Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Ι. ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΗΛ. ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ.


Την πρόθεσή τους να αποποιηθούν εκ νέου του δικαιώματος χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου γνωστοποίησαν προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο,  ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ι. Κοραντής και ο Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Σερρών κ. Ηλ. Πολατίδης.

Η Α.Ε. Μεσολογγίου κατέκτησε το “Montana Cup”


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τουρνουά “Montana Cup”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου το 2ημερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Συμμετείχαν 4 ομάδες Δ΄ Εθνικής: ΑΠΟΚ Βελούχι, Αγρότης Λιανοκλαδίου (4ος όμιλος), Α.Ε. Μεσολογγίου (5οςόμιλος) και Ένωση Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα (7οςόμιλος).

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: “Το Δημοτικό Συμβούλιο αρνείται να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους από την αντιλαϊκή θύελλα”

Στην 20η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Σεπτέμβρη η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να συζητηθεί ως θέμα προ ημερησίας διάταξης η κατάσταση που διαμορφώνεται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας, με την ένταση της φοροεπιδρομής, τις μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το χτύπημα του δικαιώματος στην ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και τις επιπτώσεις της στα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους του δήμου και τον ίδιο το δήμο.

Πρωτοβουλία του Βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη Προσωπική επιστολή προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου Προτείνεται συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικών παρεμβάσεων


Προσωπική επιστολή προς όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και το Προεδρείο της Βουλής, απέστειλε σήμερα Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας από τον καθένα να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, προτείνοντας μάλιστα ένα συγκεκριμένο σχέδιο συντονισμένης δράσης και πολιτικής παρέμβασης των Βουλευτών όλων των κομμάτων, προκειμένου να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε.

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» - ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010 ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΟΙ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ

Ο ισολογισμός του 2010 επιβεβαιώνει δυστυχώς όσα τα τελευταία χρόνια αναφέρουμε με συνεχείς ανακοινώσεις και δελτία τύπου, όσο και με τις παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμος για άλλη μια φορά εμφάνισε το 2010 έλλειμμα (ζημίες) 940.142,62€ και συνεπώς οι συσσωρευμένες ζημίες των τελευταίων ετών ανέρχονται στο ποσό των 2.669.993,61€!!!
Η χρονιά του 2010 αύξησε τις συσσωρευμένες ζημίες του δήμου κατά 54,24%!!!!!

Αντάμωμα αγάπης από τους Ευρυτάνες της διασποράς

Στην πανέμορφη τοποθεσία του Αη – Θανάση, κοντά στο Μεγάλο Χωριό συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, ομογενείς Ευρυτάνες της διασποράς, που αυτή την εποχή επισκέπτονται την γενέτειρα, με πατριώτες συγγενείς και φίλους, σε ένα μικρό αλλά ζεστό αντάμωμα αγάπης. 

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΗ – ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΡΕΝΤΗ - Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Στην Ευρυτανία βρέθηκα στις 23 Σεπτεμβρίου, που η εκκλησία τιμά την Σύλληψη του Ιωάννη του Προδρόμου και κατάφερα να πάω και να χαρώ δυο πανηγύρια σε δυο διαφορετικά χωριά μάλιστα, το ένα εντελώς διαφορετικό από το άλλο…

Ο Λεωνίδας Λοϊζίδης μιλά για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό


Τον Λεωνίδα Λοϊζίδη που έχει κάνει γνωστή την αρχαία ελληνική τραγωδία σε όλο τον κόσμο με τις συνεχείς περιοδείες του τα τελευταία χρόνια έχουν υποδεχθεί τα αμερικάνικα , αγγλικά και διεθνή ΜΜΕ με τις καλύτερες κριτικές που θα μπορούσαν να έχουν γραφεί για έναν σύγχρονο «Απόστολο» του Ελληνικού πολιτισμού. Τον έχουν υμνήσει ως τον σύγχρονο έλληνα σκηνοθέτη και δημιουργό ως άξιο συνεχιστή του Καρόλου Κουν.  

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινά η εφαρμογή του «φορολογικού Καλλικράτη» - Ποιες ΔΟΥ κλείνουν πρώτες Παραμένει ως έχει η ΔΟΥ Καρπενησίου

Σε άμεση εφαρμογή τίθεται ο επονομαζόμενος «φορολογικός Καλλικράτης» που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΔΥΟ σε όλη τη χώρα. Σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος του έτους, θα κλείσουν συνολικά 19 εφορίες στην περιφέρεια.
Ταυτόχρονα, καταργούνται 62 τμήματα εξόδων σε ΔΟΥ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα τμήματα δικαστικού και τα τμήματα ελέγχου (όπου υπάρχουν) και το έργο τους θα αναλάβουν οι μεγαλύτερες ΔΟΥ σε κάθε περιοχή.

«Έργα προτεραιτότητας της Ευρυτανίας από τον Ηλία Καρανίκα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά»

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά με θέμα τα έργα προτεραιότητας στην περιοχή.
Πρώτο συζητήθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης και επίσπευσης διαδικασιών για την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου και της Παραμεγδόβιας οδού.

Συνεδριάζει στις 30/9 το Δ.Σ. Αγράφων

Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, το Δ.Σ. Αγράφων με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξή του:

Καταλήψεις σε Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ

Υπό κατάληψη είναι από τη Δευτέρα το πρωί το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου, ενώ χθες το πρωί τη σκυτάλη πήρε και το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου.

2ος Ποδηλατικός Γύρος Καρπενησίου


Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου   στα πλαίσια της εβδομάδος χωρίς αυτοκίνητο διοργανώνει τον 2ο ποδηλατικό γύρο Καρπενησίου την Κυριακή 02-10-2011 και ώρα 11:00 π.μ.

Ο «ΓΑΛΛΟΣ» ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΑΝΟΥ


Ρώτησα χθες το μεσημέρι σαν πήγαμε μαζί τον μπάρμπα Πάνο Μάκκα, στη Μισιανή Ράχη πάνω από τη Σκαμνιά να μαζέψουμε τα πρόβατα, πως λένε το μεγάλο κριάρι που καμάρωσα να πηγαίνει μπροστά στο κοπάδι και με ξάφνιασε με το όνομα που άκουσα…
«Αυτός είναι ο Γάλλος μου», μου είπε χαμογελώντας με νόημα…

Αυτοδιοικητικά κονταροχτυπήματα - Καρφή - Ντέκα και τανάπαλιν

Σας παρουσιάζουμε την καταγγελία του κ. Καρφή κατά του Προέδρου του Δ.Σ Καρπενησίου και την απάντηση του κ. Ντέκα. Τα συμπεράσματα δικά σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πετάμε στον κάδο των Αχρήστων τα Χαράτσια

Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο.
• Επιβάλλουν στους εργαζόμενους νέο φόρο, «αλληλεγγύης», για να πληρώσει η πλουτοκρατία  τα χρέη της.
•  Απαιτούν από τον εργάτη που με κόπο μιας ολόκληρης ζωής κατάφερε να κάνει ένα σπίτι, να το ξαναπληρώσει με νέα δυσβάσταχτα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Δεν έχουμε- δεν θέλουμε- αρνούμαστε 
να πληρώσουμε τα χαράτσια τους
Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας
 
αυτή να το πληρώσει και όχι ο λαός.

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για μικρούς-μεγάλους


Το ''Evrytania Sport'' παρουσιάζει τα δυο επίμαχα άρθρα του ΚΑΠ ερασιτεχνών πρωταθλημάτων, που αφορά την χρησιμοποίηση μικρών και μεγάλων ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με αυτόν ο αριθμός και ηλικία των παιχτών ορίζεται από την προκήρυξη της ΕΠΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΕΠΣ - Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια μικρών και μεγάλων της Α΄ ΕΠΣΕ

Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια μικρών και μεγάλων της Α΄ ΕΠΣΕ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ξεκίνησε στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καρπενησίου. Το θέμα της συνέλευσης ήταν η ο «Επαναπροσδιορισμός ηλικιακών ορίων αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.».

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. - ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση με τα αλλεπάλληλα έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδης υποχρεώσεις τους.

Άγραφα-Μυρίκη 3-1 Ιδανικό ξεκίνημα για τον Κατσαντώνη

Με το «δεξί» άρχισε και στο πρωτάθλημα ο Κατσαντώνης, επικρατώντας της Μυρίκης με 3-1.
Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου για την 1η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ. Ήταν η αναμέτρηση, που ξεχώριζε από την πρεμιέρα βάσει ονομάτων των δυο ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ... ΒΑΓΓΕΛΗ - ΧΡΗΣΤΟΥ

ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΣΤΗΝ "ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ" ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ....

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα 5-1 Πεντάρα με σβηστές μηχανές

Με το εντυπωσιακό 5-1 επί της Φραγκίστας ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Δόξα Ραπτοπούλου. Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 16:30 στο γήπεδο Ραπτοπούλου (1η αγωνιστική).
Οι γηπεδούχοι επικράτησαν σε ρυθμούς ρελαντί, χωρίς να πιάσουν την σούπερ απόδοση. Ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους, φτάνοντας εύκολα με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Το Ραπτόπουλο πέτυχε το σκορ της αγωνιστικής και έστειλε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, πώς θα αποτελέσει έναν ισχυρό αντίπαλο.

ΑΙΟΛΟΣ - ΚΡΕΝΤΗ 2-1 Το «Χειρουργείο» από τον Λιτοσελίτη έφερε την ήττα

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο ιστορικός Αίολος επικρατώντας της Κρέντης με σκορ 2-1. Βασικός υπαίτιος όμως της ήττας των φιλοξενούμενων ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Δημήτρης Λιτοσελίτης, ο οποίος είδε πέναλτι υπέρ του Αίολου σε μια φάση, που δεν έγινε απολύτως τίποτε ενώ στο 2ο γκολ των γηπεδούχων, μετέτρεψε το οφσάιντ υπέρ της Κρέντης σε αράουτ, αγνοώντας την υπόδειξη του Βοηθού του.

Ποταμιά-Κεράσοβο 4-4 - Ματσάρα με γκολ και θέαμα

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο αγώνας ανάμεσα σε Ποταμιά και Κεράσοβο. Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με το «αγγλικό» 4-4.Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο 24/9 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου (Βοηθητικό γήπεδο) στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής. Προσέφερε πλούσιες συγκινήσεις και είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ.

Άγιος Προκόπιος-Απεραντιακός 1-1 - Πήραν βαθμό στο φινάλε οι γηπεδούχοι

Με ισοπαλία ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ του Αγίου Προκοπίου και του Απεραντιακού. Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 25/9 στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας για την 1η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ.
Οι γηπεδούχοι του Περικλή Πλακιά (Έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο) πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τα μεγάλα τους αστέρια Πάτρου και Κωστή. Έφτασαν στην ισοφάριση με την εκπνοή του αγώνα, ξεκινώντας θετικά το πρωτάθλημα.

Ραγδαία άνοδος της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις!


 

Στο 6.8% η διαφορά της 

απο το ΠΑΣΟΚ

σε νέα δημοσκόπηση της GPO

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη, σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα

«Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει. Με σκληρή προσπάθεια χτίζουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στην παραγωγή, στην εξωστρέφεια και στην ανταγωνιστικότητα.

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια - Όλη η περιουσία του δημοσίου σε Ευρωπαϊκή εταιρεία!

- Επεξεργάζονται άμεση μείωση του χρέους στο 90% του ΑΕΠ

- Σε ευρωπαϊκά χέρια πηγαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου...

22 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη


Στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας τελέστηκε σήμερα από την οικογένεια της κ. Ντόρας Μπακογιάννη το ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Μπακογιάννη για τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη δολοφονία του.
Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Φοιτητές διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ εισβάλλοντας στο στούντιο


Την απότομη διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ στις 9.02 το βράδυ προκάλεσε χθες έφοδος περίπου 60 "αγανακτισμένων" φοιτητών, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Γενικών Συνελεύσεων των Καταλήψεων των πανεπιστημιακών σχολών.

Η ΜΕΤΑΣΤΑΣΤΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

(Ιωα. ιθ’, 25-27 και κα’, 24-25)



Ο Ιωάννης ο Θεολόγος, τη Μετάσταση του οποίου γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας, πριν γίνει μαθητής του Χριστού, ήταν μαθητής του Ιωάννη του Προδρόμου. Μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο ονομάστηκαν βοανεργές, που σημαίνει υιοί της βροντής.

Ερώτηση Ουρανίας Παπανδρέου για τον πρωτογενή τομέα προϊόντων στην Στερεά Ελλάδα

Ερώτηση Ουρανίας Παπανδρέου για τον πρωτογενή τομέα προϊόντων στην Στερεά Ελλάδα
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κύριο Κώστα Σκανδαλίδη.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ για την Ομιλία του κ. Μπακογιάννη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

Στην έναρξη της 20ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ Νίκος Σερετάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Απίθανα ... μαργαριτάρια

"Ο παιάνας ήταν ο Εθνικός ύμνος της αρχαίας Παιανίας.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ... ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δεν θα κλείσει τελικά το Σχολείο Τοπολιάνων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Δημοτικό Σχολείο Τοπολιάνων του Δήμου Αγράφων,

Με νίκες ξεκίνησαν ΔΟΞΑ και ΑΓΡΑΦΑ, έμεινε στην ισοπαλία ο Απεραντιακός στην Παλαιοκατούνα

Τα σημερινά αποτελέσματα
της 1ης Αγωνιστικής Α ΕΠΣ ΕυρυτανίαςΆγιος Προκόπιος-Απεραντιακός 1-1