Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Φοιτητές διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ εισβάλλοντας στο στούντιο


Την απότομη διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ στις 9.02 το βράδυ προκάλεσε χθες έφοδος περίπου 60 "αγανακτισμένων" φοιτητών, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Γενικών Συνελεύσεων των Καταλήψεων των πανεπιστημιακών σχολών.

Οι φοιτητές ανάρτησαν πανό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ
Την απότομη διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ στις 9.02 το βράδυ προκάλεσε χθες έφοδος περίπου 60 "αγανακτισμένων" φοιτητών, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Γενικών Συνελεύσεων των Καταλήψεων των πανεπιστημιακών σχολών. Οι φοιτητές πήδηξαν τα κάγκελα του Ραδιομεγάρου και καθώς οι ομάδες φύλαξης δεν κατάφεραν να τους εμποδίσουν, εισέβαλαν στο προαύλιο για να κατευθυνθούν προς το στούντιο από το οποίο μεταδιδόταν το δελτίο ειδήσεων, με στόχο να διαβάσουν στον "αέρα" ανακοίνωσή τους σχετική με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την παιδεία.

Διαπραγματεύσεις
Το κοντρόλ της ΝΕΤ έριξε "μαύρο" και αμέσως μετά προβλήθηκε σε επανάληψη ντοκιμαντέρ με τη Μάγια Τσόκλη. Στη συνέχεια οι φοιτητές ανάρτησαν πανό με σύνθημα "Σπάμε το τείχος σιωπής. Η νίκη του αγώνα των φοιτητών είναι νίκη όλης της κοινωνίας", ενώ αμέσως μετά (στις 9.30 μ.μ.) άρχισαν διαπραγματεύσεις με στελέχη της ΕΡΤ, μεταξύ των οποίων ο παρουσιαστής του δελτίου Πρ. Δούκας, ο διευθύνων σύμβουλος Λ. Ταγματάρχης, ο πρόεδρος Θ. Παπαγεωργίου, ο γενικός διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Β. Λουριδάς και ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Β. Μπίτσης. Εξω από το Ραδιομέγαρο είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις. Η διοίκηση της ΕΡΤ αποδέχτηκε το αίτημα των φοιτητών να μεταδοθεί δήλωσή τους στο μεταμεσονύχτιο δελτίο της ΝΕΤ, στο οποίο θα διαμαρτύρονταν για το εμπάργκο των καναλιών εναντίον των θέσεών τους.