Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Το πρόγραμμα του 2ου τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του 2ου τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης. Το τουρνουά θα γίνει το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο «Σύνορο».
Τα 4 ζευγάρια της 8αδας είναι τα εξήςBlack Wolves-Coetus, Παρέα B.C.-Πρωτέας, Varvariada Beach-Αλκοολικός Αστέρας και Drink Team-Comanto B.C.
Το Σάββατο 3/8 θα πραγματοποιηθούν οι προημιτελικοί της διοργάνωσης και την επόμενη ημέρα (Κυριακή 4/8) θα γίνουν οι δυο ημιτελικοί και οι τελικοί των αγώνων.

Η κλήρωση και το πρόγραμμα του 1ου τουρνουά 5Χ5 Δήμου Αγράφων

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγράφων στο Κερασοχώρι η κλήρωση του 1ου τουρνουά 5Χ5 Δήμου Αγράφων. Οι ομάδες είναι 12 συνολικά, καθώς την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε και μια ακόμη με την ονομασία Ακρίτες. 

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

* Για το καλό του τόπου είπε το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, ο Βουλευτής μας και πήρε πίσω τις φοβέρες του. Κάπως έτσι έκανε και την προηγούμενη φορά με το Μνημόνιο, δηλώνοντας μάλιστα στην συνέχεια, όπως έκανε και τώρα, ότι ψήφισε και τότε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ,

Επιστολή Μπακογιάννη προς Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης απέστειλε στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργίαδη επιστολή προκειμένου να του γνωστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και τα περιφερειακά ιατρεία της περιοχής.


Εντυπωσιακές επιτυχίες της Α.Λ.Α.Κ. στην Πάτρα

Διέπρεψαν οι οδηγοί της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καρπενησίου στον 2ο γύρου του Αχαϊκού κυπέλλου Super Lap και Drift, που έγινε στην Πάτρα. Κατέκτησαν συνολικά 5 θέσεις στο βάθρο.

Με γεμάτες μπαταρίες για το μετάλλιο Με τον πιο ιδανικό τρόπο πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία της Εθνικής μπάσκετ στο Καρπενήσι

Κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών στο Καρπενήσι που κράτησε 6 ημέρες. Στην αποστολή, που διέμεινε στο Hotel Spa Montana, συμμετείχαν 17 καλαθοσφαιριστές, άπαντες πασίγνωστα ονόματα του αθλήματος.
Στην αποστολή μετέχουν οι κάτωθι 17 αθλητές: Βασιλειάδης, Βουγιούκας, Γιάνκοβιτς, Ζήσης, Καββαδάς, Καΐμακόγλου, Κατσίβελης, Μαυροκεφαλίδης, Μπουρούσης, Μπράμος, Παπανικολάου, Παππάς, Περπέρογλου, Πρίντεζης, Σλούκας, Σπανούλης και Φώτσης.


Στη Βουλή με Επερώτηση δυο Βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ η μη δημοπράτηση της αναστήλωσης του Βυζαντινού Μνημείου στη ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας

Στη Βουλή έφτασε όπως αναμένονταν μετά τις τελευταίες εξελίξεις το θέμα της μη δημοπράτησης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ. Το έργο είναι πλέον ώριμο για δημοπράτηση, καθότι έχουν εκπονηθεί οι προβλεπόμενες Μελέτες και έχουν εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί και το ποσό κατασκευής του.

Συνέντευξη από τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πήρε ο Κ. Μπακογιάννης

Συνέντευξη στον Κώστα Μπακογιάννη για την εξωτερική πολιτική παραχώρησε προ ημερών ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με την RealNews, ο Δήμαρχος Καρπενησίου επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό στα γραφεία του Ιδρύματος Παπανδρέου, όπου πήρε συνέντευξη από τον πρώην Πρωθυπουργό, για να το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την εξωτερική πολιτική.


Το 1ο Συνέδριο και η τρέχουσα πολιτική κατάσταση

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το 1ο  συνέδριό του, που αποτελεί συνέχεια και τομή στην πορεία του, θεμελιώνεται σήμερα ως ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς για την ενίσχυση ενός ήδη ισχυρού, πλειοψηφικού, λαϊκού ρεύματος ανατροπής.

Ερώτηση Κουίκ, για το λουκέτο στα τρία σχολεία της Ευρυτανίας

Άμεση ήταν η αντίδραση των ΑΝΕΛ για ένα ακόμη ευρυτανικό θέμα. Με ερώτησή του, τόσο στον Υπουργό Παιδείας όσο και Υπουργό Οικονομικών ο Νικόλας Κουίκ, θέτει καυτά ερωτήματα για το επίσημο λουκέτο που μπήκε σε τρία σχολεία της Ευρυτανία.

"Κλειστές πόρτες θα βρουν το Σεπτέμβριο, εκατοντάδες μαθητές της πολύπαθης και απαξιωμένης Ευρυτανίας, μετά τη χθεσινή απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, για κατάργηση τριών σχολείων- σταθμών γνώσης και εξέλιξης των παιδιών στα άγονα και ξεχασμένα βουνά της.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2013 - 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παράδοση και ελληνική περηφάνια στο Καρπενήσι



Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Λαϊκής Παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου.
Το φεστιβάλ που έλαβε χώρα για δεύτερη φορά στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των φετινών γιορτών Δάσους.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ξεκίνησε το παζάρι στο Καρπενήσι

Ξεκίνησε άτυπα από την Κυριακή το βράδυ το παραδοσιακό παζάρι στο Καρπενήσι. όπου άρχισαν οι έμποροι να στήνουν τους πάγκους τους. Αν και επισήμως το παζάρι ξεκίνησε χθες Τρίτη, θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και το Σάββατο 3 Αυγούστου.

Λαοθάλασσα στη συναυλία του Αντώνη Ρέμου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η προχθεσινή συναυλία του Αντώνη Ρέμου, στο Καρπενήσι. Η κεντρική πλατεία Καρπενησίου γέμισε από κόσμο που ήρθαν από όλη σχεδόν την Ευρυτανία,

Επιτυχές το Συνέδριο της Πανευρυτανικής Ένωσης

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουλίου ήταν ξεχωριστό για τα χωριά του Προυσού, του Τόρνου και της Καστανιάς. Η Πανευρυτανική Ένωση, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους των παραπάνω χωριών, όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια,

Αύγουστος 1823 - Αύγουστος 2013 190 Χρόνια από το θάνατο του Μάρκου στο Καρπενήσι

«Εἰς  Μάρκον Μπότσαρην»
(Ποίημα του Διονυσίου Σολωμού-1823)

Ἡ Δόξα δεξιὰ συντροφεύει
τὸν ἄντρα, ποὺ τρέχει μὲ κόπους
τῆς Φήμης τοὺς δύσβατους τόπους,
καὶ ὁ Φθόνος τοῦ στέκει ζερβά,
μὲ μάτια, μὲ χείλη πικρά.

Το ΘΧΠ τιμά τον Όσιο Ευγένιο τον Αιτωλό

To Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας  καλεί όλους και όλες στις εορταστικές εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνει με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 και την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 προς τιμήν του Φωτισμένου του Γένους μας Διδασκάλου, Μεγάλου της Εκκλησίας μας Αγίου και άγρυπνου του Θεραπευτηρίου μας Προστάτη Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Δημιουργώντας τη μοίρα μας - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα διακατέχονται από σοβαρό σκεπτικισμό για το πόσο επικίνδυνος μπορεί να αποδειχθεί ο κόσμος που ζούμε. Βλέπουμε πως η κοινωνική αστάθεια και οι πολιτικές αβεβαιότητες μπορούν να εξαπολύουν φοβερές καταστρεπτικές δυνάμεις σε εθνικό και πλανητικό επίπεδο.

Η πτήση - emmkopanakis.blogspot.gr

«Κυρά Μάρθα, που το ψώνισες αυτό το γαλόπουλο; Αυτό το τελευταίο που όλο πέφτει και είναι σα ζαβλακωμένο;» είπαν τα άτακτα παιδιά γελώντας, που φαινόταν μόνο η σειρά από τα κεφάλια τους στο πάνω μέρος του φράχτη.

Αν θέλει ο Θεός - Γράφει ο Δημήτριος Ι. Φαλλής – Καλλιεύς

Πάνε χρόνια τώρα, από τότε που άκουσα τούτη την ιστορία. Σε κάποιο χωριό, λέει, ζούσε ‘ένα ανδρόγυνο αρκετά χρόνια παντρεμένο.

ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Θερμός εναγκαλισμός και ασπασμός Τάτση - Κοντογεώργου στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στο Παλαιοχώρι.  
Μια συνάντηση ξεχωριστή και πολύ αινιγματική για τη συνέχεια της πολιτικής πορείας και των δύο ανδρών...

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δυστυχώς δεν θα ξεκινήσω με κάτι καλό κι ευχάριστο. Αντιθέτως μετά από αυτά που άκουσα απογοητεύτηκα ακόμα πιο πολύ και ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σε μια ώρα ο Ρέμος στην πλατεία Καρπενησίου

Με την συναυλία του Αντώνη Ρέμου συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Καρπενήσι.
Η συναυλία που θα λάβει σε μια ώρα περίπου χώρα στην πλατεία, διοργανώνεται από την δημοτική αρχή και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Την προηγούμενη Τετάρτη είχαμε ξανά Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (Πως  λέμε πολυεργαλείο, ένα τέτοιο πράμα τέλος πάντων) και οι περισσότεροι όταν άκουσαν  ότι ο δικός μας βουλευτής  σηκώνει αντάρτικο  και μάλλον δεν ψηφίζει κάποιες διατάξεις του άρχισαν  να ανησυχούν.

Η πολιτική δύση ενός κοινοβουλευτικού ανδρός αρνούμενου να πει τα μεγάλα «ΟΧΙ» που γέννησε η ηρωική Ανταρτομάνα Ευρυτανία !

Κωνσταντίνος Κοντογεώργος 
σε μια νύχτα 
από το δε ψηφίζω στο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Λίγες μόλις ώρες κράτησε η δήλωση κρότου-λάμψης «δεν θα ψηφίσω νέα οριζόντια μέτρα» δείχνοντας ερασιτεχνική διάθεση εντυπωσιασμού ενός βουλευτή που συνήθισε στο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» αρκεί να κρατά το στασίδι στο ελληνικό κοινοβούλιο ποτισμένο με αίμα Ελλήνων εξαθλιωμένων Ευρυτάνων πολιτών!

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2013 Καλλιτεχνική βραδιά στις Κορυσχάδες

Τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής και Γλυπτικής του συμπατριώτη μας Γιάννη Καστρίτση πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 στις Κορυσχάδες.
Στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους του Δήμου Καρπενησίου, η έκθεση θα φιλοξενείται στο ιστορικό σχολείο Κορυσχάδων μέχρι και 30 Αυγούστου.

Δήμος Καρπενησίου – Παιδικοί Σταθμοί Υποβολή αιτήσεων για νέες εγγραφές


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Δ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχοντας στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής προσκαλεί:
Τις Γυναίκες, που είναι μητέρες  νηπίων από 2.5 ετών έως και την προσχολική ηλικία
και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, (Παιδικό Σταθμό) ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής καλούνται να υποβάλλουν αίτηση προσκομίζοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Δημαρχείο από τις 25 Ιουλίου.

Συναντήσεις Μπακογιάννη με Μιχελάκη και με Ανδριανό

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συνεχίζει τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Καρπενησίου.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και των χρηματοδοτήσεων που διεκδικεί ο Δήμος Καρπενησίου. Επίσης, ο Δήμαρχος έθιξε το ζήτημα της λειτουργίας της Μαθητικής Εστίας, κάνοντας αναφορά στην επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησής της, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της.

Ανοιχτή Επιστολή Θ. Κατσιάδα: “Να παραιτηθεί ο Τάτσης”

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αγράφων απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Θεόδωρος Κατσιάδας, μια επιστολή κόλαφος για το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Τάτση.
Στην επιστολή του ο κ. Κατσιάδας κάνει λόγο για  ''πλήρη'' διάλυση και για θλιβερή κατάντια του Δήμου Αγράφων, ενώ κατηγορεί τον κ. Τάτση που ο Δήμος έφτασε σ’ αυτό το σημείο.
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, όπως υποστηρίζει στην επιστολή του, ο κ. Κατσιάδας ζητά από τον κ. Τάτση να παραιτηθεί άμεσα γιατί είναι μονόδρομος για την διασφάλιση της αξιοπρέπειας του ίδιου, αλλά και ο μοναδικός τρόπος για ξεμπλοκάρισμα τις εύρυθμης και σύννομης λειτουργίας του Δήμου.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους - Το “είπα - ξείπα” του Κώστα Κοντογεώργου και το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ του Βουλευτή Ευρυτανίας

Στο προηγούμενο τεύχος μας με ανοικτή επιστολή προς τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογιώργο, του είχαμε ζητήσει να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, υπενθυμίζοντάς του, ότι κάτι τέτοιο είχε υποσχεθεί  στους Ευρυτάνες δημόσια, δηλώνοντας κατηγορηματικά «ότι  δεν θα ξαναψηφίσει νέα μέτρα που πλήττουν την ζωή των συμπατριωτών του αλλά και όλων των Ελλήνων».

Με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, που θα επιφέρει πολλά δεινά σε όλους μας, ο κ. Κοντογεώργος απέδειξε ότι ο θόρυβος που δημιούργησε περί μη ψήφισής του, ήταν πρόσκαιρος και εντελώς επικοινωνιακός, καθότι το είπα – ξείπα όπως αποδείχτηκε μια καθόλα ατυχής πολιτική κίνηση.