Ώρα της Γης με δέσμευση να πρασινίσει, μαζί µε τους μαθητές των σχολείων, ελεύθερους δημοτικούς χώρους, αν οι δημότες πρασινίσουν τα μπαλκόνια τους

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην «Ώρα της Γης». Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, 8:30 μ.μ. κατεβάζουμε για μία ώρα τους διακόπτες στα δημοτικά κτίρια αλλά και στο λόφο του Αγίου Δημητρίου.  Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της WWF Ελλάς, ο Δήμος Καρπενησίου για ακόμη μία χρονιά, γίνεται μέτοχος στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄

*Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοσή μας, η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ είναι η ημέρα καθαρισμού από πάθη και αμαρτίες, ενόψει του μεγάλου πνευματικού αγώνα που θα πορευτεί ο κάθε Χριστιανός κατά την διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής.

Βελούχι-Μυρίκη 2-0 - Στο τέλος το κύπελλο το παίρνει η ΑΠΟΚΑΡΑ


Κυπελλούχος Ευρυτανίας στέφθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο ΑΠΟΚ, επικρατώντας στον τελικό της Μυρίκης με σκορ 2-0. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη έχοντας τον παράγοντα τύχη με το μέρος της αλλά και την αριθμητική υπεροχή για 45 περίπου λεπτά, κατάφερε να επιβληθεί της μαχητικής Μυρίκης, κατακτώντας έτσι το 18ο τρόπαιο στην ιστορία του.

Απόδραση από την πραγματικότητα - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Σαν χώρα και σαν λαός ζούμε σε έναν ακήρυκτο πόλεμο των τηλεοπτικών ειδήσεων, δηλαδή μιας εικονικής πραγματικότητας που δεν έχει προηγούμενο. Αν πιστέψουμε τα δελτία ειδήσεων, τότε εμείς οι Έλληνες βρισκόμαστε συνεχώς στο έλεος των ληστών, των τσαντάκηδων των ανθελλήνων, των εμπόρων ναρκωτικών, των σάπιων πολιτικών κ.α.

Η μεγάλη έκθεση του Ευρυτάνα Γιάννη Καστρίτση στο Βυζαντινό Μουσείο - Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Ασφαλώς και κάποιος περαστικός δεν μπορεί να φανταστεί ότι πίσω από τον τίτλο «Βίων ερμηνεία» που βλέπει γραμμένο σε ένα πανό έξω από το Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα και προβάλλει μια έκθεση, κρύβεται ένας λησμονημένος κόσμος της ελληνικής υπαίθρου ο οποίος αν δεν έχει εξαφανιστεί, κοντεύει όμως να σβήσει και στοιχεία του παρουσιάζει και κατά συνέπεια όσο μπορεί διασώζει, ο Γιάννης Καστρίστης στην ομώνυμη έκθεση.

Αποκριά και Κούλουμα στην Ευρυτανία

 Με χαμηλές θερμοκρασίες και άστατο καιρό γιόρτασαν φέτος την Καθαρά Δευτέρα και τα παραδοσιακά Κούλουμα, οι Ευρυτάνες, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί το διήμερο της Αποκριάς. Το Σάββατο 16 Μαρτίου, ξεκίνησαν οι αποκριάτικοι ρυθμοί στο Καρπενήσι με Σκι στο Βελούχι, τσάι του βουνού στα μικρά καφέ της πόλης και των γύρω χωριών και καλό φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Ανακυκλώνοντας και Δημιουργώντας Σειρά εργαστηριακών μαθημάτων από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου θα υλοποιήσει σειρά εργαστηριακών μαθημάτων με τίτλο «Ανακυκλώνοντας και Δημιουργώντας» με αντικείμενο την οικιακή κατασκευή και μετατροπή ενδυμάτων. Έναρξη το Σάββατο 23 Μαρτίου ώρα 11:00 το πρωί στο ΚΠΕ.
Επειδή ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν θέση τηλεφωνικά στο τηλ. 22370 80843, διότι θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄ 546


*Έκανα ο καημένος προχθές την βόλτα μου στην πλατεία και άκουσα περαστικό που πήρε μονότερμα τους εργάτες του Δήμου και τους έλεγε να μην στήσουν την εξέδρα στην Πλατεία για τις εκδηλώσεις των Αποκριών. Να την αφήσουν να «ανασάνει», τους είπε χαρακτηριστικά.

Έργα ύψους 911.600,00 € στο Δήμο Καρπενησίου


Νέα έργα ύψους σχεδόν ενός 1 εκ. ευρώ θα δημοπρατήσει στις επόμενες μέρες ο Δήμος Καρπενησίου. Το ποσό αντιστοιχεί σε τέσσερα νέα έργα, με κυρίαρχο το έργο της επέκτασης δικτύων αποχέτευσης και κατασκευής ΕΕΛ στους οικισμούς Κρικέλλου, Αμπλιάνης, Στάβλων και Σκοπίας, προϋπολογισμού 493.000.00 ευρώ.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι δουλεύουν σκληρά για το καλύτερο των δημοτών τους και δεν σταματούν στιγμή να διεκδικούν για το Δήμο τους.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΝΕΚΡΗ 63ΧΡΟΝΗ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Νεκρή ανασύρθηκε από το ΙΧ αυτοκίνητό της η 63χρονη Σ.Π. κάτοικος Καρπενησίου,Το δυστύχημα έγινε στο 3ο χλμ Καρπενησίου - Αγρινίου, λίγο πιο πάνω από την διασταύρωση για το ξενοδοχείο AVARIS, γύρω στις 5 το απόγευμα.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Διανομή Πετρελαίου και καυσοξύλων σε άπορες οικογένειες


Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνέχεια της κοινωνικής πολιτικής του, καθώς και  της δράσης αλληλεγγύης: «Διανομή Πετρελαίου και καυσοξύλων», θεώρησε επιτακτική την ανάγκη να στηρίξει οικογένειες και άτομα, συνυπολογίζοντας το ψύχος που επικρατεί, την ακριβή τιμή του πετρελαίου καθώς και τα πολλαπλά αιτήματα συμπολιτών μας.

Η ώρα της αλήθειας για την ΕΥΡΥΤΑΝΑ Α.Ε.


Όπως όλα δείχνουν, η εκκαθάριση της υπόθεσης ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε., σύμφωνα με τις τελευταίες θετικές εξελίξεις, έχει μπει στην τελική της ευθεία.
Την περασμένη Τετάρτη 6 Μαρτίου με απόφαση Δικαστηρίου ορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οποία έχει ως μόνο στόχο την εκκαθάριση της εταιρείας και το οριστικό κλείσιμο αυτής της μεγάλης πληγής για τον τόπο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Ήρθαν οι Απόκριες  και τελικά στο  Δήμο Αγράφων  δεν προγραμματίστηκε καμία εκδήλωση. Εδώ θα μου πείτε οι άνθρωποι που σήμερα διοικούν  το Δήμο προεξάρχοντος του Δημάρχου δεν είναι ικανοί να ανοίξουν τους αγροτικούς δρόμους και  από ότι πληροφορίες που έχω

Βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα ο 87χρονος που αναζητούνταν στην Παλαιοκατούνα. Αύριο ή την Τετάρτη το πρωί η κηδεία του στο χωριό.


Νεκρός βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Μαρτίου, το μεσημέρι, κοντά στο σπίτι του, o άτυχος 87χρονος που αναζητούνταν από το προηγούμενο Σάββατο. Οι δικοί του που ανησύχησαν άρχισαν να τον ψάχνουν αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.
Για την αναζήτηση του είχαν ενεργοποιηθεί όλες οι υπηρεσίες σε συνεργασία με την  Πυροσβεστική, Αστυνομία, μέλη του Διασωστικού σώματος Ευρυτανίας αλλά και κλιμάκιο της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία με εκπαιδευμένο σκύλο.

Μια (1) θέση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας


Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά προκηρύχθηκε μια θέση εργασίας ειδικότητας Π.Ε Κτηνιάτρου για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας – Τμήμα Κτηνιατρικής.

Με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών στο Καρπενήσι

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 9 Μαρτίου το εκπαιδευτικό σεμινάριο που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ευρυτανίας με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας κ΄ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Δημοτικής Εκπαίδευσης Ευρυτανίας και το Δήμο Καρπενησίου.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 546 Α΄

*Όλο και περισσότερο ακούγεται τελευταία, ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μεγάλες εξελίξεις στο χώρο της Formula 1, μετά την απόφαση του Σεμπάστιαν Φέτελ να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.