Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Άγιος Προκόπιος-Απεραντιακός 1-1 - Πήραν βαθμό στο φινάλε οι γηπεδούχοι

Με ισοπαλία ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ του Αγίου Προκοπίου και του Απεραντιακού. Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 25/9 στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας για την 1η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ.
Οι γηπεδούχοι του Περικλή Πλακιά (Έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο) πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τα μεγάλα τους αστέρια Πάτρου και Κωστή. Έφτασαν στην ισοφάριση με την εκπνοή του αγώνα, ξεκινώντας θετικά το πρωτάθλημα.

Ο Απεραντιακός του Κώστα Πασσά «άγγιξε» την νίκη, καθώς προηγήθηκε με γκολ του Νίκου Κωστή από το πρώτο ημίχρονο. Δεν ικανοποίησε, αφού είναι μια «νέα» ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και με λίγες ημέρες προετοιμασίας. Θα χρειαστεί χρόνος, για να «δέσει.»
Ντεμπούτο για 4 μικρούς
Οι ποδοσφαιριστές κάτω των 16 ετών πραγματοποίησαν την πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημο ματς πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους: Λαθύρη Κ., Λαθύρη Π. (Άγιος Προκόπιος), Κώτσιας, Κατσίκης (Απεραντιακός).
Επιστροφή Κονιαβίτη
Ο 32χρονος μεσοαμυντικός Κώστας Κονιαβίτης, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον Απεραντιακό στα τέλη Ιουλίου επέστρεψε στην ομάδα, κάνοντας την επανεγγραφή του.
Ολικό «λίφτινγκ»
του Απεραντιακού
Από τους ποδοσφαιριστές, που βρέθηκαν στην 18αδα των φιλοξενουμένων λίγοι ήταν αυτοί, που είχαν συμμετοχές στον περυσινό Απεραντιακό. Πρόκειται για τους: Σκοτίδα, Κωστή, Κονιαβίτη, Νταβαρίνο, Κορέντζελο και Ανδρεάκη. Ενώ στον πάγκο κάθισαν ο 24χρονος Κύπριος Ανδρόνικος Μιχαήλ και ο 19χρονος Γιάννης Γιαννής (Φοιτητές στο ΤΕΙ Δασοπονίας), που εντάχτηκαν πρόσφατα στο ρόστερ.
Α΄ Μέρος -
Οι καλύτερες φάσεις

12΄: Πάσα του Λαθύρη Ι. στον Πλακιά, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάγια και αριστερά σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δόση.
14΄: Χτύπημα φάουλ του Πλακιά από πλάγια δεξιά, κεφαλιά του Κρασιά στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε ελάχιστα άουτ.
17΄: Ατομική ενέργεια του Κορέντζελου λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και έξυπνη κάθετη πάσα στον Κωστή, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πρόλαβε στην έξοδο τον Λαθύρη πλάσαρε εύστοχα(0-1).
25΄: Πλάγιο του Ηλιάδη, ο Κορέντζελος στόπαρε και σούταρε δυνατά εντός περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Πλακιά και κατέληξε σε κόρνερ.
28΄: Αράουτ του Πλακιά από δεξιά, μετά από συνεχόμενες κόντρες ανάποδο ψαλίδι του Παρούτσα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δόση.
Β΄ Μέρος -
Οι καλύτερες φάσεις

46΄: Μονοκόμματο σουτ του Καρβέλη πάνω στην κίνηση από το ύψος της περιοχής έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Λαθύρη.
48΄: Εκτέλεση φάουλ του Λαθύρη Ι. από αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Κρασιά στο δεύτερο δοκάρι έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Απεραντιακού.
57΄: Χτύπημα φάουλ του Πλακιά από πλάγια και αριστερά, ο Γκούρλιας μόνος του στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή, που κατέληξε ελάχιστα άουτ.
60΄: Κάθετη μπαλιά του Κορέντζελου στον Καρβέλη, αυτός σε θέση βολής επιχείρησε αδύναμο πλασέ, το οποίο μάζεψε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
65΄: Λάθος του Δόση σε βολέ του, ο Λαθύρης Π. προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει με ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.
69΄: Ατομική προσπάθεια του Λαθύρη Ι. από πλάγια και δεξιά, μπάσιμο στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Δόση, αλλά πλάσαρε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τελευταίου.
72΄: Σουτ του Τσίπρα από μακριά πάνω στην κίνηση πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Απεραντιών.
83΄: Προσωπική προσπάθεια του Κωστή από αριστερά, σέντρα για τον Ηλιάδη, το ωραίο γυριστό σουτ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λαθύρη. Στην επαναφορά ο Καμαρέτσος σε θέση βολής σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε σε κόρνερ.
90΄: Κόρνερ του Πλακιά, ο Δόσης έκανε έξοδο και έδιωξε την μπάλα σε πρώτο χρόνο, ο Λαθύρης Π. επωφελήθηκε και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία και έκανε το 1-1.
Συνθέσεις Ομάδων
Άγιος Προκόπιος (Περικλής Πλακιάς) : Λαθύρης Γ., Κουρλός Ε. (22΄ Λαθύρης Δ.), Τσάκνης, Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Πλακιάς, Κρασιάς, Τσίπρας, Παρούτσας, Λαθύρης Κ. (55΄ Λαθύρης Π.), Λαθύρης Ι. (75΄ Σκύπι)
Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς): Δόσης, Ηλιάδης, Σκοτίδας, Κωστής, Κορέντζελος, Κονιαβίτης, Καμαρέτσος, Κατσίκης (55΄ Κώτσιας), Καρβέλης, Γούλας Σ. (70΄ Καντούνης), Ανδρεάκης
Διαιτητής : Κωνσταντίνος Ξηρομερίτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)