Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

“Βούλιαξε” το Σχολείο της Κρέντης στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών - Πανόριο αγραφιώτικο γλέντι με άρωμα ... γυναίκας

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας, του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, που για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε εκτός Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα στο φιλόξενο χώρο του Σχολείου της Κρέντης, που γέμισε ασφυκτικά από μέλη και φίλους του Συλλόγου.

Η πολύ ωραία και άψογα διοργανωμένη αυτή εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και απέσπασε τα ευμενή σχόλια όλων των παρευρισκόμενων, καθότι όλα ήταν τέλεια αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένες τις διοργανώτριες και κυρίως τον κόσμο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της δυναμικής Προέδρου κ. Λίτσας Πετροπούλου και ακολούθησε η ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων π. Ευάγγελο Φεγγούλη. Στη συνέχεια η κ. Πετροπούλου βαθύτατα συγκινημένη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο πατέρα της που ήταν για πολλά χρόνια οδηγός στην περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας και ακολούθησε ενημέρωση για τα πεπραγμένα αλλά και τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου.

Το λόγο στην συνέχεια πήραν ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Νίκος Φούκας, που συνεχάρη της Πρόεδρο και το Δ.Σ. για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν την εκδήλωση εκτός Καρπενησίου, κάνοντας λόγο για κίνηση που ενισχύει το ηθικό των ξωμάχων κατοίκων του Δήμου Αγράφων και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημοτικού Συμβούλου Καρπενησίου, Υπεύθυνου Συστημάτων Δικτύων και εκπροσώπου του Κώστα Μπακογιάννη κ. Παντελή Χαλκιά. Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες, χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, αντιπροσωπευτικά του τόπου μας και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους που κατέκλεισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμοιράστηκε ενημερωτικό έντυπο για τις δράσεις του Κέντρου Πρόσληψης Νομού Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ», ενώ η εργαζόμενη του Κέντρου κ. Καλύβα γνωστοποίησε ότι με εισήγηση της Δ/ντριας του Κέντρου, Ε. Σιλβιστροπούλου, Ψυχολόγου, τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου θα πραγματοποιήσουν σειρά ενημερώσεων και στα χωριά του Δήμου Αγράφων, έτσι ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για τα πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν την εξάρτηση από διάφορες βλαβερές ουσίες αλλά και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Το γλέντι που ακολούθησε ήταν του παλιού καλού καιρού, γλέντι λεβέντικο, αγραφιώτικο. Το κλαρίνο του Γιώργου Τουφεκούλα πήρε «φωτιά», η κιθάρα του Γιώργου Μάκκα, «άναψε» και το αηδόνι του δημοτικού μας τραγουδιού Κώστας Λεπενιώτης, με τις μοναδικές του ερμηνείες, δημιούργησαν τις καλύτερες προϋποθέσεις για αυτό το υπέροχο γιορτάσι που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

Παραβρέθηκαν πέραν των προαναφερθέντων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγράφων Βάσω Φεγγούλη και Νατάσσα Κοφίνη, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Ταξιάρχης Πλατής, η εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης «ΑΛΚΥΩΝΗ» κ. Β. Καλύβα, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Κρέντης Χρυσόστομος Μάκκας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου κ. Μαρία Χαντζοπούλου, η Δ/ντρια του ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας, αδελφή Φεβρωνία, ο Πρόεδρος του Π.Σ. ΚΑΡΑΟΥΛΙ, Χρ. Κοσμάς, η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δυτ. Φραγκίστας Ελένη Τελώνη, καθώς και μέλη και φίλοι του Συλλόγου που έφτασαν στην Κρέντη από το Καρπενήσι και από τα γύρω χωριά.

vassoep@yahoo.gr