Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 443

* Στην Ευρυτανία έφτασε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης. Ο γαμπρός μας – για όσους δεν ξέρετε, ο συμπαθέστατος Κρητικός έχει παντρευτεί την πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλο Ελένη Μπανιά – το βραδάκι βρέθηκε σε γνωστό στέκι, στον δρόμο προς Προυσό, όπου με καμιά 10ριά επωνύμους Ευρυτάνες κουβέντιασαν πολλά και διάφορα και μεταξύ αυτών, για το παρόν και το μέλλον της ΔΗΣΥ στην Ευρυτανία. Ποιοι ήταν εκεί στο επόμενο φύλλο καθώς και άλλα ενδιαφέροντα από την 1η σύναξη της ΔΗΣΥ, επί ευρυτανικού εδάφους.

* ΟΤΑΝ «ΜΙΛΑΕΙ» Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ…
Απόλυτη επιβεβαίωση του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ για τις θετικές εξελίξεις στα θέματα της σήραγγας Τυμφρηστού, των Σχολείων και του Νοσοκομείου. Όπως αναφέραμε στο υπ. αριθμ. 439 φύλλο μας, για το θέμα της σήραγγας μετά από δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Β. Καραμπά εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ για την λειτουργία της, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται και η αποκατάσταση του δρόμου στον Προυσό καθότι ολοκληρώνεται η μελέτη κατασκευής και δρομολογείται η διαδικασία ένταξης για χρηματοδότηση.
Όσον αφορά το ζήτημα του Νοσοκομείου, δόθηκε η αναφερόμενη από την εφημερίδα μας λύση, ενώ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ στην Ευρυτανία δεν θα κλείσει και δεν θα συγχωνευτεί. Αυτά για όσους προέτρεξαν να πουν ότι κακώς γράψαμε ότι για τα 3 αυτά σημαντικά ζητήματα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

* Κεραυνούς εξαπέλυσε ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φραγκίστας, εναντίον του υποψηφίου Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή, με ανοιχτή επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ. Ο Κώστας Μπίκας, κατηγορεί τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων ότι προεκλογικά δεν σεβάστηκε κανένα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υποψηφιότητά του ως πολιτική κατάντια. Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπίκας, απαντώντας στον ισχυρισμό του κ. Μπαμπαλή, ότι οι ψηφοφόροι του Δήμου Φραγκίστας, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος στις περασμένες εκλογές, τονίζει με έμφαση ότι αυτός ο ισχυρισμός μάλλον δεν τον τιμά, καθότι φαίνεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, ότι δεν μπόρεσαν να δουν τα πράγματα ξεκάθαρα και για το λόγο αυτό γνώρισαν την συντριβή.
Ακόμη ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Φραγκίστας θεωρεί ότι δεν είναι σοβαρή και ΥΠΕΥΘΥΝΗ στάση από έναν υποψήφιο Δήμαρχο, η προτροπή του να μην πληρώνουν οι δημότες τα ανταποδοτικά τέλη και μάλιστα προεκλογικά, ενώ τέλος αναφέρει ότι η ασχολία του κ. Μπαμπαλή με την τοπική αυτοδιοίκηση στον πρώην Δήμο Αγράφων, δεν τον ωφέλησε, καθώς εκεί το πρόβλημα του ήταν η διεκδίκηση της «καρέκλας», όταν με τον διαφόρους τρόπους, «πελέκισε» τα πόδια του πρώην Δημάρχου Αγράφων και «ενθρόνισε» μετά βαΐων και κλάδων τον Χρήστο Μπούρα, ως Δήμαρχο Αγράφων. Γνώστες του θέματος χαρακτηρίζουν φυσιολογικούς τους εν αιθρία «κεραυνούς» του Κώστα Μπίκα, που δεν απευθύνονται όπως λένε στον κ. Μπαμπαλή, αλλά στον υποψήφιο, κομματικό Δήμαρχο Αγράφων για την στάση που κράτησε στο θέμα της έδρας!!!

* Να μην γίνει καμία συνένωση στις Σχολικές Μονάδες που λειτουργούν στην Ευρυτανία, εισηγήθηκε στον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας, ο Δ/ντής Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας. Κάτι ανάλογο προτάθηκε και από την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας και αυτό λέει πάρα πολλά για το παρόν και το μέλλον των Σχολείων του τόπου μας.

* Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στο ΤΕΙ Καρπενησίου αφού αρκετοί είναι οι σπουδαστές που δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα του 6μήνου διότι η φοιτητική εστία δεν λειτουργεί ακόμη και δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο.
Παράλληλα η προϊσταμένη του ΤΕΙ πιστεύει ότι δεν θα καταργηθεί το τμήμα στο πλαίσιο των επικείμενων συγχωνεύσεων ενόψει του Καλλικράτη. Το θέμα δεν είναι τι πιστεύει η κ. Αναστασία Παντέρα αλλά τι σκοπεύουν να κάνουν οι έχοντες τα γένια και τα χτένια της υπόθεσης αυτής.

* Ότι δεν υπέβαλλε έγκριση νομιμότητας στην Περιφέρεια για την απόφαση σχετικά με την κατάρτιση όρων διακήρυξης για την πρόσληψη συμβούλων στον Δήμο Καρπενησίου, κατηγορεί Βαγγέλης Καρφής τον Κώστα Μπακογιάννη. Μάλιστα προχωρώντας λίγο παραπέρα ο πρώην Αντιδήμαρχος αναφέρει ότι η πρόσληψη συμβούλων θα επιβαρύνει τον Δήμο με επί πλέον κόστος 73.800 ευρώ. Καλές οι παρατηρήσεις αυτές και αν έγινε κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι θα πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μάθουμε κι εμείς πως δρομολογήθηκε το θέμα. Έτσι για να ξέρουμε τι γίνετε και αν γίνετε όπως θέλει να το παρουσιάσει ο πάσα ένας…

* Να αποδυναμώσουν αποφασιστικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και να πάρουν απόφαση συστράτευσης με το ΚΚΕ, ζήτησε με Δελτίο Τύπου η Λαϊκή Συσπείρωση από τους Ευρυτάνες πολίτες για πολλά και διάφορα σημαντικά θέματα. Κάποια στιγμή, όσοι αποφασίζουν να παίρνουν θέση για καίρια ζητήματα καλό θα είναι να γίνονται και πειστικοί με αποδείξεις και στοιχεία και όχι με λόγια.

* Τον γύρο του ιντερνετικού κόσμου έκανε το γράμμα της Δ/ντριας του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπανδρέου. Δεκάδες blog, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην επιστολή και τα περισσότερα από αυτά προχώρησαν και στην αναδημοσίευση της. Το θέμα είναι αν θα φτάσει ποτέ στον κ. Παπανδρέου αυτό το γράμμα ή θα μπει στο συρτάρι της αναμονής. Για να δούμε…