Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Την προηγούμενη Τετάρτη είχαμε ξανά Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (Πως  λέμε πολυεργαλείο, ένα τέτοιο πράμα τέλος πάντων) και οι περισσότεροι όταν άκουσαν  ότι ο δικός μας βουλευτής  σηκώνει αντάρτικο  και μάλλον δεν ψηφίζει κάποιες διατάξεις του άρχισαν  να ανησυχούν.
Λέτε να το κάνει επιτέλους και να τηρήσει τον λόγο του ο βουλευτής μας αναρωτήθηκαν?    Όμως όταν βγήκε ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και απείλησε ότι εάν καταψηφιστεί έστω και ένα άρθρο  τότε πάμε σε εκλογές  αμέσως ο κ. Κοντογεώργος σκέφτηκε ότι δεν αντέχει προεκλογικά Αύγουστο καθότι  έχει πολλά πανηγύρια και άρα πολλά έξοδα. Έτσι  πειθάρχησε  στην κομματική και ψήφισε κανονικά.

Εάν μιλήσουμε και λίγο σοβαρά ο κ. Κοντογεώργος ξέχασε ότι είχε διατελέσει αυτοδιοικητικός  και ότι τα περισσότερα μέτρα αφορούσαν την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Έτσι που πάμε σε λίγο διάστημα η άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία  χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες. Στον τομέα ειδικά της  κοινωνικής μέριμνας δεν θα υπάρχει καν λόγος αναφοράς.  Θα περιμέναμε από τους βουλευτές που έχουν διατελέσει Δήμαρχοι, Νομάρχες και Περιφερειάρχες να είχαν  το θάρρος και να πουν στην ψήφιση όχι. Απλά έκαναν επισημάνσεις και διαφωνίες και όταν ήρθε η ώρα για ψήφιση είπαν το μεγάλο ναι. Προεξέχων στην όλη κατάσταση ήταν ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης Νικήτας. Μεγάλος πολιτικός άνδρας  τύπου Μαυρογιαλούρου   και αυτός.

Σε ποια χώρα του κόσμου εάν μειωνόταν 10% ο ΦΠΑ στην εστίαση  θα έβγαινε  ο Πρωθυπουργός της  να κάνει  πανηγυρικό διαγγέλματα ?  Σε καμιά άλλη εκτός της δική μας  με τον συγκεκριμένο Πρωθυπουργό. Για μάλλον ελάσσονος σημασίας  εξέλιξη κάνει διαγγέλματα. Το ποιο ωραίο πάντως σε αυτή την περίπτωση είναι η γκάφα του  που την είδαμε και στον τηλεοπτικό αέρα μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού.  Επειδή δεν μπορούμε να την γράψουμε μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο και χτυπώντας γκάφα Σαμαρά στο Google θα ακούσετε πως χαρακτήρισε τον εαυτό του. Μάλλον έχει αυτογνωσία ο άνθρωπος.

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ειδικότερα θα αυξηθεί το τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε μια εποχή  που ταμειακώς ένταξη με την ΔΕΗ είναι κάτω από το 30%  καθότι οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς και συνέχεια κάνουν διακανονισμούς  το μόνο που δεν χρειάζεται είναι η επιβάρυνση  των λογαριασμών.

Δεν γνωρίζω ποιόν είχε στο μυαλό του ο βουλευτής μας όταν έλεγε ότι στα Άγραφα με μηδέν χιλιόμετρα άσφαλτο όποιος έχει τζιπ φτηνής μάρκας πληρώνει περισσότερα τέλη από αυτό που οδηγεί υπερπολυτελές αυτοκίνητο στο Κολωνάκι.  Ξέρω όμως πολύ καλά  ότι αυτό με την πολιτική  που στηρίζει θα εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα και ο αγρότης από τα Άγραφα να πληρώνει περισσότερα τέλη από το μεγαλοαστό στο Κολονάκι. Εάν κάποτε λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα  μετά τις παρεμβάσεις του βουλευτή μας  εμείς θα του πούμε πολλά συγχαρητήρια . Ως τότε όμως υπομονή. Και εάν θέλετε να περάσετε ΚΤΕΟ μην υπολογίζετε το Καρπενήσι. Ψαχτείτε σε άλλες πόλεις χιλιόμετρα μακριά…

Πριν  είκοσι μέρες περίπου συνάντησα τον πρώην βουλευτή μας κ. Καρανίκα στο Καρπενήσι. Αφού εξέφρασε τα συνηθισμένα παράπονα του ότι  μόνο  για αυτόν γράφαμε αρνητικά σχόλια και όχι για τον σημερινό θα του συνιστούσαμε  καταρχήν να διαβάζει σωστά και όλες τις σελίδες πριν βγάλει κάποια συμπεράσματα. Στην ερώτηση μας εάν σήμερα γνωρίζοντας και τα αποτελέσματα  των μνημονίων που ψήφισε θα το ξαναέκανε απάντησε δυνατά  πως ναι , γιατί το μέλλον των παιδιών του περνά μέσα από αυτές τις  πολιτικές και ακριβώς επειδή έχει παιδιά και σκέφτεται  το μέλλον τους  ο μόνος δρόμος  σωτηρίας μας ήταν αυτός των μνημονίων. Ένταξη γιατρέ το καταλάβαμε. Εσείς έχετε παιδιά και σκέφτεστε το μέλλον τους.  Τα άλλα παιδιά των συνανθρώπων μας που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα δεν έχουν ψυχή. Τα παιδιά των άνεργων οικοδόμων που λιγοθυμούν στα σχολεία από την ασιτία τι είναι? Παιδιά  ενός κατώτερου Θεού ή σκυλιά. Και σκυλιά να ήταν καλύτερη τύχη τους άρμοζε. Όλα μπορεί να τα περιμέναμε από εσάς. Φανατικός υποστηρικτής των μνημονίων όμως ποτέ. Δεν είναι και πολύ μεγάλο κακό να παραδεχτείτε ότι στην συγκεκριμένη απόφαση πράξατε  λάθος. Εξάλλου η αναγνώριση των λαθών μας  κάνει  να ξεχωρίζουμε αρκεί να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Ξανά επιστολή Δημοτικού Συμβούλου στα Άγραφα. Άντε ρε παιδιά και ανησύχησα. Περιμένουμε με αγωνία νέο κύκλο αναγνωσμάτων το ανάγνωσμα . Να μην ξεχνιόμαστε. Κλεάνθης , Ευθυμίου, και που και που Δημητρίου του μεγάλου αλλά και Ταξιάρχη επιστολών η συνέχεια έχουν λείψει. Τόσο σε εμάς  όσο και στους Αγραφιώτες. Οψόμεθα…