Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η «κρυφή» πλευρά των μαθητών - Γράφει ο Γιάννης Λέρης

Πιστεύετε ότι οι μαθητές είναι καθημερινά πάνω από ένα βιβλίο, προσηλωμένοι στα μαθητικά τους καθήκοντα, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς δημιουργικές ασχολίες; Ίσως. Πέρα από το μαθητικό πλαίσιο του μαθητή, ο κάθε μαθητής έχει πολλά ενδιαφέροντα. Ζωντανό παράδειγμα η συναυλία των Seven Plus (7+), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 7:30 μ. μ. και έλαβε χώρο στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, με σκοπό την ενίσχυση της 5ήμερης εκδρομής των μαθητών της Γ' τάξης Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.
Πραγματικά ταλέντα αποδείχθηκαν τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου δίνοντας ρεσιτάλ το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Μιλάω φυσικά για τους Seven Plus (7+), όπου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, μαγεύοντας το κοινό τους, μικρούς και μεγάλους, με μελωδίες, ήχους, και τραγούδια, δίνοντας σε αυτή την εκδήλωση το εφηβικό, νεαρό, αλλά και νεανικό στυλ στην όλη μουσικοσχολική βραδιά. Το μουσικό συγκρότημα Seven Plus (7+) απαρτίζεται από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, οι οποίοι είναι η Μαρία Κατή(τραγούδι), ο Λουκάς Τσουρουπλής(ηλεκτρική κιθάρα), ο Μάριος Γρυπάρης(ηλεκτρική κιθάρα), ο Παντελής Τάκης(ντραμς) και ο Φώτης Σουλιώτης(πιάνο-τραγούδι). Θεωρώ ότι ήταν μια καταπληκτική εμφάνιση των παιδιών, χαρακτηρίζοντας τη ως μουσική και νεανική βραδιά, με την Μαρία ως άλλη Lily Allen με το κέφι της και το νάζι της να ξεσηκώσει τα πλήθη, καθώς και ο Λουκάς ως άλλος  Carlos Santana μάγεψε τους πάντες με το πάθος και το συναίσθημα του.
  Εκτός από τους Seven Plus (7+), την παράσταση έκλεψαν και τα υπόλοιπα παιδιά  που συμμετείχαν στην συναυλία. Αρχικά, ο Κώστας Κονδύλης  λατρεύτηκε από το κοινό, με το solo του στο μπουζούκι, παίζοντας αποσπάσματα από λαϊκά κομμάτια. Έπειτα, οι Public Threat, που απαρτίζονται από τους μαθητές Γιώργο Μπαζιώνη(ηλεκτρική κιθάρα), Όλγα Γκρίζη(ηλεκτρική κιθάρα), Νίκο Νάτση(ντραμς) και τέλος τους αδερφούς Σαρχόση, τον Φίλλιπο(τραγούδι) και τον Δημήτρη(ηλεκτρική κιθάρα), «άναψαν» την βραδιά με το rock τους ύφος. Και τέλος, η Νεφέλη  Παπαδοπούλου, ως guest star της βραδιάς, που τραγούδησε Φίλλιπο Πλιάτσικα, με την γλυκιά και μελωδική φωνή της.
  Συνοψίζοντας τα παραπάνω στοιχεία, συμπεραίνουμε ότι τα παιδιά έχουν μεγάλο ταλέντο και το εκφράζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο και τους εύχομαι τα καλύτερα. Γι'αύτο όσοι έχετε κάποιο ενδιαφέρον, όποιο και αν είναι αυτό, προσπαθήστε να το προβάλετε με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο.