Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Ήρθαν οι Απόκριες  και τελικά στο  Δήμο Αγράφων  δεν προγραμματίστηκε καμία εκδήλωση. Εδώ θα μου πείτε οι άνθρωποι που σήμερα διοικούν  το Δήμο προεξάρχοντος του Δημάρχου δεν είναι ικανοί να ανοίξουν τους αγροτικούς δρόμους και  από ότι πληροφορίες που έχω
εάν τα πράγματα συνεχίσουν  έτσι  τότε  θα πληγούν και άλλες ζωτικής σημασίας λειτουργίες του Δήμου  όπως  η λειτουργία των  σχολείων , η συγκομιδή των   σκουπιδιών  ενώ οι πληρωμές εργολάβων και απλών μεροκάματων  δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα.  Ο προϋπολογισμός θα πρέπει να έρθει  το συντομότερο προς ψήφιση στο Δ.Σ. και τότε  ας ρίξουν όλοι κρασί στο νερό τους  βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον των ανθρώπων που ζουν  σε αυτόν τον τόπο και ας πράξουν πραγματικά  κατά συνείδηση.

*Η νέα Αντιδήμαρχος πήρε μαθήματα από τον πρώην Αντιδήμαρχο  υπεύθυνο οικονομικών και μάλλον  η κατάρτιση  του προϋπολογισμού αναμένετε κοντά στο Πάσχα. Κανονικά όμως εδώ που τα λέμε ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να είναι έτοιμος από Δεκέμβριο  άρα από τον πρώην Αντιδήμαρχο  και η σημερινή  Αντιδήμαρχος να ετοιμάσει για το 2014. Τέτοιες πολυτέλειες  όμως  σε άλλους  Δήμους με οργάνωση ,όραμα και προοπτική.  Ακόμη και οι  πρώην εξαρτημένοι και νυν ανεξάρτητοι Σύμβουλοι  καθώς και η Αντιπολίτευση δεν θα φτάνει  ένα απλό όχι αλλά αντιπρόταση  σε κάθε περίπτωση τεκμηριωμένη. Αλλά ακόμη και πλήρες  έλεγχος.  Σε κάθε περίπτωση όμως  άνθρωποι που έχουν τα τζιπάκια του Δήμου παρκαρισμένα έξω από το σπίτι τους και εκτός έδρας του Δήμου καλό θα είναι να ζητήσουν  ένα συγνώμη  και να μην βρίσκουν αστείες δικαιολογίες  όταν του ρωτά η Αντιπολίτευση γιατί το κάνουν.

*Και μιας και μιλάμε για την οδήγηση  δημόσιων αυτοκινήτων το θέμα χρίζει μεγάλης προσοχής . Κανονικά  οι Δήμαρχοι- Αντιδήμαρχοι και λοιποί αιρετοί απαγορεύεται να οδηγούν τα αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης. Η  μετακίνηση τους πρέπει να γίνετε από  επαγγελματία οδηγό υπάλληλο του Δήμου. Επειδή  όμως οι Δήμοι δεν έχουν την πολυτέλεια απασχόλησης τόσων οδηγών  θα μπορούσαν εντός  του Δήμου  σε έκτακτες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσουν  αυτοκίνητα του Δήμου.  Η χρήση επαγγελματικού διπλώματος κρίνετε απαραίτητη καθώς και  η προβλεπόμενη  άδεια από  την Περιφέρεια.  Για  μετακινήσεις εκτός Δήμου  χρειάζεται δελτίο κίνησης από τον προϊστάμενο Αποκεντρωμένης  Διοίκησης που αναγράφετε σαφώς ο χρόνος και  ο σκοπός μετακίνησης.  Πολλές φορές  έχουμε δει το Δήμαρχο Αγράφων   να πίνει το καφεδάκι του σε γνωστή καφετέρια της πλατείας  ή απέναντι από την Περιφέρεια όταν αυτή είναι κλειστή και το τζιπ αραγμένο δίπλα του.  Να ρωτήσουμε εάν  η μετακίνηση έγινε  για δουλεία του Δήμου και εάν τηρούσε όλες τις  απαραίτητες  προϋποθέσεις  θα είχε κάποιο νόημα .  Όμως εδώ θα μου πείτε δεν λειτουργούν άλλα και άλλα αυτό μας πείραξε. Και αυτό.  Όπως  και η συγκάλυψη άλλων θεμάτων και αποριών. Οι πρώην Αντιδήμαρχοι  μετακινούνταν στο Καρπενήσι  αρκετές φορές  με τα δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα και μάλιστα ακούστηκε  ότι κάποια  στιγμή σε αυτοκίνητο του Δήμου δόθηκε κλίση για τροχαία παράβαση. Η εγκυρότητα της είδησης  ελέγχετε  όμως η ουσία είναι ότι οι μετακινήσεις  άνευ υπηρεσιακού λόγου  από τους αιρετούς αλλά  καμία φορά και από ειδικούς συμβούλους είναι γεγονός.

*Φωτογραφία που δείχνει την γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας  στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  πανευτυχή  κατά την είσοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην αίθουσα είδε το φως της δημοσιότητας. Εσωτερικά θέματα θα μου πείτε και ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι θέλει. Όμως  όταν βλέπω αυτήν την φωτογραφία και μου έρχονται στο μυαλό οι πανηγυρισμοί της εν λόγο κυρίας στην ψήφιση του 1ου  μνημονίου τόσο ενισχύονται οι φόβοι μου ότι δύσκολα θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από το βούρκο που έχουμε πέσει . Οι περισσότεροι άνθρωποι αν και γεννήθηκαν , μεγάλωσαν και ζουν σε ένα τόπο  που άνθισε η αντίσταση,  τώρα προτιμούν «το σφάξαμε αγά μου να αγιάσω». Δεν εξηγείτε διαφορετικά η εμμονή  σε ένα  κόμμα πρώην σοσιαλιστικό και νυν δεξιό. Ή έχεις συμφέρον ή εθελοτυφλείς και παρασύρεσαι και εσύ στον κατήφορο αγκαλιάζοντας ακροδεξιούς  εάν  πράγματι είσαι πραγματικών σοσιαλιστικών Αρχών. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του   και τα γραφεία που ενοικιάζει ( η γραμματέας  αυτό το γνωρίζει  καλά ) την Ελλάδα θα σώσει?