Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΕΠΣ - Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια μικρών και μεγάλων της Α΄ ΕΠΣΕ

Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια μικρών και μεγάλων της Α΄ ΕΠΣΕ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ξεκίνησε στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καρπενησίου. Το θέμα της συνέλευσης ήταν η ο «Επαναπροσδιορισμός ηλικιακών ορίων αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.».
Τελικά τα ηλικιακά όρια της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας δεν θα αλλάξουν και θα ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα της προκήρυξης: 2 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών (Γεννημένοι από την 1/1/1991 και ύστερα), 1 ποδοσφαιριστής κάτω των 17 ετών, που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις μικτές ομάδες (Γεννημένος από την 1/1/1995) και μόλις 2 ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών (Γεννημένος πριν τις 31/12/1977). Τα όρια αυτά ισχύουν καθ όλη την διάρκεια των αγώνων, όπως έγινε και κατά την 1η αγωνιστική.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως συγκλήθηκε τακτική γενική συνέλευση για να συζητηθεί η αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Βάσει του ΚΑΠ η προκήρυξη δεν γίνεται να αλλάξει, κάτι που γνώριζαν οι περισσότεροι παράγοντες, που «ξίνισαν» με την απόφαση να γίνει συνέλευση.

ΕΠΣ Ευρυτανίας




Παρόντες από την ΕΠΣ Ευρυτανίας ήταν ο πρόεδρος και βασικός ομιλητής Δημήτρης Πεταρούδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας, ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος και το μέλος και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Χρυσικός.

Η εκπροσώπηση των ομάδων
ΑΠΟΚ : Νίκος Γκορόγιας. Ενώ την συνέλευση παρακολούθησε και ο πρώην παράγοντας Δημήτρης Κατσακιώρης.
Απεραντιακός: Βασίλης Κατσίκης, Χριστόφορος Κατσίκης
Άγραφα : Νίκος Δροσίνης
Ραπτόπουλο : Δήμος Μπράζιας, Φάνης Ντζίμας. Παρών ήταν και ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Γεωργαλής.
Άγιος Προκόπιος : Γιάννης Καραγιάννης
Μυρίκη : Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Τσώνης, Βασίλης Φούκας
Αίολος : Ταξιάρχης Χρυσικός, Γιάννης Λερογιάννης
Ποταμιά : Θανάσης Μπακατσιάς, Σπύρος Κολόκας
Κρέντη : π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Κώστας Μάκκας
Κεράσοβο : Θύμιος Μούτσελος
Φραγκίστα : Αντώνης Κολοκύθας
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 : Δημήτρης Αντωνίου, Δημήτρης Αθανασόπουλος
Παλαιοκατούνα : Κώστας Λαθύρης
Αγία Τριάδα : Γιάννης Λαμπράκης

Η αφορμή της τακτικής γενικής συνέλευσης
Η τακτική γενική συνέλευση για τον επαναπροσδιορισμό των ηλικιακών ορίων πραγματοποιήθηκε με αφορμή το αίτημα(Μέσω υπογραφών) 8 ομάδων για αλλαγή των κανονισμών. Οι ομάδες αυτές είναι οι: Ραπτόπουλο, Απεραντιακός, Κεράσοβο, Κρέντη, Άγιος Προκόπιος, Αγία Τριάδα, ΑΕΚ και Κρίκελλο. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ΑΕΚ και Κρίκελλο υπέγραψαν για την αλλαγή, αν και δεν είναι ομάδες της Α΄ ΕΠΣΕ (Δηλαδή μη εμπλεκόμενες), ενώ η Αγία Τριάδα δεν γνώρισε πως τα ηλικιακά όρια δεν ισχύουν στην Β΄ ΕΠΣΕ. Ενώ επίσης ΑΕΚ και Κεραυνός Κρικέλλου δεν είχαν καν εκπροσώπηση.

Δημήτρης Πεταρούδης : «Η προκήρυξη γίνεται να αλλάξει»




Ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ διάβασε στους εκπροσώπους των σωματείων τους όρους, κατά τους οποίους γίνεται σύγκληση μιας τακτικής γενικής συνέλευσης. Ενημέρωση τις ομάδες πως είναι δυνατή η αλλαγή προκήρυξης Ο κ. Πεταρούδης συμφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Αντωνίου, πως ωφελούνται οι ενωσιακές ομάδες με την χρησιμοποίηση μικρών. Είπε πως η ΕΠΣΕ θα καλύψει, όπως πάντα τα έξοδα και την περιποίηση των ποδοσφαιριστών της ΕΠΣΕ, από την Δυτική Ευρυτανία.

Διονύσης Βονόρτας : «Τα δελτία 10-12 ετών είναι δωρεάν»




Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ τόνισε πως τα ηλικιακά όρια ψηφίστηκαν στην έκτακτη γενική συνέλευση, που έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2010.
Συγκεκριμένα τότε ΑΠΟΚ, Μυρίκη, Άγραφα, Απεραντιακός, Κεράσοβο, Ακαδημία και Ραπτόπουλο τάχτηκαν υπέρ της χρησιμοποίησης 2 παιχτών κάτω των 20 ετών και ενός κάτω των 17 και το δικαίωμα συμμετοχής μόλις 2 ποδοσφαιριστών άνω των 33 για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Αυτή ήταν και η πρόταση, που πέρασε και εφαρμόζεται σήμερα. Ενώ για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 είχαν ψηφίσει οι ποδοσφαιριστές κάτω των 20 να ανέβουν σε 3.
Ο Αίολος και η Κρέντη είχαν ψηφίσει το ίδιο με τις προηγούμενες ομάδες, με την διαφορά να μην υπάρχει ηλικιακό όριο στους «μεγάλους». Ενώ Άγιος Προκόπιος και ΑΕΚ είχαν προτείνει να μην υπάρχει κανένας περιορισμός.
Ενώ ενημέρωσε τις ομάδες ότι τα δελτία, που βγαίνουν στα παιδιά ηλικία 10-12 ετών είναι δωρεά.

Οι τοποθετήσεις των αρμοδίων
Δημήτρης Αντωνίου (Πρόεδρος-Προπονητής Α.Π. Καρπενήσι 2002) : «Άτοπη και άκαιρη η συνέλευση για μια ειλημμένη απόφαση»


Ο Δημήτρης Αντωνίου πήρε πρώτος τον λόγο και τόνισε πως η συνέλευση είναι άτοπη και άκαιρη. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται 9 μήνες μετά, αφού οι ομάδες έχουν ψηφίσει την εφαρμογή των ηλικιακών ορίων της περιόδου 2011-2012 και έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, να γίνεται ακόμη συζήτηση για αυτό το θέμα, καθώς η απόφαση είναι ειλημμένη. Αναφέρθηκε στο γεγονός πως φέτος η Ακαδημία παραχώρησε 12 ποδοσφαιριστές με την συναίνεση των γονέων σε ομάδες της Α΄ ΕΠΣΕ και αυτό είναι τιμητικό για την ομάδα του, πέραν από το γεγονός της αγωνιστικής επιτυχίας με την κατάληψη της 1ης θέσης στην περυσινή Β΄ ΕΠΣΕ.
Ο κ. Αντωνίου είπε πως η Β΄ Κατηγορία Ευρυτανίας πρέπει να γίνει εφηβικό πρωτάθλημα, για να δοθούν τα κίνητρα σε νεαρά παιδιά να παίξουν μπάλα. Στάθηκε στο γεγονός πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αγωνίστηκαν περίπου 13 παιδιά κάτω των 16 ετών και άλλα 12 κάθισαν στον πάγκο. Αυτό θα βοηθήσει αρκετά τις ενωσιακές ομάδες και στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας. Συμμερίστηκε το δημογραφικό πρόβλημα του Ραπτοπούλου. Προέτρεψε της ομάδες να βγάλουν δελτία σε νέα παιδιά και ότι η χρησιμοποίηση των μικρών θα τους δώσει το κίνητρο να ασχοληθούν με τα ποδόσφαιρο.

Νίκος Γκορόγιας (Πρόεδρος ΑΠΟΚ) : «Ο Απεραντιακός πέρυσι έφερε μικρούς εκτός νομού»




Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρυτανίας εξεπλάγην με το γεγονός πως ενώ οι ανήλικοι ποδοσφαιριστές του Αγίου Προκοπίου δεν μπορούν να συμμετάσχουν εύκολα στα εκτός έδρας ματς, ενώ οι αντίστοιχοι της γειτονικής Φραγκίστας μπορούν. Είπε επίσης ότι ο Απεραντιακός πέρυσι έφερε ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών από διάφορα μέρη αμφιβόλου ποιότητας. Ενώ τέλος τόνισε ότι ο ΑΠΟΚ έχει ποδοσφαιριστές, που πάνε 20 ετών (Αναφέρθηκε στους Κουτσουπιά και Γενιτσαρόπουλου Αλ.), οι οποίοι φοιτούν στην Γ΄ Λυκείου, αλλά παρόλα αυτά μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας στην Δ΄ Εθνική. Ο κ. Γκορόγιας ρώτησε επίσης τον πρόεδρος της ΕΠΣΕ αν γίνεται να αλλάξει η προκήρυξη, με τον κ. Πεταρούδη να του απαντά καταφατικά.

Βασίλης Κατσίκης (Γενικός Αρχηγός Απεραντιακού) : «Έχουμε πρόβλημα με τους κάτω των 17»




Ο κ. Κατσίκης μίλησε εκ μέρους του Απεραντιακού, που εκπροσώπησε την προηγούμενη σαιζόν την Ευρυτανία στην Δ΄ Εθνική. Είπε πως η ομάδα του έχει πρόβλημα με τους παίχτες κάτω των 17 και ότι δεν γίνεται να «κόβεται» η μπάλα από τους ποδοσφαιριστές άνω των 33. Η πρόταση του είναι να ισχύει το παλιό σύστημα, με την χρησιμοποίηση μόνο δυο ποδοσφαιριστών κάτω των 20. Ενώ επίσης αναφέρθηκε και στο γεγονός πως με δικά του έξοδα και του πρώην προπονητή της Βαλαώρας Δημήτρη Τσιγαρίδα έρχονταν ποδοσφαιριστές με ταξί από την Δυτική Ευρυτανία, για να αγωνιστούν με τις μικτές, κάτι για το οποίο είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Φάνης Ντζίμας (Προπονητής-παίχτης Ραπτοπούλου) : «Αδυνατούμε να συμμετάσχουμε»




Ο κ. Ντζίμας εκ μέρους της Δόξας είπε πως η ομάδα του έχει μόλις 2 παίχτες κάτω των 17, οι οποίοι διαμένουν μάλιστα μακριά από το χωριό (Ο Τσιαμάγκας στο Καταφύλλι Καρδίτσας και ο Κοτούλας στα Κέδρα) και είναι δύσκολη η μεταφορά τους. Με αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να συνεχίσει και να επιβιώσει η ομάδα του. Συμφώνησε με την πρόταση του Απεραντιακού.

Γιάννης Καραγιάννης (Εκπρόσωπος Αγίου Προκοπίου) : «Πρόβλημα με μικρούς και μεγάλους»




Ο κ. Καραγίαννης, ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Προκόπιο συμφώνησε με Απεραντιακό και Ραπτόπουλο, προτείνοντας την κατάργηση του ορίου των μεγάλων. Η ομάδα του τόνισε πως έχει πρόβλημα και με τους μικρούς, αλλά και με τους «μεγάλους» παίχτες.

Γιάννης Λερογιάννης (Αντιπρόεδρος Αίολου) : «Είναι καθαρά θέμα νοικοκυροσύνης»




Ο εκπρόσωπος της ομάδας του Προφήτη Ηλία είναι απόλυτα σύμφωνος με την χρησιμοποίηση μικρών ποδοσφαιριστών και του ορίου, που υπάρχει με τους μεγάλους. Τόνισε πως είναι θέμα «νοικοκυροσύνης» και σωστού προγραμματισμού από κάθε ομάδα πως θα διαμορφώσει το ρόστερ της. Είναι «κατάντια» να ψάχνει μια ομάδα μικρούς ποδοσφαιριστές την τελευταία ημέρα των μεταγραφών (31-8), ενώ είπε πως ο Αίολος έδιωξε παίχτες άνω των 33!. Δεν γίνεται οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στις καφετέριες και όχι στο γήπεδο είπε. Ενώ θεωρεί απαράδεκτο να αγωνίζονται παίχτες 45-50 ετών, όπως έγινε την 1η αγωνιστική.
Θεώρηση ευχάριστο πως την 1η αγωνιστική συμμετείχαν πολλά παιδιά κάτω των 17 ετών και αυτό θα βοηθήσει την ΕΠΣΕ στην στελέχωση των μικτών ομάδων. Τέλος ο Γιάννης Λερογιάννης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Φραγκίστα για την χρησιμοποίηση τόσων πολλών μικρών παιχτών.

Γιώργος Λιάγκας (Πρόεδρος Μυρίκης) : «Τιμή για τον σύλλογο να έχει παίχτες στην Δ΄ με τον ΑΠΟΚ»




Σημαντικές τοποθετήσεις έκανε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΑΟΜ Γιώργος Λιάγκας. Αναφέρθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του κατέβηκε 3 φορές στην Δ΄ Εθνική με ντόπια και νεαρά παιδιά, ενώ αρκετοί από αυτούς τους ποδοσφαιριστές αποτελούν την «ραχοκαλιά» του ΑΠΟΚ. Είναι τιμητικό για τους «κόκκινους» παίχτες που βγήκαν από την ομάδα όπως οι Γενιτσαρόπουλος, Ντουφεκιάς και Ζαραβέλης να αγωνίζονται στην Δ΄ Εθνική με το Βελούχι
Θεωρεί και αυτός την απόφαση για τους μικρούς ειλημμένη από τον Δεκέμβριο και ότι είναι τιμή για τον Σπύρο Κολόκα, που συγκέντρωσε τόσους νέους παίχτες σε ηλικία. Ενώ σε περίπτωση αλλαγής των ηλικιακών ορίων θα μπορούσε να γινόταν προσφυγή στην ΕΠΟ.

Νίκος Τσώνης (Εκπρόσωπος Μυρίκης) : «Αντιδεοντολογικό η αλλαγή κανονισμών»




Ο εκπρόσωπος της Μυρίκης και πρώην πρόεδρος της  Νίκος Τσώνης τόνισε πως είναι αντιδεοντολογικό να αλλάξουν οι κανονισμοί κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Του έκανε εντύπωση πως κατέβηκαν να παίξουν ορισμένες ομάδες με τους υπάρχοντες όρους το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και τώρα αδυνατούν να συνεχίσουν. Συμφώνησε απόλυτα με τις τοποθετήσεις των Κολόκα-Λιάγκα-Αντωνίου. Ενώ είπε κάτι αρκετά σημαντικό πως σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική μεταξύ των πρωταθλητών θα γίνουν με τους ίδιους όρους, που ισχύουν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (3 μικροί κάτω των 20 και μόλις 2 μεγάλοι πάνω των 33). Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες από το τοπικό.

Θανάσης Μπακατσιάς (Πρόεδρος Ποταμιάς) : «Πριν πεινάσεις, μαγειρεύεις»




Ο πρόεδρος του Μεγάλου Χωριού κ. Μπακατσιάς είπε ότι ήταν ο μοναδικός, που είπε στην συνέλευση, που έγινε στις 15/12/2010 ότι αδυνατεί στην εφαρμογή των ορίων. Παρόλα αυτά η ομάδα του κατάφερε να συγκεντρώσει νεαρούς και όπως είπε χαρακτηριστικά τα σωματεία πρέπει «πριν πεινάσουν να μαγειρέψουν».
Ενώ του έκανε εντύπωση πως γίνεται το Κεράσοβο να έχει πρόβλημα με τους μικρούς, ενώ στην 1η αγωνιστική κατέβηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σπύρος Κολόκας (Προπονητής Ποταμιάς) : «Παίζω με μικρούς και ας χάνω»




Ο τεχνικός της Ποταμιάς Σπύρος Κολόκας θεωρεί πως το Β΄ τοπικό πρέπει να αποτελείται με πιτσιρικάδες. Θεώρει ότι είναι θέμα προγραμματισμού, ώστε να στελεχώσουν οι ομάδες τα ρόστερ τους με νεαρά παιδιά. Είπε πως δεν πρέπει να κοιτάζουν τα σωματεία οι ομάδες το πρωτάθλημα και το πώς να κερδίζουν, αλλά το παν είναι να φτιάξουν ένα σωματείο με νέους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Στάθηκε στο γεγονός πως δεν γίνεται καμία αναφορά στα φύλλα αγώνος για το ποιοι παίχτες λογίζονται ως μικροί και ποιοι ως μεγαλοι.
Να επισημανθεί πως η Ποταμιά από τότε που ανέλαβε προπονητής ο Σπύρος Κολόκας χρησιμοποιεί αρκετούς πιτσιρικάδες, που αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα της τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται στον 45χρονο τεχνικό, έναν άνθρωπο που έχει αγωνιστεί σε παραπάνω κατηγορίες, διαγράφοντας σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα.

π. Ευάγγελος Φεγγούλης (Γενικός Γραμματέας Κρέντης) : «Να γίνει νομικός έλεγχος»




Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης είπε πως πρέπει να ερωτηθεί νομικός εκπρόσωπος αν υπάρχει δικαίωμα αλλαγής της προκήρυξης του πρωταθλήματος, καθώς αυτό έχει αρχίσει. Μάλιστα είπε ότι ο έλεγχος του νομικού ζητήματος πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα κιόλας το πρωί. Ενώ αναφέρθηκε στα άρθρα 19 και 37 του ΚΑΠ.

Θύμιος Μούτσελος (Εκπρόσωπος Κερασόβου) : «Να μπει όριο στο Β΄»




Ο παράγοντας και παίχτης του ιστορικού Κερασόβου Θύμιος Μούτσελος είπε πως η ομάδα του αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα όρια ηλικίας. Πρότεινε να μπει όριο στο Β΄ τοπικό και να συμμετέχουν σε αυτό νεαροί.

Αντώνης Κολοκύθας (Πρόεδρος Φραγκίστας) : «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους γονείς»




Ο πρόεδρος των νεοφώτιστων τάχθηκε υπέρ της χρησιμοποίησης των μικρών ποδοσφαιριστών. Τόνισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα από τους γονείς, ώστε να αφήνουν τα ανήλικα παιδιά να συμμετέχουν με την ομάδα του (Κυρίως για τα εκτός έδρας ματς). Αναφέρθηκε στο γεγονός πως όλοι οι μικροί της Φραγκίστας ταξίδεψαν κανονικά στο εκτός έδρας ματς στο Ραπτόπουλο. Ενώ για το θέμα των μικτών ομάδων είπε πως πρέπει η ΕΠΣ Ευρυτανίας να καλύπτει την μεταφορά των ποδοσφαιριστών από την Δυτική Ευρυτανία με ταξί. Ο ΑΠΟΔΦ να επισημάνουμε για άλλη μια φορά πως έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας και είναι άξιος συγχαρητηρίων.

Κώστας Λαθύρης (Προπονητής Παλαιοκατούνας) : «Οι ομάδες είχαν την γνώση των κανονισμών»




Ο τεχνικός της Αναγέννησης Παλαιοκατούνας είπε πως πρέπει να ισχύουν οι όροι, που υπάρχουν σήμερα. Όλες οι ομάδες γνώριζαν τους κανονισμούς, που ψηφίστηκαν και έπρεπε να κάνουν τον προγραμματισμό τους σύμφωνα με αυτούς. Ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως η ομάδα του έχει ελάχιστους παίχτες άνω των 22.

Γιάννης Λαμπράκης (Εκπρόσωπος Αγίας Τριάδας) : «Να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με τους ίδιους όρους»




Ο πρώην πρόεδρος και νυν παράγοντας του Αστέρα Αγίας Τριάδας ρώτησε αρχικά αν ισχύουν τα ηλικιακά όρια και στην Β΄ ΕΠΣΕ, καθώς δεν το γνώριζε. Είπε πως είναι απαράδεκτο να μην παίζουν μπάλα παίχτες άνω των 33, ενώ σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχουν. Η πρόταση του είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με τους ήδη υπάρχουν ηλικιακούς κανονισμούς και να για το 2012-2013 να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι σε νέα συνέλευση.»

Η ψηφοφορία
Οι προτάσεις, που έπεσαν στο τραπέζι ήταν 2. Η μια να συνεχιστεί το πρωτάθλημα τους ίδιους όρους (2 μικρούς κάτω των 20, 1 μικρός κάτω των 20 και μόλις δυο «μεγάλοι» άνω των 33) και η άλλη να γίνει η Α΄ Κατηγορία με 2 μικρούς κάτω των 20 ετών (Δηλαδή να καταργηθεί το όριο με τον παίχτη κάτω των 17 και με τους άνω των 33).
Η πρώτη πρόταση πέρασε με ψήφους 6-4. Με αυτήν συμφώνησαν οι: ΑΠΟΚ, Άγραφα, Αίολος, Μυρίκη, Ποταμιά και Αγία Τριάδα. Ενώ με την άλλη οι: Απεραντιακός, Ραπτόπουλο, Κεράσοβο και Άγιος Προκόπιος. Παρών δήλωσε η Κρέντη.
Ο κ. Πεταρούδης ενημέρωσε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν η Ακαδημία και το Κρίκελλο, καθώς δεν χρησιμοποίησαν κατά το ημερολογιακό έτος 2010 πάνω από 20 ποδοσφαιριστές. Ενώ η Φραγκίστα, η Παλαιοκατούνα, το Μικρό Χωριό και η Γρανίτσα δεν συμμετείχαν σε κανένα πρωτάθλημα και δεν είχαν ούτε αυτές δικαίωμα ψήφου.





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος