Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με το χορό του Δήμου Καρπενησίου


Η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καρπενησίου για τις αποκριές άνοιξε τη Τσικνοπέμπτη το βράδυ με τον αποκριάτικο χορό του Δήμου που πραγματοποιήθηκε στο «Κεφαλόβρυσο».
Παρουσία του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη και των αντιδημάρχων, καθώς και των υπαλλήλων του δήμου, αλλά και εκπροσώπων τις αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρκετών δημοτών, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αποκριάτικος χορός του Δήμου. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου και διασκέδασαν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου. Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους σ’ ένα αποκριάτικο πάρτι στην «πιτσιρικούπολη». Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας θαύμασαν τους ξυλοπόδαρους και τους ζογκλέρ, αλλά ξετρελάθηκαν με τον πράσινο αρκούδο GUMMY BEAR που έκλεψε τις εντυπώσεις.
Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που ακολουθούν έχει ως εξής:
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 18:00μμ
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αποκριάτικο εργαστήρι (παιδιά 6-8 ετών) Κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες!!! Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους (παιδιά 6-8 ετών), σε ένα δίωρο εργαστήρι, να κατασκευάσουν τις δικές τους διακοσμητικές γύψινες μάσκες.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 17:00μμ
Δημοτική Ενότητα Φουρνάς, Κεντρική Πλατεία Αποκριάτικο Πάρτι στη Δημοτική Ενότητα Φουρνάς
Ο Σύλλογος Γυναικών της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς διοργανώνει Αποκριάτικο Πάρτι για μικρούς και μεγάλους, στη κεντρική πλατεία του χωριού.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 21:00μμ
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου Μασκέ Πάρτυ στον Άγιο Νικόλαο O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» διοργανώνει Μασκέ Πάρτυ στον παραδοσιακό ξενώνα «Λίθος».
Στο τέλος της βραδιάς θα βραβευτεί η πιο πρωτότυπη αμφίεση!
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 18:00μμ
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αποκριάτικο εργαστήρι (παιδιά 9-12 ετών)
Κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες!!! Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους (παιδιά 9-12 ετών), σε ένα δίωρο εργαστήρι, να κατασκευάσουν τις δικές τους διακοσμητικές γύψινες μάσκες.
Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 12:30μμ
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου Latin Dance Party
Η Big Band της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγρινίου θα γεμίσει την Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου με λάτιν ήχους. Αξίζει τον κόπο, μετά από τη Σαββατιάτικη βόλτα σας, να βρεθείτε στο κέντρο της πόλης και να απολαύσετε ένα ξεχωριστό μουσικό θέαμα
Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 ΩΡΑ 19:30μμ
Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου Αποκριάτικα ήθη και έθιμα της Ευρυτανίας
Πανάρετος: Μια εθιμική θεατρική παράσταση αναβιώνει.....
η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Μποτονάκη θα παρουσιάσει, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό, τα αποκριάτικα έθιμα του τόπου μας.
Στη συνέχεια, ένα από αυτά, η δραματοποιημένη παράσταση «Πανάρετος», θα αναβιώσει από τους μαθητές της Γ1 Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Λάππα, με παράλληλη απαγγελία των στίχων από το ντόπιο ηθοποιό κ. Λάζαρο Μαρούλη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ 16:00μμ
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου Αποκριάτικη Παρέλαση
Η Αποκριάτικη Παρέλαση μας, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά!!! Οι καρναβαλιστές με πολύ φαντασία και δημιουργική διάθεση θα ξεκινήσουν από τη γέφυρα «Νεράιδα» και θα καταλήξουν στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Οι καλύτερες παρουσίες (άρματα, ομάδες) θα βραβευθούν από επιτροπή, ενώ θα ακολουθήσει καραμελοπόλεμος, σοκολατοπόλεμος, χαρτοπόλεμος, και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Πάρτυ με τους Imam Baildi και τους Burger Project
Μετά το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, θα στηθεί στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου ένα μεγάλο Πάρτι για όλους. Μουσική και χορός με τους Imam Baildi και τους Burger Project.
Και όλα αυτά παρέα με…….. ζεστό κρασί και ντόπιους μεζέδες.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ 12:00πμ
Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Ο Δήμος Καρπενησίου θα προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή λαγάνα και ντόπιο κρασί.
Θα απολαύσουμε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου σε αποκριάτικους χορούς και τραγούδια και στη συνέχεια, με την οικογένεια και τους φίλους μας θα γεμίσουμε τον ουρανό της πόλης με πολύχρωμους χαρταετούς, που θα μας προσφέρει δωρεάν ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Συν στον Άνθρωπο».
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΏΡΑ 10:30πμ
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα ετοιμάσει στην πλατεία του χωριού νηστίσιμο τραπέζι με φασολάδα, χαλβά, και άφθονο κρασί. Για τους μικρούς φίλους αποκριάτικο γλέντι με κλόουν, μασκαράδες και χορευτικά.