Διαβάζουμε στα σχόλια του περιοδικού «ΖΩΗ» (10/2/2011, αρ.φ. 4229) ότι «με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εξεδόθη και κυκλοφορεί ημερολόγιο απευθυνόμενο σε παιδιά, το οποίο παραθέτει όλες τις εορτές του Ισλάμ, του Ινδουισμού και άλλων θρησκειών, αλλά δεν αναφέρει τις χριστιανικές εορτές».
Αλλού πάλι έγινε λόγος για το Μουσείο της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα, πράγμα το οποίο αδικεί τους λαούς με πανάρχαιη ιστορία, όπως τους Έλληνες. Το Μουσείο της Ευρώπης θα ασχοληθεί με την περίοδο από τη στέψη του Καρλομάγνου (812 μΧ.) και μετέπειτα. Δεν ενδιαφέρονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Ευρώπη των θρησκειών και των πατρίδων, των λαών και της ιστορίας τους.
Ας μην παίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες με την ιστορία, τη θρησκεία, την Ορθοδοξία μας, τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας. Περιμέναμε να γιγαντώνονται οι κουκίδες του ευρωπαϊκού μωσαϊκού και να γίνεται εντονότερο το χρώμα τους, προσβλέψαμε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και όχι στη μετατροπή των λαών σε χυλό και στον αφανισμό των ίδιων των ιδιαιτεροτήτων τους. Και είναι προς τιμήν του Δ.Σ. του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων που αφιέρωσε εφέτος την πρώτη του εκδήλωση στον άγιο των Γραμμάτων μας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Διαβάζοντας κανείς το διήγημά του «Ο αντίκτυπος του νου» βλέπει τους τρεις φίλους (Εβραίο, Ιταλό και Έλληνα) να κάνουν μαζί Χριστούγεννα, Απόκριες και Πάσχα, ανακαλύπτοντας κοινά χαρακτηριστικά.
Φαίνεται η θέσπιση του πολιτικού γάμου, η αποποινικοποίηση της μοιχείας, το κάψιμο των νεκρών, οι χιλιάδες εκτρώσεις, η προαιρετική διδασκαλία των θρησκευτικών, η κάρτα του πολίτη, το αυτόματο διαζύγιο, η συμβίωση ομοφύλων και ετεροφύλων ζευγαριών με την «ευλογία» του Δημάρχου, η ενόχλησή μας από τους κώδωνες των εκκλησιών και τόσα άλλα αποσκοπούν στην εκπόρθηση θεσμών φρουρίων και οδηγούν τάχιστα στον αφελληνισμό μας.
Οι ορθόδοξοι Έλληνες οφείλουν να σπεύσουν, να οργανωθούν, να ενωθούν, να αντισταθούν στον καιρό της οικονομικής κρίσης και να αποποιηθούν την απαίτηση να μας τρέφουν οι Ευρωπαίοι επί πατραγαθία.
kostasmitsios@yahoo.gr