Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Οι δυνάμεις της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη μάχη για την ανάδειξη και προώθηση λύσεων στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα της Περιφέρειας


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Με ιδιαίτερα επιτυχείς συναντήσεις με τους φορείς της Ευρυτανίας ολοκληρώθηκε η περιοδεία αντιπροσωπείας του Συνασπισμού με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΠΕ Δημήτρη Βίτσα και με την συμμετοχή του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής–Οικολογικής συνεργασίας Περιφερειακού Συμβούλου Νίκο Στουπή, και τα στελέχη του ΣΥΝ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Κοσμάς και ο Πάνος Ρήγας μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Είχε προηγηθεί κομματική συνεστίαση των μελών και φίλων του κόμματος, η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την οργάνωση της δουλειάς των δυνάμεων του κόμματος στις σημερινές συνθήκες. Oι συναντήσεις της αντιπροσωπείας είχαν ως εξής:
Στο KTEΛ Ευρυτανίας
Κατά την συνάντηση με το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας αναδείχθηκε το σοβαρό πρόβλημα απομόνωσης της περιοχής τόσο από το εξωτερικό της περιβάλλον (πόλεις γειτονικών νομών και Πρωτεύουσα) όσο και στο εσωτερικό της οδικό δίκτυο μετά τα προβλήματα ματαίωσης δρομολογίων λόγω οικονομικών δυσχερειών και των χρεών που οφείλει το Δημόσιο στον οργανισμό.
Συζητήθηκαν οι διαφαινόμενες επιπτώσεις επί της καθημερινότητας της ζωής των ηλικιωμένων και των μαθητών στα χωριά και οι κίνδυνοι σε πρώτη φάση απολύσεων στα 40 άτομα προσωπικού και οριστικής κατάρρευσης του οργανισμού στην συνέχεια.
Η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού δεσμεύθηκε σε πρωτοβουλίες προς την Περιφέρεια και την Βουλή και Ευρωβουλή με αιχμή την χρηματοδότηση ειδικού προγράμματος στις μεταφορές για τις απομονωμένες ορεινές περιοχές, την καταβολή των χρεών του Δημοσίου, την ένταξη δικτύου μειονεκτικών περιοχών κατ εξαίρεση σε ειδικό καθεστώς όπως τα νησιά για την αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων και την προσφορά υπηρεσιών οργάνωσης Τουριστικών Περιοχών.
Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Στην γόνιμη συζήτηση με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κ. Μπακογιάννη και τους συνεργάτες τους, αναδείχθηκαν τα τρία θέματα αιχμής που ο Δήμος θέτει προτεραιότητα: Ο δρόμος Λαμία –Καρπενήσι-Αγρίνιο και κύρια η ανάγκη προώθησης των παρακάμψεων της Ε65 και της Μακρακώμης, η ενίσχυση της λειτουργίας του ΤΕΙ με την αναβάθμιση του υπάρχοντος τμήματος Δασοπονίας και την δημιουργία νέου Πανεπιστημιακού τμήματος Φυσικής Αγωγής με περιεχόμενο ιδιαίτερα τα χειμερινά σπορ, και η καταβολή ειδικού επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού έκφρασε την συμπαράστασή της στα δημοτικά αιτήματα και πρότεινε την εξέταση σε συνεργασία με την Δασολογική Σχολή του ΑΠΘ της πιθανότητας μέρος της πρακτικής άσκησης των φοιτητών να πραγματοποιείται στην Ευρυτανία όπου υπάρχουν οι σχετικές υποδομές και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο την φιλοξενία ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΕΘΙΑΓΕ σε σχέση με το Δάσος. Έθεσε επίσης τα θέματα της πορείας του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Ευρυτανία, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της εναντίωσης στην χρηματοδότηση παλαιότερης μελέτης για την δημιουργία εργοστάσιου καύσης στην Περιοχή, και την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού του χαρακτήρα με την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του, την ισχυρή μετοχική παρουσία του Δήμου και την παρουσία και άλλων φορέων της κοινωνικής οικονομίας στην μετοχική του σύνθεση.
Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων στο Νοσοκομείο με την Διοίκηση, την Επιστημονική Επιτροπή, το συνδικαλιστικό όργανο των Νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων, σημειώθηκαν ιδιαίτερα :
α) το οξυμένο θέμα που δημιούργησε ο Νέος Νόμος με την μετατόπιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου από την Γ ζώνη στην Β και την υποβάθμιση του στην παροχή υπηρεσιών υγείας όσον αφορά ιδιαίτερα τις εφημερίες,
β) Οι αδυναμίες υπηρεσιών μεταφοράς ΕΚΑΒ λόγω ελλείψεων που διογκώνονται από το δύσβατο του οδικού δικτύου,
γ) οι μεγάλες δυσκολίες και δυσχέρειες που επιφέρει η μείωση κατά 40% του φετινού προϋπολογισμού στα αναλώσιμα και το νοσηλευτικό προσωπικό να εφαρμόσει τις υπηρεσίες του.
Με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση

Το σύνολο των θεμάτων τέθηκαν υπόψη της Περιφερειακής Διοίκησης κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Καραμπά, όσον αφορά τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που της αναλογούν, όπου συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα ανάπτυξης της Περιοχής. Υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών πως αιχμή της ανάπτυξης της Περιοχής δεν μπορεί να είναι παρά το φυσικό περιβάλλον σε συνάφεια με το ανθρωπογενές, το οποίο χρειάζεται διαρκή προστασία, λαμβάνοντας υπόψη το οικολογικό ενδιαφέρον που αυτή παρουσιάζει και πως αποτελεί το δεύτερο καθαρότερο φυσικό περιβάλλον από άποψη ρύπανσης σε επίπεδο Ευρώπης. Υπό το πρίσμα αυτό εξετάστηκαν και τα αιτήματα των φορέων . Η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού έθεσε την πρόταση για πρωτοβουλίες της Περιφέρειας που θα οδηγήσουν στην συγκρότηση ενός Διεθνούς Δικτύου προστασίας – ανάδειξης- προβολής από κράτη, φορείς και προσωπικότητες του Περιβάλλοντος της Ευρυτανίας, της εκπόνησης ενός συνολικού αναπτυξιακού προγράμματος με ειδικό υποπρόγραμμα την Περιοχή της Λίμνης Κρεμαστών με αίτημα Πανεπιστημιακής υποστήριξης και διεκδίκησης ανταποδοτικών πόρων από την ΔΕΗ.
Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ μετά την λήξη της περιοδείας οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας δήλωσαν :
Δ. ΒΙΤΣΑΣ : «Με την λαίλαπα που φέρνει κυρίως απέναντι στο κοινωνικό κράτος το μνημόνιο Νούμερο 4, η ύπαιθρος οδηγείται σε πλήρη κατάρρευση !!!.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι πια μόνο αφερέγγυα ως προς τις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά κυρίως επικίνδυνη πια για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας. Για αυτό και πρέπει να φύγει το συντομότερο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός ένα χρέος έχουν αν θέλουν να υπερασπίσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα τους: της οργάνωσης ενωτικών μαζικών αγώνων. Μια ελπιδοφόρα προοπτική για τους ίδιους, την κοινωνία και την χώρα: την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος της Αριστεράς… »
Ν. ΣΤΟΥΠΗΣ: «Η Νέα Περιφερειακή Διοίκηση οφείλει δύο φορές απέναντι στις περιοχές που υστερούν, όπως η Ευρυτανία, να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και να επιταχύνει τους ρυθμούς λειτουργίας της. Αποκτά πια επείγοντα χαρακτήρα το θέμα: το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ευθύνη κυρίως της πλειοψηφίας, να ξεφύγει από την λογική της απλής διαχείρισης της καθημερινότητας και αναμονής γενικά εφαρμοστικών εγκυκλίων του Υπουργείου, να προετοιμάσει και να οργανώσει την λειτουργία του με βάσει τα ουσιαστικά πολιτικά και αναπτυξιακά του χαρακτηριστικά και αρμοδιότητες…».

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ


Ο Δήμος Αγράφων διοργανώνει κούλουμα την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07/03/2011 στην θέση « Λαχανόκηπος» Τοπικής Κοινότητας Τριποτάμου.
Θα προσφερθούν δωρεάν νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα κρασί λοιπά ποτά, αναψυκτικά με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Κ.Υ.Α για τα κριτήρια των 10.600 προσλήψεων φέτος, στο Δημόσιο- Ειδικότητες, προσόντα

Οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ κατά τα έτη 2009 -10 και οι απόφοιτοι των Εθνικών Δημόσιων Σχολών Δικαστών, Διοίκησης, Αυτοδιοίκησης, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων και αιτούντες για θέση στην Υγεία- Πρόνοια, Άμυνα, Σώματα Ασφαλείας, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, είναι οι πρώτοι που θα πάρουν σειρά για πρόσληψη φέτος, στο Δημόσιο.
Σε κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών για τις προτεραιότητες και κριτήρια προσλήψεων στο δημόσιο, πρωτίστως επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού για τα κενά που δημιουργούνται από τη συνταξιοδότηση 54.000 έμπειρων υπαλλήλων κυρίως σε νευραλγικούς τομείς του Δημοσίου.
Όπως έχει προαναγγελθεί, το τρέχον έτος στο πλαίσιο του 1 πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, θα προσληφθούν 10.600 άτομα ως μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των μετατάξεων που θα γίνουν
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για πρόσληψη προηγούνται:
-Οι τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Ασφαλιστικά Ταμεία και ΣΕΠΕ), η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι ΟΤΑ, κυρίως οι τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες καθαριότητας, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και εξειδικευμένο επιστημονικό ή τεχνικό προσωπικό στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.3812/09.
Οι ανάγκες των ως άνω φορέων καλύπτονται ιδίως από προσωπικό των παρακάτω κατηγοριών:
- Αποφοίτους όλων των παραγωγικών σχολών του δημοσίου, όπως, Εθνική Σχολή Δικαστών, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων), Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής
- Υπό μεταφορά προσωπικό των φορέων των περιπτώσεων στ΄ έως και θ΄ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, προς τους φορείς των περιπτώσεων α΄ και β΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α΄) (δημόσιες υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού) σε σχέση με τις συγκεκριμένες ανάγκες που αυτό θα καλύψει, με εξαίρεση τις μεταφορές προσωπικού που προβλέπονται στις διατάξεις του Ν.3852/2010.
- Περιλαμβανόμενοι σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μέχρι την 31-12-09
- Περιλαμβανόμενοι σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μετά την 01-01-2010
- Διοριστέοι βάσει ειδικών διατάξεων
- Αιτήματα των φορέων που υποβλήθηκαν για έγκριση στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2011.
Ορίζονται επίσης τα κριτήρια:
- Αριθμός αποχωρήσεων εξειδικευμένου προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας ή φορέα εντός του προηγούμενου έτους (μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), τα καθήκοντα του οποίου είναι συναφή με τους τομείς προτεραιότητας.
- Νέες αρμοδιότητες της υπηρεσίας ή του φορέα που προέκυψαν από μεταγενέστερο του οργανισμού θεσμικό πλαίσιο ή από μεταβίβασή τους από άλλο φορέα καθώς και δράσεις για τις οποίες απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
- Αριθμός προσωπικού ανά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα που μετατάχθηκε σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου κατά το προηγούμενο και το τρέχον έτος.
- Αριθμός προσωπικού ανά κατηγορία κλάδο και ειδικότητα που μετατάχθηκε από υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά το προηγούμενο και το τρέχον έτος.
- Αριθμός προσωπικού της υπηρεσίας ή του φορέα που υπηρετεί με απόσπαση σε άλλες υπηρεσίες ή φορείς, σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές διατάξεις .
- Αρμοδιότητες υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν σε άλλους φορείς.

Αύριο βράδυ στο Αγρίνιο στο“NEW YORK PALACE” ο χορός του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτ/νιας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να περάσουμε μαζί
μια αξέχαστη βραδιά, στον ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ
που διοργανώνει ο Σύλλογός μας
το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011
στο“NEW YORK PALACE” στη Νεάπολη.
Συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής
Στο κλαρίνο ο Ηλίας Παναγιωτόπουλος
Κέφι - χορός - ξεφάντωμα
Πλούσια δώρα


Για τις κάρτες συμμετοχής μπορείτε ν’ απευθύνεστε στο γραφείο
του Συλλόγου: τηλ. 2641 0 29866

+ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΛΛΗΣ


Έφυγε πλήρης ημερών από τον μάταιο τούτο κόσμο για το βασίλειο του ουρανού, ο πολύ αγαπητός μας φίλος Σωτήρης Δημ. Πατσιούρας. Ο Σωτήρης γεννήθηκε στην Ανατ. Φραγκίστα Ευρυτανίας και απεβίωσε στην οικία του στην Πετρούπολη –Αθήνα- ύστερα από ολιγοήμερη ασθένεια την 30-1-2011, γιορτή των Τριών Ιεραρχών, μέσα στην ακαταπόνητη φροντίδα και αγάπη της εκλεκτής συζύγου του Αρχοντούλας. Ο Σωτήρης ενημφεύθη την Αρχοντούλα, το γένος Τσουρουνάκη από την Κρήτη και απέκτησαν μια κόρη, την Στυλιανή. Ο Σωτήρης εργάσθηκε ως ανώτερος υπάλληλος στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Ο Σωτήρης θα μείνει στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, ως αγνός πατριώτης, καλός οικογενειάρχης, καλός φίλος, αλλά και ως καλλίφωνος στο ψαλτήρι της εκκλησίας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του Σωτήρη μέσα στην αγάπη του Χριστού μας και ευχόμαστε την εξύψους παρηγοριά στη σύζυγό του Αρχοντούλα και την έγγαμη κόρη ου Στυλιανή και την οικογένειά της.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 443

* Θέμα ημερών είναι να αλλάξει ο Πρόεδρος σε κοινότητα του Δήμου Αγράφων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αρμόδιο δικαστήριο, έκανε δεκτή την προσφυγή, του νέου πλέον Προέδρου, ακυρώνοντας επί της ουσίας την εκλογή του «παλιού» και έτσι εντός των ημερών και αφού επιδοθούν αρμοδίως οι σχετικές αποφάσεις, θα έχουμε την αλλαγή φρουράς, στην κοινότητα αυτή που για πολλά χρόνια ήταν και έδρα Δήμου.

* Παρακολούθησα την περασμένη Δευτέρα, την συνεδρίαση του Δ.Σ Καρπενησίου από ραδιοφώνου λόγω ίωσης. Με λύπη μου καταθέτω ότι απογοητεύτηκα από κάποιους Δ.Σ, από τους οποίους περίμενα πολλά περισσότερα. Είναι σίγουρο, ότι η τωρινή σύνθεση του οργάνου, δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Στο παλιό Δ.Σ. υπήρχε μια ξεχωριστή δυναμική που έβγαινε πάντα στις συνεδριάσεις και είχε ενδιαφέρον. Τώρα βλέπουμε ότι στο Δ.Σ, τοποθετούνται ελάχιστοι – ευτυχώς- οι οποίοι όμως, μέχρι τώρα, όσες φορές έχουν πάρει τον λόγο επί σοβαρών θεμάτων, έδειξαν χαρακτήρα. Όμως στο Δ.Σ., υπάρχει και μια ομάδα Δ.Σ, των οποίων την λαλιά ακόμη δεν ακούσαμε. Οι περισσότεροι εξ αυτών και είναι κάμποσοι, άλλα δείχνουν έξω από την αίθουσα και άλλα πράττουν εντός αυτής και για να είμαστε ακριβώς, μέσα στην αίθουσα, στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις, δεν άνοιξαν ακόμη το στοματάκι τους. Ένα ακόμη θεματάκι που με απογοήτευσε είναι και το γεγονός, ότι κάποιοι δεν μπορούν ή αν θέλετε δεν τα καταφέρνουν και στην ανάγνωση με αποτέλεσμα να πηγαίνουν τα «μαργαριτάρια «σύννεφο». Με λίγο προσοχή, περισσότερο διάβασμα και τακτ, θεωρώ ότι μπορούν να βελτιωθούν αρκετά. Εξάλλου, ας παραδειγματιστούν από τον πρώτο τη τάξει πολίτη του Δήμου, πως χειρίζεται τον λόγο και όλα γίνονται…

* Αιχμές κατά της κυβέρνησης και κατά της εν γένει πολιτικής της τον τελευταίο καιρό άφησε ο κ . Κοντογεώργος, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία. Αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων ο πρώην Νομάρχης τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση, «καταληστεύει τον κόσμο» και πρότεινε να μειωθεί η τιμή των διοδίων στη μέση και να δοθούν κάρτες ελεύθερης διέλευσης. Δυναμική παρουσία του Κώστα Κοντογεώργου, που φανερώνει ότι δείχνει έτοιμος να μπει για τα καλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου μας.

* Όπως έγραψα και στο προηγούμενο φύλλο, έντονες είναι τελικά οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Δαφνούλας και όχι μόνο για την απόφαση να μεταφέρονται τα σκουπίδια του δήμου Αγράφων στην θέση "Καγκελάκι". Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πηγές εντός των ημερών αναμένεται να κλιμακωθούν αυτές οι αντιδράσεις με κινήσεις που θα κάνουν αίσθηση.

* Τους ξέφυγε προχτές στο Υπουργείο Παιδείας και ξεστόμισαν την μεγάλη αλήθεια, ότι οι περιβόητες συνενώσεις των Σχολικών Μονάδων δεν προβλέπονται από το μνημόνιο. Καλά ρε παλικάρια, αφού δεν προβλέπονται από τα μνημόνια, τι βάσανο σας βρήκε και θέλετε να μας αλλάξετε τα φώτα στα καλά καθούμενα. Κάντε τις μεταρρυθμίσεις σας εκεί που πρέπει και αφήστε την ταλαίπωρη επαρχία στα βάσανά της. Αν θέλετε να προσφέρετε στο χώρο της παιδείας στην περιφέρεια, υπάρχουν χίλια δυο προβλήματα να λύσετε. Ασχοληθείτε με αυτά και τότε να είστε σίγουροι ότι θα σας πιστέψουμε ότι νοιάζεστε για τα παιδιά μας…

* Ομογενειακές οργανώσεις θα αναλάβουν τελικά τα έξοδα δεξιώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 σε ορισμένα από τα ελληνικά προξενεία, στις περιοχές των οποίων εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ελληνοαμερικανικούς φορείς. Πρώτη προσφέρθηκε να αναλάβει τα έξοδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας, ενώ η δεξίωση αναμένεται να γίνει και στην ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον, όπου τα έξοδα θα αναλάβει κάποιο ίδρυμα, από λεβέντες Έλληνες που δεν ξεχνούν ποτέ που γεννήθηκαν και ποια είναι η πατρίδα τους. Το λέω αυτό για εκείνους που πήραν την μεγάλη και ιστορική απόφαση να καταργήσουν από τον περασμένο χρόνο τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο, τάχα για λόγους οικονομίας. Η οικονομία αδέλφια δεν σώζεται από αυτή την κίνηση. Η οικονομία θέλει άλλες αποφάσεις για να σωθεί τις οποίες δεν βλέπω να παίρνει η κυβέρνηση… και ξέρει αυτή ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις…

* Πρόωρες εκλογές προβλέπουν οι Financial Times
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας κυριαρχεί σε δύο άρθρα των Financial Times, που κάνουν λόγο για "μαρτύριο του Σισύφου", ενώ "βλέπουν" αναδιάρθρωση και πρόωρες εκλογές. Αναφέρεται μάλιστα και το ενδεχόμενο ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών για την Ελλάδα, όπως και αυτό των πρόωρων εκλογών, σχολιάζοντας ότι αξίζει να κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Λέτε να…

Στους υπουργίσιμους ο Ηλίας Καρανίκας σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Στον κύκλο των «υπουργίσιμων» Βουλευτών που είναι κοντά στον Πρωθυπουργό, θεωρεί η εφημερίδα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μεταξύ άλλων και τον Βουλευτή Ευρυτανίας. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα και στην στήλη ΔΙΑΥΛΟΙ, ότι 20 περίπου Βουλευτές που παραμένουν κοντά στον Πρωθυπουργό και συνομιλούν σταθερά με την γραμματέα του γραφείου του κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, στο πρόσωπο της οποίας αναγνωρίζουν ένα αξιόπιστο δίαυλο επικοινωνίας με τον Γιώργο Παπανδρέου. Λέγεται πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι οι Βουλευτές αυτοί αποτελούν τον κύκλο των «υπουργίσιμων» υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει η άποψη της κυρίας Βάρτζελη και στον επόμενο ανασχηματισμό θα αξιοποιηθούν σε θέσεις Υφυπουργών η Υπουργών. Πέραν του κ. Καρανίκα, στον κύκλο αυτό ανήκουν και οι κ.κ. Βασίλης Τόγιας, Β. Τσόνογλου, Χρύσα Αράπογλου κ.α.

Αλλεπάλληλες προκλήσεις από την ΕΕ

Διαβάζουμε στα σχόλια του περιοδικού «ΖΩΗ» (10/2/2011, αρ.φ. 4229) ότι «με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εξεδόθη και κυκλοφορεί ημερολόγιο απευθυνόμενο σε παιδιά, το οποίο παραθέτει όλες τις εορτές του Ισλάμ, του Ινδουισμού και άλλων θρησκειών, αλλά δεν αναφέρει τις χριστιανικές εορτές».
Αλλού πάλι έγινε λόγος για το Μουσείο της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα, πράγμα το οποίο αδικεί τους λαούς με πανάρχαιη ιστορία, όπως τους Έλληνες. Το Μουσείο της Ευρώπης θα ασχοληθεί με την περίοδο από τη στέψη του Καρλομάγνου (812 μΧ.) και μετέπειτα. Δεν ενδιαφέρονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Ευρώπη των θρησκειών και των πατρίδων, των λαών και της ιστορίας τους.
Ας μην παίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες με την ιστορία, τη θρησκεία, την Ορθοδοξία μας, τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας. Περιμέναμε να γιγαντώνονται οι κουκίδες του ευρωπαϊκού μωσαϊκού και να γίνεται εντονότερο το χρώμα τους, προσβλέψαμε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και όχι στη μετατροπή των λαών σε χυλό και στον αφανισμό των ίδιων των ιδιαιτεροτήτων τους. Και είναι προς τιμήν του Δ.Σ. του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων που αφιέρωσε εφέτος την πρώτη του εκδήλωση στον άγιο των Γραμμάτων μας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Διαβάζοντας κανείς το διήγημά του «Ο αντίκτυπος του νου» βλέπει τους τρεις φίλους (Εβραίο, Ιταλό και Έλληνα) να κάνουν μαζί Χριστούγεννα, Απόκριες και Πάσχα, ανακαλύπτοντας κοινά χαρακτηριστικά.
Φαίνεται η θέσπιση του πολιτικού γάμου, η αποποινικοποίηση της μοιχείας, το κάψιμο των νεκρών, οι χιλιάδες εκτρώσεις, η προαιρετική διδασκαλία των θρησκευτικών, η κάρτα του πολίτη, το αυτόματο διαζύγιο, η συμβίωση ομοφύλων και ετεροφύλων ζευγαριών με την «ευλογία» του Δημάρχου, η ενόχλησή μας από τους κώδωνες των εκκλησιών και τόσα άλλα αποσκοπούν στην εκπόρθηση θεσμών φρουρίων και οδηγούν τάχιστα στον αφελληνισμό μας.
Οι ορθόδοξοι Έλληνες οφείλουν να σπεύσουν, να οργανωθούν, να ενωθούν, να αντισταθούν στον καιρό της οικονομικής κρίσης και να αποποιηθούν την απαίτηση να μας τρέφουν οι Ευρωπαίοι επί πατραγαθία.

kostasmitsios@yahoo.gr

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση με ομιλητή τον Καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο


Με έκτακτο δελτίο τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευρυτανίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Ν.Α. Ευρυτανίας, ανακοινώθηκε η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα εκδήλωσης με ομιλητή τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη Μητρόπουλο με θέμα: «ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ», λόγω της επίθεσης στους αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» και τον άδικο χαμό των δύο παιδιών.
Η εκδήλωση, που είχε καθοριστεί να γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθεί σύντομα σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σε συνεργασία με τον κ. Καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο.

ΕΛΕΟΣ!! ΦΘΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ απάντηση σε δημοσίευμα τύπου


τοπική εφημερίδα,23/2/2011 δημοσίευμα με τίτλο <<Τέλος το πάρτι με τις προμήθειες και στο Νοσοκομείο Καρπενησίου>> και συνεχίζει: αναμένεται η έγκριση του νέου προϋπολογισμού (που είναι μειωμενος40%)τις επόμενες ημέρες, που ενώ προκύπτει ότι το ίδρυμα χρωστάει 1,5 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές, τα ασφαλιστικά ταμεία του οφείλουν 2 εκατ. και τελικά το νοσοκομείο εμφανίζει θετικό υπόλοιπο 500.000 ευρώ!!!
Επειδή ο τίτλος με ενόχλησε ιδιαίτερα (όπως και τους συναδέλφους μου), αφήνοντας υπονοούμενα,θέλω να σας πληροφορήσω ότι με τέτοιου είδους ενέργειες, όπως και παλαιότερες με δημοσιεύματα υποτιμητικά για συνάδελφους ,οδηγείτε στην απαξίωση των ιατρών και συμβάλλετε στην υποβάθμιση του νοσοκομείου. Και όταν αυτά γίνονται σε εποχές δύσκολες για την Ελλάδα που όλα προσμετρούνται με κόστος /όφελος και κινδυνεύει ο κοινωνικός χαρακτήρας του ΕΣΥ, η ζημιά είναι διπλή. Με τον συγκεκριμένο τίτλο πετάτε λάσπη και αφήνετε σκιές για τους γιατρούς που χωρίς να κατάγονται οι περισσότεροι από την Ευρυτανία χρόνια τώρα, ζούν και εργάζονται εδώ προσφέροντας υπηρεσίες υγείας σε εσάς, στα παιδιά σας, στους γονείς σας.
Προσωπικά δεν δέχομαι κανένα υπονοούμενο ή μομφή, <<δεν τα φάγαμε μαζί>>,δεν είμαστε γιατροί του κολωνακίου που φοροδιαφεύγουν, αλλά είμαστε γιατροί παρόντες 365ημέρες το χρόνο, δίπλα σε κάθε έναν που υποφέρει (με το ιατρείο πόνου)ή κινδυνεύει μεταφέροντας ασθενείς( 20 χρόνια τώρα ) εκεί πού πρέπει ,με ασθενοφόρα ,ελικόπτερα, ή βάρκες στην λίμνη τω ν κρεμαστών. Δεν είμαστε τρωκτικά της υγείας και δεν πλουτίσαμε με την ιατρική, πλουτίσαμε όμως με την καθημερινή προσφορά μας στους πολίτες.
Φιλικά θα πρότεινα να ψάξετε άλλα θέματα να γεμίσουν οι στήλες τις εφημερίδας και όχι με τέτοιου είδους ρεπορτάζ. Γιατί η βραβευμένη εφημερίδα σας, δεν παίρνει πρωτοβουλίες δημιουργίας ομάδας φίλων στήριξης( τουλάχιστον ηθικά αυτή την δύσκολη περίοδο) του Νοσοκομείου ,όπως κάνουν στο εξωτερικό για να κρατήσουν <<ζωντανά >> αντίστοιχα νοσοκομεία μικρών πόλεων.
Εάν γνωρίζετε κάτι που δεν το γνωρίζω παρακαλώ να το κοινοποιήσετε για να δικαιολογήσετε τον τίτλο του δημοσιεύματος αλλιώς εκτίθεσθε.

ΒΑΣ.ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑΣ
Δ/ντης Αναισθ/κού Τμήματος-Ιατρείου ΠόνουΓΝΚ
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ




Γράφει ο Διευθυντής
Του Ακτινοδιαγνωστικού
Τμήματος του Γ.Ν.Κ. ΡΑΟΥΑΣΝΤΕ ΤΑΙΣΗΡ

Σχετικά με πολλαπλά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ που αφορούν την λειτουργία του αξονικού τομογράφου έχω να σας κάνω γνωστά τα κάτωθι:
1.Η ευθύνη λειτουργίας του όπως και ολοκλήρου του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος βαρύνει τον εκάστοτε διευθυντή του.
2.Εχουμε σαν τμήμα την ιδιαιτερότητα της μοναδικότητας στον νομό (σε ιδιωτικούς και δημόσιους σχηματισμούς ) με ότι αυτό συνεπάγεται.
3.Καλύπτουμε από απλές ακτινογραφίες έως σύνθετες διαγνωστικές παρεμβάσεις(βαριούχα-χολεκ/γραφιες-αξονομετρήσεις-υπερήχους - C-ARMκλπ).
4.Επι σειρά ετών ζω και εργάζομαι στην Ευρυτανία(χωρίς να κατάγομαι ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου) προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στο νοσοκομείο 24ωρες την ημέρα 365 ημέρες το χρόνο. Όλα αυτά με την επικουρία ενός συναδέλφου, στην καλλίτερη περίοδο και των 2 (έως πρόσφατα) χειριστριών , που έδωσαν τα πάντα για την λειτουργία του τμήματος. Ευτυχώς τώρα έγιναν 4 οι χειριστές και προστέθηκε 1 ακόμα ιατρός(σύνολο 3) έτσι ώστε να μην λειτουργούμε οριακά όπως γινόταν έως τώρα, δε έργο μας όλα αυτά τα χρόνια το αποδεικνύουν τα στατιστικά μας στοιχεία.
5.Επι πλέον ανάλογα με την εθελοντική απόσπαση έμπειρης χειρίστριας πραγματοποιούμε μαστογραφίες τις οποίες θεωρούμε τον ποιο απαραίτητο και αναγκαίο έλεγχο για τον γυναίκειο πληθυσμό μαζί με τον γυναικολογικό έλεγχο.
Επί του θέματος του αξονικού τομογράφου με τον οποίο προηγούμενη διοίκηση αποφάσισε να εξοπλίσει το νοσοκομείο έχω να πω ότι:
-Μια τόσο σοβαρή απόφαση λαμβάνεται με συγκροτημένη μελέτη των εμπλεκόμενων, του επιστημονικού συμβουλίου, των δ/ντών των τμημάτων για την αναγκαιότητα λειτουργίας του, το κόστος, τις προτεραιότητες του νοσοκομείου(π.χ αξονικός η μαστογράφος;) και κυρίως ότι για να λειτουργήσει απαιτεί επί πλέον αριθμό εξειδικευμένων ιατρών και χειριστών .
Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε, αλλά δεχθήκαμε έναν αξονικό πού ήθελε να αντικαταστήσει ένα νοσοκομείο πιθανόν λόγω παλαιότητας ή ασυμφορότητας (δεν γνωρίζω) και θέλουν να τον λειτουργήσουν άμεσα με κάθε κόστος ο καθένας για τους δικούς του λόγους(πολιτικούς, προσωπικούς κ.α).Και εγώ θέλω να λειτουργήσει όμως όχι πρόχειρα όπως θέλουν να το κάνουν αλλά με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος .
Μέσα στην δίνη των προσωπικών δημοσιευμάτων και διενέξεων στα ΜΜΕ ξεχνούν ότι η διάγνωση στον αξονικό έχει να κάνει με απειλητικές κυρίως για την ζωή των ασθενών καταστάσεων (όγκων, αιμορραγιών)και ως εκ τούτου απαιτεί σοβαρή προσέγγιση και διαχείριση που προϋποθέτει συγκέντρωση,ειδική γνώση και εμπειρία .Εάν κόπτεσθε τόσο πολύ για την λειτουργία του και δεν θέλετε να υιοθετήσετε τις προϋποθέσεις που έθεσα σαν υπεύθυνος –δ/ντής του τμήματος (προκήρυξη των προβλεπομένων θέσεων)γιατί δεν απευθύνεστε στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία να σας δώσει τις προδιαγραφές λειτουργίας του; Επειδή δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα των διαδικασιών και προσλήψεων στη δύσκολη αυτή περίοδο, γιατί δεν ξεκινάτε τις διαδικασίες λειτουργίας του μαστογράφου που είναι εφικτός στόχος(χρειάζονται λίγα) και έχει να προσφέρει πάρα πολλά .
Το σίγουρο είναι ότι ο αξονικός τομογράφος δεν πρέπει να λειτουργήσει πρόχειρα. Συμφωνώ στην λειτουργία του την οποία και αναλαμβάνω σαν δ/ντής του τμήματος, με την προϋπόθεση της προκήρυξης των προβλεπομένων θέσεων ιατρών και χειριστριών (1ΕΑ,1ΕΒ-2ΤΕ,2ΔΕ χειριστριών) που υπάρχουν στον οργανισμό γι αυτό τον λόγο και είναι κενές.

Σημαντική μείωση δημοτικών τελών στο Δήμο Καρπενησίου


Στη μείωση των δημοτικών τελών, στο νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στη Σύσταση Ενιαίων Επιτροπών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρπενησίου προχώρησε ο Δήμος Καρπενησίου, μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, αλλά συνεχίστηκε και την επομένη το πρωί, καθώς τα θέματα ήταν αρκετά και ο χρόνος δεν έφτανε για να συζητηθούν όλα όπως έπρεπε, τέθηκαν επί τάπητος 43 θέματα, εκ των οποίων τα πιο σημαντικά ήταν η λήψη απόφασης για κατάργηση ΝΠΙΔ Κοινωφελών Επιχειρήσεων, ο ορισμός ονόματος σκοπού περιουσίας και πόρων 1ου και 2ου νέου ΝΠΔΔ, η συγχώνευση ΝΠ σχολικών επιτροπών σε δύο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, η μείωση δημοτικών τελών, ο ορισμός εκπροσώπων στο ΔΣ της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΕ κ.α.

Σημαντική Μείωση
Δημοτικών Τελών

Βασιζόμενη στο τρίπτυχο: Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Εξορθολογισμός, η Νέα Δημοτική Αρχή για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια προχωράει σε μείωση των Δημοτικών Τελών.
Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μειώνει τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, ενώ παράλληλα επεκτείνει την κατηγορία «Ευπαθείς Ομάδες», παρέχοντας τα προνόμιά της σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας.
Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, αποφασίστηκε με πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση 28ης Φεβρουαρίου 2011) η μείωση των δημοτικών τελών κατά 7% σε οικίες και καταστήματα.
Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε και πάλι με πλειοψηφία, η ένταξη στην κατηγορία «Ευπαθείς Ομάδες», η οποία αποδίδει τα δημοτικά τέλη μειωμένα κατά 40%, των μονογονεϊκών οικογενειών και των απόρων δημοτών. Στις Ευπαθείς Ομάδες παραμένουν οι πολύτεκνοι και οι δημότες με αναπηρίες.
Την πρόταση του Δημάρχου στήριξαν οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Η μείωση των δημοτικών τελών αποτελεί μια γενναία πράξη της νέας Δημοτικής Αρχής. Διαψεύσαμε σήμερα τις προεκλογικές κινδυνολογίες που παρουσίαζαν τον Καλλικράτη, ως ευκαιρία για την αύξηση των τελών και την επιβολή νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε πείσμα των καιρών, και σεβόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και η μικρές επιχειρήσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης, μειώνουμε τα δημοτικά τέλη στο σύνολό τους αλλά και στοχευμένα, σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν της βοήθειας μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που οι εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας στήριξαν την πρόταση αυτή».

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου

Έπειτα από εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, Χρήστου Ντέκα και σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 που επιβάλει την ψήφιση πρότυπου κανονισμού λειτουργίας Δημοτικών Συμβουλίων, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2010, ψήφισε κατά πλειοψηφία το νέο κανονισμό λειτουργίας του.
Βασικός στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η κατάρτιση ενός σύγχρονου Κανονισμού Λειτουργίας που θα δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να λειτουργεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα εποχή, όπου ο ρόλος του Συμβουλίου θα είναι σαφώς αναβαθμισμένος.
Επιχειρώντας να απαλλάξει το Συμβούλιο από τα παθολογικά χαρακτηριστικά του, η Νέα Δημοτική Αρχή διευρύνει, με τον νέο κανονισμό, τις δημοκρατικές λειτουργίες του Συμβουλίου, δημιουργεί πεδία ευρύτερου διαλόγου και το καθιστά πιο λειτουργικό και προσιτό τόσο στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και στους δημότες.
Πιο δημόσιο και συμμετοχικό πλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθιστά αποτελεσματικότερους τους Δημοτικούς Συμβούλους , προάγει τη δημοκρατία και τη συμμετοχή και αποδεσμεύεται από τον δημαρχοκεντρικό χαρακτήρα που τον διέπνεε μέχρι σήμερα.
Με τον κανονισμό αυτό, διευκολύνεται η λειτουργία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα τίθενται δημοκρατικότεροι όροι στη συμμετοχή και τη δράση των συμβούλων. Επιπρόσθετα εναρμονίζεται πλήρως η λειτουργία του Συμβουλίου με τις απαιτήσεις του σχεδίου Καλλικράτης.
Το νέο κανονισμό λειτουργίας στήριξε και η ελάσσονα αντιπολίτευση.

Σύσταση Ενιαίων Επιτροπών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρπενησίου
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου και έπειτα από εισήγηση του Αντιδημάρχου Κλεομένη Λάππα, συστάθηκαν δύο νέα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία και θα αντικαταστήσουν τις επιμέρους σχολικές επιτροπές, σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης.
Οι Ενιαίες Επιτροπές Σχολικών Μονάδων συγκεντρώνουν όλες τις αρμοδιότητες των συγχωνευόμενων πλέον σε αυτές σχολικών επιτροπών και διοικούνται από 13μελή Διοικητικά Συμβούλια.
Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ο πολυσυλλεκτικός τους χαρακτήρα, πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες.
Κύριο μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η εξασφάλιση της όσο το δυνατό ποιοτικά πληρέστερης αντιπροσώπευσης. Κινούμενη υπερκομματικά και αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο στην βελτιωμένη και ομαλότερη λειτουργία των Επιτροπών, ενέταξε στο Διοικητικό Συμβούλιο δημότες με αποδεδειγμένη δράση στον τομέας της εκπαίδευσης. Μέλη της τοπικής κοινωνίας, δραστήρια και ενεργά, μέλη της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, αλλά και μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων κινητοποιούνται για να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η λειτουργία των σχολικών μονάδων, ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον τόπο.
Εκπρόσωποι στο ΔΣ
της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος ορίστηκε τακτικό μέλος εκπροσώπησης του Δήμου Καρπενησίου στο ΔΣ της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΕ, ενώ ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Φέγγος Αναπληρωματικό.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Φέτος τις απόκριες διασκεδάστε εναλλακτικά στο Καρπενήσι


Ο Δήμος Καρπενησίου έχει οργανώσει ένα αξέχαστο τριήμερο, ιδανικό για όλους όσοι θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να γιορτάσουν με την αυθεντικότητα της ευρυτανικής φιλοξενίας: ξεκούραση, εναλλακτικές δραστηριότητες, καλό φαγητό, εξορμήσεις στην πανέμορφη ευρυτανική φύση και τα χωριουδάκια αλλά και αποκριάτικη διασκέδαση περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Δήμου μας.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, θα μπείτε από νωρίς στους αποκριάτικους ρυθμούς της πόλης: η Big Band της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγρινίου ανεβάζει το κέφι από το μεσημέρι, με latin μελωδίες, ενώ το βράδυ η μουσική και ο χορός θα συνεχιστούν αμείωτα στα μπαράκια της πόλης.

Την Κυριακή της Αποκριάς (6 Μαρτίου), θα απολαύσουμε όλοι μαζί τους καρναβαλιστές μας στη μεγαλύτερη έως σήμερα Αποκριάτικη Παρέλαση.
Μετά το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, θα ξεκινήσει ένα μοναδικό street party, με τους Imam Baildi και τους Burger Project να γεμίζουν με τις μουσικές τους το κέντρο της πόλης. Ζεστό κρασί και ντόπιοι μεζέδες θα συνοδεύουν τη μουσική, δίνοντας σε όλους μπόλικη ενέργεια για χορό και αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Την Καθαρά Δευτέρα (7 Μαρτίου), θα ανακαλύψουμε ποιός μπορεί να πετάξει ψηλότερα τον χαρταετό που θα του χαρίσει ο Δήμος μας. Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από το κέντρο του Καρπενησίου, ζεστή λαγάνα, σαρακοστιανές λιχουδιές, ντόπιο κρασί θα περιμένουν όλους μας για ένα παραδοσιακό ευρυτανικό γλέντι.
Φέτος τις απόκριες πάρτε τα… βουνά και διασκεδάστε εναλλακτικά στο Καρπενήσι μας!

Χιονόπτωση στην Ευρυτανία


Προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει η ισχυρή χιονόπτωση την Τετάρτη, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας και στο δρόμο Καρπενήσι – Λαμία δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως, μετά τον Τυμφρηστό.

Με τη χιονόπτωση γίνονται πιο δύσκολες οι συνθήκες της μετακίνησης, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα για τα ΙΧ.
Χιόνι καλύπτει και το δρόμο Καρπενήσι – Αγρίνιο στο Μπαγασάκι, χωρίς όμως να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, καθότι μηχανήματα της Περιφέρειας κρατούν το δρόμο ανοιχτό.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Για τα Ανταποδοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28 Φλεβάρη 2010 συζητήθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τον νέο δήμο Καρπενησίου. Η συνεδρίαση ήταν αποκαλυπτική για τις δύο διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές που συγκρούονται.

Τι είναι τα ανταποδοτικά τέλη; Αποτελούν έμμεσους φόρους, δηλαδή την πιο επαχθή μορφή φορολογίας. Τι προβάλλουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – Δημοκρατική Συμμαχία - “ανεξάρτητοι”: Ότι πληρώνουμε για την ικανοποίηση βασικών αναγκών (φωτισμός, καθαριότητα κτλ). Έχουν δηλαδή την άποψη ότι οι λαϊκές ανάγκες, αποτελούν εμπορεύματα που οι δημότες πρέπει να “αγοράζουν”. Να στηρίζουν έτσι την κερδοφορία λχ της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ ή και των επιχειρηματιών που κερδοσκοπούν με τις ανεμογεννήτριες σε βάρος της τσέπης μας και του περιβάλλοντος.

Είναι χαρακτηριστική η στάση τους στο θέμα του δημοτικού φόρου. Από τη μια αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τις άγριες περικοπές της κυβέρνησης προς τις σχολικές επιτροπές, και από την άλλη αυξάνουν από κοινού και οι 3 παρατάξεις το δημοτικό φόρο (και μάλιστα με πρόταση του ΠΑΣΟΚ) για να καλυφθούν οι...ανάγκες!

Αποτελούν πρόκληση οι συμβολικές μειώσεις των τελών που προτάθηκαν (και αυτές για ορισμένες δημοτικές ενότητες, για άλλες είχαμε αυξήσεις) όταν οι ίδιες παρατάξεις στηρίζουν την πολιτική που έχει ληστέψει πάνω από το 30% του εισοδήματός μισθωτών, επαγγελματιών, αγροτοκτηνοτρόφων και συνταξιούχων.

Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα για την κατάσταση των εργαζομένων: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία προπαγανδίζουν την αντιλαϊκή πολιτική ως αναγκαία. Θεός τους είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου. Καλούν να σφίξουμε δόντια και ζωνάρι και δε λεν κουβέντα για τα 600 δις που έχει μαζέψει η πλουτοκρατία στις ελβετικές τράπεζες.

Κρύβουν ότι όλα αυτά τα χρόνια από κοινού έχουν συναινέσει στο να χαριστούν στο κράτος από την ΚΕΔΚΕ πάνω από 9 δισεκατομμύρια από τους πόρους των δήμων. Ότι οι δήμοι έχουν να λαμβάνουν από την φοροληστεία του ΦΠΑ (την οποία ουδέποτε κατήγγειλαν). Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι άλλες παρατάξεις χειροκρότησαν στο ΔΣ τη λογική και τα κριτήρια της δημοτικής αρχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τα ανταποδοτικά τέλη. Διαφωνούμε με τα κριτήρια των άλλων παρατάξεων: Είναι αντιλαϊκά γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τη διαφορετική οικονομική δυνατότητα των δημοτών. Τα δικά μας κριτήρια είναι:
- Η αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.
- Η κλιμακωτή μείωση της φορολογίας για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους
- Η μείωση της έμμεσης φορολογίας στην κατεύθυνση της κατάργησής της

Στη βάση αυτή προτείναμε και διεκδικούμε άμεσα:
- Κατάργηση των δημοτικών τελών για άνεργους, φτωχούς συνταξιούχους και μισθωτούς, πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 40.000 €
- Αναλογική μείωση των τελών φωτισμού και καθαριότητας των κατοικιών τουλάχιστον όση είναι και η απώλεια εισοδήματος (30%)
- Διαφοροποίηση των τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, με ελάφρυνση των μικρών καταστημάτων. Αντίθετα για τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, υποκαταστήματα αλυσίδων, βιομηχανίες, ξενοδοχεία 4* και 5*, νυχτερινά κέντρα, μεγάλες αποθήκες, τέλος 15 φορές του τέλους των κατοικιών.
- Απαιτούμε την επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων. Η παρακράτηση των πόρων των δήμων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφθοράς. Οι παρατάξεις που την συγκαλύπτουν και την ανέχονται ουσιαστικά είναι συνένοχες και συμμέτοχες στη διαφθορά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί την πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων από το κράτος, με φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου και με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Διεκδικούμε την δωρεάν πρόσβαση, χωρίς τοπικά τέλη και φόρους, σε υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, αθλητισμό, πολιτισμό.

Καρπενήσι 02/03/11

Αναβλήθηκε ο Τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόπτωσης αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για σήμερα Τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας μεταξύ του ΑΠΟΚ και του ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΥ.
Η νέα ημερομηνία που θα διεξαχθεί τελικά ο Τελικός, θα ορισθεί από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣ που θα συνεδριάσει εντός των επόμενων ημερών.

Ταξιάρχης Ζαλοκώστας ένας μαχητής της ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοκρατικής Συμμαχίας Λαμίας


Πλήθος κόσμου συρρέουν στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πλατεία Ελευθερίας-Ρήγα Φεραίου 1 στη Λαμία για να εγγραφούν μέλη του κινήματος στη Φθιώτιδα και κυρίως Ευρυτάνες αυτή τη χρονική περίοδο που η χώρα περνάει κρίση και βλέπουν τη Δημοκρατική Συμμαχία ως ελπίδα αδιεξόδου, ως όραμα προοπτικής για την πατρίδα και την Ντόρα Μπακογιάννη ως την πολιτικό που αγωνίζεται για την Ελλάδα, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις ως μοναδική ελπίδα για το αύριο και την νεολαία της πατρίδας. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε την Λαμία ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο οργανωτικού Ευρυτανίας, Φθιώτιδος, Ευβοίας και Βοιωτίας, Ευρυτανικής καταγωγής, Αθανάσιο Τσιόβολο όπου είχε συναντήσεις με την ομάδα Πρωτοβουλίας Λαμίας. Οι εκδηλώσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Φθιωτική πρωτεύουσα θα κορυφωθούν αύριο Πέμπτη 3-3-2011 με την ομιλία της κα. Ντόρας Μπακογιάννη στις 6:45 στο ξενοδοχείο “Σαμαράς” και στις 7:45 με τα εγκαίνια των γραφείων της. Για όλη την κινητοποίηση και το στήσιμο των γραφείων πρωτοστατεί ένας ακούραστος εργάτης ο Ταξιάρχης Ζαλοκώστας που διακρίνεται για την ακλόνητη πίστη του στο κίνημα, για την στρατηγική του, για την αμεσότητα επικοινωνίας με τον πολίτη, για τη διείσδυση στο Ευρυτανικό στοιχείο, ένας καταπληκτικός και απλός άνθρωπος συνεπικουρούμενος από τους άξιους συνεργάτες του, Ηλία Χορμόβα, Δημήτρη Γαλάνη και Ηλία Τσιούμα. Ο κ. Ζαλακώστας συντονίζει με μεθοδικότητα τα της ΔΗΣΥ και από ότι λέγεται στο Νομό Φθιώτιδος η Δημοκρατική Συμμαχία θα έχει πολύ υψηλά ποσοστά. «Αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο της Ελλάδας και των νέων μας» λέει όπου βρεθεί και «το καλύτερο αυτό αύριο, το εγγυάται η Ντόρα Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Συμμαχία». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ευρυτανικού Παλμού, ο Ταξ. Ζαλοκώστας θα οργανώσει και τη Δημοκρατική Συμμαχία στην Ευρυτανία.

Στο Καρπενήσι ο Δημήτρης Βίτσας Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού


Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού κ. Δημήτριος Βίτσας, συνοδευόμενος από τον επικεφαλή της περιφερειακής αυτοδιοικητικής παράταξης ΡΙΖΟΣΣΕ και περιφερειακό σύμβουλο κ. Νίκο Στουπή, τον υπ. αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Κοσμά και τον Π. Ρήγα μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Η περιοδεία ξεκίνησε από την Δευτέρα το απόγευμα όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΝ στο Καρπενήσι.
Την επομένη στις 10 το πρωί ο κ. Βίτσας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, όπου και συζήτησαν για τα προβλήματα του Δήμου. Συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση ο κ. Βίτσας δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με φορείς και συζητήσαμε για τα προβλήματα της περιοχής. Στη συζήτηση με το δήμαρχο συμφωνήσαμε πως τα τρία μεγάλα προβλήματα, που ο Συνασπισμός μπορεί να συμβάλει στην επίλυσή τους θέτοντάς τα και στο Κοινοβούλιο, είναι ο Δρόμος Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο, το δεύτερο είναι η ανάπτυξη του ΤΕΙ Καρπενησίου και τρίτο η αναγκαιότητα δημιουργίας επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Είναι βασικά στοιχεία μέσα σε μια πορεία του κοινωνικού ρόλου που μπορεί να παίξει ο δήμος, σε μια περίοδο, η οποία είναι σκληρή, από μια ιδιαίτερη κυβέρνηση που κατά τη δική μας την άποψη το καλύτερο που μπορεί να κάνει στον ελληνικό λαό είναι να φύγει το συντομότερο».
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο ΤΕΙ Καρπενησίου, στο Νοσοκομείο και στα ΚΤΕΛ, όπου ο κ. Βίτσας είχε την ευκαιρία να ακούσει την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων, οι οποίοι του ζήτησαν να πράξει ότι μπορεί ο ΣΥΝ προκειμένου να βρεθεί λύση στο τόσο σημαντικό πρόβλημα. Τέλος, η περιοδεία του ΣΥΝ στην Ευρυτανία έκλεισε με επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά, όπου μίλησαν εκτενώς για τα θέματα της Ευρυτανίας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Καταγραφή προβλημάτων και προτάσεις επίλυσης αυτών στην συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας


Συνεδρίασε στις 24 Ιανουαρίου 2011 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου Δήμου Καρπενησίου, προκειμένου να προβεί μέχρι τέλους Ιανουαρίου στην καταγραφή των καθημερινών προβλημάτων και αναγκών της Δημοτικής Κοινότητας και στην συνέχεια να υποβάλει αυτή στον Δήμο Καρπενησίου για τα περαιτέρω.
Στην συνεδρίαση του οργάνου παραβρέθηκαν ο Κολοκύθας Δημήτριος, Πρόεδρος, ο Τσιάρας Κων/νος, Αντιπρόεδρος και τα μέλη Καλαντζή Αικατερίνη, Αρμάγου-Μπούκα Ιουλία, Λαθύρης Νικόλαος και η υπάλληλος του Δήμου Καρπενησίου Κατσιφού Ελένη για την τήρηση των πρακτικών
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 3ο τακτικό θέμα είπε: Ο Δήμαρχος Δ. Καρπενησίου με την από 13-01-2011 επιστολή του προς το Συμβούλιό μας ζητά μεταξύ άλλων μέχρι τέλους Ιανουαρίου να καταθέσουμε καταγραφή των καθημερινών προβλημάτων και αναγκών της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου.
Το Συμβούλιο, αφού τα μέλη του άκουσαν την εισήγηση του Προέδρου και έχοντας υπόψη την παραπάνω επιστολή του Δημάρχου, μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
Καταγράφει τα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:
1.Συντήρηση και αξιοποίηση του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών
2.Αξιοποίηση Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου
3. Αντικατάσταση του αμίαντου από τις στέγες των προκατασκευασμένων σπιτιών του Προφήτη Ηλία
4.Καταγραφή δημοτικής ακίνητης περιουσίας και απελευθέρωση δημοτικών χώρων από αυθαίρετη καταπάτηση
5.Απομάκρυνση στάβλων από κατοικημένες περιοχές που δεν τηρούν τις προβλεπόμενες διατάξεις.
6. Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων
7.Επισκευή δικτύου δημοτικού φωτισμού ,αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων με νέας οικονομικής τεχνολογίας
8. Επισκευή ξύλινων γεφυρών κατά μήκος του χειμάρρου Κλαρωτού.
9.Επανακαθορισμός θέσεων κάδων απορριμμάτων – ανακύκλωσης και τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης όπου δεν υπάρχουν
10.Επανεξέταση και επαναπροσδιορισμός σήμανσης ΚΟΚ στην οδό Ν. Στράτου και Κατσαντώνη
11.Καθαρισμός σχαρών ομβρίων υδάτων
12.Κόψιμο χορταριών από τα πρανή δρόμων , κόμβων ,τα πάρκα και τις παιδικές χαρές.
13.Απελευθέρωση πεζοδρομίων στους κεντρικούς δρόμους όπου υπάρχει στενότητα.
14.Αξιοποίηση του πέτρινου κτιρίου δίπλα από το πρατήριο Τσώνη ως γραφείο τουρισμού αφού διερευνηθεί το ιδιοκτησιακό του καθεστώς.
15. Συνολικός σχεδιασμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτωνΥγειονομικού Ενδιαφέροντος κατά τις νυχτερινές ώρες.
16. Καθαρισμός χειμάρρου Κλαρωτού σε όλο το μήκος του.
17.Κατασκευή χώρου για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων
18. Προστασία του περιβάλλοντος από την αυθαίρετη ρίψη απορριμμάτων και μπαζών καθώς και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.
19. Καθαρισμός και συντήρηση δεξαμενών ύδρευσης.
20. Καλύτερη διαφήμιση της περιοχής μας για όλες τις μορφές τουρισμού (εναλλακτικού, αθλητικού, θρησκευτικού κλπ)
21. Άμεση λειτουργία δημοτικών σφαγείων
22. Αποκατάσταση της λειτουργίας του δημοτικού ασύρματου δικτύου (internet) και επέκτασή του σε όλη τη Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Όσον αφορά το θέμα για την πρόταση έργων για την ένταξή τους στο τεχνικό πρόγραμμα έτους 2011 για τη Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου με σειρά προτεραιότητας, το Συμβούλιο ,αφού τα μέλη του άκουσαν την εισήγηση του Προέδρου και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 86 παρ.4 του Ν.3852/2010 ,μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΟΜΟΦΩΝΑ
Προτείνει για την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα έτους 2011 τα παρακάτω έργα προκειμένου να εκτελεστούν στη Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου.
Α΄. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
1.Αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης από αμίαντο όπου υπάρχει και σύνδεση του αποχετευτικού αγωγού με το βιολογικό καθαρισμό που χύνεται ανεξέλεγκτα στο χείμαρρο Κλαρωτού (50 μέτρα νότια της γέφυρας του περιφερειακού δρόμου Πειραϊκής Πατραϊκής).
2.Κατασκευή ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους δρόμους εντός σχεδίου πόλεως και βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου με νέο τάπητα όπου κρίνεται απαραίτητο (λακκούβες-κακοτεχνίες).
3.Εικαστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης με παρεμβάσεις :
α) επαναπροσδιορισμός του κυκλοφοριακού και διαγραμμίσεις για διαβάσεις πεζών.
β) δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας (πεζόδρομοι)
γ) κατασκευή υπαίθριου πάρκινγκ στο παλιό ΚΤΕΛ και υπόγειου στην παλιά λαϊκή
δ) συντήρηση πεζοδρομίων και κατασκευή όπου δεν υπάρχουν με σχεδιασμό να είναι προσβάσιμα στα ΑΜΕΑ
4.Συνολικός σχεδιασμός του κυκλοφοριακού (μονοδρομήσεις κλπ) .
5.Ανάπλαση των πλατειών Προφήτη Ηλία
6.Ανάπλαση παιδικών χαρών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΥΠΕΣ σε όλη τη Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
7.Στις επεκτάσεις σχεδίου πόλεως διανοίξεις δημοτικών οδών, δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης και δημοτικού φωτισμού.
8.Κατασκευή δημοτικών τουαλετών στη Νεράιδα και στο Κεφαλόβρυσο
9.Κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων.
10.Εξωραϊσμός του νέου κοιμητηρίου (δενδροφύτευση περιμετρικά με κατάλληλα φυτά κλπ) και αποπεράτωση του Ιερού Ναού του.
11.Αξιοποίηση της ιστορικής περιοχής Κεφαλοβρύσου καθώς και ανάπλαση των πάρκων του
12.Διευθέτηση του χειμάρρου κλαρωτού από τη γέφυρα του περιφερειακού Πειραϊκής-Πατραϊκής έως την εκβολή του στον ποταμό Καρπενησιώτη.
13.Κατασκευή (3) στάσεων της αστικής συγκοινωνίας στους Αγ. Ευρυτάνες, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 2ο Γυμνάσιο .
14.Εξωραϊσμός Εθνικού Σταδίου Καρπενησίου (Ηλεκτροφωτισμός κλπ)
15.Κατασκευή γηπέδου 5 Χ 5 στη Λαγγαδιά στο χώρο της παιδικής χαράς στα Αλώνια.
16.Κατασκευή περιφερειακού δρόμου για φορτηγά και λεωφορεία από τη γέφυρα της Νεράιδας προς ξενοδοχείο Αλεξάνδρα και σύνδεσή του με το δρόμο προς Βελούχι πλησίον οικίας Σπ. Ζαροβασίλη.
17.Εξωραϊσμός ενημερωτικών πινακίδων
18.Κατασκευή παραθύρων στη στεγασμένη Λαϊκή Αγορά και
19.Κατασκευή πεζοδρομίων σε όλες τις δημοτικές οδούς με πρόσβαση των ΑΜΕΑ
Β΄. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΓΟΡΙΑΝΑΔΩΝ
1.Αποπεράτωση του υπολειπόμενου 30% εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και Αποχέτευσης
2.Αποκατάσταση φθορών και βελτίωση του οδικού δικτύου συνολικά
3.Κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος του κεντρικού δρόμου από τη θέση Λαγγάδι έως οικία Αλεξόπουλου και
4.Εξωραϊσμός χώρου Κοιμητηρίου
Γ΄. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
1.Κατασκευή τεχνικών έργων στους δυο χειμάρρους για να γίνει αποχαρακτηρισμός του οικισμού από κατολισθήσιμος σε μη κατολισθήσιμο (κατόπιν προτάσεων του ΙΓΜΕ το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τεχνικά έργα )
2.Συγκέντρωση των τρεχούμενων νερών και προώθησή τους σε (2) κοινοτικές βρύσες και
3.Τσιμεντόστρωση και συντήρηση δρόμων εντός του οικισμού.

Νέες περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας Κόπηκαν από χθες και άλλα δρομολόγια για Αθήνα, Λαμία, Αγρίνιο


Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας Α.Ε. μετά από συνεδρίαση του αποφάσισε: Από την Τρίτη 1η Μαρτίου 2011 διακόπτεται η λειτουργία των ακόλουθων δρομολόγιων :
1.Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 12:00 μ.μ. από Καρπενήσι για Αθήνα διακόπτεται τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή.
2.Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 18:00 μ.μ. από Αθήνα για Καρπενήσι διακόπτεται τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή.
3.Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 21:00 μ.μ. από Λαμία για Καρπενήσι διακόπτεται τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Παρασκευή και Κυριακή.
4.Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 06:40 π.μ. από Καρπενήσι για Λαμία διακόπτεται κάθε Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά.
5.Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 13:20 μ.μ. από Λαμία για Καρπενήσι διακόπτεται κάθε Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά.
6.Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 05:45 π.μ. από Κλειτσό – Φουρνά προς Λαμία διακόπτεται.
7.Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 12:45 μ.μ. από Λαμία προς Φουρνά – Κλειτσό διακόπτεται.
8.Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 08:45 π.μ. από Καρπενήσι για Αγρίνιο διακόπτεται τις ημέρες Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο – Κυριακή. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή.
9.Το δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης 12:30 μ.μ. από Αγρίνιο για Καρπενήσι διακόπτεται τις ημέρες Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο – Κυριακή. Το δρομολόγιο θα λειτουργεί κανονικά τις ημέρες Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή.
Παρακαλούνται οι επιβάτες μας να επικοινωνούν πρίν να ταξιδέψουν με το τηλέφωνο 2237080013 στο ΚΤΕΛ.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού, καθότι όπως αναφέρεται τα δρομολόγια διακόπτονται λόγο οικονομικής αδυναμίας.

Συνεδριάζει αύριο η ΝΟΔΕ παρουσία Πολυχρόνη και Καγιάρα


Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ευρυτανίας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00 μμ θα συνεδριάσει διευρυμένα στα γραφεία του κόμματος στο Καρπενήσι, καλεί τα μέλη και του φίλους της να παρευρεθούν. Στη συνεδρίαση θα παραστούν ο Περιφερειάρχης της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Ινιωτάκης Πολυχρόνης και ο Τομεάρχης κ. Καγιάρας Ευθύμιος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜ.Τ.Ο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Το πόσο ζημιογόνος για την Ελλάδα ήταν η υπογραφή του μνημονίου και η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. έχει καταγγελθεί από τον Αντώνη Σαμαρά πολλές φορές. Ο υπογράφων από την πλευρά του αρθρογραφεί εδώ και μήνες, αναδεικνύοντας σειρά στοιχείων τα οποία με κραυγαλέα τρόπο αποδεικνύοντας ότι το κατάπτυστο κείμενο της συμφωνίας είναι πολιτικώς ζημιογόνο και για τη χώρα μας και για τους πολίτες. Στο τέλος του 2009 τα χρήματα που χρειάζονταν στην Ελλάδα για να καταβάλει μόνο τους τόκους των δανείων αντιπροσώπευαν το 75%του εθνικού Α.Ε.Π. Για τη λειτουργία του κράτους ήταν απαραίτητο το 2009 το 45% του Α.Ε.Π.Ετσι, το ποσό του συνολικού δημοσίου χρέους το 2009 αντιστοιχούσε στο 115% του Α.Ε.Π. Αν η επαναδιαγραμάτευση του χρέους με τιμές 2009 είχε γίνει μέσα στο έτος, θα παρείχε στη χώρα μας ένα πλεόνασμα από τόκους που δεν θα πληρώναμε στις τράπεζες του εξωτερικού της τάξεως του 55% επί του Α.Ε.Π.Σε όλα αυτά όμως, πρέπει να προσθέσουμε ένα σημαντκότατο ιστορικό γεγονός το οποίο ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ δεν προβλήθηκε από κανένα Μ.Μ.Ε., είναι όμως πραγματικά συνταρακτικό για το πώς οι ελληνικές κυβερνήσεις που εμπνεόντουσαν από πατριωτισμό και δίψα να προσφέρουν στο λαό και στο έθνος χειρίστηκαν τις εθνικές υποθέσεις με διαφορετικό τρόπο απ΄ότι η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς να συνάψουν σύμβαση δανεισμού και να οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα την ευημερία των Ελλήνων πολιτών. Ειδικότερα, το 1936 η Ελλάδα αρνήθηκε (αν και αναγνώρισε την ύπαρξη της) την καταβολή της σύμβασης του χρέους με τη βελγική τράπεζα Societe Generale de Belgicue.Η βελγική κυβέρνηση στη συνέχεια προσέφυγε ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Κοινωνίας των Εθνών την Ελλάδα, κατηγορώντας την για παράλειψη συμμόρφωσης διεθνούς συμφωνίας. Η Ελληνική κυβέρνηση σε επίσημη απάντηση της είπε ότι η αφερεγγυότητα, η μη καταβολή των χρημάτων σύμφωνα με τους όρους που αναγράφονται στη σύμβαση δανείου που είχε παλαιότερα υπογράψει, δικαιολογείται από τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις που θα είχε, τόσο στους Έλληνες όσο και στο Ελληνικό κράτος, η πληρωμή αυτή. Στο υπόμνημα της, η Ελληνική κυβέρνηση έγραψε: "Η κυβέρνηση της Ελλάδας, ανησυχώντας για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, τη διοίκηση, την οικονομία, τη δημόσια υγεία, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν είχε άλλη επιλογή παρά μόνο τη μονομερή επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας(Επετηρίδα της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου, 1980 μέρος Σ.25-26) Το 1938 το δικαστήριο ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ την Ελλάδα και αναγνωρίζει τους λόγους τους οποίους επικαλείται, δημιουργώντας ένα νομικό προηγούμενο πάνω στο οποίο βασίστηκαν για την οικονομική τους σωτηρία και άλλα κράτη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κυβέρνηση της Αργεντινής , η οποία ,επάνω στην απόφαση του 1938, βασίστηκε το 2003 για να διώξει το ΔΝΤ και να κάνει μονομερή επαναδιαπραγμάτευση με τις ξένες τράπεζες -επαναδιαπραγμάτευση την οποία και δέχθηκαν- λόγω της απόφασης του Δικαστηρίου του 1938, οι ξένοι δανειστές της. Θυμίζουμε ότι η Αργεντινή είχε προσφύγει στο Δ.Ν.Τ. το οποίο επέβαλε όπως και δω σκληρά οικονομικά μέτρα, τα οποία βύθιζαν ακόμη περισσότερο την οικονομία της. Η Αργεντινή από το 2004 είναι σε πορεία οικονομικής ανόδου ,γιατί το οικονομικό επιτελείο της ανακάλυψε το 2003 την απόφαση υπέρ της Ελλάδος το 1938.Αυτό συνέβη το 1936. Όμως είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Ελληνική κυβέρνηση το 2010 έχοντας επίγνωση της νομικής ιστορίας της, έχει καταφέρει να πείσει
την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος για το αναπόφευκτο της χρήσης του μηχανισμού διάσωσης του Δ.Ν.Τ.
Άρθρο του Δικηγόρου-Διεθνολόγου Γιώργου Νούλα.
Η ΔΗΜ.Τ.Ο συνυπογράφει και ο νοών νοήτω...!

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με το χορό του Δήμου Καρπενησίου


Η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καρπενησίου για τις αποκριές άνοιξε τη Τσικνοπέμπτη το βράδυ με τον αποκριάτικο χορό του Δήμου που πραγματοποιήθηκε στο «Κεφαλόβρυσο».
Παρουσία του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη και των αντιδημάρχων, καθώς και των υπαλλήλων του δήμου, αλλά και εκπροσώπων τις αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρκετών δημοτών, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αποκριάτικος χορός του Δήμου. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου και διασκέδασαν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου. Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους σ’ ένα αποκριάτικο πάρτι στην «πιτσιρικούπολη». Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας θαύμασαν τους ξυλοπόδαρους και τους ζογκλέρ, αλλά ξετρελάθηκαν με τον πράσινο αρκούδο GUMMY BEAR που έκλεψε τις εντυπώσεις.
Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που ακολουθούν έχει ως εξής:
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 18:00μμ
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αποκριάτικο εργαστήρι (παιδιά 6-8 ετών) Κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες!!! Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους (παιδιά 6-8 ετών), σε ένα δίωρο εργαστήρι, να κατασκευάσουν τις δικές τους διακοσμητικές γύψινες μάσκες.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 17:00μμ
Δημοτική Ενότητα Φουρνάς, Κεντρική Πλατεία Αποκριάτικο Πάρτι στη Δημοτική Ενότητα Φουρνάς
Ο Σύλλογος Γυναικών της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς διοργανώνει Αποκριάτικο Πάρτι για μικρούς και μεγάλους, στη κεντρική πλατεία του χωριού.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 21:00μμ
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου Μασκέ Πάρτυ στον Άγιο Νικόλαο O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» διοργανώνει Μασκέ Πάρτυ στον παραδοσιακό ξενώνα «Λίθος».
Στο τέλος της βραδιάς θα βραβευτεί η πιο πρωτότυπη αμφίεση!
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 18:00μμ
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αποκριάτικο εργαστήρι (παιδιά 9-12 ετών)
Κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες!!! Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους (παιδιά 9-12 ετών), σε ένα δίωρο εργαστήρι, να κατασκευάσουν τις δικές τους διακοσμητικές γύψινες μάσκες.
Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 12:30μμ
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου Latin Dance Party
Η Big Band της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγρινίου θα γεμίσει την Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου με λάτιν ήχους. Αξίζει τον κόπο, μετά από τη Σαββατιάτικη βόλτα σας, να βρεθείτε στο κέντρο της πόλης και να απολαύσετε ένα ξεχωριστό μουσικό θέαμα
Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 19:30μμ
Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου Αποκριάτικα ήθη και έθιμα της Ευρυτανίας
Πανάρετος: Μια εθιμική θεατρική παράσταση αναβιώνει.....
η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Μποτονάκη θα παρουσιάσει, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό, τα αποκριάτικα έθιμα του τόπου μας.
Στη συνέχεια, ένα από αυτά, η δραματοποιημένη παράσταση «Πανάρετος», θα αναβιώσει από τους μαθητές της Γ1 Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Λάππα, με παράλληλη απαγγελία των στίχων από το ντόπιο ηθοποιό κ. Λάζαρο Μαρούλη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ 16:00μμ
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου Αποκριάτικη Παρέλαση
Η Αποκριάτικη Παρέλαση μας, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά!!! Οι καρναβαλιστές με πολύ φαντασία και δημιουργική διάθεση θα ξεκινήσουν από τη γέφυρα «Νεράιδα» και θα καταλήξουν στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Οι καλύτερες παρουσίες (άρματα, ομάδες) θα βραβευθούν από επιτροπή, ενώ θα ακολουθήσει καραμελοπόλεμος, σοκολατοπόλεμος, χαρτοπόλεμος, και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Πάρτυ με τους Imam Baildi και τους Burger Project
Μετά το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, θα στηθεί στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου ένα μεγάλο Πάρτι για όλους. Μουσική και χορός με τους Imam Baildi και τους Burger Project.
Και όλα αυτά παρέα με…….. ζεστό κρασί και ντόπιους μεζέδες.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ 12:00πμ
Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Ο Δήμος Καρπενησίου θα προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή λαγάνα και ντόπιο κρασί.
Θα απολαύσουμε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου σε αποκριάτικους χορούς και τραγούδια και στη συνέχεια, με την οικογένεια και τους φίλους μας θα γεμίσουμε τον ουρανό της πόλης με πολύχρωμους χαρταετούς, που θα μας προσφέρει δωρεάν ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Συν στον Άνθρωπο».
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΏΡΑ 10:30πμ
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα ετοιμάσει στην πλατεία του χωριού νηστίσιμο τραπέζι με φασολάδα, χαλβά, και άφθονο κρασί. Για τους μικρούς φίλους αποκριάτικο γλέντι με κλόουν, μασκαράδες και χορευτικά.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Συνεδρίασε στην Λαμία στις 24 Φεβρουαρίου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος με 28 θέματα σε ημερήσια διάταξη. Στην διαδικασία η οποία κράτησε οκτώμισι ώρες συνολικά, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν όλα τα θέματα κατά πλειοψηφία. Από τα θέματα που εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν, τρία κατέχουν σημαντική θέση για την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Περιφέρειας όπως: η έγκριση για σύσταση επιτροπής περιβάλλοντος, η απόφαση για το θέμα των διοδίων και η εκλογή του ¨Συμπαραστάτη του πολίτη¨.
Η απόφαση για τα διόδια έχει ως εξής :
1) Ολοκλήρωση του παράπλευρου και δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου.
2) Ελεύθερη διέλευση με κάρτες στους κατοίκους των δήμων που διέρχεται η ΠΑΘΕ.
3) Ηλεκτρονική κάρτα διέλευσης.
4) Όχι διόδια στην Εύβοια.
Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς σε παρέμβασή του για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε τα εξής «Εδώ υπάρχει ένα δίκαιο κοινωνικό αίτημα. Οι ολοκληρωμένοι και ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι είναι υποχρέωση του κράτους και εφόσον ισχύει αυτή η συνθήκη οι πολίτες συμφωνούν με την πληρωμή διοδίων, στην αντίθετη περίπτωση διαφωνούν εύλογα. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προβεί στην ολοκλήρωση του παράπλευρου και δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου και μέχρι τότε να δοθούν κάρτες ελεύθερης διάβασης στους κατοίκους των «παραδιοδίων» περιοχών της Περιφέρειας.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ η ηλεκτρονική κάρτα διέλευσης με την οποία πληρώνουμε σύμφωνα με τα χλμ διέλευσης όπως ισχύει ήδη για την Εγνατία Οδό. Διαφωνούμε δε με την ποινικοποίηση της μη πληρωμής .»
Παράλληλα με την έγκριση για σύσταση επιτροπής περιβάλλοντος το Περιφερειακό Συμβούλιο πήρε απόφαση και για το ΘΕΜΑ 12: «Λήψη απόφασης για την αλλαγή συντονιστή εταίρου της δράσης με ακρωνύμιο “e Symbiosis” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα Life+Κωδικός δράσης : “09ENV/GR000300”». Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς διευκρίνισε ότι με αυτό το πρόγραμμα τα απόβλητα μιας επιχείρησης μετατρέπονται σε χρήσιμη ύλη για μια άλλη. Έχει δοκιμαστεί στο Λονδίνο και σε άλλες περιοχές της Μεγ. Βρετανίας με μεγάλη επιτυχία.
«Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό έργο που διεκδίκησε η νομαρχία Βοιωτίας με συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άλλους 6 εταίρους. Βγήκε πρώτο ανάμεσα σε πολλές προτάσεις. Βιομηχανική συμβίωση σημαίνει η αξιοποίηση αποβλήτων και παραπροϊόντων μιας βιομηχανίας ως πρώτη ύλη για μια άλλη. Αφορά δε και υλικά και ενέργεια. Η Περιφέρειά μας αποτελεί κέντρο βιομηχανίας παραγωγής και μεταποίησης με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα (οικονομική ευμάρεια και θέσεις εργασίας) και τα μειονεκτήματα (μόλυνση του περιβάλλοντος και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής ). Αυτό το πρόγραμμα θα μας δώσει την δυνατότητα να κρατήσουμε μόνο τα πλεονεκτήματα και θα μας βάλει στο δρόμο του ευρωπαϊκού μοντέλου συμβίωσης οικονομικής βιωσιμότητας και ποιοτικού περιβάλλοντος έξυπνης διαχείρισης. Το κοινωνικό και οικονομικό όφελος είναι νομίζω κατανοητό σε όλους.» ¨Συμπαραστάτης του πολίτη¨ ψηφίστηκε ο Αθανάσιος Νούσας με την πρώτη ψηφοφορία.
Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η διαδικασία του περιφερειακού συμβουλίου έδωσε το στίγμα της διοίκησης της περιφέρειας, που είναι η εγγύτητα στον πολίτη, η διαφάνεια και η δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεων.
Ο «ΔΙΚΟΣ» ΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Όσον αφορά την σύσταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας εξέλεξε και τα μέλη της Περιφερειακής ΕπιτροπήςΠεριβάλλοντος, στην οποία τακτικό μέλος εκλέχτηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης,με αναπληρωματικό τον κ. Ταξιάρχη Σκλαπάνη.
Ακόμα συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούσαν το Νομό Ευρυτανίας όπως ήταν ο ορισμός δύο εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιου του Κέντρου Πρόληψης ΑΛΚΥΟΝΗ ν. Ευρυτανίας και ο ορισμός εκπροσώπων για τη συμμετοχή τους στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας (ΣΝΟ).
Εκτός των θεμάτων αυτών συζητήθηκε η έγκριση σχεδίου κανονισμού λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου, η έγκριση συμμετοχής της ΠΣ σε προγράμματα, η και ήταν η έγκριση σχεδίου κανονισμού λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ εκτενής συζήτηση για το ζήτημα των διοδίων.
Όσον αφορά την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας πρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Μπέτσιος Νικόλαος και τακτικά μέλη οι κ.κ. Καραΐσκος Περικλής, Παπαναγιώτου Νικόλαος, Παπαϊωάννου Πανουργιάς, Τσιτσάνης Λάμπρος, Σανίδας Ηλίας, Στουπής Νικόλαος, Μπαράκος Νικόλαος και Ντούρου Σοφία, ενώ αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι κ.κ. Γκάβαλης Σταμάτης, Ζιώγας Γεώργιος, Σκλαπάνης Ταξιάρχης, Πισχίνας Ανέστης, Λαστούδης Αθανάσιος, Σπανούδη Δέσποινα, Παρχαρίδης Παναγιώτης, Χρόνας Αναστάσιος.
Βραβεύτηκε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών
Ν. Ευρυτανίας ο Λάμπρος Τσιτσάνης
Για την 15ετή προσφορά του ως δάσκαλος στο Νομό Ευρυτανίας τιμήθηκε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας ο περιφερειακός σύμβουλος και συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Λάμπρος Τσιτσάνης.
Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κοπής πίτας του Συλλόγου, που φέτος πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2011 στο Ξενοδοχείο «ΜΟΝΤΑΝΑ», το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει για την πολύχρονη προσφορά του στην εκπαίδευση τον κ. Τσιτσάνη.
Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο κ. Τσιτσάνης παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιάννη Ευθυμίου, ενώ τους ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που του κάνανε και τους δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε ότι κι αν τον χρειαστούν.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΛΑΜΠΡΟΥ…


Δεν προλάβαινα με τίποτα να φτάσω προχθές στα Άγραφα, να αποχαιρετήσω για τελευταία φορά τον μπάρμπα Λάμπρο Κοντογούνη που σάλπαρε στα 82 χρόνια του από το παραποτάμιο λιμάνι του Αγραφιώτη, τη Βαρβαριάδα για τους ουρανούς των αγραφιώτικων βουνών. Έμαθα όμως από φίλους και συμπατριώτες τι έγινε και νοιώθω πως πρέπει να γράψω λίγες λέξεις για το συγκινητικό κατευόδιο που του έκαναν…

Ο μπάρμπα Λάμπρος, ο άνθρωπος που έκλεινε στην ψυχή και την καρδιά του όλα τα Άγραφα, πριν κλείσει τα μάτια του είχε εξομολογηθεί ένα βράδυ στο χάνι δίπλα στην ξυλόσομπα στο Γιώργο Κατσιφό να τραγουδήσουν στο ξόδι του το αθάνατο και ιδιαίτερα συμβολικό σε τέτοιες περιπτώσεις τραγούδι των βουνών μας: «Να πέθαινα και να’βρεχε / ν’ αργήσουν να με θάψουν / για να ξυπνήσω και να δω / ποια μάτια θα με κλάψουν…».

Και όντως άνοιξαν οι ουρανοί την ώρα που έβγαλαν το φέρετρο από το χάνι όπου τον ξενύχτησαν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους πολυάριθμους φίλους του απ’ όλα τ’ Άγραφα και την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα ακόμα και την Αιτωλοακαρνανία και από αλλού να φτάσουν στη Βαρβαριάδα, να τον αποχαιρετήσουν ως έπρεπε σε αυτό το τελευταίο ταξίδι του από τα Άγραφα στην αθανασία.

Το επικήδειο εκφώνησε ο Κώστας Μπουμπουρής και αναφέρθηκε στην ζωή και την πορεία του μπάρμπα Λάμπρου ενώι ο Ηλίας Μπουμπουρής διάβασε λίγες σελίδες από ένα βιβλίο του Κώστα, «Αγραφιώτικο Συναξάρι» που αναφέρεται ακριβώς στη ζωή στη Βαρβαριάδα όπως την γνώρισε αυτός και οι άλλες οικογένειες που κατοικούσαν στα Μπουμπουρέϊκα και τα Κατσιφέϊκα κοντά στο χάνι. Για τον μπάρμπα Λάμπρο μίλησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος, ο πρώην νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο Βαγγέλης Κατσιφός και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντρενογιάννης.

Έμεινε λοιπόν να πραγματοποιηθεί και η τελευταία επιθυμία του για το τραγούδι και το κλάμα του τελευταίου ασπασμού, κάλυψε ένας παραπονιάρικος σκοπός από το κλαρίνο του Λάμπρου Τσιλίκα ενώ αργά το βράδυ στον Κρέντη, στον ξενώνα των αδελφών Μάκκα, ο μπάρμπα Γιάννης Μάκκας τραγούδησε παλιά αγραφιώτικα και κλέφτικα και τον συνόδεψε με το κλαρίνο ο Λάμπρος Τσιλίκας, στη μνήμη του μπάρμπα Λάμπρου.

Στην παρέα πού τίμησε με αυτό τον τρόπο και πέρασε τη νύχτα της με ιστορίες και μνήμες από τον μπάρμπα Λάμπρο ήταν ο Ηλίας Μπουμπουρής, ο Κώστας Μπουμπουρής, ο Τάκης Ντάσιος, ο Γιώργος Κατσιφός, ο Βαγγέλης Κατσιφός, ο Ταξιάρχης Μπαλωμένος και ο Γιάννης Ντρενογιάννης. Εκεί ακούστηκε και όλοι πια το περιμένουν, ότι ο Κώστας Μπουμπουρής που έζησε κοντά στο χάνι και γνώριζε, όπως και άλλοι πολλοί φίλοι εξάλλου, ότι ετοιμάζει ένα βιβλίο αφιερωμένο στον αείμνηστο μπάρμπα Λάμπρο.

ΗΛΙΑΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίαςγια τη γιορτή της Γυναίκας


Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας θα διοργανώσει εκδήλωση προς τιμήν των γυναικών, ενώ ο καθηγητής της Ομοιοπαθητικής κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο Casa Di Neve chalet στον Αγ. Νικόλαο, θα τιμηθούν για την προσφορά τους γυναίκες που κατάγονται από την Ευρυτανία ή έχουν προσφέρει στην Ευρυτανία και μετά από τις ομιλίες θα ακολουθήσει γλέντι με την ορχήστρα του Θεόδωρου Μπάρκα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει ως εξής:
Έναρξη
Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυανικών Ευρυτανίας κ. Ιουλία Πετροπούλου
Χαιρετισμοί επισήμων
Ομιλίες
Κεντρική ομιλία από τον καθηγητή Ομοιοπαθητικής κ. Κων/νο Κωνσταντόπουλο με θέμα «Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία σήμερα και τρόποι και γνώσεις που μπορούν να την βοηθήσουν»
Ομιλία από την Εκπαιδευτικό Θεολόγο – Φιλόλογο και Δ/ντρια του Γυμνασίου – Λυκείου Γρανίτσας κ. Ελένη Κοντοζήση, με θέμα «Διαφορές γυναικών και ανδρών στην επαγγελματική ανέλιξη στο δημόσιο τομέα»
Ομιλία από τον Εκπαιδευτικό & Τεχνολόγο Πολιτικό Μηχανικό κ. Χρήστο Τρυφωνόπουλο με θέμα «Φύλο και Απασχόληση»
Ομιλία από την Επιστημολόγο και Υπεύθυνη Γραφείων Ταξιδίων ALKYONI TRAVEL κ. Στεφανία Κοκοτίνη με θέμα «Άνθρωπος και Ενέργεια».
Απονομή Τιμητικού Βραβείου και Αναμνηστικών από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας.

Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γυναικών Δυτ. Φραγκίστας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Δυτ. Φραγκίστας θα πραγματοποιήσει τον αποκριάτικο χορό του την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Ξενώνα του χωριού.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Καρπενήσι


Στην ευρυτανική πρωτεύουσα θα βρεθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, προκειμένου να μιλήσει για το Μνημόνιο και το Νέο Ασφαλιστικό Τοπίο, σε εκδήλωση που θα συνδιοργανώσουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ευρυτανίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑ Ευρυτανίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.
Η σχετική ανακοίνωση της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Μετά από πρωτοβουλία του Εργατ/κου Κέντρου Ευρυτανίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Ν.Α. Ευρυτανίας, την Παρασκευή 4 Μάρτη 2011 και ώρα 18.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη Μητρόπουλο με θέμα: «ΜΝΗΜΟΝΙΟ –ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ»
Τον κ. Καθηγητή θα συνοδεύει ομάδα συνεργατών του η οποία μαζί του θα απαντήσουν σε γενικά, αλλά και σε ατομικά ερωτήματα των παρευρισκομένων σχετικά με ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά προβλήματα.
Χωρίς οικονομική υποχρέωση των ερωτώντων συναδέλφων.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετήσει ο συμπατριώτης μας συνάδελφος Σπύρος Παπασπύρος-Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Πανηγυρική εκλογή Βασίλη Γκαρίλα στην Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας


Με ποσοστό 100%, εξελέγη και πάλι Πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Ευρυτανίας, ο Παρ΄ Αρείω Πάγω Δικηγόρος Βασίλης Γκαρίλας. Κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας, ο γνωστός και έγκριτος Νομικός, επανεξελέγη Πρόεδροςμε επτά σταυρούς. Για την ανάδειξη Συμβούλων στο νέο Δ.Σ, ο κ. Θανάσης Γαλανός έλαβε επτά σταυρούς και η κ. Πηνελόπη Γιαννιώτη έξι σταυρούς, ενώ συνολικά ψήφισαν 9 άτομα, από τα11, εγγεγραμμένα μέλη.

Παραιτήθηκε η Μαρία Πάζιου από Πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ


Μετά από πολύχρονη προσφορά ως Πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ και μετέπειτα ΚΕΠΠΑΔΗΚ η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Πάζιου παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ λίγες εβδομάδες πριν τη σύσταση του νέου οργανισμού του Δήμου, όπου και θα παρέδιδε τα ηνία στο νέο ΔΣ.
Με επιστολή της στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Πάζιου αναφέρεται λεπτομερώς στους λόγους που την οδήγησαν να πάρει την απόφασή της αυτή, ζητώντας η παραίτησή της να γίνει δεκτή.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Πάζιου κατήγγειλε ότι ο ρόλος της το διάστημα μετά τις εκλογές ήταν απλώς διεκπεραιωτικός, αφού οι αποφάσεις για την λειτουργία της επιχείρησης δεν λαμβάνονται από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά λαμβάνονται από «άλλους» τους οποίους ο δήμαρχος άτυπα και χωρίς να έχει την αρμοδιότητα τοποθέτησε στην διοίκηση της επιχείρησης.
Ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος προσωπικά στην κ. Πάζιου της απάντησε «Κυρία Πάζιου, αφού αισθάνεστε ότι ο ρόλος σας ως προέδρου της δημοτικής επιχείρησης είναι διεκπεραιωτικός υπάρχει και ο δρόμος της τιμής της παραίτησης, εκτός αν παραμένετε στη θέση του προέδρου για άλλους λόγους».
Η απάντηση αυτή του κ. Μπακογιάννη προς την κ. Πάζιου ήταν η αφορμή που την οδήγησε στην παραίτηση, καθώς, όπως αναφέρει, τη θίγει ως πρόεδρο της επιχείρησης, ως δημοτική σύμβουλο και ως προσωπικότητα και του ζητά να ανακαλέσει τη φράση του αυτή και να αναγνωρίσει το πολιτικό του ατόπημα.
Η επιστολή της κ. Μαρίας Πάζιου έχει ως εξής:
ΜΑΡΙΑ ΠΑΖΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΠΠΑΔΗΚ
Καρπενήσι 1 Μαρτίου 2011
ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Καρπενησίου
Κύριε Πρόεδρε,
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/2/2011 η οποία διακόπηκε και συνεχίζεται σήμερα (σ.σ. χθες Τρίτη 1/3), αναφέρθηκα στον ρόλο μου ως πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο ρόλος της είναι απλώς διεκπεραιωτικός, αφού οι αποφάσεις για την λειτουργία της επιχείρησης δεν λαμβάνονται από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά λαμβάνονται από εγκάθετους, τους οποίους ο δήμαρχος άτυπα και χωρίς να έχει την αρμοδιότητα τοποθέτησε στην διοίκηση της επιχείρησης.
Στην αναφορά μου αυτή ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να απαντήσει και συγκεκριμένα απευθυνόμενος προσωπικά σε μένα μου είπε: «Κυρία Πάζιου, αφού αισθάνεστε ότι ο ρόλος σας ως πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης είναι διεκπεραιωτικός υπάρχει και ο δρόμος της τιμής της παραίτησης, εκτός αν παραμένετε στη θέση του προέδρου για άλλους λόγους».
Κύριε Πρόεδρε, η αναφορά αυτή του Δημάρχου με θίγει ως πρόεδρο της επιχείρησης, ως δημοτική σύμβουλος και ως προσωπικότητα και θα πρέπει ο κ. Δήμαρχος κατά τη σημερινή (σ.σ.χθεσινή) συνεδρίαση να αναλογιστεί και να αναγνωρίσει το πολιτικό του ατόπημα και να ανακαλέσει την συγκεκριμένη φράση. Σε κάθε περίπτωση μετά από αυτό το ατυχές για τον κ. Δήμαρχο περιστατικό, υποβάλλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ και παρακαλώ η παρούσα επιστολή να διαβαστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΒΙΤΣΑ ΑΥΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Περιοδεία του γραμματέα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Δ. Βίτσα στην Ευρυτανία, με την συμμετοχή του Νίκου Στουπή επικεφαλή της περιφερειακής
αυτοδιοικητικής παράταξης ΡΙΖΟΣΣΕ, του υπ. αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Κοσμά και του Π. Ρήγα μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει :

Δευτέρα 28-2-2011 ώρα 7.00 μ.μ. : Συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΝ

Τρίτη 01-03-2011
9.30 π.μ. : Επίσκεψη στον Δήμο Καρπενησίου και συζήτηση με τον δήμαρχο
Καρπενησίου για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής.

11.00 π.μ. : Επίσκεψη στο ΤΕΙ Καρπενησίου και στο ΚΤΕΛ Ευρυτανίας

12.30 μ.μ. : Επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Καρπενησίου

13.30 μ.μ. : Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Β. Καραμπά για τα θέματα
της Ευρυτανίας.

14.30 μ.μ. : Συνέντευξη στα Τοπικά ΜΜΕ


Ν.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Περιφερειακό Συμβούλιο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Στερεάς Ελλάδας

ΚΡΕΝΤΗ – ΜΥΡΙΚΗ 1-२ Αν έχεις τύχη, διαβαίνεις και από το … ΣΥΝΟΡΟ


Στο ποδόσφαιρο, δυστυχώς δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ούτε ο ικανότερος αλλά η ομάδα που έχει παίχτες που ξέρουν να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Κάτι τέτοιο συνέβη την περασμένη Κυριακή στο παγωμένο ΣΥΝΟΡΟ, όπου η γηπεδούχος Κρέντη υποδέχτηκε την Μυρίκη, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής. Το συγκρότημα του Χρήστου Καλαμπάκα, ανώτερο σε όλους τους τομείς, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε κατά διαστήματα και καλή μπάλα, όμως στο τέλος γνώρισε την ήττα από μια ομάδα που κατάφερε να κάνει γκολ τις 2 από τις 4 ευκαιρίες που δημιούργησε σε όλο τον αγώνα!!!
Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του τρίποντου, που κρατάει ζωντανή την Μυρίκη στην υπόθεση τετράδα, ο Κώστας Σταμούλης, που σημείωσε δυο υπέροχα τέρματα που σπάνια βλέπουμε στα ευρυτανικά γήπεδα. Πέρα όμως από την μεγάλη αυτή νίκη, η Μυρίκη, δεν έπεισε με την απόδοσή της και με 17 βαθμούς στο σακούλι της, μπορεί να στοχεύει στην τετράδα, ένα στόχος όμως που με ανάλογες εμφανίσεις δύσκολα θα επιτευχθεί.
Αντίθετα η Κρέντη παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους Π. Κόκκοτο, Β. Κωστόπουλο, Καστάνη και έχοντας τραυματία τον Γ. Περούλα που μπήκε αλλαγή στο β΄ ημίχρονο και τον Δ. Τσιγαρίδα, να αποχωρεί λόγω τραυματισμού σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο της αναμέτρησης, ήταν πολύ καλύτερη και σίγουρα δικαιούνταν κάτι παραπάνω από αυτό τον αγώνα. Αν σε αυτά συμπληρώσουμε και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι από το 40΄ έπαιζαν με παίχτη λιγότερο καθότι ο διαιτητής της αναμέτρησης, εξαντλώντας την αυστηρότητά του, απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ν. Βούρτσα, που απεκάλεσε αντίπαλο ποδοσφαιριστή «ηλίθιο», τότε η ήττα της Κρέντης και με βάση πάντα την γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού, δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί … άδικη. Εδώ βέβαια θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Κολοκώτσιο, πόσες φορές στην μέχρι τώρα διαιτητική του πορεία, τιμώρησε ποδοσφαιριστή επειδή είπε συμπαίχτη «ηλίθιο» ή και κάτι άλλο; Ο κ. Κολοκώτσιος, ως νέος στο χώρο και κυρίως ως ένας άνθρωπος που δεν ήξερε, πριν ασχοληθεί με την διαιτησία και πάρα πολλά για το άθλημα που παίζεται με την τόπα, θα πρέπει να δείξει περισσότερο ζήλο γι΄ αυτό που κάνει και καλό θα είναι να μελετήσει τον ΚΑΠ. Σε καμία ανάλογη περίπτωση κ. Κολοκώτσιο, δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα ποδοσφαιριστής και αυτό καλό θα είναι να το ψάξετε. Αυστηρός να είστε σε άλλες περιπτώσεις, ξέρετε εσείς σε ποιες και αυτό να το δείχνετε στους αγωνιστικούς χώρους, σε κάθε αγώνα και σε κάθε ποδοσφαιριστή.
Οι γηπεδούχοι, ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και από την αρχή πήραν τα ηνία, κυριαρχώντας των αντιπάλων τους κατά κράτος. Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Ε. Μάκκας, δεν πρόλαβε την κάθετη μπαλιά του Γ. Βούρτσα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Η Μυρίκη απάντησε στο 25΄ με τον Σιταρά να επιχειρεί μακρινό σουτ που έφυγε άουτ. Με την συμπλήρωση του ημιώρου, ο Λυρουδιάς, έκανε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Γ. Βούρτσα (φωτο).
Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Γ. Βούρτσας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά στην καρδιά της άμυνας της Μυρίκης και εκεί στην προσπάθειά τους οι αμυντικοί να διώξουν την μπάλα, ο Ζαχαράκης την έστειλε με κεφαλιά στο βάθος της εστίας του δικού τέρματος γράφον τας έτσι με αυτογκολ το 1-0 για την Κρέντη.
Στο 39΄ , ο ρέφερυ έστειλε στα αποδυτήρια τον Ν. Βούρτσας για τα όσα προαναφέραμε. Με το σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων οι δυο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με δέκα παίχτες έμεινε και η Μυρίκη, καθότι αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα ο Τσιλιμέκης, Το γεγονός αυτό έδωσε άλλο αέρα στους φιλοξενούμενους, που βγήκαν μπροστά αναζητώντας την ισοφάριση. 64΄ : Κεφαλιά του Λιάγκα από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Κρέντης.
Στο 70΄ ο Σιταράς μόνος απέναντι από τον Ντάλλα, έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια και στο 73΄το γυριστό σουτ του Καρβέλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Κρέντης.
Στο 80΄ ο Σταμούλης με ένα σουτ δυναμίτη, άφησε άγαλμα τον Ντάλλα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 85΄ο πιτσιρικάς Μπισμπίκης δεν μπορεί να νικήσει τον Λυρουδιά και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, δυο λεπτά μετά την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Σταμούλης με συρτό, δυνατό σουτ διαμόρφωσε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το τελικό 1-2
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Κρέντη: Απ. Ντάλλας, Ντάλλας Σ. (63΄ Τσέτσος), Μπύρος Σ., Δημ. Τσιγαρίδας (54΄ Γιώργος Περούλας), Γιάννης Ντάλλας, Βαγγέλης Μάκκας, Γιάννης Μπισμπίκης, Μπύρος Ε., Μάκκας, Γ, Βούρτσας, Νίκος Βούρτσας.
Μυρίκη : Λυρούδιας, Παχής (60΄ Η. Λιάγκας), Τσιούμας (83΄ Φούκας), Λέντζος, Κολόκας, Τσιλιμέκης, Ράπτης, Σταμούλης, Σιταράς, Ζαχαράκης, Καρβέλης