Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α'


*Το είπα και θα το ξαναγράψω σε τούτη τη σελιδούλα και ας πικραίνονται κάποιοι. Λοιπόν όπως θα θυμάστε προ καιρού, έστω και μέσα Απριλίου, το Δ.Σ. Αγράφων μετά από πολλές περιπέτειες
προχώρησε στην ψήφιση του περιβόητου Προϋπολογισμού και τον έστειλε αρμοδίως προς έγκριση. Πριν την αποστολή του βέβαια, φρόντισαν συγκεκριμένοι Δ.Σ., προκειμένου να δείξουν το λεγόμενο καλό τους πρόσωπο, να τον τροποποιήσουν μεταφέροντας κονδύλια από άλλο κωδικό σε αυτόν που τους βόλευε, χωρίς ποτέ να αναρωτηθούν αν αυτό προβλέπεται από τον ΚΩΔΙΚΑ. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά πέρασε η άποψη εκείνων που ισχυρίζονται ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι του χεριού τους και κάνουν ότι νομίζουν. Μετά λοιπόν τις «παρεμβάσεις» των ειδικών, ο Προϋπολογισμός επιστράφηκε στον Δήμο, προκειμένου να διορθωθεί για να εγκριθεί. Εδώ λοιπόν διαπιστώνεται ότι χωρίς γνώσεις και σοβαρότητα, τα προβλήματα του Δήμου, αντί να λύνονται γίνονται μεγαλύτερα και αυτό δεν πρέπει να έχει συνέχεια.

*Το λέω αυτό γιατί μέσα στα τόσα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Αγράφων, ήλθε τώρα και τούτο, που είναι προϊόν ανευθυνότητας για να μοιράσει περισσότερη απογοήτευση στους δημότες και ειδικά στους εργολήπτες που περιμένουν πως και πώς να πάρουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλει ο Δήμος και δεν βλέπουν φως. Δεν έφτανε που ο Προϋπολογισμός κατατέθηκε μετά 3 μήνες από τον κανονικό χρόνο, τώρα έγιναν και τα τερτίπια και να τα αποτελέσματα. Ψυχραιμία αδέλφια!!

*Δεν έφτασε στον Δήμο Αγράφων που περιμένουν την απόφαση για τον Δήμαρχο, ήλθε και νέα, άλλη απόφαση που ακυρώνει τους απολογισμούς των ετών 2008-2009-2010, των πρώην Δήμων, καθότι δεν υπήρξε η απαραίτητη πλειοψηφία του Δ.Σ. για το θέμα αυτό. Άντε και απ΄ αυτού πίσω και έχει ο Θεός. Τι άλλο θα μας βρεί…

*Βέβαια σε λίγες μέρες αναμένεται και άλλη ακυρωτική απόφαση στον Δήμο Αγράφων, που αφορά την ξακουστή απόφαση περί ακύρωσης της Οικονομικής Επιτροπής. Δυστυχώς και εδώ θα πρέπει να επανέλθει το Δ.Σ. και να πράξει σύμφωνα με τις εντολές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μόνο στον Δήμο Αγράφων συμβαίνουν αυτά, να ψηφίζονται θέματα που δεν προβλέπει ο ΚΩΔΙΚΑΣ… που αλλού.

*Σε πολύ καλό δρόμο, σε αντίθεση με τον Δήμο Αγράφων βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου Καρπενησίου με το οικονομικό επιτελείο να διαβεβαιώνει ότι είναι διασφαλισμένες όλες οι υποχρεώσεις του δήμου και προς το προσωπικό και προς τρίτους. Κάπως έτσι έχει το θέμα καθότι στο Καρπενήσι όλα λειτουργούν διαφορετικά και προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών.

*Πολλά Μπράβο αξίζουν τόσο στη Δημοτική Αρχή Καρπενησίου όσο και στο Θεραπευτήρο Χρόνιων Παθήσεων για την άριστη συνεργασία που είχαν και τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα μοίρασαν σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη γεύματα αγάπης. Με επιστολή του ο Δήμος Καρπενησίου  ευχαρίστησε ολόθερμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας  και ειδικότερα τον πρόεδρο αυτού κ. Γιώργο Αθανασιά, για την άμεση ανταπόκρισή στο κάλεσμά τους για βοήθεια. Συγκεκριμένα, με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων στο μαγειρείο του Θεραπευτηρίου, διανεμήθηκαν όλα τα γεύματα κατά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, στους δικαιούχους σίτισης, μοναχικούς και αδύναμους συνανθρώπους μας  του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά έμπρακτα  πως η συνεργασία όλων μας αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα!