Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ενώπιον Θεού και ανθρώπων ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου ο Γιάννης Λάππας & η Θεοδώρα Βαρέλη


Ήταν ένας γάμος που τα είχε όλα. Λάμψη, συγκίνηση, επώνυμους καλεσμένους και τους νεόνυμφους πραγματικά να λάμπουν από χαρά και ευτυχία τόσο στην εκκλησία κατά την διάρκεια του μυστηρίου, όσο και στο γαμήλιο τραπέζι, όπου το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
Στην εκκλησία των Αγίων Ευρυτάνων πρώτος έφτασε την περασμένη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, ο Γιάννης Λάππας, συνοδευόμενος από τους γονείς του, Κωνσταντίνο και Ευαγγελία αλλά και τον αδελφό του Κλεομένη, Αντιδήμαρχο Καρπενησίου. Η νύφη, η πανέμορφη και γλυκύτατη Θεοδώρα, έφτασε στον Ιερό Ναό λίγα λεπτά μετά της 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τους γονείς της Κώστα και Μαρία αλλά και τον αδελφό της Σπύρο και εκεί στο κατώφλι της εκκλησίας ο Γιάννης χαμογελαστός και λαμπερός μέσα στο ωραίο κοστούμι του, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά αλλά και το άγχος του για τη σημαντικότερη στιγμή στην προσωπική του ζωή. Οι δυο τους με αργά αλλά σίγουρα βήματα, προχώρησαν στο κέντρο του Ναού, στο σημείο που θα ελάμβανε χώρα το μυστήριο. Οι ιερείς, ο εφημέριος π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, φίλος της οικογένειας και ο γράφων, κουμπάρος της οικογένειας της νύφης, έβαλαν «ευλογητός». Το μυστήριο ολοκληρώθηκε με απόλυτη τάξη και μετά το πέρας αυτού, οι νεόνυμφοι και οι οικογενείς δέχτηκαν τις ευχές των αγαπημένων τους συγγενών και φίλων για βίον ανθόσπαρτον και εν Χριστώ ευλογημένον. Ανάμεσά τους, οι Δήμαρχοι Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, οι πρώην Δήμαρχοι Καρπενησίου Δημήτρης Καρατσίκης και Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, στο σύνολό τους οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ένεκα του κυρ Κώστα, που διετέλεσε για πολλά χρόνια Διοικητής στο ΓΝΚ, αρκετοί άλλοι επώνυμοι και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων Ευρυτάνων. Μετά το γάμο ακολούθησε η βάπτιση του γιού του ζεύγους, που έλαβε από τον νουνό του Γιάννη το όνομα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ένα όνομα που έκανε ιδιαίτερα ευτυχείς και τους δυο παππούδες καθότι το πρώτο τους εγγόνι, πήρε το όνομά τους.
Στο στολισμό της δεξίωσης, στο «ΜΟΝΤΑΝΑ», κυριάρχησε το λευκό χρώμα, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι καλεσμένοι, μετά την προσευχή, ήπιαν άφθονο κρασί, που πάντα ευφραίνει καρδίες ανθρώπων και γεύτηκαν εξαιρετικά εδέσματα, ωραίους μεζέδες και ποικιλίες λαχταριστές, φτιαγμένα όλα με πολύ μεράκι από τους μετρ του είδους, του συγκροτήματος ΜΟΝΤΑΝΑ.
Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι καλεσμένοι τους νεόνυμφους, που έφτασαν στην αίθουσα λίγο αργότερα. Αμέσως μετά το καθιερωμένο ταγκό, γαμπρός και νύφη έκοψαν την εντυπωσιακή γαμήλια τούρτα, ήπιαν σταυρωτά την σαμπάνια τους και ακολούθησε το γαμήλιο γλέντι με την νύφη να σέρνει το χορό στο τραγούδι «ωραία που είναι η νύφη μας και ωραία τα προικιά της». Λεβέντικα κι ωραία χόρεψε και ο γαμπρός, όπως και οι γονείς των νεόνυμφων που εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους ικανότητες. Την παράσταση όμως στο χορό έκλεψε ο παππούς του γαμπρού, ο κυρ Γιάννης Ζαροβασίλης, (ΦΩΤΟ) σέρνοντας καταχειροκροτούμενος, λεβέντικα το σπουδαίο δημοτικό μας τραγούδι, «μου παρήγγειλε τ΄ αηδόνι».
Να ευχηθούμε στους νεόνυμφους όπως και στο νεοφώτιστο, υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό και ευλογημένο στη ζωή τους. π. Ε.Φ.