Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ποταμιά-Κεράσοβο 4-4 - Ματσάρα με γκολ και θέαμα

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο αγώνας ανάμεσα σε Ποταμιά και Κεράσοβο. Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με το «αγγλικό» 4-4.Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο 24/9 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου (Βοηθητικό γήπεδο) στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής. Προσέφερε πλούσιες συγκινήσεις και είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ.

Η ομάδα της Ποταμιάς, αν και προηγήθηκε στο σκορ στην συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Κατάφερε να «σώσει» την ισοπαλία, καθώς ισοφάρισε δυο φορές. Αρκετοί ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους σε επίσημο αγώνα.
Το Κεράσοβο ξεπέρασε γρήγορα την άσχημη εμφάνιση του κυπέλλου, ξεκινώντας με πολύ καλό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Α΄ ΕΠΣΕ. Η ομάδα του Πάνου Βλάχου, που αγωνίστηκε με πολύ καλή 11αδα προηγήθηκε μάλιστα με 1-3 και είχε χαμένο πέναλτι στο φινάλε, ώστε να πετύχει μεγάλη νίκη.
Προπονητικό ντεμπούτο
Να τονίσουμε ότι οι δυο τεχνικοί Σπύρος Κολόκας και Πάνος Βλάχος καθοδήγησαν τις ομάδες τους για πρώτη φορά σε επίσημο ματς!. Και οι δυο ξεκίνησαν μόλις φέτος την προπονητική τους καριέρα. Ενώ η Ποταμιά έδωσε το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της στο αθλητικό κέντρο.
Ωραίος και μοιραίος ο Λάππας
Ο 21χρονος μέσος Γιάννης Λάππας σκόραρε δυο φορές για το Κερασοχώρι, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση. Όμως απέτυχε να σκοράρει λίγο πριν το τέλος από την «άσπρη βούλα» και να χαρίσει στην ομάδα του την μεγάλη νίκη.
Οδηγίες του Τσιγαρίδα από τον πάγκο
Καθώς ο προπονητής των φιλοξενούμενων Πάνος Βλάχος βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, ο έμπειρος αναπληρωματικός Βαγγέλης Τσιγαρίδας έδινε οδηγίες από τον πάγκο.
Πολύ καλός ο Μίσυρης
Ξεχώρισε με την απόδοση και τις επιθετικές αρετές του ο νεαρός αριστερός μπακ
της Ποταμιάς Χριστόδουλος Μισύρης. Πάτησε αρκετές φορές περιοχές, αλλά του έλ
λειψε το γκολ.
Α΄ Μέρος -
Οι καλύτερες φάσεις

1΄ : Σουτ του Μαντζιούτα μέσα από την περιοχή κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τρίκα.
8΄ : Ατομική προσπάθεια του Μαντζιούτα λίγο έξω από την περιοχή, πέρασε δυο αμυντικούς, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, αλλά το αδύναμο πλασέ του μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Κερασόβου.
13΄ : Ατομική προσπάθεια του Φλωράκη από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.
15΄ : Σουτ του Λάππα Ι. εντός περιοχής και αριστερά ανακόπηκε από τον Κατή με προβολή σε κόρνερ.
22΄ : Χτύπημα φάουλ του Ζαγκότση από δεξιά, ο Κατής στο δεύτερο δοκάρι σούταρε με το αριστερό πάνω στην κίνηση πάνω από την εστία του Κερασόβου.
30΄ : Ο Λάππας Ι. έκανε εντυπωσιακή κούρσα από αριστερά, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με έξοχο εξωτερικό πλασέ πρόλαβε άμυνα και Αρχοντή, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
35΄ : Στοπάρισμα της μπάλας από τον Γκoρόγια στο ύψος του πέναλτι και γυριστό σουτ πέρασε λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Β΄ Μέρος  -
Οι καλύτερες φάσεις 

46΄ : Ατομική ενέργεια και σέντρα του Γιαννακόπουλου από δεξιά, ο Μισύρης σε θέση βολής σούταρε, με τον Τρίκα να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
58΄ : Βαθιά μπαλιά του Ζαγκότση, ο νεαρός Μισύρης στόπαρε ωραία, σούταρε δυνατά, αλλά ο γκολκίπερ του Κερασόβου έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια.
59΄ : Ο Βλάχος Π. επιχείρησε βαθιά μπαλιά, ο Λάππας έκανε κοντρόλ και πλάσαρε με το δεξί στην αριστερή γωνία του Αρχοντή (1-2).
63΄ : Ο Σεντής έφυγε στην αντεπίθεση μετά από ατομική του ενέργεια και μπάσιμο στην περιοχή, με ωραίο δεξί πλασαριστό σουτ πραγματοποίησε το 1-3.
65΄ : Σέντρα του Γιαννακόπουλου από δεξιά, μονοκόμματο σουτ του Μισύρη πάνω στην κίνηση κατέληξε μόλις πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
69΄ : Προσπάθεια του Φλωράκη από δεξιά, παράλληλη σέντρα στον Κοτρώνη, το σουτ του τελευταίου από καλή θέση κόντραρε στα σώματα και έφυγε σε κόρνερ.
72΄ : Γύρισμα του Φλωράκη από δεξιά, κεφαλιά του Μισύρη στο δεύτερο δοκάρι έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τρίκα.
76΄ : Σέντρα-σουτ του Μισύρη από αριστερά, προβολή του Γιαννόπουλου πάνω στην κίνηση από κοντά και 2-3.
78΄ : Ο Φλωράκης από αριστερά έκανε ατομική προσπάθεια, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Γιαννόπουλος με δυνατή καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το 3-3.
82΄ : Ανατροπή του Σεντή από τον Κατή και πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Ο Ζιάκας Π. εκτέλεσε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Αρχοντή(3-4).
85΄ : Κόρνερ του Φλωράκη από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Ζαγκότση και 4-4.
88΄ : Ο Λάππας Ι. ανατράπηκε από τον Μπίκα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο παθών εκτέλεσε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς και έφυγε παράλληλα από το τέρμα.
90΄ : Δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Κώστα Γιαννακόπουλου για σκληρό μαρκάρισμα. 91΄: Μετά από διαδοχικές κόντρες, δυνατό σουτ του Μισύρη από αριστερά κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κερασοχωρίου.
93΄ : Χτύπημα φάουλ του Φλωράκη από αριστερά, ο Ζαγκότσης ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τρίκα.
Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : Αρχοντής, Ζιάκας Ν.(52΄ Μπίκας), Μισύρης, Μπούρας Α., Κατής, Ζαγκότσης Γ., Σαπούνης(46΄ Γιαννακόπουλος), Κοτρώνης, Μαντζιούτας Κ.(66΄ Γιαννόπουλος), Φλωράκης, Γκορόγιας Ι.
Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος) : Τρίκας Ν., Μούτσελος(86΄ Φούκας Λ.), Λάππας Γ., Ζιάκας Π., Ιωάννου(91΄ λ.τρ Τσιγαρίδας Ε.), Βλάχος Γ., Λάππας Ι.(Κ-Β), Μπουμπουρής(64΄ Ρούσσης), Ράπτης Π., Βλάχος Π., Σεντής
Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός  : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός  : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)