Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ στον Υπουργό Υγείας για τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της υγείας στην Ευρυτανία

Με δυναμικό τρόπο παρεμβαίνει ο Βουλευτής Ευρυτανίας, προκειμένου να δοθεί λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός στο χώρο της Υγείας. Ο Κώστας Κοντογεώργος, με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ζητά από τον κ. Λυκουρέντζο να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό τα πολύ σοβαρά προβλήματα σε όλες τις δομές της Δημόσιας Υγείας στον τόπο μας.

Νέες προοπτικές αξιοποίησης της λίμνης Κρεμαστών Παρουσιάστηκε η μελέτη ανάδειξης της περιοχής λιμνών και των τεχνητών φραγμάτων

Βασίλης Καραμπάς: “Το business plane για την ανάπτυξη της λίμνης αρχίζει να υλοποιείται”

Παρουσιάστηκαν την περασμένη Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της μελέτης με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης και Ανάδειξης της περιοχής λιμνών και των τεχνητών φραγμάτων». Η περιοχή της μελέτης καλύπτει τη διαδρομή από ανάντη του φράγματος των Κρεμαστών έως τις εκβολές του Αχελώου.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Εγκαινιάστηκε το νέο Δημαρχείο Καρπενησίου, κόσμος πολύς ήρθε να δει από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις. Όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι. Εκείνο όμως που μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή ξέρετε ποιο ήταν; Ο τοίχος με τα κάδρα. Ναι καλά ακούσατε.

Ξεκίνησαν οι «βομβαρδισμοί» στην Κρέντη Πρώτο επίσημο «μπαμ» με την απόκτηση του παιχταρά Ρέμμους Πάτρου και αναμένεται συνέχεια Έκλεισε και ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος

Με τον Γιώργο Χρυσαφόπουλο στην τεχνική ηγεσία, θα παρουσιαστεί και φέτος ο Α.Ο. Κρέντης στο τοπικό μας πρωτάθλημα. Ο νεαρός προπονητής μετά την διευθέτηση κάποιων μικρολεπτομερειών, έδωσε τα χέρια με την Διοίκηση και έτσι θα και τη νέα αγωνιστική σεζόν στον πάγκο της Κρέντης.
Η Διοίκηση αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον κ. Χρυσαφόπουλο, με συντονισμένες κινήσεις απέκτησε τον σπουδαίο παίχτη, με μακρόχρονη και λαμπρή καριέρα σε Ρουμανία και Ελλάδα, προσθέτοντας έτσι ένα τεράστιο πολυεργαλείο στο ρόστερ της ομάδας.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ - ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ

Αγαπητοί συνδημότες  σε συνέχεια τις τοποθέτησης που είχα κάνει  με δήλωσή μου στον τοπικό τύπο στις 11/07/2012  για τις καταγγελίες της κα Φουρλίγκα δίνοντας της μάλιστα και συγχαρητήρια για το θάρρος της, ανέφερα  ότι ο Δήμαρχος φοβάται να συζητήσει το θέμα λειτουργίας  Οικονομικής  Επιτροπής. Έχοντας χρέος ως Δημοτικός Σύμβουλος σας ενημερώνω τα εξής: ήρθε  απάντηση της ενστάσεως που είχε κάνει  η κα Φουρλίγκα στις 25/06/2012 από την περιφέρεια και περίτρανα αποδεικνύεται η ΑΛΗΘΕΙΑ η οποία είναι και αναμφισβήτητη,

Αυθαίρετη απόφαση για Υδροηλεκτρικό έργο στον ποταμό Μπεσιώτη της Τοπικής Κοινότητας Νεράϊδας, του Δήμου Καρδίτσας

Με  μεγάλη  έκπληξη  διαβάσαμε  πρόσφατα  στα  πρακτικά  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Θεσσαλίας  πως  αυτό  αποφάσισε  θετικά  κατόπιν  θετικής  εισήγησης  του  Αντιπεριφερειάρχη  Καρδίτσας  για  το  Υδροηλεκτρικό  έργο  στον  ποταμό  Μπεσιώτη. Όλοι  περιμέναμε  η  γνωμοδότηση  να  είναι  αρνητική!     
   Συγκεκριμένα  η  απόφαση  αυτή  πάρθηκε  στη  συνεδρίαση  του  Π. Σ. Θ. της  17.7.12  και  το  πρακτικό  αναρτήθηκε  στο  διαδίκτυο  στις  18.7.12, στην  ιστοσελίδα  της  Περιφέρειας  Θεσσαλίας  από  όπου  μπορεί  όποιος  θέλει  να  το  διαβάσει.
   Η  εισήγηση  του  Αντιπεριφερειάρχη  Καρδίτσας  είχε  πολλές  ανακρίβειες  τις  οποίες  θέλω  να  επισημάνω  μέσω  των  εφημερίδων  του  νομού, τις  εξής:

Μούρο: Το νέκταρ της Ευρυτανίας

 Πότε και ποιος φύτεψε την πρώτη μαύρη μουριά στα μέρη της κεντρικής Ευρυτανίας είναι άγνωστο, όπως επίσης άγνωστο είναι αν την φύτεψαν για τα φύλλα της ή τον καρπό τους. Τα μεν φύλλα ήταν χρήσιμα για την μεταξοσκωληκοτροφία η οποία δεν αποκλείεται να είχε ανθήσει κάποιους προηγούμενους αιώνες εκεί, ενώ τα μούρα, ένας εύγεστος,  χυμώδης και υπόξινος καρπός να τα χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή ενός οινοπνευματώδους ποτού, σαν το τσίπουρο μοιάζει, αλλά με μια άλλη βαθύτερη, πιο εσωτερική γεύση και χαρακτηριστική μυρωδιά που παραπέμπει στον καρπό και στην περιοχή το λένε μούρο.

50.000 ευρώ στο Δήμο Καρπενησίου για τη χρηματοδότηση πιλοτικής μελέτης για τη δημιουργία Οικολογικών Πάρκων

Η Δημοτική Αρχή στη συστηματική προσπάθεια διεκδίκησης πόρων, εντάσσει  μεταξύ άλλων και πολλά καινοτόμα έργα που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του σημαντικότερου πλεονεκτήματος του Δήμου Καρπενησίου, που δεν είναι άλλο από το Φυσικό Περιβάλλον.
Μια πρωτοποριακή ιδέα της δημοτικής ομάδας, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, αρχίζει σταδιακά να παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για τη δημιουργία τεσσάρων Οικολογικών Πάρκων στο Δήμο Καρπενησίου.

Βοήθεια από τους ομογενείς της Γερμανίας δια μέσω της τοπικής μας εκκλησίας, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και σε μη έχοντες συμπολίτες μας

Τη στιγμή που η οικονομική κρίση πλήττει ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά στο τόπο μας, όπως και τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της υγείας, η Εκκλησία εντείνει τις προσπάθειες συνεργασίας της με την ομογένεια δημιουργώντας όλες εκείνες τις προοπτικές, τόσο για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, όσο και για τους ασθενούντας, που νοσηλεύονται στα διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη Τυμφρηστού ασφαλτοστρωμένη

Παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία η παράκαμψη του δρόμου από τη Σήραγγα Τυμφρηστού ως τον Τυμφρηστό. Το κομμάτι του δρόμου που υπολείπονταν και δεν είχε ολοκληρωθεί, δηλαδή το ¼ του δρόμου, ασφαλτοστρώθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα μήνα.
Το κύριο χαρακτηριστικό της υπόθεσης αυτής είναι ότι το έργο ολοκληρώθηκε με αυτεπιστασία της Περιφερειακής Ενότητας στο ποιο δύσκολο κομμάτι του, καθώς το τμήμα που είχε απομείνει, βρίσκονταν μέσα σε ιδιοκτησίες. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ «Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ» Διοργάνωση ημερίδας για το ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ στη Ροσκά στις 4 Αυγούστου

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Συλλόγου μας,  που εκπροσωπεί τα χωριά των Τοπικών Κοινοτήτων Ψιανών και Ρoσκάς Ευρυτανίας, είναι η αξιοποίηση του Κρικελλοποτάμου και η ανάδειξη του φαραγγιού ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ. Για το σκοπό αυτό πραγματοποίησε ημερίδα το 2005 στα Ψιανά,

Από το Δήμο Καρπενησίου «Σύσταση και λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου»


Η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια. Η στήριξη όλων αυτών των συμπολιτών μας από το κεντρικό κράτος ειδικότερα στις μέρες μας είναι ανεπαρκής.

Βασικές Τοποθετήσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στη 10η Συνεδρίαση του ΔΣ Καρπενησίου

Προπονητικό Κέντρο, «Κοινωνικό Φροντιστήριο», Αίτημα πολιτών για μείωση τελών και οικονομικά των Δήμων

- Σχετικά με το αίτημα πολιτών για μείωση τελών
Είναι ένα πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήδη είχε θέσει θέμα επανεξέτασης των τελών στο 3ο ΔΣ στις 7 Μάρτη 2013.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Ανακοίνωση πίνακα προσληπτέων στη Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας


Στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα που έχουν εγκριθεί και ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) της προγραμματικής περιόδου 2007-2012 σε συνέχεια της  «Ανακοίνωσης» ΚΟΧ 106.803/1/2012, για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Πενήντα  (50) ανέργων

Επιτυχές το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Πανευρυτανική για την ιστορία και τον πολιτισμό της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Πανευρυτανική Ένωση, το τριήμερο 20-21-22 Ιουλίου στη Δημοτική Ενότητα Φουρνάς και συγκεκριμένα στα χωριά, Φουρνά, Κλειτσό και Βράχα.
Το συνέδριο είχε θέμα την ανάδειξη της ιστορίας και του Πολιτισμού της Δημοτικής Ενότητας Βράχας και μίλησαν σε αυτό κορυφαίοι εισηγητές, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων.

Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας Εγκρίθηκαν οι μελέτες της οδού Βίνιανη–Μαυρομάτα–Όρια Ευρυτανίας (Παραμεγδόβιου) του παρλίμνιου δρόμου Τσούκα – Τριπόταμος και της κατασκευής τελεφερικ (τηλεκαμπίνας) από Καρπενήσι – Χιονοδρομικό Κέντρο

Με 3 σημαντικά θέματα ευρυτανικού ενδιαφέροντος συνεδρίασε στις 23 Ιουλίου του 2012, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, επί συνόλου 29 που ήταν στην ημερήσια διάταξη. Επίσης συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σε ότι αφορά την ωρίμανση, την προώθηση και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλη την Περιφέρεια. Συγκεκριμένα

Ανάπλαση… στον ιστορικό οικισμό των Ψιανών

Πριν λίγες μέρες είχα την ευκαιρία να  επισκεφθώ   το σπίτι μου στον οικισμό Παλιοχώρι των Ψιανών. Θεώρησα καθήκον μου για ένα κερί στους γονείς μου στο Νεκροταφείο της Αγίας Βαρβάρας (εκκλησία που κατά την  κτητορική  επιγραφή κτίστηκε περίπου το 1500).

Ο κεντρικός δρόμος του οικισμού,  βατός ή δρόμος για υποζύγια που κατεβαίνει, όπως πάντα από την κορυφή  στο κέντρο του οικισμού και στη θέση της  βρύση «Λεύκα» έμοιαζε με ’ζούγκλα’. Βάτα, βούρλα, άφτιαχτος εδώ και χρόνια και κοντά  στα άλλα νερό να τρέχει σε όλο το μήκος του .

Εντολή αφύπνισης και ανάτασης - Γράφει ο Κ. Μήτσιος

Μέσα από τα βάθη των αιώνων ακούμε ευκρινώς τη φωνή του ψαλμωδού: «Ήρα τους οφθαλμούς μου εις τα όρη όθεν ήξει η βοήθειά μου».

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δωρεά λαμπτήρες στο Δήμο Καρπενησίου από γερμανική εταιρεία

Στη δωρεά λαμπτήρων στο Δήμο Καρπενησίου, για τη φωταγώγηση της πλατείας του Ξηριά, κάτω από το νέο Δημαρχείο, προχώρησε γερμανική εταιρεία. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Μίλτος Κουτσανδρέου βρέθηκε στην ευρυτανική πρωτεύουσα

Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας Εγκρίθηκαν οι μελέτες της οδού Βίνιανη–Μαυρομάτα–Όρια Ευρυτανίας (Παραμεγδόβιου) του παρλίμνιου δρόμου Τσούκα – Τριπόταμος και της κατασκευής τελεφερικ (τηλεκαμπίνας) από Καρπενήσι – Χιονοδρομικό Κέντρο

Με 3 σημαντικά θέματα ευρυτανικού ενδιαφέροντος συνεδρίασε στις 23 Ιουλίου του 2012, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, επί συνόλου 29 που ήταν στην ημερήσια διάταξη. Επίσης συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σε ότι αφορά την ωρίμανση, την προώθηση και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλη την Περιφέρεια. Συγκεκριμένα

ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ Ο Νίκος Στασινός παραμένει στην θέση του Αστυνομικού Δ/ντη

Ο Νίκος Στασινός  παραμένει στην θέση του Αστυνομικού Δ/ντη  με τον Βαθμό του Ταξιάρχου ενώ στη θέση του υποδ/ντη τοποθετήθηκε ο Αστ. Δ/ντης Παναγιώτης Παπαρούπας
Οι αστυνομικοί διευθυντές στους 5 νομούς  της Στερεάς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Συνεδριάζει στις 27/6/12 η Οικονομική Επιτροπή

Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, η  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου για συζήτηση  και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Λαμπρή η εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Ευρυτανία

Αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν και φέτος στην εορτή του Προφήτου Ηλία στην θεόσωστη επαρχία μας. Σε κάθε γωνιά της ευρυτανικής γης, όπου υπάρχει Ναός προς τιμήν του Προφήτου, κάτοικοι των περιοχών αυτών προσήλθαν στις εκκλησιές για να υμνήσουν τον πύρινο και Θεόσταλτο Προφήτη και να προσκυνήσουν την αγία εικόνα του ως ευλαβείς προσκυνητές της Ενορίας του Προφήτη Ηλία.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2012 - 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Στο Καρπενήσι «μύρισε» Χίος, Καρδίτσα, Κρήτη

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν οι φετινές Γιορτές Δάσους του Δήμου Καρπενησίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου να διοργανώνει ένα πραγματικά επιτυχημένο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.
Στα πλαίσια λοιπόν των Γιορτών Δάσους, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Λαϊκής Παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Εγκαινιάστηκε το Νέο Δημαρχείο στον Ξηριά

 Τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 στις 12 το μεσημέρι, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο.

«Καφαντάρεια» 2012 από 8 ως 11 Αυγούστου

Τετραήμερες θα είναι φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ανατολική Φραγκίστα προς τιμήν του  ιστορικού πολιτικού και Πρωθυπουργού Γεωργίου Καφαντάρη.
Πρόγραμμα
Τετάρτη 8 Αυγούστου Ώρα: 20:00

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

SOS εκπέμπει ο Δήμος Αγράφων

Δημήτρης Τάτσης σε Ευριπίδη Στυλιανίδη: “Υπουργέ μου, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Αγράφων, τείνουν να γίνουν ανυπέρβλητα”
 Την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση των οικονομικών στον δήμο έθεσε υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών, ο Δημήτρης Τάτσης, εκπέμποντας sos, για το παρόν και το μέλλον του Δήμου.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ Η θέση μας για το Αθλητικό Κέντρο

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Δήμο Καρπενησίου, το ρεπορτάζ του ΕΠ για το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο 513/11-7-2012 με τίτλο «Μεγάλη Ζημιά από το Αθλητικό Κέντρο».

ΜΟΥΣΙΚΗΣ… Ο ΛΟΓΟΣ του Ηλιόπουλου Αναστάσιου, εκπαιδευτικού αποσπασμένου στα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΝΑΣ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ» ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ

Εν αναμονή του συνεδρίου στο Φουρνά, τον Κλειστό και τη Βράχα το προσεχές τριήμερο, θα παραμείνουμε στην περιοχή με την πλούσια μουσική παράδοση, αλλά και τους ακόμη πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους. Παράδοση δεν νοείται χωρίς τους φορείς της και τα χωριά τα «κλεισμένα» απ’ τα βουνά μπορούν να παινεύονται για τη ζωντάνια, το κέφι και τη φωνητική ευστροφία των κατοίκων τους.

ΟΙ ΤΖΑΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ -Του Ανδρέα Μπόμπα

Δεν  χρειάστηκαν περισσότερες  από  τρείς βδομάδες για να  ξεκαθαρίσει  το πολιτικό  τοπίο.
Η κυβέρνηση   εθνικής σωτηρίας μετατράπηκε σε κυβέρνηση  εθνικού  σκοπού με στόχο « πατριωτικό » το ξεπούλημα των  οργανισμών  κοινής ωφέλειας, της δημόσιας Γης και  περιουσίας.
Όσον  αφορά την  επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τους  επαχθείς όρους του μνημονίου αυτή μεταφέρεται  σε βάθος τριετίας και αν;

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΟΛ ¨ΕΥΡΥΤΟΣ¨

Με ένα παιδικό πάρτι στη πισίνα του ξενοδοχείου MONTANA HOTEL SPA, που περιελάμβανε παιχνίδια με το νερό,  θέλησε και φέτος να αποχαιρετήσει τους μικρούς αθλητές του ο σύλλογος Α.Ο.Λ ¨ΕΥΡΥΤΟΣ¨ -το τμήμα κολύμβησης- ευχαριστώντας τους για την στήριξη τους.
Επίσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους υπευθύνους και τους υπάλληλους του ξενοδοχείου για την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια - Του Βασίλ. Κολημένου

Μέτρα σοκ εισηγούνται οι τροϊκανοί και  εφαρμόζει πιστά  οι εγχώρια   κυβερνητική  τρόικα. Τα αποτελέσματα γνωστά, εξάλλου τα  έχουμε  ξαναγράφει.  Οι  πολιτικοί μας κρύβονται πίσω από  ένα ιδεολογικό κάλυμμα παραπλανούν και εφαρμόζουν ακριβώς τα αντίθετα.

Βάτραχοι και πρίγκιπες - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Από τα αντικαπιταλιστικά συνθήματα και τα έξω οι βάσεις των Αμερικανών το 1981 φτάσαμε στο γλυκό ποτό της εξουσίας, και από τα ζιβάγκο του κινήματος, στο
μεθύσι της ηγεμονικής χλιδής. Οι Έλληνες «σοσιαλιστές» της συνομοταξίας των βατράχων, με τη βοήθεια του χρόνου, μεταλλάχτηκαν σε πρίγκιπες. Η μετάβαση αυτή δεν παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες. Η ιστορία το έχει βιώσει πολλές φορές με άσημους ανθρώπους που έρχονται από το πουθενά και παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες μεγάλων λαών. Καλό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Χίτλερ το 1933.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Όλη η αλήθεια για την πραγματική κατάσταση του Αθλητικού Κέντρου

Μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, ήταν και συνεχίζει να είναι η ορθότερη και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιοποίηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου.
Το έργο αυτό, σήμερα, καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό, αφενός λόγω τις δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και αφετέρου λόγω τις πολύ κακής κατάστασης των αθλητικών χώρων που η νέα Δημοτική Αρχή κλήθηκε να διαχειριστεί.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ «Έπεσαν» οι υπογραφές η ανάπλαση ξεκινά …

Το Καρπενήσι αλλάζει πρόσωπο. Υπογράφτηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, η νέα σύμβαση της Ανάπλασης του Κέντρου Καρπενησίου μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και της ανάδοχης κατασκευαστικής εταιρείας και επιτέλους ένα τεράστιο έργο πνοής στην ευρυτανική πρωτεύουσα σε λίγο καιρό θα είναι πραγματικότητα.

Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων απαντά για την μισθοδοσία του κλήρου Τεράστιο το έργο της Εκκλησίας

Οικονομικά ασύμφορη για το κράτος θεωρεί την πρόταση του ΚΕΠΕ για την από κοινού πληρωμή των κληρικών από την Εκκλησία και την Πολιτεία ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.
 Διερωτάται, επίσης, ποιον συμφέρει η διάλυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού δικτύου της Εκκλησίας.