Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Το Φωτεινό Μονοπάτι - Του Μανώλη Κοπανάκη


Τα δύο παιδιά που έφερε στο φως το Σιωπηλό Σύννεφο, είχαν μία ξεχωριστή μοίρα το καθένα. Το πρώτο παιδί το πήρε ένας καλόγερος από τα μοναστήρια του Θιβέτ. Το αγόρι μεγάλωνε στο μοναστήρι, σε αυτό το ασκητικό περιβάλλον, με δασκάλους του τους σοφότερους μοναχούς, αλλά και τη Φύση γύρω του.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Β΄ΜΕΡΟΣ


* Πληροφορήθηκα ότι την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, ο δραστήριος Σύλλογος Παπαρουσιωτών Ευρυτανίας, θα διοργανώσει εαρινή εκδήλωση στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου,

Το τσούγκρισμα των αυγών από τους Ευρυτάνες της Ναυπάκτου


Ο Σύλλογός Ευρυτάνων Ναυπακτίας «Η Παναγία η Προυσιώτισσα» πραγματοποίησε και φέτος με επιτυχία το περασμένο Σάββατο της Διακαινησίμου 11 Μαΐου 2013 το τσούγκρισμα των αυγών σε ταβέρνα της πόλης, παρουσία των μελών και φίλων του Συλλόγου.

Ρατσισμός Ανοιχτή Πληγή - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης


Ο ρατσισμός αν και θα έπρεπε να ανήκει μόνο στην ιστορία των λαών, κάτω από συνθήκες κοινωνικών πιέσεων και αναταραχών τον βλέπουμε να αναβιώνει και να εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, άλλοτε ήπιες και άλλοτε επικίνδυνες. Ο ρατσισμός μπορεί να παρομοιαστεί με μια νόσο που υποβόσκει μικρές και  μεγάλες κοινωνικές ομάδες και υποτροπιάζει όταν πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες (π.χ. ανεργία) χτυπούν την κυρίαρχη τάξη.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α'


*Το είπα και θα το ξαναγράψω σε τούτη τη σελιδούλα και ας πικραίνονται κάποιοι. Λοιπόν όπως θα θυμάστε προ καιρού, έστω και μέσα Απριλίου, το Δ.Σ. Αγράφων μετά από πολλές περιπέτειες

Τιμάται η Εθνική Αντίσταση σε Βίνιανη και Κορυσχάδες


Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25 – 26 Μαΐου 2013 οι Δήμοι Αγράφων και Καρπενησίου τιμούν την Εθνική Αντίσταση. Με δύο διαφορετικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Ιστορικά Σχολεία της Βίνιανης και των Κορυσχάδων με τη συμπλήρωση

Παρουσίαση Βιβλίου Συναπάντημα στη δύση




Οι Εκδόσεις Άθως σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου παρουσιάζουν το Βιβλίο του π. Βασιλείου Χριστοδούλου «Συναπάντημα στη δύση», το οποίο αποτελεί ματιά διεισδυτική και διερευνητική στη ζωή ενός απλοϊκού και ταπεινού ιερέα σε ένα ορεινό χωριό της Ι. Μ. Καρπενησίου, του π. Κωνσταντίνου Σκόνδρα, ο οποίος διακόνησε στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κάτω Ποταμιάς Γρανίτσας για πάνω από μισό αιώνα.

Με απόφαση της Γερακούδη Δεν εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αγράφων


Με τον όρο αν διορθωθούν δύο κωδικοί στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αγράφων, θα τον εγκρίνει εξ ολοκλήρου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 708/87622-14/5/2013 απόφαση της Γ.Γ. κ. Γερακούδη.
Ένας εκ των κωδικών που πρέπει να αναμορφωθεί καταλλήλως προκειμένου να είναι καθόλα έγκυρος ο προϋπολογισμός

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΝΝΕΔ Την Κυριακή η ανάδειξη του νέου Προέδρου - Οι κάλπες στην Ευρυτανία





Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 θα διεξαχθούν πανελλαδικά εκλογές για την ανάδειξη προέδρου ΟΝΝΕΔ Ελλάδας. Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι νέοι (δε χρειάζεται να είναι μέλη της ΟΝΝΕΔ) από 18 έως 32 ετών, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από το 1981 έως και το 1995. Οι νέοι που είναι 16 έως 17 ετών, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί το 1996 και το 1997 έχουν δικαίωμα ψήφου, εφόσον έχουν ήδη προεγγραφεί.
Στο Νομό Ευρυτανίας θα υπάρξουν δύο εκλογικά τμήματα:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Στα φροντιστήρια Αγγλικών και στους φίλους που γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα τρέχουν τα στελέχη της Ν.Δ  για να μεταφράσουν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του από την Κίνα για Greek successes story.

Στο δάσος με τα μουλάρια - Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος


Με μικρά νευρικά χρεματίσματα και ανυπομονησία, μας υποδέχτηκαν το πρωί μιας από τις τελευταίες ημέρες του Απρίλη, τα μουλάρια του Κώστα Μονάντερου από τη Νεράιδα (Δολόπων) Καρδίτσας που ήταν δεμένα σε μια ράχη, πίσω από τις στίβες των καυσόξυλων που είχε κόψει ο Δασικός Συνεταιρισμός, στο μεγάλο βελανιδάσος κοντά στον συνοικισμό του Μέγα Λάκκου και είχαν μεταφερθεί στο σημείο αυτό πάνω στην πλάτη τους.

Υποβρύχιο ρομπότ κατασκεύασαν μαθητές του ΕΠΑΛ Καρπενησίου σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Ευρυτανίας


Πρόκειται για μια σημαντική κατασκευή των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου που έγινε στα στα πλαίσια του πρωτότυπου προγράμματος ρομποτικής HYDROBOTS του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τις οδηγίες του καθηγητή τους Νικολαόυ Καγιάρα Φυσικού - Υπεύθυνου ΕΚΦΕ Ν. Ευρυτανίας

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Αγώνας επίδειξης Μπάσκετ με αμαξίδιο Ελάτε να γνωρίσετε όλοι από κοντά τους πρωταθλητές της ζωής


Έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι του Δήμου Καρπενησίου την Τετάρτη 19 Μαΐου και ώρα 17.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ.
Πρόκειται για αγώνα επίδειξης Μπάσκετ με αμαξίδιο, μεταξύ των ομάδων Θεσσαλός και Μεικτή Αθηνών που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 3ου Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου.

Λίμνη Κρεμαστών - 50 χρόνια μετά … Ένα οδοιπορικό στο χώρο και το χρόνο - Του Θωμά Μ. Κώτσια


Το τίμημα της Ανάπτυξης 

Αν στο μύθο της αρχαιότητας ο Ηρακλής νικώντας τον μεταμορφωμένο σε ταύρο Αχελώο, παίρνει το κέρας σαν σύμβολο της αφθονίας, στα Κρεμαστά η γνώση και η τεχνολογία στα χέρια των ανθρώπων που δούλεψαν εκεί μεταμορφώνουν την ορμή του σε ηλεκτρικό ρεύμα και τα νερά του σε μια τεράστια λίμνη, αλλάζοντας οριστικά το τοπίο και τη ζωή των ανθρώπων που κατοικούσαν κοντά του.


Εκπαιδευτική εκδρομή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου στο Μουσείο & στο Πέτρογέφυρο Βίνιανης





Το  3ο Δημοτικό σχολείο Καρπενησίου ως μέλος του  εκπαιδευτικού δικτύου «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας».  πραγματοποίησε την Τέτάρτη 24/4/13 πολιτιστικό-περιβαλλοντικό  πρόγραμμα στο Μουσείο Βίνιανης & στο Πετρογέγυρο Βίνιανης Συμμετείχαν τα παιδιά της Ε΄& ΣΤ΄, τάξης συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους: Βασιλάκου Ρούλα, Μαθιουδάκη Ελένη, Ντόβα Κώστα τον Καθ. Φυσ. Αγωγής Πασσιά και τον Δ/ντή του Σχολείου  Αντωνίου Δημήτρη.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Ελέγχθηκαν (2.360) άτομα, προσήχθησαν 
(96) άτομα, συνελήφθησαν 
(15) άτομα και βεβαιώθηκαν πάνω 
από (400) παραβάσεις