Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Αντιπύραρχος Ιωάννης Ράπτης νέος Διοικητής της ΠΥ Καρπενησίου


Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου Αντιπύραρχος Ιωάννης Ράπτης. Ο κ. Ράπτης έφτασε στο Καρπενήσι την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και αμέσως «έπιασε δουλειά», αφού πρώτα ενημερώθηκε σχετικά και γνωρίστηκε με τους υπαλλήλους.
Ο ίδιος, μιλώντας στον «ΕΠ», τόνισε ότι ο Νομός Ευρυτανίας ήταν στις πρώτες επιλογές του. «Χαίρομαι που ήρθα στην περιοχή σας, που ήταν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές μου. Γνωρίζω το χώρο, είχα επισκεφθεί και το Καρπενήσι και στο παρελθόν και θα προσφέρω το καλύτερο δυνατό από τη θέση του διοικητή που μου εμπιστεύθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράπτης.
«Η προστασία των Πολιτών και του Κράτους, αλλά και του Φυσικού Περιβάλλοντος που είναι πλούσιο στην Ευρυτανία, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος Διοικητής και συνέχισε λέγοντας πως «στόχος μας είναι να πάμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου ένα βήμα παραπάνω, από ‘κει που βρίσκεται σήμερα. Με τη συνεργασία των συναδέλφων μου, ελπίζω όλα να πάνε καλά. Στόχος μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα στα πλαίσια των νόμων και των διαταγών. Ευχής έργων να μην υπάρχουν περιστατικά και μακάρι η ΠΥ Καρπενησίου να έχει τα λιγότερα συμβάντα, που αυτό σημαίνει λιγότερα περιστατικά».
Ο κ. Ράπτης υπηρετούσε τα προηγούμενα χρόνια στη Λάρισα, ενώ το τελευταίο χρόνο υπηρέτησε στο ΑΤΑ ως επιτελής Πυρασφάλειας του Αρχηγείου. Έχει επιτελέσει Υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας και Διοικητής και στους τρεις (3) Πυροσβεστικούς Σταθμούς που εδρεύουν στη Λάρισα. Διετέλεσε και Υποδιοικητής στην Πτολεμαΐδα.