Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Με επιτυχία το Επιμορφωτικό Σεμινάριο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αν και σε ώρα εκτός σχολικού ωραρίου, το επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας την Πέμπτη 10-5-2012 και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου που ήταν κατάμεστη, με τα παρακάτω θέματα:

Περισσότερα κοινοτικά κονδύλια στην Περιφέρεια Στερεάς για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020

Κλέαρχος Περγαντάς :
«Πετύχαμε να διαμορφωθούν πολύ καλύτεροι, πολύ πιο θετικοί όροι για τη χρηματοδότηση της Περιφέρειάς μας τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020»

Η 1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 505

* Πολλή κολοτούμπα έπεσε το τελευταίο διάστημα και έτσι μούρχετε να προτείνω να θεσπιστεί μέσα στις τόσες ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, όπως πχ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΙΤΗΣ, ΗΜΕΡΑ ΠΑΠΠΟΥ και γιατί όχι και μια ΗΜΕΡΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ. Φαντάζεστε φίλες και φίλοι πόσοι θα γιόρταζαν τώρα αν π.χ. η ΗΜΕΡΑ αυτή ήταν μήνα Μάη; 

"Κοινωνία": Δυναμικό παρόν στις εκλογές της 17 Ιουνίου 2012


Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ενημερώνει τους ψηφοφόρους της ότι θα δώσει δυναμικά το παρόν και στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, αυτόνομη, πιστή στο...
Όραμα και στις Αρχές της, με υποψηφίους σε ολόκληρη την Επικράτεια!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Λειτουργία των σχολείων λόγω των εκλογών


Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.

Φορολογικός έλεγχος σε 500 πολιτικά πρόσωπα

Στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται πρώην υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες, μετά από καταγγελίες πολιτών για παράνομο πλουτισμό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Με επιτυχία το Επιμορφωτικό Σεμινάριο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αν και σε ώρα εκτός σχολικού ωραρίου, το επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας την Πέμπτη 10-5-2012 και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου που ήταν κατάμεστη, με τα παρακάτω θέματα:

Εκδήλωση από τις Απανταχού Ευρυτάνισσες

Η Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του καταστατικού κυρίως και πρωτίστως για τους σκοπούς και τους στόχους της όλης προσπάθειας της ίδρυσης του Σωματείου,

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΤΩΡΑ

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
1.Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.
2.Λήψη απόφασης για «Σύναψη Δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών (εισηγητής ο Γενικός Γραμματέας κ.Αριστείδης Τασιός).

Κλέβουν μέχρι και τις καμπάνες οι κυνηγοί μετάλλων!

Η… μελωδία φαίνεται πως προσελκύει τους διαρρήκτες, που κλέβουν από καμπάνες εκκλησιών μέχρι… ωδικά πουλιά! Οι «κυνηγοί» μετάλλων δρουν ανενόχλητοι στην Κορινθία, όπου καθημερινά κάνουν… φτερά οι καμπάνες από εκκλησίες, ξωκλήσια και νεκροταφεία!

Κενές και κενούμενες θέσεις Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων και Πλοίων


ΣΧΕΤ:  Την αριθμ. πρωτ. Υ10γ/ Οίκ. 51294/18-05-2012 έγγραφο του ΥΥΚΚΑ
 Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε τις κενές και κενούμενες θέσεις Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων και Πλοίων και καλεί τους ενδιαφερόμενους γιατρούς όπως υποβάλουν αιτήσεις μέχρι  24-5-2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 μ.μ.

ΚΚΕ: Σύσκεψη Ευρυτάνων στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τα στατιστικά στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία που ΣΟΚάρουν


Εξαιρετικά «προκλητικό», αλλά φυσικά κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν η πληροφορία ισχύει.

Όλα έχουν ένα τέλος…Του Β. Κολημένου


Μεγάλες  συγκρούσεις  και   Ομηρικές  μάχες δίνονται το τελευταίο  διάστημα την χώρα μας. Το αποτέλεσμα και η έκβαση αυτού του αγώνα δεν έχει αντίκρισμα μόνο στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρα την Ευρώπη.

ΜΟΥΣΙΚΗΣ… Ο ΛΟΓΟΣ του Ηλιόπουλου Αναστάσιου, εκπαιδευτικού αποσπασμένου στα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας

 Μεθυσμένος ακόμη από τις γλυκιές αλλά και… σκληρές μαθητικές νότες παιδιών από όλα τα σχολεία του Καρπενησίου (Γυμνάσια και Λύκειο) θέλω να τα συγχαρώ για την πολύμηνη δουλειά τους και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μιλώ για την εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα της περασμένης Κυριακής που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό κέντρο. Τα παιδιά, όσον αφορά τις ενορχηστρώσεις και την επεξεργασία των τραγουδιών, πάλεψαν, στο μεγαλύτερο μέρος, μόνα τους καταφέρνοντας να προσφέρουν ποιοτικά ακούσματα από ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής έκφρασης, από παραδοσιακή και λαϊκή έως δυνατή ροκ.

Ποιητική βραδιά από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου

Μια υπέροχη ποιητική βραδιά παρουσίασαν μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 και στις 8.00μ.μ. στο χώρο της Βασικής Βιβλιοθήκης.
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Νίκο Καββαδία, στα πλαίσια της 2ης ποιητικής βραδιάς που διοργανώνει το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου.

Υπέροχο μουσικό ταξίδι από τις μαγικές φωνές των μαθητών

 Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν στους μαθητές του 1ου, 2ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καρπενησίου που παραχώρησαν μια μαγική μουσική βραδιά σε όσους παραβρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 13 Μαΐου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.
Οι μαθητές του 1ου, 2ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, διοργάνωσαν για τρίτη χρονιά τη γέφυρα αγάπης, που φέτος απευθυνόταν στα παιδικά χωριά SOS. 

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Έχω επίσημη πληροφορία ότι για τις εκλογές του Ιούνη, ετοιμάζεται πολιτική κίνηση στην Ευρυτανία, που θα κάνει πάταγο και θα διαμορφώσει καταστάσεις. Λίγο υπομονή αδέλφια και κρατηθείτε για να μην πέσετε από τα σύννεφα… ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ...

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας για την Επιστροφή της Ντόρας στην ΝΔ

Η  Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ευρυτανίας εύχεται στον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο Χρόνια Πολλά για την ονομαστική του εορτή, με κάθε οικογενειακή και προσωπική επιτυχία.  Επίσης να τον συγχαρεί  για την εκλογή του από την Βουλή των Ελλήνων ως Κοσμήτωρ με 195 ψήφους έστω για αυτό το μικρό διάστημα.

Ανακοινώθηκε η συνεργασία ΝΔ - Δημοκρατικής Συμμαχίας


Τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας ανακοίνωσαν Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»
«H Ελλάθα ή θα έχει ρόλο και λόγο στην Ευρώπη ή θα καταστεί παρίας. Ετούτη την ώρα η ευθύνη της κάθε μιας και του καθενός μας είναι τεράστια.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Γιατί επέστρεψα στη Νέα Δημοκρατία»


«Οι ευθύνες του καθενός από εμάς και της καθεμιάς από εμάς είναι τεράστιες», τόνισε στην έναρξη της ομιλίας της, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε μισή ώρα επισημοποιείται η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ

Πριν από 2 χρόνια, η Ντόρα Μπακογιάννη έφευγε από τη ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και έκλεινε πίσω της την πόρτα. Σήμερα, πάλι με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά επιστρέφει και μάλιστα σε περίοπτη θέση.

Με τα μάτια ενός μικρού παιδιού



Αν έχουμε τέτοια ελληνόπουλα το μέλλον της χώρας μας προβλέπεται αισιόδοξο και λαμπρό.
Μια ταινία μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε για το 48HOURS PROJECT του Greek America Foundation κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκινεί.

Εκρίζωση αμπελοτεμαχίων που φυτεύτηκαν χωρίς δικαίωμα φύτευσης


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την 286839/2-4-2009 Κοινή Υπουργική Απόφαση και κατόπιν σχετικών εντολών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την απαγόρευση φυτεύσεων οινάμπελων, υπενθυμίζει στους αμπελοκαλλιεργητές τα εξής:

Σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης νερού


Υπενθυμίζεται στους αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η 16η Ιουνίου 2012 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Αγαπητοί υποψήφιοι,
Με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, δύναμη, επιμονή και νηφαλιότητα.

Δήμος Καρπενησίου – Δήμος Αγράφων Μαζί στην 46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Η ισχύς εν τη ενώσει» αποτελεί τη φιλοσοφία των δύο Δήμων της Ευρυτανίας, οι οποίοι συμμετέχουν με κοινό περίπτερο στην 46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, σε μια προσπάθεια προβολής του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων του τόπου μας.

Η κρίση ως ευκαιρία - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Ήρθε ο καιρός οι πανέλληνες να νιώσουμε ότι στη χώρα μας δεν περισσεύει κανένας. Ότι οι μεγάλες επιτυχίες κερδίζοντας με το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.
Να ξορκίσουμε τον ατομικισμό, τον δελφινισμό, τον νεποτισμό, τον αριβισμό και το μεγάλο κυνήγι για το φαίνομαι. Να απαλειφτεί από το λεξιλόγιο των Ελλήνων η φθοροποιός λέξη ΜΕΣΟΝ. Θα μου πείτε πως όλα αυτά δεν γίνονται με ευχές πολλές φορές ούτε με τα μνημόνια.

Φρίκαραν οι Γερμανοί με τον Λαζόπουλο

Παραλίγο να διακοπεί η παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου Sorry I am Greek, στο Ντίσελντορφ…
της Γερμανίας την εβδομάδα που μας πέρασε, μιας και η Γερμανίδα Διευθύντρια του χώρου, ζήτησε τη διακοπή της μετάφρασης στα Γερμανικά μετά τις ατάκες-«μπηχτές» προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Ανακοινώθηκαν τα θέματα της Έκθεσης
Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε το link προκειμένου να δείτε τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στα οποία εξετάσθηκαν σήμερα οι μαθητές.

Εκατόν πέντε (105) ευρυτανόπουλα εξετάσθηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα


Εκατόν πέντε (105) ευρυτανόπουλα προσήλθαν σήμερα στα σχολεία τους για να εξετασθούν στην Νεοελληνική Γλώσσα, το πρώτο μάθημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Κοινή κάθοδος Στέφανου Μάνου - Θάνου Τζήμερου στις εκλογές


Κοινή κάθοδο στις εκλογές του Ιουνίου αποφάσισαν ο πρόεδρος της "Δράσης", Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της "Δημιουργίας Ξανά", Θάνος Τζήμερος.

Κείμενο της Ελένης Αρβελέρ στη Νεοελληνική γλώσσα


"Πανανθρώπινο μήνυμα τέχνης" είναι ο τίτλος του κειμένου της Ελένης Αρβελέρ το οποίο δόθηκε στους διαγωνιζόμενους.

Πληροφορίες λένε ότι η περίληψη δεν παλεύεται, ενώ οι ασκήσεις συνώνυμα, αντώνυμα, γραμματική είναι εύκολες.

Ανοίγει η αυλαία για τις Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις για τους υποψηφίους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Άνοιξε σήμερα η αυλαία για τις πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας.

Σήμερα η ανακοίνωση της συμφωνίας ΝΔ - Ντόρας;


Αν και από την περασμένη εβδομάδα θεωρείται απλά θέμα χρόνου η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη ακόμη οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει και όλα δείχνουν έντονο παρασκήνιο για την οριστική συμφωνία. Πηγές και από τις δύο πλευρές κάνουν λόγο για θέμα ωρών, για ανακοινώσεις που μπορεί να έρθουν και εντός της ημέρας.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Πετύχαμε να διαμορφωθούν πολύ καλύτεροι, πολύ πιο θετικοί όροι για τη χρηματοδότηση της Περιφέρειάς μας τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020»


Με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο εξελίχτηκαν οι διαρκείς παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, τόσο προς τους Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης, όσο και προς τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής για την αναθεώρηση των κανονισμών των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και κυρίως σε ότι αφορά στη διαμόρφωση νέας κατηγορίας κατάταξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που διαμορφώνει και νέους, καλύτερους όρους χρηματοδότησης με κοινοτικά κονδύλια.

Η ΕΛΛΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ...

Λίγες μέρες πριν αλλάξει ο τόπος κυβέρνηση, οι προηγούμενοι κυβερνώντες στο ΦΕΚ (Εφημερίδα της Κυβέρνησης) με αριθμό2501 και ημερομηνία 04/11/2011 ανακοίνωσαν ότι η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ με την Αριθμό απόφασης 193/27.10.2011 και Αριθμό απόφασης 195/27.10.2011 μεταφέρει στο«Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα... Γράφει ο Λάμπρος Χρυσαφογεώργος

Δυστυχώς ψηφήσαμε ανάξιους πολιτικούς, οι οποίοι με την πρώτη περιδώσανε την χώρα στους τοκογλύφους... Πότε όμως δεν είναι αργά , τι φοβόμαστε; Την φτώχεια; Γιατί δεν άρχισε μήπως η φτώχεια μας; 290 ευρώ το 8ωρο εργασίας. Δεν βρέθηκαν άνεργοι ένα σωρό συνάνθρωποι μας; Μήπως δεν υπάρχουν άνθρωποι που χρεωστάνε στην τράπεζα και κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα;

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 505 Β' ΜΕΡΟΣ

*Οδηγίες από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το τέλος ακινήτων του 2012 και αν αυτό θα καταβληθεί όπως πέρυσι, μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αναμένει η ΔΕΗ. Παράλληλα και για κάποιο χρονικό διάστημα, οι λογαριασμοί, όπως έγινε γνωστό από την επιχείρηση, θα εκδίδονται χωρίς το τέλος ακινήτων.

Πρόκληση Νταβούτογλου: «Αισθάνομαι"Μακεδόνας"»


Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στο Σικάγο, όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. «Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της "Μακεδονίας", αλλά επίσης Μακεδόνας», είπε ο Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα. Τα Σκόπια δεν έλαβαν πρόσκληση από τη Συμμαχία για ένταξη.

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για το προεκλογικό debate


Μετά τη χθεσινή πρόσκληση της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ολοένα και περισσότερα κόμματα τοποθετούνται επί του θέματος.