Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η Επαρχιακή Οδός Καρδίτσας – Καρπενησίου - Αγρινίου γνωστή ως «Παραμεγδόβιος» από την εποχή του Τρικούπη


Με αφορμή την σχετική Ημερίδα που θα γίνει στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Καρδίτσας, το Σάββατο 11.2.2012 (εξ’ αναβολής λόγω χιονιού), οι Σύλλογοι των χωριών Νεράϊδας Καρδίτσας και Μαυρομμάτας Ευρυτανίας, θέλουν να πούν δυο λόγια για το δρόμο αυτό που όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει και να έρθει στην εκδήλωση.

Ο Παραμεγδόβιος είναι ένας δρόμος αφάνταστα τεράστιας σημασίας. Όχι μόνο για τα χωριά, τους δήμους των Νομών Καρδίτσας & Ευρυτανίας και των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς αλλά γενικότερα του Ελληνικού Κράτους και της Εθνικής Οικονομίας μας.

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ για τον οδικό άξονα ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ



Στις 3 Μαρτίου η ΗΜΕΡΙΔΑ για ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, η ΗΜΕΡΙΔΑ για τον οδικό άξονα ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ
 μεταφέρεται για το Σάββατο 3 Μαρτίου.

Οι Συνδιοργανωτές

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Πολλά παράπονα άκουσα χθες από γονείς και μαθητές για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίστηκαν από τον Δήμο το θέμα αν είναι κλειστά τα σχολεία λόγω της χιονόπτωσης.

Μηνύματα νίκης της Ν.Δ. και από την Ευρυτανία στην περιοδεία του Κώστα Καραγκούνη

Την Ευρυτανία επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης. Ο ευρυτανικής καταγωγής κ. Καραγκούνης από το πρωί της περασμένης Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, βρισκόταν στο Καρπενήσι, όπου και πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Δημήτρη Κολοκύθα, επισκέφθηκε το Γηροκομείο Καρπενησίου, το Νοσοκομείο Καρπενησίου, το Τ.Ε.Ι. Καρπενησίου, το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, τον ΟΑΕΔ Καρπενησίου, την Εργατική Εστία Καρπενησίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δικηγορικό Σύλλογο Ευρυτανίας και το Δήμαρχο Καρπενησίου.

Κώστας Καραγκούνης Αν. Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ: “Η έδρα της Ευρυτανίας θα επιστρέψει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας” ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ

Ο Κώστας Καραγκούνης είναι από τους νέους εκείνους Βουλευτές που σου δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις να τον εμπιστευτείς και κυρίως να μπορείς να κουβεντιάσεις μαζί του, σοβαρά και υπεύθυνα.


Την περασμένη Τετάρτη, ο Αν. Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., βρέθηκε στην Ευρυτανία, όπου και περιόδευσε τόσο στον Δήμο Καρπενησίου όσο και στον Δήμο Αγράφων. (Σε άλλη σελ. αναλυτικό ρεπορτάζ). Σε κάποια διακοπή για καφέ κατά την περιοδεία του στον Δήμο Αγράφων, βρήκαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση αλλά και για διάφορα άλλα σημαντικά θέματα. Ο Κώστας Καραγκούνης με περίσσια ευγένεια στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε και ακολουθεί μας μίλησε για την κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας τονίζοντας ότι «η ΝΔ έβαλε πλάτη σ’ αυτή την κυβέρνηση, μόνο και μόνο για να σωθεί η χώρα από μια βέβαια καταστροφή, την οποία οδήγησε ο Γιώργος Παπανδρέου με τις άστοχες κινήσεις του».

“Βούλιαξε” το Σχολείο της Κρέντης στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών - Πανόριο αγραφιώτικο γλέντι με άρωμα ... γυναίκας

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας, του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, που για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε εκτός Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα στο φιλόξενο χώρο του Σχολείου της Κρέντης, που γέμισε ασφυκτικά από μέλη και φίλους του Συλλόγου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» Καρπενησίου προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ.

Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΛΔΑΣΑΙΟΥΣ - Γράφει ο Καθηγητής Θανάσης Γιαννακόπουλος

Επιστολή Μαυροκορδάτου προς το Εκτελεστικόν Σώμα
(Από το Αρχείον Μαυροκορδάτου, αριθ.1461 –Α.Μ.1310)

Προς το Σεβαστόν Εκτελεστικόν Σώμα.

Προ ολίγων ωρών έλαβον το από 15 υπ’ αριθ. 1455 έγγραφον μετά των περικλειομένων διαφόρων διαταγών και επιστολών προς διαφόρους•

Δυναμικές Παρεμβάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας για θέματα του κλάδου



Δυναμικά παρεμβαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας, προκειμένου να ενημερώσει αρμοδίως τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Δικηγόρους της Ευρυτανίας. Ο Σύλλογος, δια του Προέδρου του Βασίλη Γκαρίλα, την περασμένη Παρασκευή που συναντήθηκαν

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ





                                  ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ. ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο Κ. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

Μεγάλη διαδικτυακή ψηφοφορία του Ευρυτανικού Παλμού για την ψήφιση της Νέας Δανειακής Σύμβασης.

Καλούνται οι επισκέπτες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, να ψηφίσουν (βλέπετε αριστερά).

Η ψηφοφορία θα κλείσει δύο (2) ώρες πριν την ψήφιση στην βουλή, ώστε ο βουλευτής του νομού μας, να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα αυτής και να κρίνει - πράξει κατά "συνείδηση"... 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ Να ματαιώσουμε το έγκλημα

Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.

Αγωνιώδες προσπάθειες αυτήν την ώρα στην περιοχή των Αγράφων για τον απεγκλωβισμό οικογένειας


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή «Καρβασαράς» στις πλαγιές των Αγράφων, σε δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο 1.120 μέτρων, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ...

Τι ζητούν με επιστολή τους 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας ζητούν 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απέστειλαν επιστολή προς τον Λουκά Παπαδήμο αλλα και στους Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ–ΑΓΡΙΝΙΟ Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για την κατασκευή του Παραμεγδόβιου;

Πρώτος, ο μεγάλος οραματιστής και πολιτικός Χαρίλαος Τρικούπης, εμπνεύστηκε και σχεδίασε την οδική επικοινωνία της Θεσσαλίας με την Δυτική Ελλάδα ( Αγρίνιο, Καρπενήσι). Το όραμά του, αγκαλιάστηκε από τους πολίτες, των Αγράφων και γενικότερα της Κεντροδυτικής Ευρυτανίας και η οδός χαρακτηρίστηκε «Παραμεγδόβιος», καθότι ο δρόμος αυτός θα πέρναγε παρά τον Μέγδοβα Ποταμό. 

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΝ 10η ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ


Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,
Συνέτριψαν-κατάργησαν μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους. Πετσόκοψαν κάθε στοιχειώδη κοινωνική παροχή σε υγεία και παιδεία. Έκαναν πλειοψηφία τους άνεργους και μισοάνεργους και με τις απολύσεις που ετοιμάζουν θα κάνουν σπάνια εξαίρεση τον εργαζόμενο. Καταλήστεψαν με πολλαπλά χαράτσια όλο το λαό, και οδηγούν σε εξαθλίωση χωρίς ρεύμα- θέρμανση-φαγητό εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους…

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - Γιώργος Μαρίνος Βουλευτής Εύβοιας


 Προς τις εργατικές , λαικές οικογένειες της Στερεάς Ελλάδας.
Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου μέλους του Πολιτικού Γραφείου , της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Βουλευτή Ευβοίας.

Είναι ώρα ευθύνης.
Η Τρικομματική κυβέρνηση , ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ - ΛΑΟΣ ,  μαζί με την Τρόικα και την πλουτοκρατία εγκληματούν κατά του λαού.

Οδυσσέας Ελύτης (1911-1996) 100 χρόνια από τη γέννησή του


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη
 και τα Γενικά Αρχεία Κράτους ν. Ευρυτανίας
με την πολύτιμη χορηγία
του Δήμου Καρπενησίου - ΟΠΠΑΔΗΚ και
του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου
θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα
και να προσφέρουν μια πνευματική ανάσα πνοής
στην ασφυκτική πίεση των ημερών που ζούμε
διοργανώνουν από κοινού τη λυρική εκδήλωση
«Με το λύχνο του άστρου»
για τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ώρα 7.30 μ.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο δήμου Καρπενησίου.

Χαμός στη Βουλή - Κίνημα "Δεν Ψηφίζω" - Πάνω απο 80 οι βουλευτές που δεν προτίθενται να ψηφίσουν το Νέο Μνημόνιο

Ακόμη και κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσουν το Μνημόνιο-Τερατούργημα! Το κίνημα «δεν ψηφίζω» στη Βουλή φαίνεται ότι λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις

Μπακογιάννη: Να κόψουν 300 εκ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις των βουλευτών

 
Για άθλιο θέατρο σκιών από τους πολιτικούς αρχηγούς έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τα αποτελέσματά της.
"Αυτό που παρακολουθούμε από χθες είναι ένα άθλιο θέατρο σκιών των πολιτικών αρχηγών.

Μαχαίρι σε μισθούς-συντάξεις-Μονιμότητα τέλος - Όλα τα μέτρα

19 σημεία-φωτιά περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο και εκτός του θέματος των επικουρικών που μπορεί να συμπαρασύρουν και τις κανονικές συντάξεις σε όλα τα υπόλοιπα φαίνεται πως έχει υπάρξει συμφωνία. Μέχρι το τέλους έτους το τοπίο σε εργασιακό, συνταξιοδοτικό και δημόσιο θα έχει αλλάξει ριζικά.

Μαθήματα Μουσικής στη Δυτ. Φραγκίστα

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Νέων Δυτ. Φραγκίστας που πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τον Λαϊκό Δημιουργό Παύλο Μπερμπερίδη (www.pavlosberberidis.gr) με σκοπό την επαφή των παιδιών με την λαϊκή μουσική. Μεγάλη προσέλευση ενδιαφερομένων και από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ευρυτανίας. Ιδιαίτερος επίσης ήταν και ο ενθουσιασμός των παιδιών.

Με παρέμβαση 3 Βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή το θέμα με τη θέρμανση στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Στη Βουλή έφτασε το θέμα που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου που έμεινε χωρίς θέρμανση λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Ο βασιλιάς ήταν γυμνός

Η ιστορία του γυμνού βασιλιά δεν είναι καινούρια. Και άλλοι λαοί έχουν δεινοπαθήσει από πείσμωνες και ανίκανους κυβερνήτες, οι οποίοι όμως γαλουχήθηκαν σε ρωμαϊκή χλιδή με άρωμα πολιτικής ίντριγκας. Έμαθαν να θεωρούν την εξουσία ως κληρονομικό δικαίωμα. Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνει ο ελληνισμός σήμερα, πόσοι και πόσοι γυμνοί βασιλιάδες κυκλοφορούν ανάμεσά μας που αυτοχρίζονται πολιτικοί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και τον κυβερνοχώρο. Φυσικά πολλοί από αυτούς δεν είναι πλέον αναγκαίο να γεννηθούν σε πολιτικά τζάκια. Αυτό ξεπεράστηκε από το περίσσευμα δημοκρατίας που τόσο απλόχερα μοίρασε ο λαϊκισμός, δηλαδή, «το κόμμα στην κυβέρνηση και ο λαός στην εξουσία».

Ο μεγάλος δρόμος της διασκέδασης

Αρκετοί από μας έχουμε βγει και έχουμε διασκεδάσει πολλές φορές σε αρκετά clubs και bars. Ο τρόπος που διασκεδάζει ο καθένας μας είναι διαφορετικός, δηλαδή, άλλοι που χορεύουν ανεξέλεγκτα και πίνουν χωρίς να έχουν συνείδηση του τι κάνουν και άλλοι που πίνουν και απλά διασκεδάζουν με μέτρο. Τι γίνεται, όμως, όταν η διασκέδαση φτάνει σε σημείο γελοιότητας, δηλαδή να χαρακτηρισθεί ως ένα κοινό «σούργελο»;;;;

Δεν έχουν τελειωμό οι «άσπρες μέρες» στην Ευρυτανία. Μεγάλη χιονοστιβάδα στο Βελούχι και κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Δεν προλάβαμε να πούμε δόξα σοι ο Θεός σταμάτησε ο χιονιάς και νάσου νέο κύμα από την νύχτα πλήττει ολόκληρο το νομό.
Αυτή τη φορά η έντονη χιονόπτωση συνοδεύτηκε και από ισχυρούς βοριάδες που δημιούργησαν προβλήματα στους υποσταθμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να μείνουν χωρίς ρεύμα. Μια ώρα διήρκησε το μπλάκ άουτ στο Καρπενήσι χθες βράδυ, αλλά ευτυχώς τα συνεργεία της ΔΕΗ εντόπισαν την βλάβη και αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση πριν τα μεσάνυχτα.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ Αιτήσεις για νέες παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης στο Καρπενήσι

Λόγω των μεγάλων παρεμβάσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικές οδούς της πόλης του Καρπενησίου μέσα στα επόμενα δύο έτη, παρακαλούνται όσοι  κάτοικοι ή ιδιοκτήτες ακινήτων των οδών που θα αναφερθούν παρακάτω θα χρειαστούν παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης, να προβούν στην υποβολή αιτήσεων στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου μέχρι τις 16 Μαρτίου, ούτως ώστε να γίνει προγραμματισμός των εργασιών.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μικρό Πανεπιστήμιο - Εκδήλωση από το Δήμο Καρπενησίου και το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας, στα πλαίσια του θεσμού ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: “Για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία”
Κεντρική Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Άννα Μαρία Παπίρη, δημοσιογράφος και  συγγραφέας του βιβλίου "Η Επανάσταση της Νεότητας”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου «Ευγένιος ο Αιτωλός».

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 115 25

Αθήνα, 8-2-2012 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αποδεκτές έκανε η ηγεσία του Yπουργείου Εσωτερικών τις προτάσεις που κατέθεσαν στη σημερινή συνάντηση οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι σχετικά με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που αφορά αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Ιερώνυμος Β΄ - Τέσσερα χρόνια στο πηδάλιο της Εκκλησίας

Σαν σήμερα πρίν 4 χρόνια στις 7 Φεβρουαρίου 2008, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τον από Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

Ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κάθε Αρχιερεύς δεν φτάνει να είναι μόνο «Θεοπρόβλητος» αλλά και Λαοπρόβλητος και να γνωρίζη ο λαός του την βιωτή του και να τον αγαπά για να μπορεί έμπρακτα να τον εμπιστεύεται και να τον στηρίζη.

Η «κρυφή» πλευρά των μαθητών - Γράφει ο Γιάννης Λέρης

Πιστεύετε ότι οι μαθητές είναι καθημερινά πάνω από ένα βιβλίο, προσηλωμένοι στα μαθητικά τους καθήκοντα, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς δημιουργικές ασχολίες; Ίσως. Πέρα από το μαθητικό πλαίσιο του μαθητή, ο κάθε μαθητής έχει πολλά ενδιαφέροντα. Ζωντανό παράδειγμα η συναυλία των Seven Plus (7+), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 7:30 μ. μ. και έλαβε χώρο στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, με σκοπό την ενίσχυση της 5ήμερης εκδρομής των μαθητών της Γ' τάξης Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.

ΕΠΑΜ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 17 - 18 – 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Δελτίο Τύπου 08/02/2012

Η θεραπεία-σοκ που υφίστανται οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια μπαίνει στην επόμενη φάση της με τη συμφωνία της «εθελοντικής» ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Αργυρό μετάλλιο και σπουδαίες επιδόσεις στο ΣΚΙ από τον Γιάννη Αντωνίου

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ 
Ε.Ο.Σ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
3ος Προκριματικός Αγώνας Π2-Κ2 Λαϊλιάς Σερρών 4-5/2/2012
Στον 3ο προκριματικό αγώνα αλπικής χιονοδρομίας της κατηγορίας Π2Κ2 (1997-1998) συμμετείχε ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου Παναγιώτης Αντωνίου το Σαββατοκύριακο 4-5/2/2012 στο Λαϊλιά Σερρών. Συμμετείχαν 55 αθλητές & 37 αθλήτριες

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΠΟΚ -Πυργετός Λάρισας 3-0
Α.Ο. Καρδίτσας-Αλμυρός Βόλου
15-2-2012 15:00
Καμένα Βούρλα-Ελασσόνα 1-3
Μουζάκι-Αγρότης Λιανακλαδίου
15-2-2012 15:00
Πύρασος-Αμπελωνιακός 2-2
Ταυρωπός-Αναγέννηση Καρδίτσας
15-2-2012 15:00

ΑΠΟΚ-Πυργετός 3-0 Παιχταράδες + προπονηταράς= Ομαδάρα

Άλλη μια σπουδαία και ιδιαίτερα σημαντική νίκη σημείωσε το Βελούχι, επικρατώντας αυτή τη φορά με το επιβλητικό 3-0 του Πυργετού Λάρισας. Η ομάδα του Παύλου Σερμπέση πήρε άλλα ένα χρυσό τρίποντο, που συνοδεύτηκε με πολύ καλή μπάλα, στην προσπάθεια που καταβάλει να παραμείνει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην βαθμολογία, στον φετινό μαραθώνιο της Δ΄ Εθνικής.

Δέσμευση Διαμαντοπούλου σε Καρανίκα Το ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου κανονικά στο Μηχανογραφικό για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13

Το παράρτημα του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Καρπενησίου θα περιλαμβάνεται κανονικά στο Μηχανογραφικό για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013» σύμφωνα με διαβεβαίωση της Yπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου στον Βουλευτή του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα.
Ειδικότερα ο Βουλευτής του Νομού πριν την συνάντησή του με την Υπουργό Παιδείας είχε συνάντηση στο γραφείο του στο Καρπενήσι την Κυριακή 29 Ιανουρίου 2012 με κλιμάκιο καθηγητών

Εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η Αποκατάσταση ΧΑΔΑ του Δήμου Καρπενησίου α) ΧΑΔΑ Φουρνάς, β) ΧΑΔΑ Προυσού και γ) ΧΑΔΑ Κρικέλλου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ τρία έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ και ένα έργο προμήθειας εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων, συνολικούπροϋπολογισμού 3.960.751,47 €.

«Αγαπούλες σας έλειψα;»


Πάταγο κάνει στο facebook η φωτογραφία ενός πεντοχίλιαρου

Κλέαρχος Περγαντάς: «Συντηρητική και άδικη η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο»

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς, που είχε ασχοληθεί δυναμικά για το μεγάλο αυτό θέμα έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Η απόφαση της Χάγης με μια εξαιρετικά στενή ερμηνεία του ισχύοντος Διεθνούς Δικαίου ουσιαστικά αναγνώρισε το προνόμιο της ετεροδικίας στη Γερμανία.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Με απόφαση του Δ.Σ. σε Καρπενήσι και Δυτ. Φραγκίστα Συνεστίαση και Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μετά από απόφασή του θα πραγματοποιήσει και φέτος την ετήσια συνεστίαση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

IN.KA: Προσωπικά δεδομένα η φωτοτυπία της ταυτότητας!!!

Οδηγίες προς τους πολίτες, που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, δίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, προκειμε΄νου να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες…

Η Θεατρική παράσταση «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ» του Κώστα Μουρσελά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου

Μία υπέροχη θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββαττο 11 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, 9 μ.μ. Πρόκειται για μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης. Επανέρχεται από τον Φεβρουάριο του 2012,  η καλοκαιρινή επιτυχία με το εμβληματικό έργο του Κώστα  Μουρσελά «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ» .

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 Π.Μ.

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 Π.Μ.

Δεν έχουν τελειωμό οι «άσπρες μέρες» στην Ευρυτανία - Κλειστά όλα τα Σχολεία


Δεν προλάβαμε να πούμε δόξα σοι ο Θεός σταμάτησε ο χιονιάς και νάσου νέο κύμα από την νύχτα πλήττει ολόκληρο το νομό. Αυτή τη φορά η έντονη χιονόπτωση συνοδεύτηκε και από ισχυρούς βοριάδες που δημιούργησαν προβλήματα στους υποσταθμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να μείνουν χωρίς ρεύμα. Μια ώρα διήρκησε το μπλάκ άουτ στο Καρπενήσι χθες βράδυ, αλλά ευτυχώς τα συνεργεία της ΔΕΗ εντόπισαν την βλάβη και αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση πριν τα μεσάνυχτα. Από χθές χωρίς ρεύμα είναι οι δημοτικές ενότητες Δομνίστας και Φουρνάς, τα συνεργεία για να προσεγγίσουν τα σημεία πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση.

ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Για Δήμους και Περιφέρειες.


Η κυβέρνηση, με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, επιχειρεί να δημιουργήσει μηχανισμούς άμβλυνσης των οξύτατων προβλημάτων που προκαλεί καθημερινά η αντιλαϊκή πολιτική στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες

Συνελήφθη ακόμη ένας οπαδός που συμμετείχε στα επεισόδια μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στη Λιβαδειά.


Στο σπίτι του είχε σιδερογροθιά, αντιασφυξιογόνα μάσκα, κάρτα μέλους συνδέσμου και κάρτα διαρκείας ποδοσφαιρικών αγώνων

Αναζητούνται ακόμα δυο συνεργοί του με τους οποίους έσπαγε βιτρίνες καταστημάτων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΠΟΛΙΤΗ - Απεργία 7ης Φεβρουαρίου 2012


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή του Συλλόγου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 και καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος σε αυτήν.