Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Το ΘΧΠ τιμά τον Όσιο Ευγένιο τον Αιτωλό

To Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας  καλεί όλους και όλες στις εορταστικές εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνει με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 και την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 προς τιμήν του Φωτισμένου του Γένους μας Διδασκάλου, Μεγάλου της Εκκλησίας μας Αγίου και άγρυπνου του Θεραπευτηρίου μας Προστάτη Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα έχει ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
Στις 7.00' το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Θεραπευτηρίου, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, xοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου.
Στις 10.00' το βράδυ θα τελεστεί σύντομη αγρυπνία στο παρεκκλήσιο του Οσίου Ευγενίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Καρπενησίου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
Στις 7.00' το πρωί, στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Θεραπευτηρίου, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, θα τελεσθούν πανηγυρικός Όρθρος, αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Ευεργετών και Δωρητών του Θεραπευτηρίου, καθώς και των από ενάρξεως της λειτουργίας του κεκοιμημένων περιθαλπομένων αυτού.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θεραπευτηρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση απονομής βραβείων: από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ» σε μαθητές Λυκείων της Ευρυτανίας. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση στον ίδιο χώρο.