Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Στα φροντιστήρια Αγγλικών και στους φίλους που γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα τρέχουν τα στελέχη της Ν.Δ  για να μεταφράσουν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του από την Κίνα για Greek successes story.
Οι γνώσεις μου στην Αγγλική είναι περιορισμένες και έτσι υποχρεώθηκα σε φίλο μου να μου εξηγήσει ότι η προαναφερθείσα έκφραση σημαίνει πετυχημένη Ελληνική ιστορία. Δεν γνωρίζω σε ποια  περίοδο αναφέρεται ο  κ. Σαμαράς,  αλλά εάν έχει στο νου  του ότι  η σημερινή  χρονική περίοδος ή αυτή που έρχεται είναι πετυχημένη, τότε μάλλον ή εγώ δεν γνωρίζω Ελληνικά ή αυτός δεν ξέρει τι λέει.

*Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο να έχει δίκαιο, εάν νομίζει ότι πετυχημένη είναι η χώρα που το τελευταίο διάστημα η ανεργία αγγίζει το 30% , στους νέους δε φτάνει κοντά στο 70% και όσοι εργάζονται ή καλύτερα απασχολούνται ο μισθός τους αγγίζει το ιλιγγιώδης ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως, αναγκάζοντας τους διευθυντές των τραπεζών να τρέχουν πίσω τους για το ποιος θα δώσει την καλύτερη προσφορά τόκων στις καταθέσεις που κάνουν, μιας και είναι αρκετά δύσκολο να ξοδευτεί το προαναφερθέν ποσό. Ακόμη μπορεί να έχει δίκαιο γιατί φροντίζει να γραφτούμε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, ως η χώρα με τις περισσότερες αναλογικά  αυτοκτονίες στον κόσμο, τις μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τα πιο άδικα και σκληρά φορολογικά μέτρα και χαράτσια και την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας. Το μεγαλύτερο δίκαιο, όμως, του Πρωθυπουργού απορρέει από το ότι δεν γίναμε ακόμη Κίνα. Δηλαδή μια χώρα  όπου το 90% του πληθυσμού της ζει με 5 ευρώ ημερησίως, δουλεύοντας 15ώρα στα καταγώγια και στην καλύτερη των περιπτώσεων, εξασφαλίζοντας μετά δυσκολία την τροφή τους, γιατί οι περισσότεροι αν και εργάζονται ούτε την τροφή τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν.

*Με αυτή την λογική  έχει δίκαιο ο κ. Σαμαράς . Έχει ακόμη περιθώρια να μας Κινεζοποιήσει. Υπομονή οι μισθοί και η ζωή της Κίνας δεν θα αργήσουν εάν  συνεχίσουμε έτσι. Ας το γνωρίζουν αυτό οι φίλοι και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που την Κυριακή καλούνται να εκλέξουν νέο αρχηγό. Στο νομό μας θα στηθούν κάλπες σε Καρπενήσι και Γρανίτσα. Αλήθεια θα ψηφίσουν και όσοι είχαν αποσχιστεί και  πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή, που αγωνίζονταν για άλλο κόμμα?

*Γραφεία θα ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Καρπενήσι και από ότι μαθαίνω σε κεντρικό σημείο, κάπου ανάμεσα στα υπάρχοντα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κοντά στο ΚΚΕ. Από την άλλη μαθαίνω ότι το ΠΑΣΟΚ  ψάχνει για μικρότερο χώρο, μιας και η διατήρηση του υπάρχοντος χώρου είναι ασύμφορη, ειδικά τώρα που ακόμη και η θέση του γραμματέα της Τ.Ο κατόπιν εισηγήσεως του κ. Βενιζέλου είναι κενή.  Σε λίγο διάστημα θα  υπάρξουν εκλογές για ανάδειξη καινούριων οργάνων τόσο στο νομό μας όσο και πανελλαδικά. Εάν θα βρεθούν άτομα να ασχοληθούν με το ΠΑΣΟΚ μάλλον  λίγο δύσκολο το βρίσω, καθότι οι πολίτες είναι πλήρως απογοητευμένοι, ειδικά με το ΠΑΣΟΚ και γενικά με την πολιτική σκηνή.

Ενώ αυτά συμβαίνουν τριγύρω μας και εκεί που καθόμουν ήρεμα κάτω από τον πλάτανο και απολάμβανα το καφεδάκι  μου, στην διπλανή παρέα συζητούσαν κάποιοι κύριοι για την φύλαξη από τις εταιρίες security  στο γηροκομείο και στο νοσοκομείο. Κάτι πήρε το αυτί μου, ότι – και καλά -  οι συμβάσεις που προέκυψαν από τους διαγωνισμούς έχουν λήξει και κανονικά θα έπρεπε να προκηρυχτούν νέοι διαγωνισμοί. Τώρα εάν είναι ακριβώς έτσι , τι λόγοι υπάρχουν που εμποδίζουν την διεξαγωγή νέων διαγωνισμών , εάν αυτό ισχύει ή δεν ισχύει δεν το γνωρίζω, καθότι δεν μπορώ να δω τις συμβάσεις έργου που έχουν υπογραφεί μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών και να αποκτήσω πλήρες γνώμη. Αυτά άκουσα, αυτά μεταφέρω. Εάν δεν είναι έτσι εδώ είμαστε για όλους.