Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή Θ. Κατσιάδα: “Να παραιτηθεί ο Τάτσης”

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αγράφων απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Θεόδωρος Κατσιάδας, μια επιστολή κόλαφος για το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Τάτση.
Στην επιστολή του ο κ. Κατσιάδας κάνει λόγο για  ''πλήρη'' διάλυση και για θλιβερή κατάντια του Δήμου Αγράφων, ενώ κατηγορεί τον κ. Τάτση που ο Δήμος έφτασε σ’ αυτό το σημείο.
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, όπως υποστηρίζει στην επιστολή του, ο κ. Κατσιάδας ζητά από τον κ. Τάτση να παραιτηθεί άμεσα γιατί είναι μονόδρομος για την διασφάλιση της αξιοπρέπειας του ίδιου, αλλά και ο μοναδικός τρόπος για ξεμπλοκάρισμα τις εύρυθμης και σύννομης λειτουργίας του Δήμου.

Η ανοιχτή επιστολή του κ. Κατσιάδα έχει ως εξής: 
Αγαπητές και Αγαπητοί
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγράφων
 Με μοναδικό δικαίωμα του κοινού στόχου που υπηρετούμε από τη θέση του δημοτικού συμβουλίου και την συναδελφική αλληλεγγύη η οποία μας συνδέει, αλλά και με αφορμή των συνεχιζόμενων  ασεβειών του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο που αγνόησε παντελώς την απόφαση που πάρθηκε δια πλειοψηφίας στις 07/07/2013 να μην γίνει οικονομική επιτροπή μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα 19/07/2013 συνεχίζοντας την κατάχρηση εξουσίας και το δόγμα του ενός ανδρός αρχή, συνεκάλεσε οικονομική επιτροπή με ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θέματα..... Έτσι πήρα στα χέρια μου αυθορμήτως χαρτί και μολύβι να γράψω αυτό το κείμενο, το οποίο με αίσθημα υπευθυνότητας  και αυξημένης ευθύνης απευθύνω και σε εσάς.
Το θέμα είναι μοναδικό επίκαιρο και αφορά το Δήμο Αγράφων ο οποίος βρίσκετε σε ''πλήρη'' διάλυση και υφίσταται μόνο στα χαρτιά χωρίς καμία ΣΩΣΤΗ, ΣΥΝΝΟΜΗ και ΕΥΡΥΘΜΗ λειτουργία του.
Από την αρχή της τρέχουσας θητείας ο δήμαρχος επέδειξε αυταρχισμό και αλαζονεία ασκώντας την εξουσία σαν να ήταν ο Δήμος περίπου ιδιωτική του επιχείρηση.
Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Τάτσης δεν ενέσκηψε στα προβλήματα του Δήμου Αγράφων με όραμα και ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου, μέσα από αναπτυξιακό προγραμματισμό και σωστή διαχείριση με όλες τις έννοιες της λέξης και σε όλα τα επίπεδα, αλλά προσπαθούσε μέσα από προχειρότητες και αόρατες ενέργειές του να εξισορροπήσει έκνομες αποφάσεις και συμφέροντα, τα οποία υπηρέτησε μετά πάθους τόσο στον πρώην Δήμο Απεραντίων όσο και στον σημερινό Δήμο Αγράφων.
Δυστυχώς, μέσα από αυτόν τον τρόπο ενάσκησης εξουσίας έφτασε ο Δήμος Αγράφων στη θλιβερή ΚΑΤΑΝΤΙΑ που είναι σήμερα, με ένα δήμαρχο, ο οποίος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο και του επιβλήθηκε ποινή τετράμηνης αργίας από τα καθήκοντα του (και ίσως αύριο υπόδικο για άλλες παραβατικές συμπεριφορές) και μια πλειοψηφία, η οποία μοιάζει σαν κινούμενη άμμος, δεν έχουμε (ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ) το δικαίωμα να κωφεύουμε και να μασάμε τα λόγια μας μπροστά στην πλήρη αδράνεια του δημάρχου, αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και πρέπει σε όλους μας να προκαλέσει σκεπτικισμό και συμπροβληματισμό για σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις.
Επί του παρόντος προτάσσοντας το γενικό συμφέρων του Δήμου, παίρνω την πρωτοβουλία και με απόλυτη ευθύνη συνειδήσεως και αποστολής να προτείνω στον Δήμαρχο κ.Τάτση να κάνει ένα και μοναδικό καλό για το Δήμο Αγράφων και τους δημότες του.
Να παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ γιατί είναι μονόδρομος για την διασφάλιση της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ του ίδιου, αλλά και ο μοναδικός τρόπος για ξεμπλοκάρισμα τις εύρυθμης και σύννομης λειτουργίας του Δήμου με δεδομένο το γεγονός ότι μέχρι τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2014, απομένει αρκετός χρόνος, ο οποίος θα είναι ικανός για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ του .
Μέσα από το παρόν δημοτικό συμβούλιο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, θα προκύψει ένας ή μια Δήμαρχος, ο οποίος όσο κακός και να είναι, σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον κ.Τάτση.
ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΥΨΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!!

19/07/2013
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ