Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μικρό Πανεπιστήμιο - Εκδήλωση από το Δήμο Καρπενησίου και το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας, στα πλαίσια του θεσμού ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: “Για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία”
Κεντρική Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Άννα Μαρία Παπίρη, δημοσιογράφος και  συγγραφέας του βιβλίου "Η Επανάσταση της Νεότητας”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου «Ευγένιος ο Αιτωλός».

Άννα Μαρία Παπίρη
Βιογραφικό

Η Άννα Μαρία Παπίρη γεννήθηκε στην    Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στην Καλλιτεχνική και Βιοτεχνική Σχολή Κερκύρας, καθώς και γραφικές τέχνες και βιομηχανικό σχέδιο στη Σχολή Βακαλό. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Nottingham Trent το 2000, με πτυχίο στο Management, και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας MBA το 2002.
Παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως συντάκτρια γυναικείων θεμάτων στο περιοδικό «Ένα» και στη συνέχεια ως beauty editor στο εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό «Είναι» και στο «Votre Beauté». Ο τομέας της ομορφιάς, της υγείας και της αντιγήρανσης προσείλκυσε το δημοσιογραφικό της ενδιαφέρον. Συνεργάστηκε επίσης με το περιοδικό «Status» τη διετία 2003-2004 καθώς και με το εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό «Εγώ» το διάστημα 1999-2007. Εδώ και 25 χρόνια, από τη θέση της beauty editor, δίνει καθημερινά λύσεις και προτάσεις σε χιλιάδες αναγνώστες για θέματα ευζωίας και υγείας. Η άνοδος των περιοδικών υγείας, τη βρήκε στη θέση της beauty editor στο γυναικείο περιοδικό υγείας «Prevention», από το 2005 και στο «Men’s Health» από το 2007.
Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία του πρώτου της βιβλίου. Συγκέντρωσε δεκάδες σύγχρονες έρευνες, συνεργάστηκε με ειδικούς απ’ όλους τους χώρους και κατέθεσε τις γνώσεις και την εμπειρία που είχε αποκτήσει από τη δημοσιογραφική της πορεία στο χώρο της υγείας και της ομορφιάς. Από αυτή την επιθυμία της γεννήθηκε το βιβλίο «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, ένας πλήρης οδηγός για όλη την οικογένεια», που προσεγγίζει ολιστικά την αντιγήρανση.
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και δίνει τις κατάλληλες κατευθύνσεις, ώστε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και την εμφάνισή μας με το σεβασμό και τη φροντίδα που τους αρμόζει.