Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στις 2 Μαρτίου 2011 ο Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας Μεταξύ Απεραντιακού και Βελουχιού


4η Συμμετοχή για τον Απεραντιακό, πολυνίκης του θεσμού το Βελούχι με 16 κούπες

Στις 2 Μαρτίου 2011, στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας, μεταξύ Βελουχιού που είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια στην Ευρυτανία και Απεραντιακού, που βρέθηκε 3 φορές ακόμη στον τελικό με αντίπαλο το Βελούχι, γνωρίζοντας όμως ισάριθμες ήττες. Το 2001, ο Απεραντιακός έχασε από το Βελούχι με 2-1, το 2005 γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 7-1 και πέρυσι με σκορ 3-0.

ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΜΕΔΙΠ) Ξεκίνησε σήμερα το Σεμινάριο «Σακχαρώδης Διαβήτης και Αγγειοπάθεια, Κλινική Εμπειρία, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Διαβητικού Ποδιού»

Ξεκίνησε σήμερα στο Καρπενήσι και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27/2 το Σεμινάριο «Σακχαρώδης Διαβήτης και Αγγειοπάθεια, Κλινική Εμπειρία, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Διαβητικού Ποδιού», που θα λάβει χώρα στο ΜΟΝΤΑΝΑ

Το διαβητικό πόδι αποτελεί σήμερα μια από τις συχνότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς σχετίζεται με τον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων κάποιου συνανθρώπου μας κάθε 30 δευτερόλεπτα σε διεθνές επίπεδο!

Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στον ακρωτηριασμό είναι τα έλκη των κάτω άκρων. Υπολογίζεται ότι το 25 % των ατόμων με διαβήτη θα εμφανίσει έλκος στα κάτω άκρα έστω μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Στατιστικά, 1.000.000 άτομα με σακχαρώδη διαβήτη αναγκάζονται να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό ενός άκρου τους σε ετήσια βάση.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) διοργανώνει το 2ο Κλινικό Σεμινάριο με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης και Αγγειοπάθεια, Κλινική Εμπειρία, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Διαβητικού Ποδιού», στις 25 – 27 Φεβρουαρίου 2011 στο Καρπενήσι (ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ).

Στο Σεμινάριο πρόκειται να συζητηθούν όλα τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν τις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ Ε.Ο.Σ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - 2ος Αγώνας Νοτίου Περιφέρειας Π1-Κ1, Π2-Κ2 Πήλιο Διακρίσεις παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες


Το περασμένο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο πρωτάθλημα νοτίου περιφέρειας Π1-Κ1, Π2–Κ2 στη θέση «Αγριολεύκες» του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Συνολικά συμμετείχαν 97 αθλητές και αθλήτριες, ενώ ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρπενησίου συμμετείχε με 12 αθλητές και δύο αθλήτριες συνοδευόμενοι από τον Κολοκύθα Νεκτάριο και τους προπονητές Γουβιανάκη Άννυ, & Ζαχαράκη Ηλία. Συγκεκριμένα στην κατηγορία Π1-Κ1 πήραν μέρος οι Παναγιώτης Αντωνίου, Γιάννης Κατής, Γιώργος Μπάρκας, Γιώργος Γιόγιος, Γιάννης Γαλανός, Στέλιος Ρεσίτης, Νίκος Καραγκούνης, Σπύρος Κολοκώτσιος και Ανδρεάκη Φωτεινή. Ενώ στην κατηγορία Π2-Κ2 συμμετείχαν οι Φώτης Καλάλουε, Αλέξανδρος Τσιάλτας, Βαλάντης Τσιάλτας, Φάνης Παναγιωτόπουλος και Φωτεινή Κολόκα.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το αγώνισμα γιγαντιαίας κατάβασης GS, που ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο το πρωί, ακυρώθηκε. Η συνεχής και ασταμάτητη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και η κακή ποιότητα του χιονιού, καθήλωσαν Ομοσπονδία, αθλητές αλλά και προπονητές. Την επόμενη ημέρα, ο καιρός βελτιώθηκε και χάρη στη μεγάλη προσπάθεια τόσο τις Ομοσπονδίας, όσο και των προπονητών και των αθλητών, πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης SL. Παρά τη δύσκολη ποιότητα χιονιού οι αθλητές τους συλλόγους μας στάθηκαν στο ύψος τους και κατάφεραν να επιστρέψουν με διακρίσεις. Πολλές βέβαια ήταν οι ακυρώσεις και οι εγκαταλείψεις.
Αναλυτικά, στην κατηγορία Π1-Κ1 ο Παναγιώτης Αντωνίου κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, ο Νίκος Καραγκούνης την 6η θέση, ο Γιάννης Γαλανός την 7η θέση, ο Γιώργος Γιόγιος την 9η θέση, ο Ρεσίτης Στέλιος την 10η θέση και η Ανδρεάκη Φωτεινή την 10η θέση.
Στην κατηγορία Π2-Κ2 ο Καλάλουε Φώτης κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο , ο Τσιάλτας Βαλάντης την 5η θέση και η Κολόκα Φωτεινή την 5η θέση.
Τον αγώνα τίμησε ο Ολυμπιονίκης Christian Mayer, ο οποίος βρέθηκε στο Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου και για την παρουσίαση των νέων μοντέλων σκι για το 2012, της εταιρείας Elan. Δώρα με την υπογραφή του Ολυμπιονίκη, δόθηκαν στους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας, με τη συνεργασία των καταστημάτων Κλαουδάτος.
Οι μικροί αθλητές που θα πάρουν την πρόκριση, θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις 12 & 13 Μαρτίου στο Λαϊλιά Σερρών.

ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ – ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 1-2Παρά την ήττα, άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον


Ξεκίνησαν τα Ενωσιακά πρωταθλήματα προπαίδων Good League ΟΠΑΠ την περασμένη Κυριακή το πρωί. Στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου, η ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν τα κατάφερε κόντρα στην ΕΠΣ Φθιώτιδας, χάνοντας στις λεπτομέρειες με σκορ 2-1. Η ομάδα μας καθόλη την διάρκεια του αγώνα που διήρκησε δυο τριαντάλεπτα, έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όμως παρά ταύτα δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τους γείτονες της Φθιώτιδας.
Το μοναδικό γκολ της Ευρυτανικής ομάδας σημείωσε ο πολλά υποσχόμενος Πάνος Λιάγκας, ενώ και τα δυο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Καραγιάννης. Η ομάδα της Ευρυτανίας την 2η αγωνιστική θα έχει ρεπό και την 3η αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στον Ορχομενό την ομάδα της ΕΠΣ Βοιωτίας.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
2΄ Ο Λιάγκας εκτέλεσε απευθείας φάουλ μπλόκαρε με υπερένταση ο Περράκης
Β΄ Ημίχρονο
36΄ Ο Μαντάρας έβγαλε σέντρα από δεξιά βρήκε τον Καραγιάννη και αυτός από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους 0-1
45΄ Ο Μπράζιας πάσαρε στον Λιάγκα και αυτός με σουτ από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1
54΄ Ο Φούντας εκτέλεσε απευθείας φάουλ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ
57΄ Ο Καραγιάννης εκτέλεσε πέναλτι στην αριστερή γωνία κάνοντας το 1-2
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΠΣ Ευρυτανίας:
Κωστής, Χρυσαφόπουλος Χ, Μπράζιας, Χρυσαφόπουλος Κ, Τσούκας, Ρεσίτης, Λιάγκας, Μυρισιώτης, Φύκας, Τσίγκας, Κολοκούρας
Επίσης αγωνίστηκαν οι: Κατσαρός Αντωνίου, Αζούκης
ΕΠΣ Φθιώτιδας: Περράκης, Θεοχάρης, Παπαναστασίου, Καραγεώργος, Φούντας, Μόσχος, Μπασδέκης, Κασούμης, Πατσαρούχας, Μαντάρας, Καραγιάννης
Επίσης αγωνίστηκαν οι: Σταυρογιάννης, Σάπιος, Σταθόπουλος, Κουκούνας, Μανιάς, Μαγκλάρας, Κουτσούκος. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Γαλάνης, με βοηθούς τον Βασίλη Λάμπρου και τον Κώστα Νικολάου του Συνδέσμου Ευρυτανίας.

Στο Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Πέλλας το καροτσάκι από τα παιδιά της 3ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου


Τα παιδιά και η δασκάλα της Τρίτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου ευχαριστούν θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου τους, αλλά και τους μικρούς μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου που με θέρμη και ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους για τη συλλογή καπακιών.
Η «τράπεζα» καπακιών που έχει δημιουργηθεί στην τάξη τους έχει εκατοντάδες καταθέτες, όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά, αλλά και τους φίλους και τους συγγενείς τους, που με συνέπεια και αγάπη για το συνάνθρωπο συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες καπάκια!
Μετά από επικοινωνία με το Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Πέλλας, που άμεσα έχει την ανάγκη της συνδρομής μας στη δική του «τράπεζα» καπακιών, τον επόμενο μήνα, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καρπενησίου κ. Κλεομένη Λάππα, ετοιμάζουμε την πρώτη μας αποστολή.
Όποιος επιθυμεί να συνδράμει στις ανάγκες του Συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Πέλλας « Η Αγία Ειρήνη», -κάνουμε γνωστό ότι δέχεται οτιδήποτε θα μπορούσε να προσφέρει ο καθένας, από είδη που ίσως δε χρειάζεται πλέον και είναι σε καλή κατάσταση και θα ήταν χρήσιμο για κάποιον άλλο συνάνθρωπό του, όπως παιχνίδια για παιδιά, ρούχα, ακόμη και τρόφιμα - μπορεί να επικοινωνήσει με την κυρία Δήμητρα Χρηστάκη , τις πρωινές ώρες 8-2μμ στη διεύθυνση: Ανοικτό Θέατρο Γιαννιτσών, Κολοκοτρώνη 10,
Τ.Κ. 581 00 Γιαννιτσά Τηλ. 23820 81308

ΠΟΙΗΜΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗ


Τι έχουν των Αγράφων τα βουνά και στέκουν μαραμένα,
πούχουν μεγάλη κορυφή στα σύννεφα κρυμμένη.
Μην τάχα μπόρες και βροχές ,σεισμοί κι αστροπελέκια,
τα παραδέρνουν άσκοπα και τα βροντοχτυπάνε !
Μήτε οι μπόρες, ούτε οι βροχές τα κάνουν λυπημένα.
Είναι γιατί ξεψύχησε ο Λάμπρος Κοντογούνης,
ο ξακουστός ο γέροντας, καμάρι των Αγράφων.
Σκούζουν αετοί στον ουρανό, στα έλατα τα αηδόνια,
δέντρα, βουνά και σύννεφα, αλλά και ο Αγραφιώτης,
τρέμουν, σπαράζουν και βροντούν στ΄ άκουσμα της καμπάνας,
κει κάτω στην ακροποταμιά και στην Αγιά Βαρβάρα.
Μίλησανε για δαύτονε, ο Μπουμπουρής ο Κώστας,
ο Ηλίας ο Μπουμπουρής και ο Γιάννης Ντρενογιάννης,
λέγοντας λόγια αδελφικά, λόγια απ΄ την καρδιά τους,
για τον σπουδαίο γέροντα που έφυγε από κοντά τους.
Τον μπάρμπα – Λάμπρο αποχαιρετούν, παιδιά, γνωστοί και φίλοι,
εκεί μπροστά στην εκκλησία με πικραμένα χείλη
και στη συνέχεια όλοι μαζί, με το κλαρίνο να κλαίει,
τον συνοδεύσαν παρακεί, στον τόπο που γεννήθηκε που τόσο αγαπούσε.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΠΑΡΜΠΑ ΛΑΜΠΡΟ

«ΝΕΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 443

* Στην Ευρυτανία έφτασε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης. Ο γαμπρός μας – για όσους δεν ξέρετε, ο συμπαθέστατος Κρητικός έχει παντρευτεί την πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλο Ελένη Μπανιά – το βραδάκι βρέθηκε σε γνωστό στέκι, στον δρόμο προς Προυσό, όπου με καμιά 10ριά επωνύμους Ευρυτάνες κουβέντιασαν πολλά και διάφορα και μεταξύ αυτών, για το παρόν και το μέλλον της ΔΗΣΥ στην Ευρυτανία. Ποιοι ήταν εκεί στο επόμενο φύλλο καθώς και άλλα ενδιαφέροντα από την 1η σύναξη της ΔΗΣΥ, επί ευρυτανικού εδάφους.

* ΟΤΑΝ «ΜΙΛΑΕΙ» Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ…
Απόλυτη επιβεβαίωση του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ για τις θετικές εξελίξεις στα θέματα της σήραγγας Τυμφρηστού, των Σχολείων και του Νοσοκομείου. Όπως αναφέραμε στο υπ. αριθμ. 439 φύλλο μας, για το θέμα της σήραγγας μετά από δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Β. Καραμπά εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ για την λειτουργία της, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται και η αποκατάσταση του δρόμου στον Προυσό καθότι ολοκληρώνεται η μελέτη κατασκευής και δρομολογείται η διαδικασία ένταξης για χρηματοδότηση.
Όσον αφορά το ζήτημα του Νοσοκομείου, δόθηκε η αναφερόμενη από την εφημερίδα μας λύση, ενώ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ στην Ευρυτανία δεν θα κλείσει και δεν θα συγχωνευτεί. Αυτά για όσους προέτρεξαν να πουν ότι κακώς γράψαμε ότι για τα 3 αυτά σημαντικά ζητήματα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

* Κεραυνούς εξαπέλυσε ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φραγκίστας, εναντίον του υποψηφίου Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή, με ανοιχτή επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ. Ο Κώστας Μπίκας, κατηγορεί τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων ότι προεκλογικά δεν σεβάστηκε κανένα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υποψηφιότητά του ως πολιτική κατάντια. Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπίκας, απαντώντας στον ισχυρισμό του κ. Μπαμπαλή, ότι οι ψηφοφόροι του Δήμου Φραγκίστας, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος στις περασμένες εκλογές, τονίζει με έμφαση ότι αυτός ο ισχυρισμός μάλλον δεν τον τιμά, καθότι φαίνεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, ότι δεν μπόρεσαν να δουν τα πράγματα ξεκάθαρα και για το λόγο αυτό γνώρισαν την συντριβή.
Ακόμη ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Φραγκίστας θεωρεί ότι δεν είναι σοβαρή και ΥΠΕΥΘΥΝΗ στάση από έναν υποψήφιο Δήμαρχο, η προτροπή του να μην πληρώνουν οι δημότες τα ανταποδοτικά τέλη και μάλιστα προεκλογικά, ενώ τέλος αναφέρει ότι η ασχολία του κ. Μπαμπαλή με την τοπική αυτοδιοίκηση στον πρώην Δήμο Αγράφων, δεν τον ωφέλησε, καθώς εκεί το πρόβλημα του ήταν η διεκδίκηση της «καρέκλας», όταν με τον διαφόρους τρόπους, «πελέκισε» τα πόδια του πρώην Δημάρχου Αγράφων και «ενθρόνισε» μετά βαΐων και κλάδων τον Χρήστο Μπούρα, ως Δήμαρχο Αγράφων. Γνώστες του θέματος χαρακτηρίζουν φυσιολογικούς τους εν αιθρία «κεραυνούς» του Κώστα Μπίκα, που δεν απευθύνονται όπως λένε στον κ. Μπαμπαλή, αλλά στον υποψήφιο, κομματικό Δήμαρχο Αγράφων για την στάση που κράτησε στο θέμα της έδρας!!!

* Να μην γίνει καμία συνένωση στις Σχολικές Μονάδες που λειτουργούν στην Ευρυτανία, εισηγήθηκε στον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας, ο Δ/ντής Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας. Κάτι ανάλογο προτάθηκε και από την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας και αυτό λέει πάρα πολλά για το παρόν και το μέλλον των Σχολείων του τόπου μας.

* Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στο ΤΕΙ Καρπενησίου αφού αρκετοί είναι οι σπουδαστές που δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα του 6μήνου διότι η φοιτητική εστία δεν λειτουργεί ακόμη και δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο.
Παράλληλα η προϊσταμένη του ΤΕΙ πιστεύει ότι δεν θα καταργηθεί το τμήμα στο πλαίσιο των επικείμενων συγχωνεύσεων ενόψει του Καλλικράτη. Το θέμα δεν είναι τι πιστεύει η κ. Αναστασία Παντέρα αλλά τι σκοπεύουν να κάνουν οι έχοντες τα γένια και τα χτένια της υπόθεσης αυτής.

* Ότι δεν υπέβαλλε έγκριση νομιμότητας στην Περιφέρεια για την απόφαση σχετικά με την κατάρτιση όρων διακήρυξης για την πρόσληψη συμβούλων στον Δήμο Καρπενησίου, κατηγορεί Βαγγέλης Καρφής τον Κώστα Μπακογιάννη. Μάλιστα προχωρώντας λίγο παραπέρα ο πρώην Αντιδήμαρχος αναφέρει ότι η πρόσληψη συμβούλων θα επιβαρύνει τον Δήμο με επί πλέον κόστος 73.800 ευρώ. Καλές οι παρατηρήσεις αυτές και αν έγινε κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι θα πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μάθουμε κι εμείς πως δρομολογήθηκε το θέμα. Έτσι για να ξέρουμε τι γίνετε και αν γίνετε όπως θέλει να το παρουσιάσει ο πάσα ένας…

* Να αποδυναμώσουν αποφασιστικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και να πάρουν απόφαση συστράτευσης με το ΚΚΕ, ζήτησε με Δελτίο Τύπου η Λαϊκή Συσπείρωση από τους Ευρυτάνες πολίτες για πολλά και διάφορα σημαντικά θέματα. Κάποια στιγμή, όσοι αποφασίζουν να παίρνουν θέση για καίρια ζητήματα καλό θα είναι να γίνονται και πειστικοί με αποδείξεις και στοιχεία και όχι με λόγια.

* Τον γύρο του ιντερνετικού κόσμου έκανε το γράμμα της Δ/ντριας του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπανδρέου. Δεκάδες blog, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην επιστολή και τα περισσότερα από αυτά προχώρησαν και στην αναδημοσίευση της. Το θέμα είναι αν θα φτάσει ποτέ στον κ. Παπανδρέου αυτό το γράμμα ή θα μπει στο συρτάρι της αναμονής. Για να δούμε…

Επίσημη επίσκεψη Αυγενάκη στην Ευρυτανία Οργανώνεται η ΔΗΣΥ στον νομό



Ικανοποιημένος από τις επισκέψεις και επαφές τους στον νομό μας, έμεινε ο υπεύθυνος του τομέα Οργανωτικού της ΔΗΣΥ και βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ευρυτανία για τα οργανωτικά θέματα του κινήματος.
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο Λ. Αυγενάκης, που έχει συγγενικούς δεσμούς με την Ευρυτανία, καθώς έχει παντρευτεί την πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλο Ελένη Μπανιά, συμμετείχε σε συνάντηση φίλων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όπου σε μια εποικοδομητική σύσκεψη συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του κινήματος και τέθηκε χρονοδιάγραμμα πρωτοβουλιών. Την επομένη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη και λίγο αργότερα στο Κερασοχώρι με τον Δήμαρχο Αγράφων Δημήτρη Τάτση
.

Θερμό καλωσόρισμα επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Ευρυτανίας, στον υπεύθυνο του τομέα Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, στα πλαίσια της περιοδείας του στους νομούς Αχαϊας, Αιτ/νιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας.
Ο κ. Αυγενάκης την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, βρέθηκε στην Πάτρα, όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, ενώ πραγματοποίησε και σειρά συσκέψεων για οργανωτικά θέματα του κινήματος με τοπικά στελέχη, όπως και συναντήσεις με ενεργούς πολίτες, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθνικοτοπικές οργανώσεις και άλλους φορείς. Μάλιστα, συναντήθηκε και με το Προεδρείο του Συλλόγου Κρητών το «Αρκάδι» στα γραφεία του Συλλόγου στην Πάτρα, όπου οι Κρήτες του επεφύλαξαν θερμό καλωσόρισμα με ρακί και χορούς.
Τη Δευτέρα, εβρισκόμενος στο Αγρίνιο, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τα Προεδρία και τις Διοικήσεις τοπικών θεσμικών φορέων, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τις συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για ζητήματα αιχμής, όπως για την πορεία της οικονομίας, την ανάπτυξη, τη φορολογία, τον ιδιωτικό τομέα, τις δαπάνες στην υγεία, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και σε οργανωτικά θέματα.
Η τριήμερη περιοδεία του κ. Αυγενάκη συνεχίστηκε την Τρίτη στο Καρπενήσι και ολοκληρώθηκε με τελευταίο σταθμό τη Λαμία, όπου και παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος
Διαδοχικές συναντήσεις του υπεύθυνου
Οργανωτικού της ΔΗ.ΣΥ. και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, στο Καρπενήσι
Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του, ο υπεύθυνος του τομέα Οργανωτικού της Δη
μοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, στο Καρπενήσι, όπου συναντήθηκε με τοπικούς θεσμικούς φορείς, καθώς και με τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων.
Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον με τον Δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Κ. Μπακογιάννη και τους Αντιδημαρχους, στο Δημαρχείο Καρπενησίου, ενώ κατόπιν παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο «ΗΟΤΕL ELVETIA». Μετά την συνάντησή τους οι δυο άνδρες δήλωσαν
Δηλώσεις Μπακογιάννη για επίσκεψη Αυγενάκη«Είχαμε την πολύ μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε σήμερα εδώ στον δημαρχείο του νέου δήμου Καρπενησίου τον Λευτέρη Αυγενάκη ως επίσημο εκπρόσωπο της Δημοκρατικής συμμαχίας. Είναι ο πρώτος εκπρόσωπος ο οποίος ανταποκρίνεται στην πρόσκλησή μας. Ήρθε εδώ αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσωπική του ευαισθησία για τον τόπο μας αλλά και την αγάπη που έχει για την Ευρυτανία συνολικά. Κάναμε μια πολύ καλή και αναλυτική συζήτηση για όλα τα προβλήματα τα οποία αφορούν τον Νομό, για το ζήτημα του ΤΕΙ, για το ζήτημα του δρόμου Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο, συζητήσαμε για το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο σήμερα βασανίζει πραγματικά πάρα πολλούς συμπολίτες μας, ενώ μιλήσαμε και για τα διάφορα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εδώ, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη. Θα ήθελε να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ που μας έκανε την τιμή να έρθει σήμερα στο Καρπενήσι, δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει αρκετά από τα θέματά μας στο ελληνικό κοινοβούλιο και θα τα θέσει υπόψη της εθνικής αντιπροσωπίας, το οποίο για εμάς αποτελεί ένα πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο”.
Δηλώσεις Αυγενάκη«Βρέθηκα στο Νομό Ευρυτανίας από χθες το βράδυ, για την ακρίβεια, σε έναν Νομό που δεν με συνδέει μόνο μια παλιά αγάπη για τον τόπο αυτό, μια απλή αγάπη ως στόχο διακοπών, αλλά με συνδέουν οικογενειακοί δεσμοί. Ένας τόπος που αγαπώ, που σέβομαι, που τιμώ την ιστορία του και τους ανθρώπους του, αλλά και προσωπικότητες που έχουν ξεκινήσει από εδώ και έχουν διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Χάρηκα γιατί είχα μια εξαιρετική συνεργασία με την νέα δυνατή δημοτική ομάδα του δήμου Καρπενησίου. Χάρηκα διότι και χθες εβρισκόμενος με στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση σε ότι αφορά τα οργανωτικά θέματα του κινήματος μας. Χαίρομαι διότι οι Ευρυτάνες δεν ξεχνούν την ιστορία τους, δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που πρόσφεραν και αγάπησαν και στήριξαν τον τόπο αυτό πολύ περισσότερο βέβαια χαίρομαι γιατί θα βρω την ηρεμία μου στο σπίτι μου πλέον με την Ευρυτάνισσα που έχω δίπλα μου. Μιας και δεσμεύτηκα και το εννοώ ότι ο Νομός Ευρυτανίας, όσο δεν κατέχει ή δεν έχει κοινοβουλευτική έκφραση μέσω της Δημοκρατικής Συμμαχίας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, τον ρόλο αυτό θα προσπαθήσω να τον έχω εγώ, μέσα από τις παρεμβάσεις, την στενότατη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αλλά και τις πρωτοβουλίες σε επίπεδο κοινοβουλευτικό και όπου αλλού χρειαστεί, που θα προγραμματίσουμε και θα κάνουμε το επόμενο διάστημα. Βήματα αιχμής, όπως το εθνικό δίκτυο, ζητήματα όπως η ενδυνάμωση του συγκεκριμένου τμήματος του ΤΕΙ, αλλά και επιπλέον τμήματα τα οποία θα είναι εναρμονισμένα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες, την τοπική οικονομία, ζητήματα όπως το πετρέλαιο θέρμανσης ή το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» ή η διαχείριση των απορριμμάτων και μια σειρά άλλων ζητημάτων που τέθηκαν στο τραπέζι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναδειχτούν κοινοβουλευτικά και όπως χρειαστεί θα παλέψουμε γι αυτά μιας και είναι ο τόπος που αγαπάμε.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν τα συγκεκριμένα προβλήματα της περιοχής, ενώ λόγος έγινε και για τις πολιτικές θέσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ζητήματα αιχμής. Ακόμη, αναφορά έγινε στην πορεία προετοιμασίας του κινήματος ως το Ιδρυτικό Συνέδριο της Αθήνας, που θα λάβει χώρα στις 27-28-29 Μαΐου, αλλά και της ενίσχυσης της οργανωτικής δομής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αργότερα, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε και με Δήμαρχο Αγράφων, κ. Δ. Τάτση και τους Αντιδημάρχους, στο Δημαρχείο στο Κερασοχώρι.
Σημειώνεται ότι η τριήμερη περιοδεία του κ. Αυγενάκη ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, με τελευταίο σταθμό τη Λαμία, ενώ στις 20.30 παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Στο Δημαρχείο του Κερασοχωρίου, τον κ. Αυγενάκη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι καθώς και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στην σύσκεψη που ακολούθησε, ο Δημήτρης Τάτσης έθεσε υπόψη του κ. Αυγενάκη τα μεγάλα ζητήματα, που αφορούν τον Δήμο και είναι ο δρόμος των Αγράφων, ο παραμεγδόβιος και η τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών. Με αφορμή την πρόσφατη επερώτηση του κ. Αυγενάκη για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην Ευρυτανία, ο κ. Τάτσης ενημέρωσε λεπτομερώς τον Βουλευτή της ΔΗΣΥ, για τα Σχολεία που λειτουργούν στον Δήμο, ζητώντας του να κάνει από την πλευρά του ότι μπορεί προκειμένου να μην γίνει καμία συγχώνευση των Σχολείων στον Δήμο Αγράφων. Τέλος από τον Δήμαρχο τέθηκε υπόψη του κ. Αυγενάκη, η πορεία των προγραμμάτων «ΜΠΑΛΤΑΝΤΖΗΣ και ΘΗΣΕΑΣ» που βρίσκονται σε ακινησία, καθώς και για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στο Κερασοχώρι ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε και είχε εγκάρδια συζήτηση και με μέλη του Συλλόγου Γυνακών Φραγκίστας.
Μετά το πέρας των συναντήσεων αυτών, ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, στα πλαίσια της Αβραμιαίας φιλοξενίας που χαρακτηρίζει όλους τους Αγραφιώτες, δεξιώθηκε τον κ. Αυγενάκη και την ευρυτανοπούλα σύζυγό του Ελένη Μπανιά σε ταβέρνα της Κρέντης με ντόπια εδέσματα.
Στο «Κασμίρ», με παλιούς και νέους για τα επόμενα βήματα της ΔΗΣΥ στην Ευρυτανία
Μεταξύ φίλων και γνωστών βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο Λευτέρης Αυγενάκης. Στο γνωστό καφέ «ΚΑΣΜΙΡ» φίλοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Ντόρας Μπακογιάννη στο Καρπενήσι, είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν πολλά και διάφορα με τον κ. Αυγενάκη και κυρίως για το παρόν και το μέλλον της ΔΗΣΥ στην Ευρυτανία. Στην ωραία αυτή ομήγυρη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, που ήταν και ο εμπνευστής της συγκέντρωσης, ο Άλκης Παπασπύρου, ο Δημήτρης Καρατσίκης, ο Φαρμακοποιός Κώστας Λάππας, ο Γιατρός Ν. Τσιλίκας, ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κουτρομάνος, η κ. Ξένη Ματζούφα, προσωπική φίλη της κ. Μπακογιάννη και φυσικά ο φακός του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, που κατέγραψε πολλά στιγμιότυπα από αυτή την πολύ σημαντική συνάντηση.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ 2007-2013 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ


Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ.) αποδέχτηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχου Περγαντά να ξεκινήσει πιλοτικά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007–2013» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το Υπουργείο Εσωτερικών θα υποστηρίξει την οργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τις λειτουργίες της.
Παράλληλα προτείνεται η επέκταση και στις 13 Περιφέρειες του Έργου «Αναμόρφωση του κράτους : προς ένα επιτελικό κράτος» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα προτεινεται η υποστηριξη των Περιφερειών στην οργάνωση των Υπηρεσιών Προγραμματισμού, ενόψει και της μεταφοράς της διαχείρισης των Π.Ε.Π., με αξιοποίηση του Υποέργου 7 «Ενέργειες εφαρμογής της αναμόρφωσης του κράτους» και ειδικότερα των ενεργειών που αφορούν τον «Στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό», τον «Εξορθολογισμό της οικονομικής λειτουργίας», την οργάνωση της «Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού» και την «Ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου».

Ιερά Σύνοδος: «Η Εκκλησία προσφέρει. Δεν υπόσχεται»


«Η Εκκλησία δεν υπόσχεται. Προσφέρει». Αυτό το μήνυμα απευθύνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα από την νέα εγκύκλιο «Προς τον Λαό», που εξέδωσε και αναφέρεται στο φιλανθρωπικό της έργο.
«Το Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας δεν είναι θέμα ψυχρού νομικισμού, που μπορεί στη θεωρία να υπόσχεται πολλά, αλλά στην πράξη να γίνονται λίγα. Οι πιστοί δεν χρειάζονταν νόμους και διατάξεις να τους πιέζουν για να εκφράσουν την αγάπη τους προς τους ανθρώπους» τονίζει χαρακτηριστικά η Ιερά Σύνοδος, η οποία ανακοινώνει ότι δαπανά 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως «για την συντήρηση και την λειτουργία των Ευαγών ιδρυμάτων και όλο το φιλανθρωπικό και κοινωνικό πρόγραμμα της Εκκλησίας».
Στην εγκύκλιό της, η Ιερά Σύνοδος κάνει εκτενείς ιστορικές αναφορές στην φιλανθρωπική δράση των μεγάλων πατέρων της Εκκλησίας, όπως ο Μέγας Βασίλειος και ο Ιωάννης Χρυσόστομος.
Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο για την ενημέρωση των πιστών, σήμερα διαθέτει: 2.325 φιλόπτωχα ταμεία, 10 βρεφονηπιακούς σταθμούς, 10 παιδικούς σταθμούς, 19 στέγες γερόντων, 66 γηροκομεία, 13 θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, 8 ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, 10 νοσοκομεία - ιατρεία, 7 ιδρύματα ψυχικής υγείας, 6 ξενώνες για αστέγους, 1 ξενώνα για την φιλοξενία συγγενών ασθενών, 36 ορφανοτροφεία, οικοτροφεία και ιδρύματα παιδικής προστασίας, 195 κέντρα Αγάπης για την παροχή συσσιτίων που προφέρουν καθημερινά 30 χιλιάδες μερίδες φαγητού, 26 φοιτητικά οικοτροφεία, 30 φιλανθρωπικά σωματεία, τράπεζες αίματος και 54 κατασκηνώσεις.

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗΣ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ


Ταξίδεψε στην αιωνιότητα, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, σε ηλικία 82 ετών, ο Λάμπρος Κοντογούνης, ο άνθρωπος «σύμβολο των Αγράφων», ο πλέον φωτογραφημένος τύπος όλης της περιοχής, ο σύγχρονος ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, ο «φύλακας» της Βαρβαριάδας, που για 60 συναπτά έτη λειτουργούσε το εκεί χάνι, που πρωτολειτούργησε ο πατέρας του Γιώργος με τη μάνα του Σάββα το 1937. Στην εξόδιο ακολουθία που εψάλη στον ξωκλήσι της Αγίας Βραβάρας στην Βαρβαριάδα την περασμένη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 παραβρέθηκαν, πάνω από 300 φίλοι και συντοπίτες για τον τελευταίο ασπασμό στον αξιαγάπητο μπαρμπα Λάμπρο.
Τον επικήδειο εκφώνησε ο Κώστας Μπουμπουρής, ενώ ο Ηλίας Μπουμπουρής, ανέγνωσε στην μνήμη ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Κώστα Μπουμπουρή «το συναξάρι των Αγράφων», στο οποίο γίνονταν μνεία στον λεβέντη αυτό Αγραφιώτη, που έζησε κάτω από δύσκολες στιγμές αγωνιζόμενος πάντα για το καλό και την προκοπή των Αγράφων. Στην προσωπικότητα του μπαρμπα Λάμπρου αναφέρθηκε και ο κορυφαίος ταξιδιωτικός αρθρογράφος-ερευνητής Γιάννης Ντρενογιάννης, φίλος εγκάρδιος του γέροντα, ενώ στην τελευταία του κατοικία συνοδεύτηκε υπό των ήχο του κλαρίνου του Λάμπρου Τσιλίκα, που έπαιξε μοιρολόι, ικανοποιώντας έτσι την επιθυμία του μπαρμπα - Λάμπρου, που έλεγε όταν θα πεθάνω θέλω να με συνοδεύσετε στον τάφο μου με κλαρίνα.
Πριν καιρό έγραψε για τον αείμνηστο συντοπίτη μας ο Ηλίας Προβόπουλος: «Το καλοκαίρι του 1950 όταν επέστρεψαν από το Αγρίνιο όπου πήγαν ως ανταρτόπληκτοι, ο Γιώργος Κοντογούνης έβαλε για πρώτη φορά μπρίκι στη φωτιά και έτσι εγκαινίασε μια εποχή στην οποία το χάνι έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην επικοινωνία των Αγραφιωτών με τον έξω κόσμο. Αφορμή για το τεράστιο αυτό γεγονός στην τοπική ιστορία, υπήρξε η κατασκευή της σιδερένιας γέφυρας στον Αγραφιώτη και η κάλυψη των αναγκών του συνεργείου.
Μέχρι το 1980 που πέρασε ο δρόμος, το χάνι όντως υπήρξε το σημείο όπου πέρασαν έστω μια νύχτα της ζωής τους όλοι οι Αγραφιώτες, έφαγαν ένα πιάτο ζεστό φαί, ήπιαν ένα τσίπουρο, στέγνωσαν στη σόμπα και χόρεψαν ολόκληρες νύχτες με το βιολί του Γυφταντρέα. Κατόπιν άλλαξαν τα πράγματα, σταμάτησαν οι διανυκτερεύσεις αλλά όλοι οι περαστικοί σταματούσαν για λίγο και έκαναν κίνηση στο μαγαζί το οποίο λειτούργησε υποδειγματικά μέχρι το θάνατο της γυναίκας του Μαρίας πριν από 10 χρόνια, ο μπάρμπα Λάμπρος».

Ο Μπάρμπα Λάμπρος πρωταγωνιστής
στην ταινία “Το πήδημα του Κατσαντώνη”
Με αφορμή ένα παλιό θρύλο για τον πρωταγωνιστή του δράματος του Θεάτρου Σκιών «Ο ήρωας Κατσαντώνης», και μέσα από την ζωή ενός ιδιόμορφου ηλικιωμένου ορεσίβιου, του μπάρμπα Λάμπρου, έγινε η ταινία με τίτλο “Το πήδημα του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ και ο Μπαρμπα Λάμπρος Κοντογούνης” που είναι ένα διαχρονικό ταξίδι σε μια αυθεντική ιστορία ζωής δυο προσώπων με απόσταση μερικών αιώνων μεταξύ τους. Στα τέλη του 17ου αιώνα, στην περιοχή της οροσειράς των Αγράφων, κυριαρχεί ο Κατσαντώνης, ο εφιάλτης του Αλή Πασά. Ο θρύλος λεει ότι ο Κατσαντώνης, για να ξεφεύγει από τους Τούρκους, έφθανε στις όχθες του Αχελώου και πηδούσε απέναντι, σ’ ένα απότομο σημείο του ποταμού που από τότε ονομάζεται «Το Πήδημα του Κατσαντώνη». Και φτάνουμε στις αρχές του 21ου αιώνα: ο μπάρμπα Λάμπρος (Λάμπρος Κοντογούνης), ένας γοητευτικός και συνάμα τραχύς ορεσίβιος, το παλιό χάνι που βρίσκεται στο πέρασμα των Αγράφων, τα γλέντια με τους πλανόδιους μουσικούς, το κυνήγι του αγριογούρουνου, ο μεγάλος του έρωτας με μια τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών, το όνειρο του να καταφέρει κάποτε να επισκεφθεί το Πήδημα του Κατσαντώνη… Μία ταινία για τις σκιές και τα βαθιά κρυμμένα πράγματα στον χώρο και τον χρόνο.
Η μνήμη σου και η εν γένει αγραφιώτικη λεβεντιά σου θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας, αγαπητέ μπάρμπα Λάμπρο. Ας είναι ελαφρύ το αγραφιώτικο χώμα που σε σκέπασε…

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Παναγιώτης Καραγιάννης Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου:
“Κ. Δήμαρχε, συμφωνούμε με την απόφασή σας αυτή, με τη διαφορά ότι το ωραίο πρέπει να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα”.


Ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Μπακογιάννη, απέστειλε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, δια της οποίας γνωστοποιεί στον Δήμαρχο Καρπενησίου ότι συμφωνεί με την απόφαση του Δήμου να προχωρήσει στην ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου και της αγοράς της πόλης του Καρπενησίου, αρκεί το ωραίο να συνδυαστεί με την λειτουργικότητα.

Η Επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Με χαρά πληροφορηθήκαμε την πρόθεσή σας για την ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου και της αγοράς του Καρπενησίου. Συμφωνούμε με την απόφασή σας αυτή, με τη διαφορά ότι το ωραίο πρέπει να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα.
Κατ' αρχήν θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν εφ' όσον κατασκευαστούν οι χώροι στάθμευσης στο παλιό ΚΤΕΛ και την παλιά Λαϊκή Αγορά, καθώς αυτό είναι προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε παρέμβαση.
Εμείς οι έμποροι των οδών Ζηνοπούλου και Καρπενησιώτου γνωρίζοντας καλά ότι ΔΕΝ υπάρχουν παράλληλοι και κάθετοι δρόμοι που να συνδέουν το κέντρο με τις εισόδους της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:,
-Είναι απαραίτητο η πόλη να διαθέτει όχι μόνο είσοδο αλλά και έξοδο καθώς είναι γνωστό ότι ο επισκέπτης ψωνίζει κυρίως κατά την αναχώρησή του, όταν πίνει τον τελευταίο καφέ στην πλατεία.
-Είναι απαραίτητο να υπάρχει αμφίδρομη κίνηση στους κεντρικούς δρόμους για τις περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, όπως όταν πρέπει να κινηθεί ένα ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα.
-Δεν πρέπει επίσης να διαφύγει της προσοχής μας ότι στον χώρο του κέντρου υπάρχουν δύο εκκλησίες στις οποίες πρέπει να υπάρχει ακώλυτη πρόσβαση για την τέλεση των κοινωνικών εκδηλώσεων όπως είναι βαφτίσεις, γάμοι, κηδείες, κλπ, κατά τις οποίες συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.
-Θα θέλαμε να γίνουν γνωστές από επίσημα χείλη οι προθέσεις για την κατάσταση των οδών Ζηνοπούλου και Καρπενησιώτου στις οποίες βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων της πόλης. Κατά συνέπεια περιμένουμε τις διαδικασίες διαβούλευσης με τους εμπόρους και τους κατοίκους ώστε να γίνει γνωστή η άποψη του καθενός. Είναι σίγουρα σημαντικό να γίνει καλαίσθητη η αγορά μας και το ιστορικό κέντρο, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να έχουν λειτουργική χρήση.
-Είναι καλό να εξετάσουμε λεπτομερώς και πρακτικά τις συνθήκες κυκλοφορίας όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς και το πώς λειτουργεί η αγορά τα τριήμερα και τις αργίες, Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα και καλοκαίρι. Κατά την άποψή μας, όποιος μπαίνει στο Καρπενήσι θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιστρέφει στο κέντρο, χωρίς να πρέπει να κάνει έναν τεράστιο κύκλο.
-Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το Καρπενήσι έχει δύο εισόδους, και η δυτική δεν είναι λιγότερο σημαντική από την ανατολική. Αν υλοποιηθεί η φημολογούμενη μονοδρόμηση μέχρι τη Νομαρχία, όσοι έρχονται στην πόλη από τη δυτική πλευρά, δηλαδή επισκέπτες από Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, Αγρίνιο κλπ, αλλά ακόμη και οι ένοικοι των μεγάλων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκονται προς αυτή την πλευρά, θα είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσουν την πλατεία και το κέντρο να ψωνίσουν, να πιουν καφέ ή να φάνε, ιδιαίτερα εάν αυτό πρέπει να γίνει με τα πόδια.
-Τέλος, είναι γνωστό ότι οι επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού κατά κύριο λόγο επισκέπτονται την πόλη στο τέλος της εκδρομής τους, για να πιουν τον καφέ τους και να κάνουν τα τελευταία ψώνια. Στην περίπτωση της μονοδρόμησης, τα λεωφορεία και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, θα αναγκάζονται να κάνουν μεγάλο κύκλο για να προσεγγίσουν το κέντρο, με αποτέλεσμα τελικά να το αποφεύγουν , κάτι που θεωρούμε περισσότερο από βέβαιο ότι θα συμβεί. Αποτέλεσμα θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη μείωση του τζίρου όλων των καταστημάτων, σε εποχές μάλιστα που η κρίση έχει γίνει αισθητή από όλους.
Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι είναι σημαντικό να μη χαθούν τα χρήματα που προσφέρονται από το ΕΣΠΑ, εντούτοις η Αγορά και η πόλη δεν σηκώνουν άλλα λάθη.
Θεωρούμε ότι είναι προτιμότερο να δοθεί αρκετός χρόνος για τη διαβούλευση και την εξέταση του θέματος από όλες τις πλευρές, ακόμη κι αν καθυστερήσουν τα έργα ανάπλασης για λίγους μήνες παραπάνω. Οι βεβιασμένες κινήσεις δεν έχουν δώσει ποτέ σωστά αποτελέσματα. και πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε κάτι που θα μείνει στον τόπο μας για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.
Πιστεύουμε ότι η άποψή μας είναι βασισμένη στην πράξη και την πολυετή εμπειρία μας και κάθε παρέμβαση πρέπει να γίνεται με γνώμονα αυτή ακριβώς την πρακτική και όχι οποιαδήποτε θεωρητική προσέγγιση.

Καρπενήσι 21/2/2011

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος

Παν. Καραγιάννης

Μνημόσυνο στην Μνήμη των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών και ετήσιος χορός από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ευρυτανίας


Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ευρυτανίας διοργανώνει μαζί με την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας το Σάββατο 26/2/2011 στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρπενησίου επιμνημόσυνη δέηση στην Μνήμη των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.
Από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα “εκατό” (100) αστυνομικοί συνέπεια τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών και ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας. Από μέρους μας είναι ένας ελάχιστος φόρος Τιμής στους Συναδέλφους μας που έπεσαν στο καθήκον.
Σε αυτούς που έχουμε υποχρέωση να μην λησμονούμε ποτέ.

Με Γιώργο Μπέκιο και Άρη Μπουγκοπέτρο η χοροεσπερίδα στις 4 Μαρτίου στο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ευρυτανίας σας γνωστοποιεί ότι στις 4 Μαρτίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:00 διοργανώνει αποκριάτικη χοροεσπερίδα στο εξοχικό κέντρο «ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ».
Δωρεάν διασκέδαση και χορός με γνωστή δημοτική-λαϊκή ορχήστρα: (Τραγούδι: ΜΠΕΚΙΟΣ Γεώργιος, ΠΑΝΤΑΖΗ Βίκυ, Τζωρτζίνα, Κλαρίνο: ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ Άρης, Μπουζούκι:ΡΙΖΟΣ Γιάννης). Λαχειοφόρος με πολλά δώρα.

Ενώπιον Θεού και ανθρώπων ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου ο Γιάννης Λάππας & η Θεοδώρα Βαρέλη


Ήταν ένας γάμος που τα είχε όλα. Λάμψη, συγκίνηση, επώνυμους καλεσμένους και τους νεόνυμφους πραγματικά να λάμπουν από χαρά και ευτυχία τόσο στην εκκλησία κατά την διάρκεια του μυστηρίου, όσο και στο γαμήλιο τραπέζι, όπου το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
Στην εκκλησία των Αγίων Ευρυτάνων πρώτος έφτασε την περασμένη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, ο Γιάννης Λάππας, συνοδευόμενος από τους γονείς του, Κωνσταντίνο και Ευαγγελία αλλά και τον αδελφό του Κλεομένη, Αντιδήμαρχο Καρπενησίου. Η νύφη, η πανέμορφη και γλυκύτατη Θεοδώρα, έφτασε στον Ιερό Ναό λίγα λεπτά μετά της 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τους γονείς της Κώστα και Μαρία αλλά και τον αδελφό της Σπύρο και εκεί στο κατώφλι της εκκλησίας ο Γιάννης χαμογελαστός και λαμπερός μέσα στο ωραίο κοστούμι του, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά αλλά και το άγχος του για τη σημαντικότερη στιγμή στην προσωπική του ζωή. Οι δυο τους με αργά αλλά σίγουρα βήματα, προχώρησαν στο κέντρο του Ναού, στο σημείο που θα ελάμβανε χώρα το μυστήριο. Οι ιερείς, ο εφημέριος π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, φίλος της οικογένειας και ο γράφων, κουμπάρος της οικογένειας της νύφης, έβαλαν «ευλογητός». Το μυστήριο ολοκληρώθηκε με απόλυτη τάξη και μετά το πέρας αυτού, οι νεόνυμφοι και οι οικογενείς δέχτηκαν τις ευχές των αγαπημένων τους συγγενών και φίλων για βίον ανθόσπαρτον και εν Χριστώ ευλογημένον. Ανάμεσά τους, οι Δήμαρχοι Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, οι πρώην Δήμαρχοι Καρπενησίου Δημήτρης Καρατσίκης και Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, στο σύνολό τους οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ένεκα του κυρ Κώστα, που διετέλεσε για πολλά χρόνια Διοικητής στο ΓΝΚ, αρκετοί άλλοι επώνυμοι και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων Ευρυτάνων. Μετά το γάμο ακολούθησε η βάπτιση του γιού του ζεύγους, που έλαβε από τον νουνό του Γιάννη το όνομα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ένα όνομα που έκανε ιδιαίτερα ευτυχείς και τους δυο παππούδες καθότι το πρώτο τους εγγόνι, πήρε το όνομά τους.
Στο στολισμό της δεξίωσης, στο «ΜΟΝΤΑΝΑ», κυριάρχησε το λευκό χρώμα, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι καλεσμένοι, μετά την προσευχή, ήπιαν άφθονο κρασί, που πάντα ευφραίνει καρδίες ανθρώπων και γεύτηκαν εξαιρετικά εδέσματα, ωραίους μεζέδες και ποικιλίες λαχταριστές, φτιαγμένα όλα με πολύ μεράκι από τους μετρ του είδους, του συγκροτήματος ΜΟΝΤΑΝΑ.
Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι καλεσμένοι τους νεόνυμφους, που έφτασαν στην αίθουσα λίγο αργότερα. Αμέσως μετά το καθιερωμένο ταγκό, γαμπρός και νύφη έκοψαν την εντυπωσιακή γαμήλια τούρτα, ήπιαν σταυρωτά την σαμπάνια τους και ακολούθησε το γαμήλιο γλέντι με την νύφη να σέρνει το χορό στο τραγούδι «ωραία που είναι η νύφη μας και ωραία τα προικιά της». Λεβέντικα κι ωραία χόρεψε και ο γαμπρός, όπως και οι γονείς των νεόνυμφων που εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους ικανότητες. Την παράσταση όμως στο χορό έκλεψε ο παππούς του γαμπρού, ο κυρ Γιάννης Ζαροβασίλης, (ΦΩΤΟ) σέρνοντας καταχειροκροτούμενος, λεβέντικα το σπουδαίο δημοτικό μας τραγούδι, «μου παρήγγειλε τ΄ αηδόνι».
Να ευχηθούμε στους νεόνυμφους όπως και στο νεοφώτιστο, υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό και ευλογημένο στη ζωή τους. π. Ε.Φ.

Ο Αντιπύραρχος Ιωάννης Ράπτης νέος Διοικητής της ΠΥ Καρπενησίου


Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου Αντιπύραρχος Ιωάννης Ράπτης. Ο κ. Ράπτης έφτασε στο Καρπενήσι την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και αμέσως «έπιασε δουλειά», αφού πρώτα ενημερώθηκε σχετικά και γνωρίστηκε με τους υπαλλήλους.
Ο ίδιος, μιλώντας στον «ΕΠ», τόνισε ότι ο Νομός Ευρυτανίας ήταν στις πρώτες επιλογές του. «Χαίρομαι που ήρθα στην περιοχή σας, που ήταν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές μου. Γνωρίζω το χώρο, είχα επισκεφθεί και το Καρπενήσι και στο παρελθόν και θα προσφέρω το καλύτερο δυνατό από τη θέση του διοικητή που μου εμπιστεύθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράπτης.
«Η προστασία των Πολιτών και του Κράτους, αλλά και του Φυσικού Περιβάλλοντος που είναι πλούσιο στην Ευρυτανία, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος Διοικητής και συνέχισε λέγοντας πως «στόχος μας είναι να πάμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου ένα βήμα παραπάνω, από ‘κει που βρίσκεται σήμερα. Με τη συνεργασία των συναδέλφων μου, ελπίζω όλα να πάνε καλά. Στόχος μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα στα πλαίσια των νόμων και των διαταγών. Ευχής έργων να μην υπάρχουν περιστατικά και μακάρι η ΠΥ Καρπενησίου να έχει τα λιγότερα συμβάντα, που αυτό σημαίνει λιγότερα περιστατικά».
Ο κ. Ράπτης υπηρετούσε τα προηγούμενα χρόνια στη Λάρισα, ενώ το τελευταίο χρόνο υπηρέτησε στο ΑΤΑ ως επιτελής Πυρασφάλειας του Αρχηγείου. Έχει επιτελέσει Υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας και Διοικητής και στους τρεις (3) Πυροσβεστικούς Σταθμούς που εδρεύουν στη Λάρισα. Διετέλεσε και Υποδιοικητής στην Πτολεμαΐδα.

Με την Πόπη Γερακούδη συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι Καρπενησίου & Αγράφων


Σε σύσκεψη με τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων είχε την περασμένη εβδομάδα η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα η κ. Καλλιόπη Γερακούδη, συναντήθηκε με τους κ.κ. Κώστα Μπακογιάννη και Δημήτρη Τάτση, με τους οποίους συζήτησε για αρκετή ώρα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους των. Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Γραφείο της στη Λαμία, με την παρουσία των προϊσταμένων της Διαχειριστικής Αρχής της Στερεάς Ελλάδας, των Διευθυντών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων.
Στις συσκέψεις έγινε μια πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των προβλημάτων των Δήμων , εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και η δυνατότητα επιτάχυνσης του στη Στερεά Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προκειμένου να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν τα ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή. Στο τέλος η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Δημάρχους.
Ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε στην κ. Γερακούδη το θέμα του οδικού άξονα Λαμία - Καρπενήσι και ζήτησε να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης καθότι οι μελέτες του είναι ολοκληρωμένες. Ακόμη ο Δήμαρχος Καρπενησίου ζήτησε από την Γ.Γ. την στήριξη για να προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης του χώρου του παλιού ΚΤΕΛ, καθώς και για την δημιουργία ΧΥΤΑ, ενώ ο Δημήτρης Τάτσης, αναφέρθηκε στον δρόμο των Αγράφων και στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σε δηλώσεις της μετά τις συσκέψεις αυτές η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη τόνισε τα εξής:« Ξεκινήσαμε σήμερα έναν πρώτο γύρο συναντήσεων και συσκέψεων με τους Δημάρχους της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου, μαζί με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να προσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας και να προγραμματίσουμε για το μεσοδιάστημα που διανύουμε μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο.
Όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει το 2011 είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη χρονιά. Οι στόχοι που έχουνε τεθεί είναι υψηλοί και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λαθών και καθυστερήσεων. Χρειάζεται συναντίληψη, συνεννόηση και συναπόφαση, προκειμένου να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα αλλά και προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής».
Ανάλογες συσκέψεις η κ. Γερακούδη πραγματοποίησε και με τους Δημάρχους Λαμιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Μακρακώμης και Δομοκού.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΛΚΥΟΝΗ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

«Βιωματικές παρεμβάσεις στα Δημοτικά Σχολεία Καρπενησίου».
Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011, ξεκίνησαν βιωματικές παρεμβάσεις από την Επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ» σε παιδιά ηλικίας 7 ετών στα Δημοτικά Σχολεία Καρπενησίου.
Η κάθε παρέμβαση έχει τη μορφή εκπαιδευτικού εργαστηρίου και βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό «Το Μαγικό Χαλί των Παραμυθιών».
Ο απώτερος στόχος μας είναι η επεξεργασία των εννοιών της διαφορετικότητας, της φιλίας και της αλληλοϋποστήριξης καθώς και η έκφραση και η διαχείριση των συναισθημάτων.
Οι παρεμβάσεις αυτές θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2011.
Η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου

Το “Παραμύθι χωρίς όνομα” στις 25/2/11 από την θεατρική ομάδα του Λυκείου Καρπενησίου


Στα πλαίσια των εξωσχολικών δραστηριοτήτων τους, η θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, στις 9 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, θα παρουσιάσει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη, «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Σταμάτη, Μουσική επιμέλεια του Τάσου Ηλιόπουλου και συνεργάτιδα την καθηγήτρια Ευθαλία Δενδρινού.
Στην εφετινή παράσταση αυτή συμμετέχουν τριάντα τέσσερις μαθητές. Τριάντα τέσσερα σπουδαία παιδιά του τόπου μας. “Όλοι και όλες, αναφέρει η κ. Σταμάτη, παρά το βαρύ καθημερινό τους πρόγραμμα, αφοσιώθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση του κοινού μας στόχου και επέδειξαν τέτοια συνέπεια, αγωνιστικότητα και πάθος που δύσκολα συναντά κανείς σε ομαδικές δημιουργικές προσπάθειες σαν τη δική μας. Πέντε μήνες κοντά τους έζησα τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και την αγάπη που υπάρχει στις νεανικές καρδιές τους. Για τη συμμετοχή σε αυτές τις τόσο σπάνιες στον κόσμο των ενηλίκων αξίες θα τους θυμάμαι και θα τους αγαπώ παντοτινά”
Όταν ο Ιάκωβος Καμπανέλλης επέστρεψε στην Αθήνα μετά την κράτησή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν από τους Γερμανούς, άρχισε να παρακολουθεί από κοντά τις παραστάσεις του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ του Κ. Κουν. Λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος: “εκεί ανακάλυψα τον εαυτό μου και τον προορισμό μου. Γράφει πια θεατρικά έργα με σύγχρονο κοινωνικό προβληματισμό και αναζητά νέους τρόπους έκφρασης. Το Παραμύθι χωρίς Όνομα θεωρείται από τα καλύτερα έργα του Νεοελληνικού Ρεαλισμού”.
Το έργο: Το Παραμύθι χωρίς όνομα στηρίζεται στο ομώνυμο έργο της Πηνελόπης Δέλτα, το οποίο γράφτηκε μετά την ήττα του 1897 και την εξέγερση στο Γουδί. Στη διασκευή του Καμπανέλλη παρουσιάζονται τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Στο έργο ο συγγραφέας δε σκοπεύει να αναδείξει θεατρικούς ήρωες, αλλά να διαγράψει καταστάσεις. Τα τραγούδια, με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκη, δίνουν ύφος λαϊκής όπερας στο έργο και συμπληρώνουν την υπόθεση.
Η υπόθεση: Σε μια ανώνυμη χώρα τα πάντα έχουν παραλύσει εξαιτίας της ανικανότητας και ηλιθιότητας των αρχόντων και της αδιαφορίας του λαού. Όταν έφτασαν στο έσχατο όριο της φτώχειας, ζήτησαν από συγγενικό κράτος ένα νέο δάνειο. Ο ηγεμόνας, αντί για δάνειο, τους έστειλε… μια γαϊδουροκεφαλή. Αυτή η προσβολή κινητοποίησε το φιλότιμο του λαού κι έτσι εκστράτευσαν ενάντια στον εχθρό. Ο πόλεμος, αυτό το συγκλονιστικό γεγονός, δίνει την ευκαιρία στον συγγραφέα να αναδείξει τα προβλήματα που αυτός προκαλεί, να ειρωνευτεί, να σαρκάσει…
Τα τραγούδια της παράστασης τα ερμηνεύουν οι ίδιοι οι μαθητές
Εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά:
Βασιλιάς :Αναγνώστου Παύλος
Θεόδωρος :Αναστασοπούλου Δέσποινα
Πρίγκιπας :Γρυπάρης Μάριος
Κουμπάρος :Δροσίνη Αλεξάνδρα
Βασίλισσα :Κατή Μαρία
Παράνομος :Κεραμάρη Νικολέτα
Λαός :Κοπάνου Πένυ
Κουτσός :Κότσαρη Θεοδώρα
Ταβερνιάρης :Κούρτέλης Κων/νος
Λαός :Λέρης Γιάννης
Σιδεράς :Λιάγκας Ηλίας
Δικαστής :Μαργαρίτη Κατερίνα
Ναύαρχος :Μαυραγάνης Δημήτρης
Λαός :Μποτονάκη Αλεξάνδρα
Μουγκός :Μπουμπουρή Βαρβάρα
Μαρία :Νείλα Δανάη
Φτωχομάνα :Νταβαρίνου Νίκη
Λαός :Οικονόμου Βάσω
Πρωτομάστορας :Παναγιωτόπουλος Σταύρος
Παράνομος :Παναγιωτοπούλου Μαγδ.
Ανδριάνα :Παπαδή Ευαγγελία
Φωτεινή :Πεταρούδη Μιχαέλα
Μιχάλης :Σαμαρά Ιωάννα
Φίλιππος :Σκοτίδα Ελευθερία
Πολύκαρπος :Σουλιώτης Φώτης
Δάσκαλος :Τσέλος Ιάσονας
Γιάννης :Τσιάμη Βασιλική
Λαός :Τσουκαλά Ελένη
Παράνομος :Τσουκαλά Ευαγγελία
Σπύρος :Χουσίαδα Βάσω

Γενικό Λύκειο Καρπενησίου
Διευθυντής Δ. Ζαγκότσης

Στους νέους άρχοντες των Δήμων και της Περιφερειακής Διοίκησης της Ευρυτανίας Διαχείριση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος

Η σύγχρονη διαχείριση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος απαιτεί και γνώση των θεμάτων και ανυστερόβουλο ενδιαφέρον και πραγματική αγάπη για τον τόπο. Η ύπαρξη ενός σημαντικού φυσικού περιβαλλοντικού πλούτου στην Ευρυτανία δεν μπορεί να οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά σε συνεχή εγρήγορση και συντονισμένη δράση πολιτών και αρχόντων για την προστασία και ανάδειξή του.
Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που έχουν αποδείξει έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο. Χρειάζονται απλώς μεγαλύτερη ενίσχυση, ηθική και οργανωτική, για να επιχειρήσουν εκείνες τις παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στη διαχείριση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών τους, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Η προσέγγισή τους προϋποθέτει επανεξέταση της πολιτικής και επανασχεδιασμό των προτεραιοτήτων και αποφάσεων των τοπικών αρχόντων, με αποκλειστικό στόχο το δημόσιο συμφέρον.
Απαιτούνται, βέβαια, κάποιες υποδομές. Λείπουν κάποιοι χώροι συνάντησης, βιβλιοθήκες, σεμινάρια ενημέρωσης από ειδικούς επιστήμονες. Απαιτείται ενίσχυση πρωτοβουλιών, ανάδειξη τοπικών προϊόντων, πολιτισμικές εκδηλώσεις, ευρεία διάδοση των ψηφιακών και διαδικτυακών επαφών, βοήθεια από τον τοπικό Τύπο και μια σειρά δράσεων και ρυθμίσεων με συγκεκριμένους στόχους, που πρέπει να στηρίζονται σε στέρεο επιστημονικό υπόβαθρο.
Η προστασία της φύσης στη χώρα μας επιδιώκεται μέσα από ρυθμιστικά και διοικητικά μέτρα, τα οποία συχνά είναι ατελέσφορα. Έχουμε συναρμόδια υπουργεία Γεωργίας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, που συνήθως ερίζουν για το ποιος είναι αρμόδιος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλαμβάνει ευθύνες διαχείρισης χωρίς ειδικές γνώσεις.
Δώσαμε έμφαση στις υποδομές και στην εκπαίδευση των πολιτών από επιστήμονες. Η διαφάνεια και η εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών, όπου είναι εφικτό, και η εξάσκησή τους στις δύσκολες συμμετοχικές, δημοκρατικές διαδικασίες, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας κάθε προσπάθειας διαχείρισης και αναβάθμισης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, με τον πολιτισμό να γίνεται παράγοντας και δύναμη ανάπτυξης.
kostasmitsios@yahoo.gr

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Άγραφα- Βελούχι 2-3 Νίκησε το ευρυτανικό ποδόσφαιρο Μεγάλη ανατροπή για το Βελούχι


Ένα από τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά παιχνίδια του τοπικού μας πρωταθλήματος, ήταν η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ Αγράφων και Βελουχιού, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο Στάδιο Καρπενησίου. Μεγάλος θριαμβευτής αυτού του αγώνα, το Βελούχι, που επικράτησε με 3-2, καταφέρνοντας όμως να γυρίσει το 2-0 που ήταν μέχρι το 43΄, με συνεχή αντεπίθεση σε 2-3. Βέβαια μεγάλος κερδισμένος από αυτό το ματς, βγήκε το ευρυτανικό ποδόσφαιρο, που έστειλε ένα μήνυμα, σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο ότι είναι καλύτερα να παρακολουθείς τέτοια παιχνίδια, παρά αυτά που είδαμε την περασμένη αγωνιστική στην Super League!!!
Δικαιολογημένα το ντέρμπι αυτό χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, μεταξύ των πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα, δυο ομάδων που θα συναντηθούν όπως όλα δείχνουν και στους αγώνες της τετράδας.
Πέρα όμως από την διακύμανση του σκορ και τα πολλά γκολ που σημειώθηκαν, στο ντέρμπι αυτό είχαμε την αποβολή του πολύπειρου Γ. Κρασιά για εξύβριση σε παράγοντα των Αγράφων (Δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές ο 39χρονος αμυντικός του Βελουχιού) αλλά και την επανεμφάνιση στους ευρυτανικούς αγωνιστικούς χώρους του Δημήτρη Ζαλοκώστα.
Μετά και από αυτόν τον αγώνα, το Βελούχι εδραιώθηκε πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα, παρά την ήττα τους παρέμειναν στην 2η θέση με 19 βαθμούς, ένα βαθμό παραπάνω από την Δόξα, που την επόμενη αγωνιστική παίζει με το Βελούχι εκτός έδρας και 2 βαθμούς παραπάνω από τον Άγιο Προκόπιο που υποδέχεται το Κεράσοβο.
Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφερε με την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον νεοαποκτηθέντα από το Κεράσοβο Ταξιάρχη Καλύβα, ο οποίος πήρε ωραία μπαλιά από εκτέλεση φάουλ του Γουλέτα στην καρδιά της άμυνας του Βελουχιού και με υποδειγματικό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρεσίτη, κάνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-0. Το Βελούχι προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα, όμως στο 29΄ μετά από νέο φάουλ του Γουλέτα, ο προωθημένος Κατής με προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βελουχιού γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του.
Το Βελούχι μετά και το 2ο γκολ των γηπεδούχων, βγήκε μπροστά προκειμένου να μειώσει το σκορ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημιχρόνιο. Το συγκρότημα του Γιάννη Ελεφάντη έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, τόσο στο 40΄ με το πλασέ του Ζαλοκώστα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Καλύβα, όσο και στο 42΄ με το φάουλ του Μπόνια που μπλόκαρε ο πορτιέρο των Αγράφων. Δυο λεπτά όμως πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο στόχος των φιλοξενούμενων για μείωση του σκορ επετεύχθη με τον Πάτρου να στέλνει την μπάλα με ωραία κεφαλιά στα δίχτυα των Αγράφων και την ομάδα του στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1.
Η μείωση του σκορ, έδωσε άλλο αέρα στους παίχτες του Βελουχιού, που μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι για την γρήγορη ισοφάριση. Η πρώτη καλή στιγμή για το Βελούχι, που ακούμπησε το 2-2, ήλθε στο 50΄, όμως ο κεραυνός που εξαπέλυσε ο Μπόνιας, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα. Στο 57΄ το Βελούχι ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπόνια και 10΄ λεπτά αργότερα θα μπορούσε να μείνει με 10 παίχτες αν ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειχνε κόκκινη κάρτα στο χτύπημα του Τσιλιμέκη στον Ζωχάκη.
Η νίκη για τους πρωτοπόρους χαμογέλασε στο 84΄ με τον Μπόνια να πετυχαίνει, με τρομερό σουτ, ένα από τα καλύτερα γκολ του τοπικού μας ποδοσφαίρου, αφήνοντας άγαλμα τον Καλύβα και χαρίζοντας στην ομάδα ένα μεγάλο τρίποντο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου.
Τα Άγραφα είχαν τον τελευταίο λόγο για να ισοφαρίσουν τον αγώνα, όμως η κεφαλιά του Τ. Καλύβα στο 87΄ βρήκε στους αμυντικούς του Βελουχιού και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Ικανοποιημένος δήλωσε μετά τον αγώνα ο Γιάννης Ελεφάντης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πάθος των παιχτών του για την νίκη, ενώ συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους έδωσε στους παίχτες του ο Δημήτρης Αντωνίου, που μίλησε όμως και για δίκαιη επικράτηση του Βελουχιού.
Κορυφαίος των νικητών ο Μπόνιας και πολύ καλοί από το Βελούχι οι Πάτρου και Πασσάς. Καλύτερος των γηπεδούχων ο Γουλέτας, εντυπωσιακός στο ντεπούντο του ο Τ. Καλύβας ενώ διακρίθηκαν και οι Ζωχάκης, Κατής.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο

11΄ Ο Καλύβας Τ σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής του Βελουχίου στην δεξιά γωνία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους Αγραφιώτες 1-0
30΄ Ο Γουλέτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά βρήκε τον Κατή και αυτός από κοντά με συρτό σουτ έκανε το 2-0
42΄ Ο Μπόνιας εκτέλεσε απευθείας φάουλ μπλόκαρε σταθερά ο Καλύβας Γ
43΄ Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά βρήκε τον Πάτρου και αυτός με κεφαλιά μείωσε σε 2-1
Β΄ Ημίχρονο
50΄ Ο Μπόνιας επιχείρησε σουτ από μακριά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι
52΄ Ο Σερπάνος δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Ρεσίτης
57΄ Ο Τσιλιμέκης ανετράπη στην περιοχή των Αγράφων και ο Διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπόνιας ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καλύβα Γ ισοφαρίζοντας σε 2-2
66΄ Ο Συγγελόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά έδιωξε με υπερένταση ο Καλύβας Γ
84΄ Ο Μπόνιας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι βάζοντας τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 2-3
85΄ Η ομάδα του Βελουχίου έμεινε με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Κρασιάς
86΄Κεφαλιά Τ. Καλύβα, πάνω στα σώματα των αμυντικών και κόρνερ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Άγραφα: Καλύβας Γ, Ζωχάκης, Πατρώνης, Τσιγαρίδας, Γατής Β (Θεοχαρης), Κατής, Μάρκης, Καλύβας Τ, Σερπάνος, Γουλέτας, Καλύβας Κ
Βελούχι: Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Πασσάς, Ντουφεκιάς, Μπόνιας, Τσιλιμέκης (Νικολάου), Ζαλοκώστας (Κουτσουπιάς), Πάτρου, Φλωράκης (Τσιλίκας)

Αρχίζει η απόσυρση των Ι.Χ


Από σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου ξεκινά η απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, που θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011. Όφελος από 300 ευρώ μέχρι και τα 2.800 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό. Ποια οχήματα αφορά, ποια εξαιρούνται. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποσύρετε το παλιό σας όχημα.

Από σήμερα Δευτέρα 21/02 κάνει πρεμιέρα η απόσυρση των παλαιών ΙΧ. Η απόσυρση αφορά σε αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, η άδεια των οποίων έχει εκδοθεί έως 31-12-1998, τα οποία στη συνέχεια θα καταστραφούν και για αγορά νέου αυτοκινήτου μέχρι 2.000 κυβικά. Η απόσυρση θα πρέπει να γίνει έως τις 20-12-2011, μέσω εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).
Τονωτική ένεση στη δεινοπαθούσα αγορά αυτοκινήτου, που έχει πληγεί τα μέγιστα από την οικονομική κρίση, με πτώση των πωλήσεων που ξεπερνά το 50%, αναμένεται να αποτελέσει το νέο αυτό μέτρο της κυβέρνησης.
Επίσης, για την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης απαιτείται προηγουμένως η καταβολή των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλόμενων προηγούμενων ετών.
Σε ότι αφορά οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτες αυτών έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας για το αποσυρόμενο όχημα, χορηγείται αντίγραφο της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος και προσωρινή άδεια κυκλοφορίας με την ένδειξη "για την παράδοση του οχήματος σε σημείο συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ), χωρίς την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η διαδικασία αυτή αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Σε ότι αφορά τις μειώσεις στις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων που έχει ο αγοραστής αυτές, σύμφωνα με την αγορά κυμαίνεται από 300 έως και 2800 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό.
Ειδικότερα για αυτοκίνητα μέχρι 900 κυβικά και εργοστασιακής αξίας έως 6.000 ευρώ, το όφελος θα είναι 300 ευρώ.
Από 901 - 1400 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 8.000 όφελος 960 ευρώ
Από 1401-1600 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 11.000 όφελος 1430 ευρώ
Από 1601-2000 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 14.000 όφελος έως 2800 ευρώ.
Η διαδικασία απόσυρσης περιλαμβάνει τα εξής στάδια:
Α) Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος παραδίδει το αποσυρόμενο όχημα σε εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΟΤΚΖ και λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής. Το αποσυρόμενο όχημα θα πρέπει να προσκομίζεται προς παράδοση, να διαθέτει όλα τα μηχανικά του μέρη και να διαθέτει όλα τα στοιχεία του αμαξώματος.
Β) Το σύστημα ΟΤΚΖ εκδίδει πιστοποιητικό καταστροφής το οποίο και χορηγείται από το σύστημα στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη μέσα σε 8 ημέρες.
Γ) Αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής διαβιβάζεται μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΟΤΚΖ σε οποιαδήποτε υπηρεσία μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας προκειμένου να γίνει οριστική διαγραφή του οχήματος.
Δ) Η παραπάνω υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας εκδίδει και παραδίδει στον ιδιοκτήτη τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής.
Ε) Το πιστοποιητικό καταστροφής συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση της εγκατάστασης επεξεργασίας σχετικά με την κατάσταση του οχήματος.
ΣΤ) Σε περίπτωση απώλειας άδειας κυκλοφορίας ή πινακίδων, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της απόσυρσης θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του οχήματος να υποβάλλει στην υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Για την παραλαβή καινούριου αυτοκινήτου μέχρι 2.000 κυβικών ο ιδιοκτήτης του αποσυρόμενου επιβατικού οχήματος ή το πρόσωπο προς το οποίο έχει γίνει σχετική εκχώρηση δικαιώματος απόσυρσης, υποβάλλει στην αρμόδια τελωνειακή αρχή το παραστατικό στο οποίο επισυνάπτονται η πράξη οριστικής διαγραφής καθώς και η βεβαίωσης καταβολής των τελών κυκλοφορίας
Επιπλέον δικαιολογητικά για εμπορικές επιχειρήσεις
Στην περίπτωση που η παραπάνω διαδικασία πραγματοποιείται από τις εμπορικές επιχειρήσεις εκτός των παραπάνω δικαιολογητικών κατατίθενται:
α. Αίτηση με την οποία ζητούν την παραλαβή του καινούριου αυτοκινήτου προκειμένου να το διαθέσουν στο δικαιούχο.
β. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 του ιδιοκτήτης του αποσυρόμενου οχήματος για τη συμφωνία με την εμπορική επιχείρηση ως προς τη διαδικασία της απόσυρσης ή και του προσώπου προς το οποίο έχει γίνει εκχώρηση του δικαιώματος προς απόσυρση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
Γ. Επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας στο όνομα του ιδιοκτήτη του αποσυρόμενου αυτοκινήτου, ή του προσώπου στο οποίο έχει εκχωρηθεί η διαδικασία απόσυρσης.
Στην ΚΥΑ διευκρινίζεται ότι από τη διαδικασία της οριστικής διαγραφής οχημάτων εξαιρούνται οχήματα τα οποία έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό.

Περιοδεία Λευτέρη Αυγενάκη στην Ευρυτανία για οργανωτικά θέματα της Δημοκρατικής Συμμαχίας - Την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθεί με τους Δημάρχους


Περιοδεία Λευτέρη Αυγενάκη στην Ευρυτανία για οργανωτικά θέματα της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Τριήμερη περιοδεία στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία θα πραγματοποιήσει ο υπεύθυνος του τομέα Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, από την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, έως και την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, για οργανωτικά θέματα του κινήματος και σειρά συναντήσεων και συσκέψεων με τοπικά στελέχη, ενεργούς πολίτες, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθνικοτοπικές οργανώσεις καθώς και φορείς.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της περιοδείας του Βουλευτή έχει ως εξής:

Κυριακή, 20 Φεβρ. 2011
Πάτρα
• 17.00 Συνάντηση με Κρήτες Αχαΐας, στα γραφεία του συλλόγου «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»
• 18.00 Συνέντευξη Τύπου στο «PATRAS PALACE HOTEL»
• 18.30 Συνάντηση με την υπό σύσταση Ομάδα Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας των Δήμων Πάτρας και Αιγίου στο «PATRAS PALACE HOTEL»
• 19.30 Συνάντηση με Ευρυτάνες Αχαΐας στο «PATRAS PALACE HOTEL»

Αγρίνιο
• 21.30 Συνάντηση με Ευρυτάνες Αιτωλοακαρνανίας στην ταβέρνα «ΑΛΕΤΡΙ»

Δευτέρα, 21 Φεβρ.2011
Αγρίνιο
• 9.15 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας , κ. Κ. Ρόκο
• 10.00 Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας
• 11.00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, κ. Π. Τσιχριτζή
• 12.00 Συνάντηση με Πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θ.Κουτσουπιά
• 12.45 Συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Αιτωλοακαρνανίας
• 13.30 Συνάντηση με Κρήτες Αιτωλοακαρνανίας στα γραφεία του Συλλόγου

Τρίτη, 22 Φεβρ. 2011
Καρπενήσι
• 10.00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Κ. Μπακογιάννη και τους Αντιδημαρχους, στο Δημαρχείο Καρπενησίου
• 10.45 Συνέντευξη Τύπου στο «ΗΟΤΕL ELVETIA»
• 12.30 Συνάντηση με Δήμαρχο Αγράφων, κ. Δ. Τάτση και τους Αντιδημάρχους, στο Δημαρχείο στο Κερασοχώρι
Λαμία
• Συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Φθιώτιδας
• Συνάντηση με τους Ευρυτάνες της Φθιώτιδας
• 20.30 Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Ήττα από τον πρωτοπόρο που είχε πρωταγωνιστή τον Φλίγκο


Την ήττα με 4-1 γνώρισε από τον πρωτοπόρο Οικονόμο, ο Απεραντιακός, παραμένοντας έτσι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας του Δ΄ Ομίλου. Με τον Κώστα Πασά στον πάγκο, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παναγιώτου, οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως έχοντας απέναντί τους την καλύτερη ομάδα του Ομίλου, δεν τα κατάφεραν, γνωρίζοντας την ήττα και μάλιστα με το β αρύ 4-1.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Κώστας Φλίγκος, που σημείωσε και τα 4 γκολ των φιλοξενούμενων, φιγουράροντας στην πρώτη θέση των σκόρερ του Δ΄ Ομίλου.
Ο Απεραντιακός, πέτυχε το γκολ της τιμής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γεωργακόπουλου στις καθυστερήσεις ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο 68' ο Πουλάκης απέκρουσε πέναλτι του Κεφαλίδη και οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι με τον Βούλγαρη στο 82' οι φιλοξενούμενοι και με τον Μπισμπίκη στο 87' οι γηπεδούχοι. Καλός ο Διαιτητής της αναμέτρησης Κουτσιάφτης από τον ΣΔ Άρτας.
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ 20΄ Ο Λεπτάκης σούταρε από την περιοχή μπλόκαρε ο Πουλάκης
24΄ Ο ίδιος παίκτης σούταρε από δεξιά με την μπάλα να περνάει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι
34΄ Ο Φλίγκος σούταρε από την περιοχή άουτ
39΄ Ο ίδιος παίκτης μπήκε στην περιοχή του Απεραντιακού και βρέθηκε τετ-α-τετ και πλάσαρε ιδανικά τον Τσάμη ανοίγοντας το σκορ για τον Οικονόμο
44΄ Ο Βούλγαρης ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μπισμπίκη και ο διαιτητής έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Φλίγκος ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσάμη 0-2
Β΄ Ημίχρονο
57΄ Ο Φλίγκος σούταρε από την περιοχή στην αριστερή γωνία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα 0-3
74΄ Ο Αρουτίδης δοκίμασε σουτ από την γραμμή της περιοχής των φιλοξενούμενων με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μανίκου και τον Διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Αρουτίδης ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία με τον Πουλάκη να αποκρούει χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία ο Απεραντιακός να μειώσει στο σκορ
80΄ Ο Παλαμίδας σούταρε από την περιοχή με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τσάμη
84΄ Ο Φλίγκος πλάσαρε τον Τσάμη από την περιοχή κάνοντας έτσι τέσσερα τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του
90+3΄ Ο Πανακούλιας εκτέλεσε πέναλτι το οποίο έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία μειώνοντας σε 1-4
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ Απεραντιακός: Τσάμης, Μπουμπουρής (Αρουτίδης), Τλούπας (Μπισμπίκης Δ), Μπισμπίκης Θ, Κατσίκας, Πανακούλιας, Λεπτάκης, Θαμνόπουλος, Νταβαρίνος Α, Γεωργακόπουλος, Κεφαλίδης (Ζήσιμος)
Οικονόμος: Πουλάκης, Μαντζαφούλης, Οικονόμου (Ραχωβίτης), Κουτρούλιας, Παλαμίδας, Διγκόζης (Νικούλης), Μενίκου, Φλίγκος, Βούλγαρης, Μπαλής, Λιούσκας (Πούτας)