Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αντάμωμα αγάπης από τους Ευρυτάνες της διασποράς

Στην πανέμορφη τοποθεσία του Αη – Θανάση, κοντά στο Μεγάλο Χωριό συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, ομογενείς Ευρυτάνες της διασποράς, που αυτή την εποχή επισκέπτονται την γενέτειρα, με πατριώτες συγγενείς και φίλους, σε ένα μικρό αλλά ζεστό αντάμωμα αγάπης. 

Στο ωραίο αυτό γιορτάσι, βρέθηκαν ομογενείς Ευρυτάνες από την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία και όλοι μαζί παρακάθισαν σε μια μεγάλο τράπεζα αγάπης με συγγενείς και φίλους, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία, να κουβεντιάσουν γύρω από την τρέχουσα κατάσταση, για την πατρίδα, να θυμηθούν τα παλιά αλλά και να διασκεδάσουν.
Διακρίναμε μεταξύ άλλων, τον ακούραστο εργάτη του ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ, Νίκο Αποστολόπουλο, τον αγαπητό κ. Δημήτρη Καραδημήτρη, τον Χρ. Βαστάκη και πολλούς άλλους Ευρυτάνες που διαπρέπουν χρόνια τώρα στην ξενιτιά τιμώντας και διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την μάνα Ευρυτανία.
Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ταξιάρχης Σκλαπάνης, ο πρώην Ν.Σ. Σταύρος Σαξαμπάνης καθώς και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αθανάσιος Παλιούρας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα στο Αγρίνιο, ήταν ο συντονιστής μιας άλλης ωραίας εκδήλωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν των Ευρυτάνων μελών του «ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ».
Τόσο ο κ. Καρανίκας,  όσο και ο κ. Μπακογιάνης, αναφέρθηκαν με πολύ ζεστά λόγια για την αγάπη των ομογενών προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους, αλλά και για την αβραμιαία φιλοξενία που προσφέρουν σε όποιον τους επισκεφθεί στη δεύτερη πατρίδα τους. Άπαντες αποχώρησαν από αυτό το μικρό αντάμωμα ευχαριστημένοι ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου, με την ευχή να μην λείψει κανείς.